Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

kurisookaru kirjutas:
0tt kirjutas:
Ma olen päris palju sellist asja kohanud, et kui auto taga sõita, siis osad juhid hakkavad oma aknapesuvedelikuga mängima, kuigi otsene vajadus ilmselgelt neil selleks puudub :)

olen ka mina seda täheldanud, tea kas kõik seda nüüd meelega on teinud aga mõned kohe päris kindlasti kuna näed , et autol esiklaas täitsa puhas. Eriti mõnus on kui sul endal klaas üleval on.

Antud juhul on ärritajaks peeglisse ilmunud tsikkel. Arvan, et paljudele juhtidele tuleb see ootamatult ja on ebamugav, kuna nad ei tea, mida oodata. See võib olla ka veelaskmise põhjuseks – neile tundub, et nad ei oma situatsioonist ülevaadet ja üritavad seda alateadlikult parandada. IMHO viitab see ebakindlale juhile. Ega nad äkki samal ajal korraks gaasi maha ei võta vms?

NTX: Kui koosolekul inimeselt midagi piinlikku küsida, haarab ta laualt pastaka, kuigi vajadus tegelikult puudub.

PS! Ma ei usu, et keegi nii keeruliselt mõtleb, et "näed, tüübil on visiir lahti, jõle hea on talle vett näkku lasta". Inimesel, kes pole kunagi lenksus istunud, nõuab selle peale tulemine mõttetööd.

Mõuki kirjutas:
Vahe on see, et eranditult kõik tsiklistid on tänanud viisaka käitumise eest, autojuhid aga teevad seda harva.
Tsiklistid oskavad seda lihtsalt oluliselt rohkem hinnata.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Sõitsin täna kitsal tänaval kus kehtis paremakäe reegel ja olid isegi ristid maha joonistatud. Lähenesin ristmikule kus paremale tänavale avanes hea vaade aga vasakule oli pime nurk, tavaliselt piirdun ma seal hoo maha võtmisega aga seekord ajendas miski mind hoo praktiliselt kinni pidurdama, järsku lendas vasakult auto sellise lennuga nina eest läbi, auto oli täis noori nolke nii 14-16.
Mina jäin igatahes teepervele seisma ja värisesin seal paar minutit. Ma ei kujuta ettegi mis see võis olla mis mind pidurdama sundis, kuues meel?

Teema algataja
Ago

Lugemata postitus Postitas Ago »

Siinkohal kasutaks juhust tänada tumeda (sinise) VW Golf, numbrimärgiga 530 *** (AXS?) juhti, kellel oli siin paar päeva tagasi Pirita teel oma üleolekut vaja näidata.

Teadaolevalt on Pirita teel praegu kiirus piiratud 30-le, kummaski suunas üks sõidurida. Nimelt oli vaja eelpoolmainitud tegelasel kuhugi väga kiiresti jõuda (üldine liiklusvool sel hetkel u. 40km/h), minu pikivahe eespoolliiklejatega oli samuti tema jaoks vist liiga suur - igatahes ühes laiemas kohas ta minust PAREMALT mööda pressis. Sinna ta ka jäi, sest eespool oli juba terve rodu autosid.
Muidugi siis ei meeldinud talle see, et mina tema taga sõitsin - tundub, et miskit moodi määris see ka tema esiakna, kuna järgmisel hetkel sain päris korraliku dušši näkku (visiir lahti loomulikult).

Kuna ma sel õhtul juba dušši all käinud olin, ei olnud mul vaja sinna kauemaks jääda ning tänu vastutulevate sõidukite puudumisele tegin liikluseeskirja vastase, kuid antud kontekstis ohutu manöövri ja sõitsin vastassuunavööndis eespoololevast autoderivist mööda. Mujale lihtsalt minna ei olnud.
Ma ei näinud mis manöövreid eelpoolmainitud egomaniakk selleks tegema pidi, kuid veidi aja pärast oli ta mul taas kannul - oleks mõne ohtliku manöövri veel vist teinud kui võimalust oleks antud. Igatahes liiklesime siis nii - mina ees, tema järel - kuni Piritani, kiirusega alla 40km/h.

Ürita siis viisakalt liigelda...

Siit ennegikuuldud soovitus - ärge üritage mootorrattaga liikluses kedagi korrale kutsuda. Neelake oma uhkus alla ja elage oma nördimus foorumis välja :) Suure tõenäosusega jääb üks ratas ja rattur terveks.
Kasutaja avatar

Virx123

Lugemata postitus Postitas Virx123 »

paar päeva tagasi sai üks BMWga rullnokkade seltskond karistatud :P
Peeti nad peale ohtliku manöövri sooritamist kinni.... :evil: eriti pikka juttu nendega ei olnud :twisted:

GS 500 E -> GSX750->Yamaha 1200 Streetfighter -> ZX9R fighter
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Ago kirjutas:

..........

Siit ennegikuuldud soovitus - ärge üritage mootorrattaga liikluses kedagi korrale kutsuda. Neelake oma uhkus alla ja elage oma nördimus foorumis välja :) Suure tõenäosusega jääb üks ratas ja rattur terveks.

Õige ja ka põhusega, seda tiba teise nurga alt vaadates. Vahet pole kas autoga või rattaga sõidad. Mul on õige mitmeid kordi võtnud sit.. keema ehk siis tagasihoidlikult öeldes kaka podisema mõni vend oma masinaga "trikitamisega" liikluses.
Korra olen ka ära kasutanud juhust aga enam ei hakka sellistega jamama.
Asi nimelt selles, et kui sellise venna kinni peatad, tuutusse sõidad või muul viisil vägivalda kasutad siis võib asi lõppeta sinu jaoks seaduse silmis halvasti.
Tont teab mis juhtuda võib, murtud lõualuu, hammas väljas, mõraga põsesarn. Raske kehavigastuse tahtlik tekitamine...Ja kui kellegil on aega su tsikli/auto number meelde jätta, siis päras maksad valurahasid, et asi kohtusse ei jõuaks.
Mõttetu. Ühenäpu kombinatsioon on ainuke milleni viitsin minna.

Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...

Teema algataja
YxPriit

Lugemata postitus Postitas YxPriit »

Nädalavahe oli super. Sai igal pool ringi sõidetud. Eile Tapa laks.

Sellise +20-ga sai sõidetud. Viisakalt lasin "mingi motikas minust küll kiiremini ei tohi sõita" autod uuesti mööda.

See kaherealine osa oli ok. Aga seal Tapa poolses otsas. Mingi vanem Opel Ascona vms.

Valmistusin möödasõiduks kui auto pani vasaku suuna sisse. Ehmatasin kra ära aga ilusti pidurdasin maha, et ta saaks siis oma vasakule pööramise ära teha. Aga mida ei toimunud oligi see vasakpööre.

Aimates halba otsisin sellise sirgema ja vasakule keeramise kohta mitte omava lõigu, kus uuesti möödasõitu proovida. Selleks hetkeks olin mingi mõned kilomeetrid tal mõõduka vahega sabas püsinud. Sujuvalt kiirendades hakkasin mööduma kui uuesti vasak suund. Hoidsin nii vasakule vastassuunda kui sain, sest vasakule pööramise kohta polnud.

Roolis oli siis halli peaga isehakanud maailmaparandajast hälvik.

Õnneks see mu sõidutuju väga ära ei rikkunud. Ilus ilm, veel vapustavam loodus ning Kiisu :)

P.S Teemakohane link ka
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=17050239
Ma arvan, et sõidueksamit võiks uuesti sooritada iga kord kui vaja lube vahetama minna. A kat'i tegemine oli mulle väga värskendav kogemus.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Kuidas minust sai hälvik-autojuht...

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Lugu ise järgmine:

Eile õhtul umbes kolmveerand üheksa ajal sõitsin autoga mööda Tartu mnteed kesklinna poole. Bussijaamast veidi edasi seisin foori taga oodates lubavat tuld, kui kahe autorea vahel sõitis suure hooga läbi roller ja peatumata foori punase tule alt läbi. Rohelise süttides sõitsin talle järgi ja järgmise foori taga peatusin tema kõrval. Rahvusvahelisi käemärke kasutades andsin talle mõista, et mulle tema käitumine ei meeldinud. Rohelise süttides sõitsin minema järgmise foorini, Liivalaia ja Tartu mntee ritsmik siis. Rollerist peatus minust vasakul minust ja koputas aknaklaasile. Minupoolse rahvuvahelise käemärgi näitamise peale hakkas vägivaldselt ust avama. Lukustasin ukse. Rollerist sõitis minu ette ja rohelise süttides hakkas vaevaliselt venima üle ristmiku. Kuna kõrvalrida oli tühi siis sõitsin temast lihtsalt mööda. Kuna ei raatsinud oma aega raisata selle inimese peale, siis läksin oma teed. Õigem oleks ehk olnud talle politsei kutsuda, kuna tegemist oli selgelt ebaadekvaatse käitumusega.

Rollerist oli välimuse järgi vähemalt miskit kolmekümnene jämedamat sorti mees. Rolleriks mingi hiina asi.

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Mõuki kirjutas:

Vahe on see, et eranditult kõik tsiklistid on tänanud viisaka käitumise eest, autojuhid aga teevad seda harva.

Tsiklistid oskavad seda lihtsalt oluliselt rohkem hinnata.

Oleks tore kui mootorraturi elu ohustamise või temaga liiklusõnnetuse tekitamise pärast mõistetakse autojuhile 8 tunnine õppesõit mootorattal Tallinnas, tahaks näha kas ta siis ka plaanib veel kedagi kaheratta peal sõitvat kiusata.

Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

YxPriit kirjutas:

Valmistusin möödasõiduks kui auto pani vasaku suuna sisse.
Sujuvalt kiirendades hakkasin mööduma kui uuesti vasak suund.

Kirjeldust lugedes usun pigem et vana üritas sind mööda lasta aga pani lihtsalt vale suuna sisse.

Lambad on siin ja... lambad on sääl...

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Hälvikud omavahel... :twisted: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=17323373
järelikult ühe mehe hälbest liikluses, sai inspiratsiooni teise hälve... (madmaxi sündroom) (slap)
Ka üks kommentaar antud artikli kohta :lol:
nuhk, 02.11.2007 10:44
Molli ja mõlki taguda oli ülearu, aga tarbetu kangi eemaldamise hindamiseks peaks asjaolusid teadma - selle kuhjaga ära teeninuid näen ise ka vähemalt paar tükki päevas.

Viimati muutis piloot, 02 Nov 2007, 13:46, muudetud 1 kord kokku.
Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

Eks eemaldati lisa seade mis ei töödanud väike autol vist.Proovib nüüd selle lisa oma vingele jeepile külge aretada.Äkki hakkavad ühel jeepil nüüd suunatuled vilkuma.Aga see on ju küsitav kui ei toiminud Dacial siis ei hakka vist ka mujal tööle.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Mõtlesin, et pajatan oma tänased teravad elamused ja kui keegi juhuslikult valge MB Vito nr 311 MGO lähedale peaks juhtuma siis hoidke heaga eemale. Sellist hälvikut pole ma enne kohanud. Käisin Narvas treila järgi, jäi teine mõned päevad tagasi tasulisse parklasse ühte "elukat" ootama, mis vene poolt pidi tulema aga paraku tulemata jäi. Navara kärutasin treilale selga ja Rakvere poole punuma, parkla valvur, selline elu näinud vahva sell, käis veel igavusest juttu puhumas, vaatas palju ma rihmasid sinna pookisin, nii et kummid olid kortsus ja arvas, et ei neid nii palju küll vaja pole..., peale selle veel kässar ja 4x4 sisse, et kässariga kõik küüned maas oleksid. Peale K-Järvet hakkas eepool mainitud sõiduriist kaugelt paistma, kuna mul see aparaat jookseb 90-ne pealt piirajasse, läks sõidukaid pidevalt mööda, ja jõudsid Vitole sappa. Mul hea kõrge vaade ja mida ma näen, kui keegi vastu tuli andis Vito sangas olev tegelane parema suunaga taga olevale märku, et mine mööda ja nii mitu korda. Ise veel mõtlesin, et äkki tulede vahetusega kaugete pealt pooltele vennikesel käsi vääratab kuidagi aga kui ees olevad lõpuks mööda said ja minul temani veel hulga maad oli siis vennikesel selles osas enam käsi ei vääratanud :roll: Varjal jõudsin talle järgi, sõitis pidevalt nii 75-80. Enne Purtset pikk ja lauge kurv vasakule ja enne kurvi, üle väikse künka tulles, vaatan, et ühes jorus tuleb vastu 5-6 autot ja siis tee pikalt vaba, hakkasin kiirendama sellise arvestusega, et kui rodu on vastu tulnud saan parasjagu suuna sisse ja mööda. Vito ees ka täielik tühjus, tähelepanu vastutulevate viimase auto peal ja raalin vahemaad ja kiirust, kui minu suureks üllatuseks just see aeg, kui hakkasime vastutulevatega kohakuti jõudma vajutas tüüp pidurid põhja ja seda, sõna otseses mõttes :wack: Kõik räägivad, et Actrosel on head pidurid ja nüüd veendusin selles ka ise. Algul tundus, et sõidan selle Vito lihtsalt kotletiks, pidurdusmaad mingil määral pikendas ka rihmad puruks rebinud Navara, millel oli treila esimese otsani paar meetrit maad ja see pauguga sinna laekus :shock: (mulle ei jõua kuidagi kohale, kuidas blokkis ratastega navara suutis palja pidurdamise tulemusena kaks jämedat koormarihma puruks venitada, mis olid tõmmatud ümber rataste, nii, et kummid olid kortsus.)No pidama kuidagi sai, oli aga suitsu... Tüüp aga tagus uuesti käimad sisse ja kadus. Peale Purtset ja enne Rannut jõudsin mõrvamõtetega talle uuest järgi ja otsustasin siiski aupaklikku kaugust hoida, kuigi... Tont aga jätkas möödaminejate puhul ikka parema suuna näitamist ja seda ainult vastutulevate puhul.
Oleks ma sel hetkel, kui ta pidurit vajutas, korra pilgu peeglisse visanud, või kahe tonni asemel 20t seljas olnud siis oleks laibad taga olnud. t***. küll, kui tõesti kollektiivset (vähemalt kolm inimest oli autos) enesetappu plaanitakse, siis jätku vähemalt teised mängust välja ja sõitku krt kusagilt panga pealt alla.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Oli asja lennuväljale. Liginesin lennuväljale Jüri poolt. Enne lennuvälja keerab tee paremale, sinna kus on Schenkeri laod lennuvälja kõrval. Sealt lähenes mingi Punast värvi Wolkar, mis hakkas tegema pööret lennuvälja poole. Minul oli kiirus 55 km/h ja ca.10-15m mainitud teeotsani, millelt alustas eelmainitud sõiduk parempööret lennuvälja poole. Eelmainitud sõiduki juht isegi ei vaevunud kiirust langetama, vaid täiesti resigneerunud liigutuse ning ilmega viis manöövri lõpule ja sooritas väga ohtliku pöörde lennuvälja poole otse minu valitud sõidukiirusega Fordi ees, mis liikus lennuvälja poole. Päästsin olukorra ennem lennuvälja tugeva ja pika löögiga keskmisele pedaalile ning veel pikema löögiga rooli keskel asuvale nupule. Nüüd mul on rehvid kandilised ja piduriklotsid läbi (tõsiselt) ja seda kõike sõidust lennuväljale!!! Jätkasin tigedalt teekonda lennuväljale sisselülitatud kaugtuledega ja viimaks, enne lennuvälja, võttis daam roolis hetkeks vabandada ohutulede sisselülitamisega. Kõik põrsad uuele elule!!!

:evil:

Kui asjad lennuväljal aetud said, jätkasin sõitu lennuväljalt Mustamäe suunas ... ja nüüd alles läks naljakaks -gr8-

Hakkasin Tartu mnt ja Järveka ristilt tegema vasakpööret, mis on eeldatavasti sealtkandist Mustakale saamiseks vajalik. Valisin teadliku inimesena kahest pööravast rajast vasakpoolse, sest parempoolne kõikide eelduste kohaselt lõpeb mõnekümne meetri pärast peale pööret ära. Minu kõrvale pürstis rullnokk sinise Fordi kaubikuga. Transit, noh!

Tuli läks roheliseks! Kaubik venitas ennast paigast! Teadliku liiklejana lasin kaubikul ennem mind minema saada, sest et ei viitsinud temaga võidelda, ja ÕIGESTI TEGIN, nagu näitas lähitulevik :?

Tegelane, resigneerunud nagu daam punase Wolkari roolis, jättis täielikult märkamata tõsiasja, et tema rada otsa lõpeb ning lihtsalt jätkas teed paremalt lähenevate sõidukite rajal, reastumata ümber minu ette. Paremalt lähenes just foori tagant pääsenute tulv. Nende seas üks merss ning üks G4S Yaris! Merss kordas minu varasemat aktsiooni "Rehvid kandiliseks!". G4S sittus hommikuse muna mähkusse ning tegi viimase hetke pakkumise, pöördega paremasse ritta, ning siis aktsioon "Rehvid Suitsema!!!". tekitades hetkega liikluskaose kõikidele teistele samal teel liiklejatele. TRANSIT, raisk!, JÄTKAS SÜDAMERAHUGA TEEKONDA! ... jättes ilma igasuguse tähelepanuta liikluskaose, mille oli tekitanud

ÕNNEKS! ei olnud nüüdseks kandiliste rehvidega mersu Paps mitte mingi munajoodik vaid pesueht liikluskangelane ja vajutas oma 98a. SLi lapatsi põhja ning paiskus TRANSITIahvile tuulde.

Jätan siinkohal mõned G4S seigad mainimata, sest lihtsalt näpp on villis juba ja kulminatsioon vajab kirjeldamist :)

... seega, Merss astus TRAnsitile sappa ja, mina, vana püstolreporterina, haistsin, et siin on more to come! ning läksin jahile. BINGO! Sisetunne ei petnud. Ca. 100-150m. ja Merss pürstib TRAnsiti kõrvale. Ettenägelikult valin parema sõiduraja, sest TRAnsit asub vasakus. Merss astub lapparile ja liigub maleruudu võrra edasi, jään targu paar ruutu tahapoole, samas aga parimale vaatluspositsioonile. Merss teeb järsu rooliliigutuse vasakule ja asub hetkega TRAnsiti sõidureas...

JA NÜÜD SEE JUHTUB!!! MERSU PAPS KORDAB AKTSIOONI "Rehvid suitsema ja kandiliseks!" Ning seisab hetkega nagu vääramatu Jummala Käsi keset TRAnsiti liikumistrajektoori.

:::PAUK JA PASARAHE:::

Plaksutan käbaraid hõiskan rõõmust ja seiskan oma sõiduki paremal teeõlal. Lülitan sisse ohukad tagant lähenevatele eelmisest sit. toibujatele ning tuiskan uksest välja Mersu Papsile käppa suruma ning omapoolset juriidilist abi pakkuma.
Ületan tee, vaatan pead vangutades vedelevaid pilpaid, ning suundun Mersu poole. Paps aga pole veel rahunenud ega oma kangelaslikkust minetanud. Ohukad juba vilguvad, kõverdunud juhiuks lendab pärani ja kirudes ning vandudes (eesti keeles!), sööstab Ta TRAnsiti juurde, mis juba tilgub ning suitseb, rebib lahti juhiukse ning hetkegi kõhklemata rabab rooli taga istuva ca. 30a nilbiku lühikeseks pöetud lõngast. PLAKSPLAKS!!! teevad ninnu ja otsmikukont kakskorda veel tutvust juba varasemast ehmatusest tutvutud rooliga :evil:

... ja siis tuleb Paps südamerahuga minu ja oma katkise persega SLi juurde, vaatab küsivalt mulle otsa ning otsib tagantistmelt kollase-sinisekirju paberi, millele vormistatakse kapotil põhjendamatu tagant otsasõit (lol)

Kui maailmas poleks p***, siis ma oleksin Talle kinkinud pika ja kuuma ja unustamatu prantsuse stiilis sügava keelesuudluse, paraku, arvestades meie sotsiaalset sügavat stagnalikku homofoobiat, piirdun käepigistuse, ülevoolavate õnnesoovidega ning enesetutvustusega. Paps muigab, kirjutab sinise-kollasekirjule paprile minu tel.nr.i koos südamest tuleva lubadusega tõestada teele jooksnud SUURE koera olemasolu ja soovitab mul enne neiude Milkude saabumist jehhat tõmmata, muidu võivat juhtuda, et mul tuleb veel nii mõndagi asja tunnistada, mille tunnistajaks ma enam niiväga olla ei sooviks ... sest TRAnsiti poolt läheneb punase ja tilkuva ninnuga 30a liiklusvärd...

8)

SELGITUSEKS:

Kõikidele moraalijüngritele! JAH! Mina olengi bääd. Jah! Roadrage on saatanast. JAH! Meil kõigil juhtub tähelepanematusi liikluses ja koos Sinuga, moraalijünger, ma loodan isegi, et minulegi Siuke Kuri Paps liikluskäitumist õpetaks ja mu otsakondi persekondiga tasa taoks aga enne kui tuled seda kõike mulle soovitama, kujutle ennast esimese kevadise kuivaga TSIKLIGA sealtsamast Tartu mnt. STATi kõrvalt lõbusas eufoorias pürstimas, teadmisega, et oled ohutus kohas vasakult läheneja suhtes...

Ja nüüd FU!

:mrgreen:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas MarekM »

kirjutamisoskus on sul hea. :lol:

フーリガン

Teema algataja
Medved

Lugemata postitus Postitas Medved »

Hahaha, baltroon, sisukas päev.
Kas see nüüd kena on, aga minupoolnegi respekt mersujuhile. :)

Kasutaja avatar

numan
Tsikkel: Drag Star
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

Ma kord pidurdasin Rakveres nii et pidurivoolik lõhki läks kui üks minu reas tuli vastu ja lõhki läinud voolikuga pidin ma eraldusala murule sõitma kuigi oleks pidand lihtsalt talle sisse cräšida :twisted:
Kui ma Rakveres igale idioodist roolikeerajale kallale tükiks siis oleks pool linna katkiste ninadega ja minul kohtuhagi ja maffia surmaotsus kaelas :D (ülejäänud pool ei oleks katki, sest need saaks minust jagu ja katki oleksin ise) ok meie linnas pole 100% hälvikud, ainult ca70% :evil:

Tsiklimees on tsiklimehele sõber
Kasutaja avatar

matu
Tsikkel: välismaa motikas

Lugemata postitus Postitas matu »

Mersupapale respekt igaljuhul (olgugi, et omakohus pole ilus). Selline karistus jääb tüübile raudselt eluks ajaks meelde ja krt ega enne kord majja ei saakski. Ega selline poleks muidu aru saanudki, et midagi valesti teeb ja teiste suhtes hoolimatult liikleb - järgmisel ristmikul oleks raudselt sama pohhuist olnud. Ise ka linnas liigeldes mõtlen, et siin on ikka igaüks enda eest väljas...paar harva korda jala liigeldes ja teed ületades on tõesti selline tunne, et kohe aetakse alla ka :evil: .

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Tea mis mersuvend siis oleks teinud, kui fordi roolis oleks olnud noor blondiin? Oleks ka füüsilist selgitustööd teinud või hoopis mingi sugukõlvatu teoga hakkama saanud?
Igaljuhul oli mersumees minusilmis loll suure algus tähega! Mida ta saavutas? Kasvatas või õpetas? Võib olla fordijuht ei saanud midagi aru, et valesti tegi.Ehk ta omaarust sõitis väga hästi?
Oleks fordi roolis olnud korralik kapp, oleks mersumees ise saanud korraliku kolaka!
Oma auto hinnaga liikluses selgitustööd tehes ei jõua küll kuskile ja liiklus sellest ei parane!!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

rolex
Tsikkel: Suzuki 1400

Lugemata postitus Postitas rolex »

Paar tunnikest tagasi juhtusin sõitma pärnus riia mnt. ees sõitis politsei kes ilusti peatus ülekäiguraja ees lasi jalakäijaid üle, vastassuunas tuli trobikond autosi eesotsas mingi tibi kes lobises moblaga ja ei pannud jalakäijaid tähele ning jätkas oma teekonda. Mina kaesin tibi kes hoolikalt pärast peeglisse piilus kuna politsei oli teiselpool rada aga mis politsei tegi jätkas rahulikult sõitu ... 20 m ja kannakas ning kimas tibile järgi (politsei auto roolis oli ka naisteraffas) :lol: Sain isegi adrenaliini tunda kui pärnus K-Rauta ristis vasakpõõret tehes rohelise tule ajal silmitsesin juhipoolsest külje aknast kuidas tsisterni kandev rekka oma rattapaarid lohisedes minu poole libiseb ja rõõmsalt telefoniga lobiseb kuna aga pidurdusteekond oleks lühikeseks jäänud üleolevalt suure kiiruse tõttu ja tsisternis vappuma hakanud vedeliku pärast otsustas piduri pedaali valla päästa ja põikas minu ja mu vastas oleva rekka vahelt läbi... ise rahulikult telefoniga edasi lobisedes. Valjut lärmi kostis minu sõidukist ja seste lendas vastas liikuva rekkajuhi sõrmedelt. Ühesõnaga vedas.

tasa ja targu
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Tegelane, resigneerunud nagu daam punase Wolkari roolis, jättis täielikult märkamata tõsiasja, et tema rada otsa lõpeb ning lihtsalt jätkas teed paremalt lähenevate sõidukite rajal, reastumata ümber minu ette.

Olles selle liiklussõlme igapäevane tarbija, julgeksin visata ühe priske telliskivi ka songisseppade ehk Tallinna liikluskorraldajate kapsaste pihta. Nimelt peab sel ristmikul (nagu nii mõnelgi teisel Tallinna suurristil) liikleja lihtsalt teadma, mis reas tuleb sõita. Liiklusmärgid on seal pigem post factum'i teatajateks. Seda, et korralik parempoolne vasakule ärakeeramise rida lõppeb kohe pärast risti lihtsalt mittemillegagi, saab autojuht teada mitte enne vasakpööret, et selleks valmistuda, vaid vahetult enne seda, kui rida ära kaob. Kui oled linnaliikluses uustulnuk (maalt ja hobusega või Väimelast ja Transitiga), siis sa võid arvestades praegust kehva teejoondamist lihtsalt mitte aru saada, et sa keerad kellelegi ette.

Teine särav ristmik selguse mõttes on Paldiski mnt-Mustamäe rist. Sõidan seda umbes kord kuus või harvem ja igal korral pean tugevalt mälu pingutama, et välja nuputada õige rida, millesse hoida, sest liiklusmärgid ei anna liiklussuundadest teada enne kui täpselt foori kohal. Proovige siis ümber rivistuda!

Nädala ajuhiiglase eripereemia läheb aga sellele ametnikule, kes mõttles välja S-kujuliselt kulgevad liiklusrajad, mida on viimasel ajal Tallinnasse hulgim siginenud. Kui uued jooned on maha veetud, siis avastad, et muidu täiesti sirgelt jooksnud rida teeb ühtäkki siksaki. Aga mis juhtub siis, kui ridasid märgistav valge jutt kulub, tuleb lumesodi maha ja teed polegi näha ning kõrvuti satuvad sõitma linna väliskülaline ja igapäevaselt sama marsruuti sõitev juht? Ühtäkki selgub (plekikolina saatel) lugupeetud külalisele, et Tallinnas ei tähenda sirged teed sirgeid radasid, vaid et igaüks peab ise teadma, kuidas liigelda ja hakkama saada.

Proovisin korra selliste idiootsuste kohta linnaametnike käest aru pärida. Vastuseks sain, et liikleja peab järgima liiklusmärke ja teejoondamisi, punkt. Järjekordne jokk, soovin õnne.

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

Kuna liiklen Pet. teelt Järvevanale üsna tihti siis ikka näen neid kellele see Tartu poolt tulles järsult lõppev rida tuleb täieliku üllatusena. Kes käitub samamoodi nagu transiti mees, kes paneb plokki nii et külg ees... Ma arvan et transiti mees ei saanud arugi mis juhtus. Loodan et talle pärast füüsilist ka ikka verbaalne märkus tehti :wink:

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Pole lollidel kerge siin ilmas elada. Nüüd sõdi kindlustustööde tegijaga, siis katsu tehtud persega autot maha parseldada, tagant otsasõidu järel nii kuukene umbes pudeneb kat. laiali. Seda sa enam ei tõesta, et see ikkagi oli tingitud saadud põrutusest. Kui ikka hästi tahta saaks kordi päevas lasta oma auto ära lõhkuda. Vaevalt küll, et see eksijale õpetust annab.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Ma ei mäleta, millal ma viimati seda Järvevana ristmikku ületasin ning seetõttu täpselt ei tea, milline sealne liikluskorraldus on, aga kirjelduse järgi ma olen 100% sangaga nõus. Kui seal rada ära lõppeb ja samas lastakse vabalt edasi sõita, on see liikluskorraldajate ämber. Teatud mõttes analoogne koht on Tartus Sõpruse silla peale sõites, kus otse sillale saab vasakpoolset rada mööda ainult ning parempoolne rada lõppeb ära ja sinna saavad kõrvalt sillale pöörajad. Aga rada lõppeb ära suure punase liiklusmärgiga, mis tuleb konkreetselt laiaks sõita, kui tahta enesekindlalt paremal rajal otsesõitu jätkata.

Joel

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

See Tartu asi oli isegi arutusel kunagi. 90ndate keskel. Ja see oli kõige mõistlikum lahendus.

Teema algataja
morrfin

Lugemata postitus Postitas morrfin »

joel kirjutas:

Ma ei mäleta, millal ma viimati seda Järvevana ristmikku ületasin ning seetõttu täpselt ei tea, milline sealne liikluskorraldus on, aga kirjelduse järgi ma olen 100% sangaga nõus. Kui seal rada ära lõppeb ja samas lastakse vabalt edasi sõita, on see liikluskorraldajate ämber. Teatud mõttes analoogne koht on Tartus Sõpruse silla peale sõites, kus otse sillale saab vasakpoolset rada mööda ainult ning parempoolne rada lõppeb ära ja sinna saavad kõrvalt sillale pöörajad. Aga rada lõppeb ära suure punase liiklusmärgiga, mis tuleb konkreetselt laiaks sõita, kui tahta enesekindlalt paremal rajal otsesõitu jätkata.

Mõned aastad tagasi oli see küll tõeliselt müstiline koht Tartu linnas, aga nüüd on ju pandud ilusti suunavad märgid juba enne ära pööramist. Vanasti oli ka Jaama ja Puiestee rist väga segane aga nüüd on kõik ilusti tähistatud. Ühesõnaga Tartus ei ole küll liikluse planeerijatele paljut ette heita. Mis puutub aga kaubikujuhtidesse, siis mul on kyll jäänud mulje, et need kuidagi erakordselt debiilikud (nt mõni päev tagasi keeras üks akna alla ja hakkas midagi vene keeles rääkima ja pärast üritas foori tagant minema minnes dragi teha, nii et kummid vilisesid :wack: )

Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Mina kutsun seda, kui parempoolne rada äkki ära kaob "Tallinna parema raja haihtumisseaduseks" ja üllatuste vältimiseks katsun sõita vasakus reas, kui olen sellises kohas, kus varem käinud pole.

Harva kodus
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tegemist on Bernoulli võrrandi rakendamiseksperimendiga tahkete kehade voolamisel :lol:
Bernoulli võrrand tõestab, et kui vedelik voolab muutuva ristlõikega torus, siis toru ahenemiskohtadel vedeliku kiirus kasvab ja rõhk langeb. Küllalt suure voolamiskiiruse puhul võib rõhk langeda negatiivseks ja toimub imemine.
Noh, ja eks see õnnetu kaubikujuht imeski....

Tänusõnad öelge poliitikutele, kes valimislubadustena lubasid ristmike läbilaskevõimet suurendada. Mis enne ja peale ristmikke on, selle kohta pole peale aukude lappimise midagi lubatud :lol:
Korraladvate isikute nimetusest on Tallinna liiklusalale tuletatud ka oma nimi : Songermaa :twisted:

Suzuki GSX 750 Inazuma

Teema algataja
Rauntz

Lugemata postitus Postitas Rauntz »

Samal (Tartu maanteelt järvevanale) ristmikul tasub ära märkimist ka see, et kui sa juhuslikult sattud paremasse ritta ning üritad ilusti suunatulega märku andes ennast vasakusse reastada, siis pooltel juhtudest osutub see võimatuks. Just täna pidin tegema samas kohas keelatud manöövri paremast reast otse edasi järvevanale, kuna punane TRANSIT, kelle ette kavatsesin reastuda, sai mu kavatsustest teada ning otse loomulikult litsus viimasel hetkel end eesliikuvale autole sappa, kattes mu poolelioleva manöövri täielikult. Mul oli ainult kiire reaktsioon, rool paremale tagasi ning otse järvevanale, kus õnneks see hetk kedagi ei olnud. Õnnestus korraks ka nimetatud punasesse transitisse sisse vaadata ning seal oli üks siuke 30ndates rullnoka mõistuse- ja silmavaatega mõttetu jorss. Vibutasin korra keskmist sõrme ja lasin signaali eneserahustuseks ning jätkasin teekonda.
Vot sellised tahtlikud blokeerijad tuleks ka avalikule ihunuhtlusele saata!

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

JÕHKER EIDE KARI !!!!!!!!!!!1

ma sõidan iga jumala päev seda tartu mnt ja järvevana risti (vahest oma 10 korda sõidan päevas selle koha läbi) ning alati lähen hea meelega paremasse ritta kuna mitte keegi eriti ei julge sinna ronida just selle lõppeva rea pärast ning kui see rida hakkab lõppema....DELIKAATSELT panen suunatule sisse ja lihtsalt vajun rahulikult vasakusse ritta .....Mõned korrad on olnud kui mõni hälvik kes ei tunne liikluseeskirju hakkab signaalitama või üritama midagi. Parema käe reegel ! ;)

Nii palju kui olen näinud siis 99% ajast lastakse ilusti paremas reas olijad vasakusse.

Närvi ajavad sellised kõhklevad liiklejad nagu teie ala stiilis ,et ''mulle tehti liiga'' , ''keegi ei arvesta minuga''. Suunatuli sisse ja soorita oma manööver rahulikult kui see on ohutu ja mõistlik teiste liiklejate suhtes. Aga ärge hakkake mökkutama nagu tppes Mnnid tee peal :twisted:

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

No kuulge, olgem ikka ausad, ümberreastumine on meie liikluses manööver, mis põhjustab autojuhtides vastakaid emotsioone ja ootamatut pikivahe blokkimist jmt tegevusi. On ülimalt vale eeldada, et kõik autojuhid peaksid olema uljad džigitid mägedest, kes lõppevaid radu jmt teiste sõidurütmi vägistamiseks ära kasutavad.

Need vennad ja õed, kes lõppeva raja tingimustes pedaali litsuvad, et saaks veel ühest eesliiklejast järgmise foori all eespool olla on ise parajad m****d. Mina näiteks sellised kääbikuid, kes silmnähtavalt teavad, et rada lõppeb ja üritavad ennast kuhugi vahele vägistada (kusjuures samad tegelased igal hommikul ja õhtul!), vahele ei lase. Mul sügavalt pohhui, kas on tegemist eesõigusega või mitte. Nõelumine ei ole samuti LE-ga lubatud.

K1200S
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”