Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Suvalised asjad...
Mul ka sama põhimõte, et ei vea saba peal inimest, kellel on ainult kiiver ja muu osa on nagu ta on. Vähemalt tagi peab ikka ka olema. Siis saapad, ja püksid.
marti252 kirjutas:Yerba kirjutas:Õnneks ratturil ja kaassõitjal luud-kondid terved. Peale traumapunkti külastust kenast kodusele ravile ära lubatud.
Kas sellel kaassõitjal oli varustus ka seljas või suvalised asjad. Iga kord kui kellegi peale võtan ilma varustuseta, mõtlen, kas tasub riskida
-
- Tsikkel: used to be Blackbird
Yerba kirjutas:Suvalised asjad...
Keha ära ei äästanud vastu asfalti?

Kas kellegil on kogemusi jagada seoses kindlustusjuhtumiga, kui mootorrattale on tagant sisse sõidetud ja tekitatud hulga mõlke ja kahjustusi, nimelt mis töökoda valida Tallinnas või selle piires kahjude hindamisel ning pärast ka remontimisel, võibolla on tuttav kellegil antud teemas. Privaatsõnum.
Tänan ette.
Minu esimene laks tuli hoopiski tagant teise tsikli poolt. Kaitsevarustus oli mõlemal. Minul on perse valus. Pauguga viskas minu tsikli edasi ja külili paar kümme meetrit, mind aga taha lohiseva tsikli peale ja maha. Tagant tulev tsikkel sodiks, muutus baigist chopperiks, raam katki. Hea et niigi läks ja mõlemad terved.
Põhjuseks oli libe teekate ja nati suurem lubatust kiirus taganttulijal, äkkpidurdus.
Sõitke ettevaatlikult ja mõelge alati 1-2 sammu ette.
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Pärnu maanteel, Hiiul, on raudtee ülesõidu esine ala liivane. Panin seal just Buelliga keha. Olge ettevaatlikud.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
pool hiiut on liivane - pärnu mnt / hiiu raudtee, vääna tänav, suurtüki tänav, leina tänav, harku tänav, ühesõnaga kõik sealkandis liiklejad, watch out
Piipz kirjutas:pool hiiut on liivane - pärnu mnt / hiiu raudtee, vääna tänav, suurtüki tänav, leina tänav, harku tänav, ühesõnaga kõik sealkandis liiklejad, watch out
mul kadus eelmine pühapäev Pärnus sillalt maha sõites selles pikas kurvis mis Rakvere maanteele keerab esimene ots alt ära ,ning tänu sellele leidsin ennast sügavas kraavis
Kas kurvis, mis on kohe peale silda või kurvis, mis keerab juba silla alla?
Ehk täpsustad veidi juhtunut - sõidan ise seal pidevalt...
-
- Tsikkel: Yamaha R1 track only
harku tänavat täna hommikul asfalteeriti aga üldiselt jah, kogu nõmme on selle liiva all ja ka ära lõigatud asfaltiga seega ka autodega peaks ettevaatlik olema.
LST kirjutas:Kas kurvis, mis on kohe peale silda või kurvis, mis keerab juba silla alla?
Ehk täpsustad veidi juhtunut - sõidan ise seal pidevalt...
Kurv mis on kohe peale silda...
Sõitsin väliskurvis kuna minu ees oli sisekurvis teine tsikkel...üritasin veel päästa mis päästa annab...hakkas loopima ja viskas mu nagu rakulkaga seljast maha õnneks jäi tsikkel terveks...ja omal ka suurt viga ei olnud
:D varustus aitas
Kas võib siis öelda, et kiirus ei vastanud oludele ? Tegu suht järsu kurviga, mis veel parajalt kaldes kõigele lisaks...
LST kirjutas:Kas võib siis öelda, et kiirus ei vastanud oludele
? Tegu suht järsu kurviga, mis veel parajalt kaldes kõigele lisaks...
arvata on,et eeskirju sai nats eirata
Kõige rohkem on kahju fighteri peeglist mis sinna kusagile maha jäi...eile käisin otsimas,aga ei leidnud
Seal käivad "geoloogid" (aka prükkarid) pinnast sondeerimas pidevalt - nad võisid selle üles korjata....
-
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
eile 24.07.08 kella 17:00 paiku lajatas mingi transit buss kõrvalteelt otsa ühele vanemale klassikule mis liikus peateel saule pärnasalu tn.
selline oli vähemalt esmamulje loodame et ratturil tervis korras kiirabi oli küll kohal ei hakkanud targutama minema.
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
TALLINN, 25. juuli, BNS - Harjumaal sai neljapäeval vigastada mootorrattur, kellele keeras ette hooletu autojuht.
Avarii juhtus kell 16.35 Saue linnas Pärnasalu 14 maja juures, kus 51-aastane Vallo tegi Peugeot'ga vasakpöörde ja keeras ette vastassuunast otse liikunud mootorrattale Yamaha, mida juhtis 35-aastane Valde, teatas siseministeerium.
Kokkupõrke tagajärjel sai vigastada mootorratta juht.
Narva mnt ja Pronksi tänava ristumis koha lähedal oli avarii. Kiirabi ei näinud, võibolla oli ära läinud juba. Tsikkel oli püsti, auto(hõbedane lexus?) saanud külje ukse pihta, tundus nagu oleks ise autoga ettekeeranud. Eriti süveneda ei jõudnud. Loodetavasti tsiklimees jäi terveks
Vaiko21 kirjutas:eile 24.07.08 kella 17:00 paiku lajatas mingi transit buss kõrvalteelt otsa ühele vanemale klassikule mis liikus peateel saule pärnasalu tn.
selline oli vähemalt esmamulje loodame et ratturil tervis korras kiirabi oli küll kohal ei hakkanud targutama minema.
Bussiks oli mingi pesoso, renooo vms. Bussijuhil oli anna teed. Siklijuhi tuttav ütles veel, et see sama autojuht sõidab sealt pidevalt ja teab vägahästi seda kohta. Pärast politseiautos ise tunnistas ka, et teadis anna teed märgi olemasolu.Ei olnud midagi hullu. Siklijuht suutis ennast ise õnneks enne bussi külili pidurdada. Siklil lenks ja kahvel kõver, juhil põlv õmblemises ja küünarnukk marraskil. Juht tahtis ise minema jalutada aga kiirabi viis ära ikka.
Kõigeparem oli see, et seisin ise siklijope ja kiivriga kõrval kuid enda tsikkel nats eemal ja siis kõik autod kes mööda sõitsid vahtisid mulle suure näöga otsa. Üks vanamees üldse keris akna alla ja karjus üle tänava, et : "elus vä?" ja siis mingi tükk aega passis.
Pilt ka
Lexuse ja tsikli kokkupõrkest lugedes: «Esialgse info kohaselt oli mootorratas parajasti Lexusest vasakult möödumas ning põrkas vastu auto vasakut külge,» selgitas ta." meenub ka endale kohe, et kevadel samamoodi samas kohas üks naisterahvas keeras ette. Õnneks suutsin ennast kuidagi nii kokku suruda, et kokkupõrge jäi ära. Aga ohtlik koht, juhid sõidavad esimeses reas, 90% juhtudest koperdab peale ristmikku buss ees ja juht keerab rooli täiega vasakule ja ongi käes!
Sain minagi oma õpetuse kätte. Teist hooaega tsikli seljas ja olekski imelik olnud, kui poleks midagi juhtunud. Nimelt läksin kurvi liiga kiiresti ja teepeal lamas suur ja särav kuusekäbi. Mõtlesin siis, et kustpool oleks hea mööda minna, otsustasin vasakult tast mööduda ja oh kae imet, naambrimees tuleb oma Opeliga vaikselt vastu. Peale mõnda sajandik sekundeid otsustamist leidsime ühise tee- Tema võtab vasakule teeäärde ja mina vasakule põllule. Siis hakkas seiklus. Sõber pani paar kuud tagasi samas kohas külje maha, mina aga üritasin püsti jääda. Kui esimene kraavikallas sai läbitud, olin natukese juba rõõmsam. Siis hakkasin seal vagudevahel hüppama kui kiimane konn kevadise jõe kaldal. Esimene põõsas läbitud, langes hoog ja kadusid vaod- sain hakata pidurdama, sest rattad olid nüüd enamjaolt maapeal. Hoog rauges ja hakkas tulema suur kivimürakas ja tihedad põõsad. Enne neid sain hoo maha ja lõppes mu selle aastane "heinategu". Läksin vaatasin mis naabrimees räägib, vaatasime et rattal pole ühtki vigastust peale suurte heinarullide suunade ja õhuvõtu avade vahel. Minutiga olid kohal ka kaks sõpra. Lahkusime rõõmsalt, et kõik elus(ka ratas loomulikult) ja kui värinast üle sain hakkasin vaikselt koju liikuma. Peale nii õnnelikku õnnetust oleks juba karma ees häbi sellest mitte õppida. Loodan, et see oli minu mats mida igal siklimehel naguinii ette tuleb.
Teistle kõigile ilusat ilma ja vähem käbisi
-
- Tsikkel: v2
- Tänatud: 1 kord
hästi kirjutatud ilmselt sul oli õnne joppe seljas mitte õnnesärk
pitbull kirjutas:hästi kirjutatud
ilmselt sul oli õnne joppe seljas mitte õnnesärk
Ja mitte vähe. Oleks mõni kena kivike või tummisem känd ette jäändud oleks vsjoo olnud:D
Õhtul käisin seda sihti vaatamas mille ma põllule tegin. Ühest põõsast olin üle ka hüpanud, kolm või neli meetrit õhulendu ja maas tagasi. Hämmastav, et ma ikka seal seljas suutsin olla. Küllap oli ikka tahtmine suur
Tuhamäel mäkketõusul oleksid pidanud oma etteastega välja tulema:)
http://www.velonaut.ee
http://www.greenbikerent.ee
You've bought yourself a new bike. Keep the rubber side down!
Täna sai ka siis tõsisem mats üle elatud. Tulin mööda peateed ja bemm sõitis lihtsalt kivinäoga "anna teed" märgi alt läbi ja mulle külje pealt sisse, reageerida ei jõudnud sest auto tuli maja nurga tagant. Lohisesin mõnikend m edasi ja kargasin kohe püsti vaatama et see tõhk ometi minema ei sõitnud, õnneks ta seda ei teinud(kuigi reg märk jäi ristmikule maha).
MIngi keskeas tädike, kes sõnagi eesti keelt ei mõistnud oli roolis. Paar tundi enne seda tegin masinast pildid ja pidin müüki panema, niipalju siis sellest. Tuleb loota et masina kiiresti korda saab, kui kindlustus seda just ära ei osta. Endal eriti häda pole, põlv marraskil(jalas olid kahjuks teksad) ja õlg annab natuke tunda (tagi oli seljas, selja peale tekkis väike auk ka).
Ise elasin eile öösel enam-vähem sama olukorra üle. Tartu mnt'lt Peterburi teele keerates lendas küljelt sisse Ülemiste poolt Peterburi teele sõitnud takso. Tuli mulle esipamperiga otse jalga. Mõlemal oli kiirus 50 aga õnneks ei olnud nurk väga suur ja suutsin tsikli kuidagi peatumiseni kahel rattal hoida. Hiljem liikus see ka omal jõul parklasse. Eks nii taksojuhil kui ka minul oli mõlemal pikk päev selja taga ja nii see õnnetus juhtus. Tulemuseks siis mõned väiksemad purunenud jupid, mõlkis ja kriimustatud summuti ning gondel.
Siinkohal tervitused väga lahedale taksojuhile. Kahju et nii läks aga vähemalt sai üsna lõbusalt juttu aetud ja oli ka tema juhiloal A-kat kenasti olemas.
-
- Tsikkel: Suzu GSX 400E
sai siis ka esimene kukkumine kirja, kehalised vigastused minul puuduvad, kuid arstil käimata veel, kaasreisijal olid lyhikesed püksid ning tema suurim mure on et rohuplekid riietelt maha saada:P kuigi sai mõned marrastused põlve piirkonda ning uimasus... õnnetus ise juhtus lihtsalt vale pikivahe tõttu kuna oli plaanis just möödasõit, ees oli sõiduauto ning väike kaubabuss. sõiduauto tegi äkkpidurduse kuna koer jooksis teele, ning selle taga olev buss pidurdas nii et tõmbas kylje ette ja suitsupilv oli ka vägev... õnneks suutsin hoo maha pidurdada ning bussist paremale tee perva suunata ratas, mis siis pikali lendas, paar autot peatusid ning anti pisut esmaabi ja sõit kodu poole tagasi, mis oli õnneks u. 4 km kaugusel rattal vaja uut vasakut suunakat ning esitule yks kinnitus kõver mis sai nyydseks tagasi väänatud, kuid tuld ära võttes kukkus see garaazis maha ja vaja uus klaas otsida ning ka peegel lõigata... KRT JA KINNO EI SAANUDKI
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Võsavillem kirjutas:Joobes mootorratturid sõitsid end vigaseks
sai ise ka sealt teelt väljasõidukohalt möödutud. ilus pikk lauge parem kurv, võta või kahesajaga, ziklist oli aga selle täiga otseks lasknud ja tulemuseks peatumine keset viljapõldu.kuna parameedikud juba seal askeldasid, ei hakanud nende tööd oma uudishimuga segama.
See siis minu lugu liiklus.ee lehelt
- juulil kella 19.50 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Männiku tee ja Pihlaka tänava ristmikul, kus vasakpööret sooritanud sõiduauto Citroen C4, mida juhtis 27-aastane Ott, põrkas kokku vastassuunas otse liikunud mootorrattaga Suzuki, mida juhtis 28-aastane Hindrek. Mootorrattur toimetati vigastustega Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.
Enda vigastused on murdunud rangluu ja vaagaluu.C4 ja tsiklit pole veel näinud.