Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
Mis põhjustel võivad leegikad(kroom)siniseks minna?
Ühe foorumi kasutajaga vahetasin psè ja paar võimalikku põhjust on teada
Mis põhjustel võivad leegikad(kroom)siniseks minna?
Kas peamine põhjus ei ole lahjas segus ja liiga kõrges põlemistemperatuuris?
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Kui kasutada kõrgema oktaan arvuga kütust kui ette nähtud siis kipub ka siniseks vedama leegikad.
http://www.krracing.ee/
Kui võtta Zoomboxiga internetipakett (läbi õhu), siis vist ei saa laadida arvutisse andmeid torrentiprogrammi kaudu?
Öeldi, et Elisa ei võimalda ZoomNetiga torrentiprogrammi kasutada, ei tea kas see on ka tõsi?
Ma ei jaga sellest maailmast eriti midagi, lihtsalt vaja majja telekapilti ja netti kuid kaablit pole.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
zx12r kirjutas:Kui võtta Zoomboxiga internetipakett (läbi õhu), siis vist ei saa laadida arvutisse andmeid torrentiprogrammi kaudu?
Öeldi, et Elisa ei võimalda ZoomNetiga torrentiprogrammi kasutada, ei tea kas see on ka tõsi?
Ma ei jaga sellest maailmast eriti midagi, lihtsalt vaja majja telekapilti ja netti kuid kaablit pole.
Kui ma ei eksi siis Zuumnetis on torrent kinni keeratud, välja arvatud öösel. 01:00-07:00. Samuti on mingisugune üldine mahupiirang kuus. umbes 50GB kanti. Et regulaarse "tirijana" ei soovitaks. Samuti pead veenduma kuidas on sul Elisa netilevi seal.
Mul on
https://www.elion.ee/eraklient/internet ... a-internet
Kiirusega väga rahule ei jää- kuna olen suht aktiivne kasutaja, ent kohas kuhu kaablid ei ulata ajab asja ära. torrentitega probleemi ei ole
samas kuumaks 32€ on suht krõbe 6 mbps kohta (pole sellist kiirust ka kunagi vist kohanud, aga 5mbps on ikka enamvähem olemas.)
-
- Kontakt:
Keegi kes on velgi poleerinud, millisest paberist alustada ja kas vesiliiva või tavalisest, mis kõik sellega kaasneb jne, mis P paberit kasutada jne. Millest alustada ja lõpetada. Plaanis 15'' BBS 4x100 kärgvaluveljed läikima lüüa.
Olen ise tegelenud pisut velgede poleerimisega. Liivapaberi valik sõltub sellest kui palju on velg kannatada saanud. kui on palju äärekivi jms. kahjustusi siis valid vastavalt ka paberi(nt. 120) ja siis järjest peenema peale lähed. Siis vesilihv ja lõpuks poleerpasta.
Kui ise ei viitsi jännata siis võin ka ise need norm. tasu eest ära poleerida.
Kui huvi siis ps või 53498696
Kri§to kirjutas:Mul on
Kiirusega väga rahule ei jää- kuna olen suht aktiivne kasutaja, ent kohas kuhu kaablid ei ulata ajab asja ära. torrentitega probleemi ei ole
samas kuumaks 32€ on suht krõbe 6 mbps kohta (pole sellist kiirust ka kunagi vist kohanud, aga 5mbps on ikka enamvähem olemas.)
Ma helistasin sinna, vastu võttev inimene oli suht idioot. "Midagi ei maksa seadistamine, aga kui tööaeg kaks tundi, öö... äää... siis 50 eurot ja 80 senti, ja öö... oleneb seadistamisest, tarvikud maksavad ka, aga kui palju, seda ei tea, öö..."
Olen ise müügiinimene ja sellist juttu kuulates hakkas häbi lausa.
minim2gnus kirjutas:Keegi kes on velgi poleerinud, millisest paberist alustada ja kas vesiliiva või tavalisest, mis kõik sellega kaasneb jne, mis P paberit kasutada jne. Millest alustada ja lõpetada. Plaanis 15'' BBS 4x100 kärgvaluveljed läikima lüüa.
Velgede poleerimine suht loominguline töö aga eesmärk on saada võimalikult sile pind nagu eelnevalt öeldud-erinevate paberitega lõpetades vesiliivaga ja seejärel pane trelli otsa kaltsuketas ja lase nt. Autosol pastaga peegliks, velje ääred suht kergelt poleeritavad aga kodarad... need suht suurte valupragudega ja lihvimist rohkem. paisitab et sa tahad autovelgi läikima lüüa-nendega kogemus puudub, ei tea kuis sool jne. mõjub...
-
- Kontakt:
Jep plaan autoveljed läikima lüüa. Poleerin põhimõtteliselt silmailuks ning müügi jaoks. Niiet tahaks ikka ise teha
zx12r kirjutas:Kri§to kirjutas:Mul on
samas kuumaks 32€ on suht krõbe 6 mbps kohta (pole sellist kiirust ka kunagi vist kohanud, aga 5mbps on ikka enamvähem olemas.)Ma helistasin sinna, vastu võttev inimene oli suht idioot. "Midagi ei maksa seadistamine, aga kui tööaeg kaks tundi, öö... äää... siis 50 eurot ja 80 senti, ja öö... oleneb seadistamisest, tarvikud maksavad ka, aga kui palju, seda ei tea, öö..."
Olen ise müügiinimene ja sellist juttu kuulates hakkas häbi lausa.
Nojah, mul oli eelmisest omanikust väline antenn olemas- härrad tulid vaid panid vahemuunduri paika, konstateerisid net on ja lasid jalga. Maksin vaid väljakutse. Tööaeg oli 10-15 minsa.
Minu maja küljes olev antenn on otsenähtavas kontaktis mastiga, seega vajab see tuunimine ilmselt miskit aega kui paigaldavad.
Aga eelmine talv samal ajal lasin paigalada selle süsteemi ja suures plaanis rahul. Eriti kui võrrelda olnud MINT pulgaga. Kus normaalse ühenduse sain vaid siis kui pulk oli koos võimendiga juhtmega aknast väljas kilekoti sisse mähitud. Lisaks sain mahu pealt ja asukohast kiiruse piirangud. Suures plaanis ligi aasta kasutamist ja pöörane närvikulu.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
minim2gnus kirjutas:Jep plaan autoveljed läikima lüüa. Poleerin põhimõtteliselt silmailuks ning müügi jaoks. Niiet tahaks ikka ise teha
Mina enne pastaga jamamist viimasena lasin 2000 vesipaberiga üle.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Tsikkel: Kawasaki VN2000
- Tänanud: 1 kord
On võimalik arvuti panna näitama teist IP d? Oleks vaja täita üks küsimustik Eestis olles aga on vaja et kontrollimise käigus oleks näha et asun Norras.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
jorsin kirjutas:On võimalik arvuti panna näitama teist IP d? Oleks vaja täita üks küsimustik Eestis olles aga on vaja et kontrollimise käigus oleks näha et asun Norras.
Minuarust üks parimaid:
http://www.hidemyass.com/vpn/
11.52$ on kuumaks ja võid arvuti panna näitama 53 eri riigi IP-d, kaasaarvatud Eesti oma.
Maksad ära, kasutad natuke ja siis saad raha tagasi küsida (30 day money back guarantee - seda juhul, kui sa üle 10GB datat pole läbi nende IP-de kopeerinud).
Ise kasutasin seda, tahtsin paari filmi vahtida NetFlixist, meil seda teenust pole ja meie maa IP-ga seda kasutada ei saa, läbi hidemyassi toimis kenasti.
....või räägid mõne sõbraga et ta laseks sind mingi remote tarkvaraga korraks enda arvutisse ja täidad selle küsimustiku tema masinas, kasutades Windows remote desktoppi, või TeamViewerit (või mõnda muud analoogi)
Veel lihtsam: http://www.hidemyass.com/proxy-list/search-228237
Sealt kopid andmed oma veebilehitsejasse. Firefoxi puhul näiteks: Options-Advanced->Network ja sealt täidad ära lahtrid, mis saad hidemyass IP-st.
Inglismaal olles vaatasin nõnda filme kodukanalite lehtedelt, TV3 kippus pirtsutama oma saadete näitamisel.
Pärast taasta kindlasti algseaded.

Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
-
- Kontakt:
Ei leidnud teemat rumalad palved
Niiet kirjutan siia Nendele siis, kellel on Facebook.
Ole palun hea ja pane like & jaga nendele piltidele.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
Ettetänud
Keegi tark võiks mulle ära seletada, miks mul kodus ühes laelambis ükski pirn kesta ei taha. Varem oli laes 6x40W tavalised hõõglambid. Neid tuli vahetada tihedamini kui see minu arvates normaalne oleks olnud. Mingil hetkel sai lamp välja vahetatud ja sinna sisse keerasin 5x13W nn. säästupirnid. Viimati vahetatud pirn kestis täpselt poolteist kuud. Samas teises toas on lambis 1x21W säästukas mida olen 10 aasta jooksul korra pidanud vahetama.
Pan kirjutas:Keegi tark võiks mulle ära seletada, miks mul kodus ühes laelambis ükski pirn kesta ei taha. Varem oli laes 6x40W tavalised hõõglambid. Neid tuli vahetada tihedamini kui see minu arvates normaalne oleks olnud. Mingil hetkel sai lamp välja vahetatud ja sinna sisse keerasin 5x13W nn. säästupirnid. Viimati vahetatud pirn kestis täpselt poolteist kuud. Samas teises toas on lambis 1x21W säästukas mida olen 10 aasta jooksul korra pidanud vahetama.
Tavaliselt faaside ebaühtlane koormamine ja halvad elektriühendused.
extremist kirjutas:Mis krdi asi on "vermele" ?
käele või kannale tekib vill hõõrdumisest-hõõrub edasi tekib vesivill-hõõrub edasi, läheb veriseks--ongi läinud vermele

-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Pan kirjutas:Keegi tark võiks mulle ära seletada, miks mul kodus ühes laelambis ükski pirn kesta ei taha. Varem oli laes 6x40W tavalised hõõglambid. Neid tuli vahetada tihedamini kui see minu arvates normaalne oleks olnud. Mingil hetkel sai lamp välja vahetatud ja sinna sisse keerasin 5x13W nn. säästupirnid. Viimati vahetatud pirn kestis täpselt poolteist kuud. Samas teises toas on lambis 1x21W säästukas mida olen 10 aasta jooksul korra pidanud vahetama.
Kui sagedasti sa neid sisse-välja lülid? Kui ühes toas lamp põleb pidevalt ja teises alatasa sisse-välja klõpsid, on põhjus teada. Ükski pirn ei salli tihedat lülimist, ei hõõglamp ega CFL (säästupirn) Odavad säästukad peavad vastu mõnisada lülitust, kvaliteetlampidele on ette nähtud alates 5-6000 lülitusest. Ja mingite andmete kohaselt ei salli CFL kohe eriti lülimist sagedamalt kui kord 5 min jooksul.

-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Isakese jutt on peaaegu õige. Aga tegelikult lihtsalt väga palju saasta tehakse, ka kallilt.
Tuleb õige tootja õige pirn valida ja kestab ka klõpsimist:
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp (Facility osa pirni nimes tähendabki pmst klõpsimist)
Need on ka suht kaua kestvad:
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
Mul oli sama probleem, nagu hr Pan'il, et pirnid muudkui läbi põlesid nii hõõgpirnid kui ka säästukad. Ja siis töötasin vahepeal Osrami esindusega koos ning sain nende toodangut proovida... krt ma kõlan nagu mingi reklaamitrikk aga räägin lihtsalt omast kogemusest.
-
- Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 43 korda
Seoses pirni eluajaga meenus üks Mythbustersi osa kus testiti ka ühe müüdi käigus pirnide eluiga:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5Ic#t=283s
Ei ole elektrik kuid panustaks ise ka pigem ebastabiilsetele faasidele kui pirnide kehvale kvaliteedile.
isakene kirjutas:Ükski pirn ei salli tihedat lülimist, ei hõõglamp ega CFL (säästupirn)
Üldiselt hõõglampide tavakasutuses/kodukasutuses lülituste arv oluliselt eluiga ei mõjuta. See on pigem seotud hõõgniidi pikenemisega töötundide kasvamisel.
Jah, läbi põleb tavaliselt lülitades, kuid see pole oluline kontekstis.
CFL pirni eluiga võib ka oluliselt vähendada keskkonna madal temperatuur. Pikkadel luminofoortorudel kasutatakse tiheda lülituskeskkonna või madala temperatuuri korral hõõgniitide eelsoojendamist või pidevalt soojas hoidmist.
Mina loobusin CFL-dest ja kasutan juba mõnda aega laia nurgaga LED-e. Hinnad on tarbitavaks muutunud.
Äkki keegi oskab öelda, kas mõnes autopoes praegu autoakut saab soodushinnaga.
Tänud
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
mella kirjutas:Üldiselt hõõglampide tavakasutuses/kodukasutuses lülituste arv oluliselt eluiga ei mõjuta. See on pigem seotud hõõgniidi pikenemisega töötundide kasvamisel.
Jah, läbi põleb tavaliselt lülitades, kuid see pole oluline kontekstis.
Sellega on nii ja naa. Kehtib siis, kui on tegu kvaliteetse pirni, täiesti korras elektripaigaldiste ja korrektsete parameetritega võrguvooluga. Neid katsetajaid on olnud päris palju, kes on proovinud võrrelda võrdse kasutusega dimmerlülituse ja tavalülitusega lampe. On neid, kes ütlevad, et olulist vahet elueas pole, aga need on siiski enamuses, kel lambi eluea erinevus olulises suurusjärgus, mõnedel lausa kordades.
Oma majapidamises pole statistikat teinud, aga elumajas, kus pinge normis, põleb aastas läbi paar hõõglampi sõltumata lülitussagedusest ja CFL-id surevad enamasti vanadussurma, s.t. süttimine läheb lõpuks jube aeglaseks ja valgus tuhmiks ja ebameeldivaks, seepärast rändavad jäätmekeskusse, kuigi veel veidi toimiksid. Aga kõrvalhoones on valgustus teise faasi pealt, kus pinge miskipärast kõrgem kui vaja. Seal on paar püsivalgustuseks kasutatavat hõõglampi ja mõned sellised, mida mitu korda päevas lühiajaliselt plõksitakse. Püsivalgust lülitatakse korra päevas ja põleb olenevalt aastaajast 6-18 tundi ööpäevas, aastas kulub üks-kaks pirni. Aga neid, mida mitu korda päevas tunniks-paariks lülitatakse, põleb läbi aasta jooksul vähemalt 3-4-5 tükki. Võib ju olla, et netis aetakse palju umbluud, aga oma kogemustest võin öelda, et päris LAMBIST need jutud ka pärit pole...

-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Arutelu LED'idest
Miks enamus Hollywoodi filmides kus mängivad "venelased" ei suudeta nende keelt usutavaks teha. Ma ei räägi B katekooria filmidest kus raha pole. Tuntud näitlejad head näitlejad ja ei suuda seda 3 lauset venekeeles ilusti välja öelda.
Teine rumal küsimus. Miks igas mota tagaajamises kõik motad rämedat bike häält teevad, sellist nagu mingi jube rinka äss sõidaks koguaeg põhjagaasiga ja aftermarket sumps on küljes isegi boxermootorid ja krossirattad teevad sellist äält filmides.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
...ja käike laotakse kah lõpmatult ülespoole - vahel on tunne, et oleks nagu mingi 12-käigulised kastid