algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

hotshot
Tsikkel: crf 450r, Varadero

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas hotshot »

Kohila rajal. Tegemist ei olnud muidugi ka igapäevase krossisõitjaga vaid MMMiks valmistuva tegelasega. Tegelikult olen arutanud asja ka oma üsnagi pika krossikogemusega klubikaaslastega ja arvamus on üsna üks.

Tegemist on ikkagi motokrossiga ja rajal võib olla väga erinevate oskustega sõitjaid ja vahel lihtsalt "shit happens". Lühitalt olen mina aru saanud, et mis rajal juhtub see rajale jääb!

Tänud!
Taavi #278

andrusl
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas andrusl »

Järelikult ootas tegelane põhimõtteliselt rajal seda pealemineku võimalust.
Olen isegi samas kohas nn. pikale läinud, sest kurv on seal libe ja lahtise mullakihiga.
Üldjuhul lakub krossirajal juhtunu tagajärjed igaüks ise.
Ei tea küll kedagi oma tutvusringkonnast, kes oleks teise ratta remonti hüvitanud.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

hotshot kirjutas:

Kohila rajal. Tegemist ei olnud muidugi ka igapäevase krossisõitjaga vaid MMMiks valmistuva tegelasega. Tegelikult olen arutanud asja ka oma üsnagi pika krossikogemusega klubikaaslastega ja arvamus on üsna üks.

Tegemist on ikkagi motokrossiga ja rajal võib olla väga erinevate oskustega sõitjaid ja vahel lihtsalt "shit happens". Lühitalt olen mina aru saanud, et mis rajal juhtub see rajale jääb!

Tänud!
Taavi #278

Sa üritasid siis seda pikemat kaksikut üle, mis stardikurvi juures?.

Siis see tüüp pidi ikka ise paras lammas olema, et seal ette jäi.

Kasutaja avatar

hotshot

Seda jah, sain üle ka :D Aga kuna kartsin hirmsasti et hüpe jääb lühikeseks, siis panin täiega peale ja sain juba õhus aru, et nüüd on jama majas sest lendasin liiga kaugele (crash)

Ma ei nimetaks lambaks küll kedagi, eks ma ise kah vahest teen lollusi :oops:

Üldiselt on mul pilt selge mis seisukoht võtta ja siinkohal võib minupoolest selle teema lõpetada.

leib
Tsikkel: Cz 86

Lugemata postitus Postitas leib »

Just tahtsin küsida kuidas asi lõppes. Ja veel, mis seisukorras see Kohila rada ka siis oli,on?

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

Arvasin kohe, et kohilas see juhtus. Täitsa kujutan ette kuidas see juhtus ja ta oli ju raja peal. See oli ju pärast esimest kurvi peale starti. Ma arvan küll, et sa ei peaks midagi kinni maksma talle, see mees seisis ise suht vales kohas.
Ja rääkides kohila rajast, siis seda ikka hooldatakse ja on täitsa sõidetav, mulle kui algajale väga meeldib.

Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

.

Viimati muutis fotek, 12 Aug 2013, 17:07, muudetud 1 kord kokku.
Siim

Foxqrat
Tsikkel: Yamaha YZ250f / TDM 850

Lugemata postitus Postitas Foxqrat »

No kuulge, mees hakkas rajale minema kohast kust rajale minnaksegi ja ootas rahulikult et kõik sõitjad mööda on läinud. Tuleb aga mingi tegelane ja hüppab täiesti kontrollimatult elementi üle, seda suutmata keerab rajalt maha selleks mitte ette nähtud kohas ja põrutab mehele otsa. Mis mõttes mis juhtub rajal see jäägu rajale. Kõigepealt rajale tulles tehku endale selgaks kus rajale pealemineku koht ja mahatuleku koht. Kui sa pole endas kindel, siis parem ära hüppa. Niisuguste (a pohhui proovin) meeste pärast hüpatakse jube tihti ehkki etappidel kellegile selga. Olid mees hüppama, ole mees ka vastutama.

leib

Foxqrat kirjutas:

No kuulge, mees hakkas rajale minema kohast kust rajale minnaksegi ja ootas rahulikult et kõik sõitjad mööda on läinud. Tuleb aga mingi tegelane ja hüppab täiesti kontrollimatult elementi üle, seda suutmata keerab rajalt maha selleks mitte ette nähtud kohas ja põrutab mehele otsa. Mis mõttes mis juhtub rajal see jäägu rajale. Kõigepealt rajale tulles tehku endale selgaks kus rajale pealemineku koht ja mahatuleku koht. Kui sa pole endas kindel, siis parem ära hüppa. Niisuguste (a pohhui proovin) meeste pärast hüpatakse jube tihti ehkki etappidel kellegile selga. Olid mees hüppama, ole mees ka vastutama.

Mitte eriti veenev jutt. Esiteks ,minu teada on seal Kohilas peale neid kaksikuid hüpet sirge ja siis kurv vasakule aga otse on ees väike tara,piire . Juhul kui hüppad ja ei suuda peale hüpet kiirust mahapidurdada,noh õhus käigu allalöömine,või maandumisel esi,taga pidurdus siis lendatki pikaks ja jääb võimalus keerata kas paremale või vasakule. Juhul kui paremale siis sõidad sinna stardikurvi poole. Aga kes see loll seisab seal ja ootab rajaleminekut. Järelikult on seisja juba RAJAL ja ongi liht aksident ehk igaüks vast ikka kannab ise oma kulud. Ja trenni tehaksegi selleks ,et muutuda paremaks. Ole mees selga sõitma ,ole mees ka vastutama- mille eest,küsiks? Et sul radiaatorisse mõlk tekkis. Tõmba t*** otsa.

Foxqrat

leib kirjutas:
Foxqrat kirjutas:

Mitte eriti veenev jutt. Esiteks ,minu teada on seal Kohilas peale neid kaksikuid hüpet sirge ja siis kurv vasakule aga otse on ees väike tara,piire . Juhul kui hüppad ja ei suuda peale hüpet kiirust mahapidurdada,noh õhus käigu allalöömine,või maandumisel esi,taga pidurdus siis lendatki pikaks ja jääb võimalus keerata kas paremale või vasakule. Juhul kui paremale siis sõidad sinna stardikurvi poole. Aga kes see loll seisab seal ja ootab rajaleminekut. Järelikult on seisja juba RAJAL ja ongi liht aksident ehk igaüks vast ikka kannab ise oma kulud. Ja trenni tehaksegi selleks ,et muutuda paremaks. Ole mees selga sõitma ,ole mees ka vastutama- mille eest,küsiks? Et sul radiaatorisse mõlk tekkis. Tõmba t*** otsa.

Vabandust et üldse kirjutasin, tundub et on paremaid Kohila rajatundjaid, mis siis et selle raja üks loojatest ja kujundajatest ma olen :D Katsun ennast parandada ja luban edaspidi kõigile selgahüppajatele sügava kummarduse teha. Ja jube viisakas on mind käskida mind kuskile t.... otsa tõmmata . Äkki härra Leib tutvustab ka viisakalt ennast, et saaksin järgmine kord rajal tema käest nõu küsida raja ehituse suhtes.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Kuna see nii vaieldav koht, siis võiksid osapooled mingi mõistliku kokkuleppe saavutada ja sõpradena lahku minna. Pole pointi väga krillida, MX on niikuinii selline rattale hard ala, eks neid mõlke ikka tekib.

leib

Mis see loomine ja ehitamine siia puutub. Kas kirjeldasin sinu rada siis valesti? Teil vist tohib ka trenni teha ,eks? Trenni tegemise eesmärk ongi paremaks,osavamaks muutumine ehk kus siis vee? Pange siis oma rajale silt ülesse ,et siin tohivad trenni teha ainult heade oskustega krossisõitjad,teised otsigu mingi muu koht.
Ära tunne minu tagasihoidliku persooni vastu huvi,ma olen mõtetu mutrike ja teie rajal ma ei käi,sest minu oskused ei küündi selle rajani.

Foxqrat

leib kirjutas:

Mis see loomine ja ehitamine siia puutub. Kas kirjeldasin sinu rada siis valesti? Teil vist tohib ka trenni teha ,eks? Trenni tegemise eesmärk ongi paremaks,osavamaks muutumine ehk kus siis vee? Pange siis oma rajale silt ülesse ,et siin tohivad trenni teha ainult heade oskustega krossisõitjad,teised otsigu mingi muu koht.
Ära tunne minu tagasihoidliku persooni vastu huvi,ma olen mõtetu mutrike ja teie rajal ma ei käi,sest minu oskused ei küündi selle rajani.

Kui sa Kohila rajal sõitmas ei käi, miks sa siis üldse sõna võtad ,igavusest äkki. Sa ilmselt polnud kõrval ega näinud situatsiooni ja kommenteerid nüüd puhtalt oma oletuste põhjal. Kasutaja Holeshot sõitis vastasuunas ja selle tagajärjel teisele sõitjale otsa, kohapeal lepiti kokku, et kasutaja Holeshot korvab kahjud, kuid nüüd tundub , et Holeshot tahab kokkuleppest taganeda ning otsib õigustust foorumi jumalate poolt. Vastuseks ka veel ühele varasemale kommenteeriale, ei taheta varasemaid kahjustusi kellegile pähe määrida kuna tegemist oli sel hetkel paar päeva vana mootorrattaga.

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Kuskohas see täpselt toimus? Seal, kus stardisirge järgne paremkurv rajaga kokku läheb?

Pilt

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

sealsamas vist jahh, stardisirge ja raja vahel on kuni stardikurvi apeksini kummivall.
eks see holeshot pani seal kaksikutel pikaks ja keeras stardikurvi sisse nagu aru saan. eks ta vastuliiklust sõitis küll.

Paralax

Lugemata postitus Postitas Paralax »

Minuarust ei vasta see pilt praegusele rajale. Raja ehitust oleks nagu muudetud selle pildiga võrreldes.

mella kirjutas:

Kuskohas see täpselt toimus? Seal, kus stardisirge järgne paremkurv rajaga kokku läheb?

Pilt

Kütus ja õlu ei ole kokkuhoidmiseks.
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Ma sain aru, et sõitis kurvist välja ja risti üle raja, mis stardikurvist tuleb.

Suht värske video ka olemas - alguses on rajalesõit ning 1.50 peal ka see kurv hüppest tulekuga.

Kui nii oli, siis ei olnud küll vastu rada sõit vaid loll juhus. See, et krossirajal tsikkel käest võib minna, pole just eriline uudis. Olukord oleks sama, kui stardis üks käima ei saa ja ring hiljem rajale tahab minna ning ootab rajalepääsu. Siis ju ei saa süüdistada hüppest tulnud võistlejat, et ta üritas kiiresti sõita ning masinat kinni ei hoidnud.
Muidu kõlaks see nagu korra võrtsu kestvusel (või oli see jäärada), kus quadimees korraldajalt nõudis, et see tema masina kahjud hüvitaks, kuna puud metsas liiga tihedalt ja temal käest masina ära viskas.

mx77 kirjutas:

eks see holeshot pani seal kaksikutel pikaks ja keeras stardikurvi sisse nagu aru saan. eks ta vastuliiklust sõitis küll.

Foxqrat

Foorumijumalad on rääkinud. (w) .

leib

Kui sa Kohila rajal sõitmas ei käi, miks sa siis üldse sõna võtad ,igavusest äkki. Sa ilmselt polnud kõrval ega näinud situatsiooni ja kommenteerid nüüd puhtalt oma oletuste põhjal. Kasutaja Holeshot sõitis vastasuunas ja selle tagajärjel teisele sõitjale otsa, kohapeal lepiti kokku, et kasutaja Holeshot korvab kahjud, kuid nüüd tundub , et Holeshot tahab kokkuleppest taganeda ning otsib õigustust foorumi jumalate poolt. Vastuseks ka veel ühele varasemale kommenteeriale, ei taheta varasemaid kahjustusi kellegile pähe määrida kuna tegemist oli sel hetkel paar päeva vana mootorrattaga.[/quote]

Sõna sellepärast ,et selline arusaamatu olukord võib tabada kõiki sõitjaid,ükspuha kus rajal. Kõrval tõesti ei seisnud ja kommenteerin holeshoti teksti põhjal. Kuna tundub ,et oled kuidagiviisi ise selle keisiga seotud,eks siis seleta omapoolset versiooni täpsemalt. Kas see jamu mees seisis paigal või liikus või ootas rajaleminekut? Leidis ka koha kus imetleda saamatute käkerdusi( teie , Kohila ässade meelest). Peaks olema hea õpetus,teinekord teab , et tribüünid on mujal.

Kasutaja avatar

FaceOff
Tsikkel: Kawasaki Kx250f

Lugemata postitus Postitas FaceOff »

Foxqrat kirjutas:

Foorumijumalad on rääkinud. (w) .

Kahjuks peab mingil määral Foxqrati-ga nõustuma. Kui mina algija ootan rajale pääsu teadmatuses kus oleks ohutum seista või mitte, pole õrna aimugi ja äkki lendab keegi külje pealt sisse rajale pääsmatagi (muidugi ma tahaks, et kahjuks hüvitatakse). On minu vaatenurgast sama hea kui seisvale autole parklas sisse sõita. Kui palju sa siis ikka selle peale mõtled, et keegi rajalt välja sõidab ja võib sulle otsa sõita..
Aga kui oleks seal inimene seisnud? Muidugi jälle "oleks" - poleks.
Aga jahm.. krossirajal ikka juhtub.. suht vaieldav teema!

Kõik BMW omanikud ei ole idioodid, aga igal idioodil on BMW-e.

Foxqrat

leib kirjutas:

Kui sa Kohila rajal sõitmas ei käi, miks sa siis üldse sõna võtad ,igavusest äkki. Sa ilmselt polnud kõrval ega näinud situatsiooni ja kommenteerid nüüd puhtalt oma oletuste põhjal. Kasutaja Holeshot sõitis vastasuunas ja selle tagajärjel teisele sõitjale otsa, kohapeal lepiti kokku, et kasutaja Holeshot korvab kahjud, kuid nüüd tundub , et Holeshot tahab kokkuleppest taganeda ning otsib õigustust foorumi jumalate poolt. Vastuseks ka veel ühele varasemale kommenteeriale, ei taheta varasemaid kahjustusi kellegile pähe määrida kuna tegemist oli sel hetkel paar päeva vana mootorrattaga.

Sõna sellepärast ,et selline arusaamatu olukord võib tabada kõiki sõitjaid,ükspuha kus rajal. Kõrval tõesti ei seisnud ja kommenteerin holeshoti teksti põhjal. Kuna tundub ,et oled kuidagiviisi ise selle keisiga seotud,eks siis seleta omapoolset versiooni täpsemalt. Kas see jamu mees seisis paigal või liikus või ootas rajaleminekut? Leidis ka koha kus imetleda saamatute käkerdusi( teie , Kohila ässade meelest). Peaks olema hea õpetus,teinekord teab , et tribüünid on mujal.[/quote]

Kas sa Hr.Leib küsisid eelnevalt teise osapoole versiooni? Minu arust mitte, pigem arvustasid aint üht osapoolt kuulates. Ja üleüldse oled sa väga ebaviisaka ja paukuva olekuga jõmm, jutu järgi tundub et oled üsna iseseisev käsitööline.
Kuulu järgi olla osapooled täna kokkuleppele jõudnud, nii et pole rohkem minu asi teemat lahata, loodan et leivad ja saiad lõpetavad ka oma jonni.

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Krossirajal sõites vastutab igaüks ikkagi ise oma tsikli eest...
Nii see lihtsalt on.

Ning hakata vinguma mõlkis radika pärast... Nojah...
Kui keegi ootab rajale minemist ning näeb, et tema suunas liigub tsikkel, siis reaktsiooni võiks siiski sedavõrd palju olla, et ennast eest ära liigutada...
Kui tõesti hakkama ei saa, siis ehk ei olegi rajale asja...

Käin ise ka hobikorras oma mammutiga rajal vaikselt põristamas ning on ka minule riivakaid tehtud.(ilmselgelt ei saa ma nii hea hooga hüppeid võtta ja võin ette jääda)
Kohapeal natukene sõbralikult juttu ajada ning igaüks remondib oma masinad ise ja päeva lõpus kõik õnnelikud, et funni sai ning ise terved.

Sama hea, kui hakata vinguma, et eesõitja tagarattast lennanud kivi tegi kiivrile kriimu... Da fuck?

Ekstreemsport on midagi muud, kui suvaline plekimõlkimine säästuka parklas.

Saan veel aru, kui keegi rada teistpidi läbi sõidab ja laupa paneb.. (Männiku "raja" puhul näiteks ei saa keegi kurat aru, mis pidi see läheb ning kõik hoiavad silmad lahti, et mitte mõne tsikliga hammastesse saada...)

Võibolla oli olukord teine ning ma lihtsalt liialt loll, et mõista...
Samas peale avariid ei ole iniemsed kõige adekvaatsemad ka lubadusi andma ega otsuseid vastuvõtma, et selle kallal nüüd ilkuda.

Shit happens. Get over it!

mait73

Lugemata postitus Postitas mait73 »

Aga kabe ju alati vähem riske sisaldab

leib

mait73 kirjutas:

Aga kabe ju alati vähem riske sisaldab

Päris nii see ka pole,Tallinna Malemajas nägin pealt kuidas kiirturniiri kaotaja virutas malelauaga võitjale vastu pead ja see viidi kiirabiga minema.

kristjanj
Tsikkel: Aprilia, Husqvarna

Lugemata postitus Postitas kristjanj »

lugesin läbi ja minule meenutab see olukord veidike seda videot http://www.youtube.com/watch?v=PyGoVH8HGwc
tume masin seisab totaalselt vale koha peal ja õnnetusest päästsid vaid sõitja reflexid. Oleks pauk ära käinud siis kahtlen sügavalt, et tumeda auto juht mingit kompensatsiooni oleks saanud.

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Tere

Foxqrat kui see jutt tõsi lõuga andmisest siis need ei olnud läbirääkimised vaid väljapressimine....sellisel juhul rajal lubatud hiljem ei kehti .....

aga minu arvamus krossirattal kriimude ja mõlgikeste kohta on ühene... :wack: otsigu muu ala....selle kohta ütleks ainult jumal tänatud et kõik õhtuks tervelt koju jõudsid ja kogu lugu...
Rajale naasmine ja minek on isegi võistlustel rangelt paika pandud ja rajal sõitjat morgendab see kõige vähem. Kui ikka meelega otsa pole sõidetud siis võiks oma mõlgikese jutuga kuupeale minna.
Selle rideri nimi ja number kuluks ära ...kuna sooviks temaga ühel rajal mitte kokku sattuda ....mine tea äkki minu tagarehvi alt lendu pannud kivi teeb tema kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] kriimu siis ei viitsi seda teemat isegi vilksamisi jahuda.
Katsuge ikka mõistlikud olla.

Parimat. :bsmile:

mait73

Lugemata postitus Postitas mait73 »

Vot see viimane õige

Kasutaja avatar

hotshot

Vau, kus nüüd on alles harrastajale "nõu" antud nii et vähe pole :D Teema on täitsa saagimiseks üle läinud! Tegelikult on tore, et kaasamõtlejaid ja soovitajaid palju on aga selle värgi võiks nüüd küll ära lõpetada ja isiklikuks ei maksa kah minna.

See lõuksi andmise lubadus oli öeldud kohe matsu hetkel ja eks siis keevad ikka emotsioonid üle. Ei võtnud mina seda tõsiselt ja vaevalt et ka lubaja.

Täna rääkisime tsikliomanikuga (sel päeval ei sõitnud selle pilliga tema) rahulikult telefonis ja leppisime kokku, et keegi midagi kinni ei maksa! Teen talle "kodurahu" huvides väikse kingituse ja asi jokk. Tegemist on täiesti mõistliku mehega ja pean ka ennast täitsa normaalseks kärsaks, seega sai asi aetud ilma üksteisele vulgaarsusi karjumatta ja isegi häält pold vaja tõsta!

Edu treeningul ja rahulikku meelt!
Lugupidamisega,
Taavi #278

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

Viimased sõidud on hakanud ranne valutama. Kas see on algajatel tavaline värk, või on see mingi tõsisem mure? Valutama hakkab alles kodus kui olen diivanil :D.

Äkki keegi siin teemas oskab öelda, kust saaks EKS prillidele klaase kodumaalt.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

sandman1111 kirjutas:

Viimased sõidud on hakanud ranne valutama. Kas see on algajatel tavaline värk, või on see mingi tõsisem mure? Valutama hakkab alles kodus kui olen diivanil :D.

Äkki keegi siin teemas oskab öelda, kust saaks EKS prillidele klaase kodumaalt.

Katsu siis vähem diivanil olla :ner:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”