põrusin eksamil

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Re: põrusin eksamil

Lugemata postitus Postitas andryy »

macintosh kirjutas:
andryy kirjutas:
slippery kirjutas:

Mis praegu seadus ütleb - kui eksam läbitud, kas võib kohe tänavale minna või peab load füüsilisel kujul ära ootama?

Eksaminaator ütles minu naisele nii,et täitsa legaalne see pole,et politsei andmebaasis sa veel puudud kui juhiloa omanik aga tavaliselt ikka saavad sellest aru ja trahvi ei tee.

Kui on hea päev, kui on politseinikel hea tuju. Aga kui pole, siis on jama majas.
Kõige naljakam selle juures ongi see, et juhtimisõigust enne ei teki kui reaalne ese on üle leti ulatatud.

Aga tavaliselt,et kuju juba mingi paber käes siis ükski ment ei tunne enam su vastu huvi :bsmile:

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

andryy kirjutas:
macintosh kirjutas:

Kui on hea päev, kui on politseinikel hea tuju. Aga kui pole, siis on jama majas.
Kõige naljakam selle juures ongi see, et juhtimisõigust enne ei teki kui reaalne ese on üle leti ulatatud.

Aga tavaliselt,et kuju juba mingi paber käes siis ükski ment ei tunne enam su vastu huvi :bsmile:

Nuuh, see on selline Murphiga hullamine, kunagi ei või teada, millal takka üles lööb. :-)

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

motomaan
Tsikkel: Yamaha FZS600

Lugemata postitus Postitas motomaan »

macintosh kirjutas:
andryy kirjutas:
slippery kirjutas:

Mis praegu seadus ütleb - kui eksam läbitud, kas võib kohe tänavale minna või peab load füüsilisel kujul ära ootama?

Eksaminaator ütles minu naisele nii,et täitsa legaalne see pole,et politsei andmebaasis sa veel puudud kui juhiloa omanik aga tavaliselt ikka saavad sellest aru ja trahvi ei tee.

Selle kohta on ka miski link ette näidata või?
Mina sain plastiku kätte ca nädal pärast eksamit, aga juhtimisõigus hakkas kehtima alates eksami sooritamise kuupäevast. Vaatasin e-arkist järgi. Soovitan sama teha. See on lihtne.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

motomaan kirjutas:
macintosh kirjutas:
andryy kirjutas:

Selle kohta on ka miski link ette näidata või?
Mina sain plastiku kätte ca nädal pärast eksamit, aga juhtimisõigus hakkas kehtima alates eksami sooritamise kuupäevast. Vaatasin e-arkist järgi. Soovitan sama teha. See on lihtne.

Linki pole. On ARKi kodanike korduv suuline kinnitus. Küsisin oma korda kümme erinevate ametnike käest, et millal mul siis juhtimisõigus tekib. Vastus oli kogu aja sama. Vaatasin spetsiaalselt paberivabast ARKist, sest see tundus mulle piisavalt ajuvaba - seal oli kogu perioodi mil load kätte andmata kategooria osas ikka seesama B,B1 ja kui lubade ajalugu vaatasin, siis nägin, et seal olid ühed ilma numbrita load, mille staatuseks oli "laos". Seadus ja ka ministeeriumi määrus ütleb ikka sama, et juhtimisõigus tekib koos juhtimisõigust tõendava dokumendi väljastamisega.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

hannes1337

Lugemata postitus Postitas hannes1337 »

lextastic kirjutas:
hannes1337 kirjutas:

Keegi paide kohta ei oska midagi öelda? mul seal varsti sõit .. mis lemmik kohad on arki kuttidel?

ma tegin paides, eks seal see ringtee ole. peab teadma kuidas reastuda ja millal, et eksamineerijale meeldiks. ja siis muidugi need ühesuunalised(pikk, vainu, posti, kitsas, veski) ja jalgtee ots kuhu kogemata sõita võib(suur-kaare to pärnu), muud rasket nagu polegi. maanteesõidus tuleb tänu uuele teesüsteemile lihtsalt märke vaadata.

scally kirjutas:
lextastic kirjutas:

täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...

Miks mitte kahe käega juhtrauast? Mina just nii tegingi, ratta toetasin puusale (puus vastu paaki) ja sain hakkama küll. Tugeval inimesel pole ilmselt erilist vahet, aga ma üsna nõrguke ja minu jaoks oli väga oluline, et kaks kätt saaksid juhtimisega tegeleda ja sisuliselt kogu ülejäänud keha ratast toetaks.

Kes Tartus oma eksamit teevad, parkige ARKi maja juurde sõites ratas kohe võimalikult platsipoolsesse parkimiskasti (need diagonaalsed, mis seal maja küljel on), mitte ärge jääge vahetult peale tõkkepuud seisma, on vähem lükkamist :ner:

kahe käega kinni tundub jah mugavam, aga kui üks käsi sabast hoiab on palju parem näha, kuhu sa tagurdad, ja üldiselt lükata on ka kergem. aga ilmselt ja kuidas kellelegi sobib.

okei.. kuskilt saaks selle ringtee kohta rohkemi infi ?

saa
Tsikkel: Aprilia Pgaso

Lugemata postitus Postitas saa »

Kui pidada silmas Paide keskplatsil olevat ringteed, siis seal nüüd kenasti jooned maha joonistatud ja reastuda tuleb vajadusel enne ülekäiguradasid, siis on ok.
Ja ümber Paide minevate teede puhul, nä. Olereksist Türi poole ja vastupidi, poolel teel on ristmik, mis lõpetab 70 km/h ala, kuna tegu asulasisese ristmikuga ja tuleb seega ristmikust kuni sellele järgneva 70 märgini sõita kenasti 50km/h.

Kasutaja avatar

z1000

Lugemata postitus Postitas z1000 »

saa kirjutas:

Kui pidada silmas Paide keskplatsil olevat ringteed, siis seal nüüd kenasti jooned maha joonistatud ja reastuda tuleb vajadusel enne ülekäiguradasid, siis on ok.
Ja ümber Paide minevate teede puhul, nä. Olereksist Türi poole ja vastupidi, poolel teel on ristmik, mis lõpetab 70 km/h ala, kuna tegu asulasisese ristmikuga ja tuleb seega ristmikust kuni sellele järgneva 70 märgini sõita kenasti 50km/h.

pluss, kahe ringteevaheline tee, pärnu-rakvere maantee, seal on 2 50ne ala (üks küll kellaajaline) teine lihtsalt tobe märkide paigutus ja eksamil peab mingi 30 meetrit 50nega sõitma.

.
Kasutaja avatar

Lemmy
Tsikkel: ZX600-D3 (ZZR600)
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Lemmy »

macintosh kirjutas:

Linki pole. On ARKi kodanike korduv suuline kinnitus. Küsisin oma korda kümme erinevate ametnike käest, et millal mul siis juhtimisõigus tekib. Vastus oli kogu aja sama. Vaatasin spetsiaalselt paberivabast ARKist, sest see tundus mulle piisavalt ajuvaba - seal oli kogu perioodi mil load kätte andmata kategooria osas ikka seesama B,B1 ja kui lubade ajalugu vaatasin, siis nägin, et seal olid ühed ilma numbrita load, mille staatuseks oli "laos". Seadus ja ka ministeeriumi määrus ütleb ikka sama, et juhtimisõigus tekib koos juhtimisõigust tõendava dokumendi väljastamisega.

Mulle seletas ARK'i eksaminaator asja nõnda (loodetavasti on õigesti meelde jäänud).
Kui teed esmaseid lubasid, siis algab juhtimisõigus peale eksami sooritamist ning nad võivad ka ajutise loa välja kirjutada, kuni plastiku saabumiseni.
Kui sul on varemalt juba load olemas ja teed lisa kategooria, siis vanad load jäävad su kätte kuni uute väljastamiseni ning neil uut kategooriat pole. Uued aga enne kehtima ei hakka kui on vanade vastu vahetatud, kuna kahte kehtivat juhiluba ei saa samal hetkel eksisteerida.
Vihjati, et arvatavasti politsei peedistama ei hakka, kui ilma uue plastikuta liigelda, aga loota sellele ei tasu ning võid ka täie rauaga ära saada.

Pilt

karin005

Lugemata postitus Postitas karin005 »

Sain täna Tartus ARK-is siis eksami edukalt sooritatud (2. kord oli see, 1 kord põrusin 8 pärast, panin 2 korda jala maha). Sain oma 8-tegemise hirmust ka üle ja nüüd tundub ikka see nii lihtne harjutus, kui ikka õige asend jne. Seega õnnelik tsiklubade omanik. Aga sõita saan alles 8-9 päeva pärast hakata, kuna siis saan load kätte. Aga need, kes on veel eksamitel põrunud, soovin edu, et eksam ikka tehtud saaks:)))))

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

paberivaba.ark.ee seal näed lubade staatust, kui on laos, siis on arkis kohapeal. üldjuhul 2p võtab aega tallinnas tegemine, trt vb 3p.

edit: kolb kõveraks või nael kummi või ratas kraavi, midagi sellist kah sulle

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

motomaan

Lemmy kirjutas:
macintosh kirjutas:

Mulle seletas ARK'i eksaminaator asja nõnda (loodetavasti on õigesti meelde jäänud).
Kui teed esmaseid lubasid, siis algab juhtimisõigus peale eksami sooritamist ning nad võivad ka ajutise loa välja kirjutada, kuni plastiku saabumiseni.
Kui sul on varemalt juba load olemas ja teed lisa kategooria, siis vanad load jäävad su kätte kuni uute väljastamiseni ning neil uut kategooriat pole. Uued aga enne kehtima ei hakka kui on vanade vastu vahetatud, kuna kahte kehtivat juhiluba ei saa samal hetkel eksisteerida.
Vihjati, et arvatavasti politsei peedistama ei hakka, kui ilma uue plastikuta liigelda, aga loota sellele ei tasu ning võid ka täie rauaga ära saada.

Minul näitab paberivabas ARKIs igatahes lubade kehtima hakkamise kuupäevaks seda päeva, kui load ära tegin. Kui load kehtivad, siis load kehtivad. Tänapäeval ei pea ju plastikut kaasas kandma. Aga muidugi valik on iga inimese enda teha, millal sõitma hakkab, kas lubade kehtima hakkamise kuupäevast või siis, kui plastik käes. Mina valisin esimese variandi.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

vist peaks jah nii olema, et kui numbri saad plastikule paberivabas, siis see peaks juba kehtima.

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

motomaan kirjutas:

Minul näitab paberivabas ARKIs igatahes lubade kehtima hakkamise kuupäevaks seda päeva, kui load ära tegin. Kui load kehtivad, siis load kehtivad. Tänapäeval ei pea ju plastikut kaasas kandma. Aga muidugi valik on iga inimese enda teha, millal sõitma hakkab, kas lubade kehtima hakkamise kuupäevast või siis, kui plastik käes. Mina valisin esimese variandi.

Kas sul olid esimesed load üldse? Minul igatahes näitas ARK'is kuni plastiku kätteandmiseni ainult B,B1 kategooriat ja load on mul aastast 1995.

Kasutaja avatar

motomaan

macintosh kirjutas:
motomaan kirjutas:

Kas sul olid esimesed load üldse? Minul igatahes näitas ARK'is kuni plastiku kätteandmiseni ainult B,B1 kategooriat ja load on mul aastast 1995.

Ei, B oli ikka enne all. Seal tuleb neid ridu hoolikalt uurida. Ma ka esimese hooga vaatasin seda kategooria rida. Aga siis äkki märkasin, et on olemas selline rida, nagu lubade kehtima hakkamise kuupäev ja see kandis sama numbrit, mis eksami kuupäev. Võtsin kohe ratta ja läksin sõitu. 8)

Jürjo

Lugemata postitus Postitas Jürjo »

motomaan kirjutas:

... lubade kehtima hakkamise kuupäev ja see kandis sama numbrit, mis eksami kuupäev. Võtsin kohe ratta ja läksin sõitu. 8)

Sama oli siin!Eksam sooritatud,logisin paberivaba ark-i,vaatasin,et oo,juhiluba kehtib(samast kuupäevast,kui eksami sooritasin),kusagil nurgas oli küll kirjas jah,et juhiluba trükkimisel,aga siiski ajasin bike garaazist välja ja kohe sõitma,politseiga mingeid konflikte ei tekkinud,nii et ei oska öelda,mida nemad sellest arvavad!
Aga edu kõigile!

Jorma

Lugemata postitus Postitas Jorma »

Ma sain templi oma autokoolitunnistusele ja võisin kärutada.

t6niz
Tsikkel: suzuki bandit gsf 400

Lugemata postitus Postitas t6niz »

Põrusin eksamil, kaheksaga läksin alt, teist korda tegin ilusti kaks korda 8 ära ja jäin tema ees seisma ja ütles, et oled läbi kukkunud. küsisin, et miks? Vastas sellepeale, et oleksid pidanud välja sõitma kastsist. õnneks mees oli inimlik ja andis uue katse, siis põrusin, panin jala maha. Asi mis mind tõsiselt endast välja viis oli see, et sõidueksami algus venis pool tundi. Sain 1 september 21 ja läksin siis 2 septembril eksamiaega panema, eelnevalt olin teooriaeksami ära teinud, ainult et A2 kohta, küsisin, et ega see probleeme ei tekita ja sain eitava vastuse, kõik tore hea jal äksin oma eksami ajaga siis minema. Lähen täna kohale ja näen seina peal, et minu nime taga on A2, mitte A, nagu ma registreerusin. Raiskasime pool tundi ära ja hea hulga minu närve, sellepärast ei suutnud platsisõitu normaalselt ära teha. Ütleks siinkohal ära, et umbkeelne inimene ei tohiks töötada sellisel kohal, kui ta minust aru ei saa hästi. Eksaminaator ütles ka, et ma pean ikka ise ka veenduma, et õige kategooria saab, aga no andke andeks, kui ma ütlen selgesõnaga teenindajale, et A kategooria, siis mina ei tea kuidas ma seda veel enam peaksin saama kontrollida... Igastahes olen ma tartu arki klienditeenindajate peale väga vihane ja kogu see bürokraatia tekitab sügavat masendust minus.

rainz
Tsikkel: Honda CBR 900 RR

Lugemata postitus Postitas rainz »

Täna oli õnnelik päev ja läbisin ark eksami. Aga enne mind oli üks tüüp kellek ei läinud nii õnnelikult. Nimelt tegi kõik suurepäraselt ära platsil aga ümberpõikkel käis peegel vastu torbikut-kahju!! Endal ei läinud ka probleemi vabalt. Kõvasti pabistasin ja närv sees. Platsiga polnud probleeme aga linnas panin mõne asjaba pange. ARKi eksamineerija oli mõistlik ja naljaga kihutas mind minema enne kui otsuse ümber mõtleb :D :D :D Äitähh kõigile kes abiks olid. Paberivaba ark näitab toredasti A-1 ja A´d. Homme juba seekord legaalselt tänaval :D

Kasutaja avatar

maarit08

Lugemata postitus Postitas maarit08 »

Mina tegin eksami ära teisel korral. Esimene kord sattusin kahjuks väga ebameeldiva eksamineerija juurde. Eksamile minnes läksin ilusti ratas käekõrval platsile. Tegin seda siis täpselt antud juhiste järgi. Ometi ei jäänud eksamineerija rahule ja lasi mitu korda ratast erinevasse platsi nurka lükata. Sain sellega ilusti hakkama, mille peale järnes ekamineerija poolt rahulolematu "hõhh.. " Seejärel lasi ta mul ratta üle kontrollida. Vaatasin siis õli, tulesid, ketti jne. Selle peale ütles eksamineerija väga üleolevalt "Pähe õpitud jutt!" ... No selge see, et pähe õpitud, ega muudmoodi ju ei teakski.... Hea küll, ei lasknud ma ennast häirida, vaatasime koos platsi ülesanded ära ja kõik sai tema õnnetuseks ilusti esimese katsega tehtud. Julgesin veel enne linna minekut küsida, et kuidas märku anda, kui mõni käsklus jääb arusaamatuks. Selle peale ütles eksamineerija, et tema pole papagoi ja ennast kordama ei hakka. Põhimõtteliselt sain ma asjast aru nii, et tee mis tahad, kui ei kuule. Sõitsin siis sellise paraja tipptunniga Tallinnas ja lasti mul seal vähemalt 4-5 korda vasakpöördeid teha. Ja ohh õnnetust,ei sõitnud kuskile ette. Peale pikka tiirutamist hakkas vist kell karjuma ja pidime platsile tagasi minema. Platsi juures järgnes pikk loeng, et kõigile ei sobigi tsiklisõit, et noor kõhna naisterahvas võiks omale mõne sellise hobi leida, kust jõud üle käib. Lõpuks pika plärisemise peale ütles, et seekord ta mind ei rõõmusta. Olevat liiga ebakindel olnud ja mis kõige kummalisem- et valgusfooride juurest lahkudes võiks ikka kiirendada. Selle peale ei osanud ma talle tõesti mitte midagi öelda.
Õnneks sain omale kahe nädala pärast sõidu Sauel ja seal oli kohe hoopis teistsugune suhtumine. Lasi mul ilusti platsi teha ja pärast natuke sõita ning siis ütles, et load saad kätte nädala pärast. Ja nüüd ma siis ootan :wink:

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Ära pahanda aga mina poleks ka sulle juhiluba andnud,sest need uimerdised on liikluses ohtlikud ja ummikute tekitajad ,mõni foor põleb nii lühikest aega ,et ,kui sa hakkad rohelisega alles kägukangi otsima siis peale sinu ei saa keegi selle tsükliga üle,olles fooritaga esimene ,tuleb ikka kiirendada.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Tuono kirjutas:

tuleb ikka kiirendada.

Ja veel tagarattal eks :wack: Kui mingi kogenud sõitja venib tigukäigul fooritagant, siis võiks ja möliseda, aga no kui inimene teeb eksamit, siis on ikka päris pohhui kas ta läheb sealt foori alt tigukäigul või mitte. Ja kui mingi kabi on juba platsil mölisenud ja anaali pannud, siis oled eksamil veel eriti ettevaatlik. Ja kusagil polnud kirjas ka, et alles käigukangi hakati otsima. Mõni lihtsalt tahab, siis tõmblebki iga asja peale :mrgreen:

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004

Rytaly

Lugemata postitus Postitas Rytaly »

Hei! No kas just tagarattal peaks liikuma hakkama, aga siis kui mina (küll soomes) tsiklilube tegin , tegi eksaminaator mulle selgeks, et elementaarne oleks kiirendamine foori alt liikuma hakates, kui ka kiirteele sõites, seda ka eksamisõitu tehes.

dragontree
Tsikkel: Honda CB600FS Hornet

Lugemata postitus Postitas dragontree »

Mulle õpetaja ütles nii, et kiirendama peab vastavalt oma sõiduki võimalustele.
Kuna enamus A-kat rattaid kiirendab paremini kui tavapärane auto, siis tundub sellinge selgitus küll mõistlikuna.

Kasutaja avatar

maarit08

Lugemata postitus Postitas maarit08 »

Ega ma ei vaidle ja ei kahtle tema kutsealases pädevuses. Vastasel juhul oleksin edasi kaevanud.Kui ma läbi kukkusin, siis järelikult pidi ka põhjust olema ja mina ei ole eksamineerija ning ei saa siin hinnangut anda. Paraku jäi mulle mulle, et hinnang minu kohta oli paigas juba enne rattale istumist ning tema käitumine oli lihtsalt ebaviisakas ja täis eelarvamusi. Sellest tulenes ka minu ebameeldiv kogemus.

kuksel

Lugemata postitus Postitas kuksel »

Kas sõiduõpetaja õppesõidu ajal ei rääkinud, et tsikliga peab käbedalt foori alt jalga laskma? Mulle öeldi seda mitu korda ja just selle pärast, et seda pidi ark-i eksamil vaadatama ja kui uimerdad, siis loetakse ebakindlaks sõiduks. Ja ega mul kiirendamise vastu midagi polnud - foori alt minnes jäid nii sõiduõps kui ka eksaminaator alati oma autoga täpiks tahavaatepeeglis :lol:. Eksami sain läbi esimese korraga.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

pange ennast põlema köik kes rägivad et foorialt peab tuhandega minema pühkima. see ei ole mingi krgi ringrada et mul peab punasetulega juba sidur vaikselt vedama. kui läheb roheliseks siis köigepealt peab veenduma et möni vilkuva kollasega ahv veel läbi ei kima ja siis hakkan liikuma . ja just sellise kiirendusega nagu mulle sobib ja vajalik . :evil:

Viimati muutis K2bi, 23 Sept 2011, 14:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

K2bi kirjutas:

pange ennast pälema köik kes rägivad et foorialt peab tuhandega minema pühkima ... ja just sellise kiirendusega nagu mulle sobib ja vajalik . :evil:

Ma jagan sinu arvamust (mitte küll keelekasutust: pole meil hetkel vaja siin kedagi põletada :-) ). Kuidas need algajad siis lõpuks tänavale peaksid saama? Autokooli 20 sõidukorda on ikka nadi mis nadi ja lisatundide võtmine oluliselt kulukam, kui sama asi auto peal. Need, kel oma tsikkel olemas on üsna kindla peale harjutanud platsil ja tänaval ilma lube omamata ja nii saanud endale eksamiks piisava aluspõhja.

Lihtsalt ei saa algajale kohe pasunasse anda.

Kui ma käsisin autokoolis (huvitav miks autokool, tsikkel pole ju auto), siis seal oli 2 sõiduõpetajat. Ühega sõidu lõppedes oli mul alati tunne, nagu oleks keegi hinge pasandanud. Teisega, hoolimata sama suurest hulgast vigades hoopis positiivne ja eneskindlust tõstev meeleolu ning oli teada mis edasi teha. Et siis kumbas leeris me tahaksime olla? Algajale pasunasse?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Maarit08, kui Su eksaminaator tõesti selline oligi, nagu kirjeldasid, siis oli ta tõesti mölakas. Reeglina nad seda ei ole.
Foori alt tuhandega pühkijatest.... juhtus mul Tartus juhtum Aardla-Võru ristis. Suunaga Võru poole peatus foori all üks naesterahvas miski cruiseriga. Mina sõitsin tema taga ja foori all sõitsin talle osaliselt kõrvale, kusjuures, et mitte teda segada, jäin siiski tahapoole, st minu esiratas oli tema tagaratta kohal või veel taga pool. Külgsuunas ka vahemaa pea kaks meetrit, tema rea vasakus, mina paremas servas. Tee oli märg. Ma ei tea, mis ta mõtles, pidas mind võidusõitjaks või mis, aga kui roheline tuli, mina ootasin, et las sõidab enne mind, tema aga pani gaasi ja päästis siis nii, et lõi ketsi ringi, külje ette - vedas, et üldse püsti jäi. Nii õrna närvi/peru iseloomuga on sõit küll riskantne asi. Rääkimata sellest, et ega sihukese cruiseriga baigi vastu ikka ei saaks, kui leiduks selline võidusõitja (sõidan palju, aga tänaval kohtuvad tsiklistid (isegi rullnokad) reeglina üksteise suhtes mingit respekti tunnevad ja foori alt koha kättenäitajatega mina kohtunud ei olegi). Ära Sina nii tee. Ja: sellest kahtlasest eksamineerijast - võta seda lihtsalt kogemusena. Ning nael kummi!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

vaatasin ka eile sai eksam sooritatud ja hakkas toimima.
Lihtsalt kaaned on trükkimisel

dragontree
Tsikkel: Honda CB600FS Hornet

Lugemata postitus Postitas dragontree »

Minul sai eksam läbi enne kui üldse alustada saingi.
Nimelt tegin eksamit oma rattaga ning polnud kaasas õigeid dokumente. Täpsemalt siis kindlustuspoliisi. Kuna seda paberit polnud, siis eksaminaator ütles, et eksamit teha ei saa.

Kõige naljakam selle loo juures on see, et kui varem helistasin liiklusregistri infotelefonile, et uurida mis dokumendid mul kaasas olema peavad, siis ei öeldud mulle selle kohta midagi. Kahjuks ei öelnud ka sõiduõpetaja mulle, et mis peab kaasas olema.

Paistab, et enne kevadet lube tasku vist ei saagi :cry:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”