A-kati PARKIMINE TARTUS TASUTA!
Moderaator: Moded
Re: A-kati PARKIMINE TARTUS TASUTA!
teades neid jobusid, kes seal raadis on , siis julgen arvata et tulev ca. 5 kohta kokku kogu linna peale ja kohta kus neid tegelikult vaja pole
Kärss kärnas ja maa külmund.
Lugupeetud Tartu mootorratturid! Palun öelge, kui palju kohti ja kuhu täpselt te soovite tasulise parkimise tsoonis. Siis saab MTÜ Mootorrattur teha kirja Tartu LV-le oma konkreetse ettepanekuga.
Kui me ise aktiivselt protsessis kaasa ei löö, siis tõesti määrab keegi linnaametnik need kohad oma suva järgi. Ja siis pole enam kedagi süüdistada peale iseenda.
Nii et andke tuld pakkumistega.
Ma ise (välistartlasena) pakuks välja kohad Pirogovi serval, Ülikooli peahoone ees või külje peal (keemiahoone-marksu maja külg), Vallikraavi tänava Küüni tänava poolne ots ja Vanemuise ülemise parkla raamatukogu-poolne nurk. Aga näiteks ka Poe tänava otsas või Raekoja platsi kaarsilla-poolses otsas ehk? Ja kuskil täiesti Rüütli tänava servas ehk, karuplats vms?
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
uue kaubamaja parkla
raekoja tagune parkla
statoili tagune parkla
tiigi tn.
emajõe äär
londoni hotelli juures olev parkla
Hetkel on suur ja tühi plats Undergroundi ees - R-Kioski taga. Sinna võiks midagi vabalt aretada, kuigi ma kahtlen et see soov läbi läheks. Rattad teevad kohati palju müra ja seal vbla segaks kedagi. Proovida ju võib
Et ettepanekud natuke sisulisemad tuleksid, vaadake kõigepealt kaarti: http://www.tartu.ee/data/Parkimisala_2009.gif ja proovige võimalikult täpselt, kõigile arusaadavalt kirjeldada soovitavat parkimiskohta.
Näiteks: Ülikooli tänav (Raekoja taga) 7 kohta, Kaubamaja parklas 5 kohta, Vabaduse pst parklas 7 kohta, Tiigi tänaval (TÜ raamatukoguga külgnevalt) 5 kohta ...... jne
Täiendage ja parandage!
tartu ülikooli raamatukogu parkla ... nii mõnigi tsiklist õpib veel ülikoolis ja kasutab raamatukogu teenuseid....
-
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Raiki kirjutas:teades neid jobusid, kes seal raadis on , siis julgen arvata et tulev ca. 5 kohta kokku kogu linna peale ja kohta kus neid tegelikult vaja pole
Hästi panete, mehed . Meile võivad raehärrad meeldida või mitte, aga nendega suhtlemata ei muutu mitte midagi. Õhkimine ei aita - isegi kui Sang kusagilt mingi mürtsurohu välja võlub, kulub seda Raekoja platsis nelja maha õhkulaskmiseks päris omajagu ning selle tegevuse käigus hävineb tõenäoliselt vähemalt kaks KTMi:P, ja sellest oleks ometigi kahju.
Muidugi on arukas uurida, ehk on meil keegi, kes asja seestpoolt saaks torkida, aga ega seda ju keegi enne tegutsemahakkamist ei tee, ega ju?
Muide, ma võiksin kusagilt järgi vaadata, kuipalju raad.tartu.ee aadressiga meiliaadresse me oleme välja andnud. Pakun mingit numbrit 350 ja 400 vahel.
- M -,
@raad.tartu.ee
-
Martino kirjutas:Raiki kirjutas:teades neid jobusid, kes seal raadis on , siis julgen arvata et tulev ca. 5 kohta kokku kogu linna peale ja kohta kus neid tegelikult vaja pole
Hästi panete, mehed
. Meile võivad raehärrad meeldida või mitte, aga nendega suhtlemata ei muutu mitte midagi. Õhkimine ei aita - isegi kui Sang kusagilt mingi mürtsurohu välja võlub, kulub seda Raekoja platsis nelja maha õhkulaskmiseks päris omajagu ning selle tegevuse käigus hävineb tõenäoliselt vähemalt kaks KTMi:P, ja sellest oleks ometigi kahju.
Muidugi on arukas uurida, ehk on meil keegi, kes asja seestpoolt saaks torkida, aga ega seda ju keegi enne tegutsemahakkamist ei tee, ega ju?Muide, ma võiksin kusagilt järgi vaadata, kuipalju raad.tartu.ee aadressiga meiliaadresse me oleme välja andnud. Pakun mingit numbrit 350 ja 400 vahel.
- M -,
@raad.tartu.ee
ära võta isiklikult , erand kinnitab reeglit, kuid nii see siiski on ...
asi ongi selles, et nendega suheldakse ja proovitakse suunata, aga need puupead ikka hakkavad 3 kohta linna peale laiali jagama ...
kas tõesti on nii raske siis Tartu linn sarnaselt pärnu ja tallinnaga kuulutada rattasõbralikuks ning lasta mootorratastel tasuta parkida ???
-
Raiki kirjutas:ära võta isiklikult , erand kinnitab reeglit, kuid nii see siiski on ...
asi ongi selles, et nendega suheldakse ja proovitakse suunata, aga need puupead ikka hakkavad 3 kohta linna peale laiali jagama ...
kas tõesti on nii raske siis Tartu linn sarnaselt pärnu ja tallinnaga kuulutada rattasõbralikuks ning lasta mootorratastel tasuta parkida ???
Ei võtagi. See, mida mina püüdsin siin selgitada on see, et mitte kunagi ei saa tulemuslikke läbirääkimisi alustada partneri lolliks nimetamisest. Sedasi tulemusi ei saavutata. Vastupidi - niimoodi tekitatakse eelhäälestus, mis iseenesest saavutatava tulemuse saavutamist takistab.
Küllap ei ole see parkimiskorra muudatus tehniliselt väga keeruline ära korraldada ning ma õigupoolest usun, et õigel viisil asja ajades on tulemus oodatu või sellele lähedane. Aga kui sa tahad midagi saavutada, siis rusikaga lauda löömine ja läbirääkimispartneri idioodiks sõimamine ei ole õige viis. See ei ole viis tsikliasja ajada. Ma pean seda samavõrra tobedaks kui mingi paari marginaalse tsikliklubi katset 'õiget' tsiklielu normi kehtestada - aga see on juba hoopis teine teema .
Muide - kuidas Järve ülesõiduga Tallinnas lood on? Mingit edu on? Enne valimisi on paras aeg mitte-TEHTUD lubadusi meelde tuletada. Ja Vabaduse plats saab kah varsti lahti, saab jälle demonstreerida
- M -
-
võib olla olen tõesti liiga otsekohene ja kui sama suhtumine on ka antud instansis, et palun tule ja poe tagumiku kaudu sisse, siis vaatame mida anname
siis Sia kah pole minul seda tasuta parkimist vajagi .... olen enne saanud ilma hakkama ja saab ka edaspidi
lihtsalt kuna tõstatati antud teema siis olen selle pooldaja ... aga tänu sellele kellelegi pere pugema ka ei hakka
eriti kui tean kes seal eesotsas on ja mis suhtumine neil on ....
NB! minu poolt teema ammendunud ....
-
Raiki kirjutas:võib olla olen tõesti liiga otsekohene ja kui sama suhtumine on ka antud instansis, et palun tule ja poe tagumiku kaudu sisse, siis vaatame mida anname
siis Sia kah pole minul seda tasuta parkimist vajagi .... olen enne saanud ilma hakkama ja saab ka edaspidi
lihtsalt kuna tõstatati antud teema siis olen selle pooldaja ... aga tänu sellele kellelegi pere pugema ka ei hakka
eriti kui tean kes seal eesotsas on ja mis suhtumine neil on ....NB! minu poolt teema ammendunud ....
Kui keegi peab vestluskaaslase mittesõimamist anusesse pugemiseks, siis lasku käia. Asjade ajamiseks on kord ja viis. Sellest kinnipidamine üldiselt aitab tulemust saavutada. Lärmamine ja sõimamine, vastupidi, ei aita tulemust saavutada. Lihtne. Minu lemmiktsitaat sellistel puhkudel on - 'Solvumine on alati solvuja enese probleem'. Kui viisakas suhtlemine on kellelegi vastuvõtmatu, siis on tegemist ilmselgelt erineva lastetoaga ning see ei ole paraku lihtsalt parandatav. Testitud, korduvalt.
Ratsionaalne lähenemine on leida mootorratturite hulgast 1-2 rahulikku ja koostööaldist esindajat, kes lepiksid kokku kokkusaamise parkimisala asjapulkadega linnavalitsuses ning räägiksid asjad selgeks, tehes omad põhjendatud ettepanekud. Ehkki see pole ÜLDSE minu ala, osalen ka ise meelsasti, ja mitte linnaametniku vaid mootorratturina. Tulemus on saavutatav kui räuskamise asemel tööd teha.
- M -
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Toetan Martino mõtteavaldust. Raiki, mõtle positiivselt, aitab vähendada maohaavade tekke võimalust
-
Ivoonu kirjutas:Toetan Martino mõtteavaldust. Raiki, mõtle positiivselt, aitab vähendada maohaavade tekke võimalust
ei ole mul mingeid maohaavu ja maohaavad tekiva joomisest
kuna sõitma lähme ...
-
Martino kirjutas:NB! minu poolt teema ammendunud ....
Kui keegi peab vestluskaaslase mittesõimamist anusesse pugemiseks, siis lasku käia. Asjade ajamiseks on kord ja viis. Sellest kinnipidamine üldiselt aitab tulemust saavutada. Lärmamine ja sõimamine, vastupidi, ei aita tulemust saavutada. Lihtne. Minu lemmiktsitaat sellistel puhkudel on - 'Solvumine on alati solvuja enese probleem'. Kui viisakas suhtlemine on kellelegi vastuvõtmatu, siis on tegemist ilmselgelt erineva lastetoaga ning see ei ole paraku lihtsalt parandatav. Testitud, korduvalt.
Ratsionaalne lähenemine on leida mootorratturite hulgast 1-2 rahulikku ja koostööaldist esindajat, kes lepiksid kokku kokkusaamise parkimisala asjapulkadega linnavalitsuses ning räägiksid asjad selgeks, tehes omad põhjendatud ettepanekud. Ehkki see pole ÜLDSE minu ala, osalen ka ise meelsasti, ja mitte linnaametniku vaid mootorratturina. Tulemus on saavutatav kui räuskamise asemel tööd teha.
- M -[/quote]
sa kas ei saa aru või ei taha aru saada millest ma rääkisin .. ja vahet pole ka siis jutt on konkreetselt ja ainult seotud TARTU linnavalitsusega! aga loomulikult mitte kõigi kohta see seal linnavalitsuses ei käi
rääkides transpordiosakonnast siis on võimalik isegi ajutise loa saanud autol saada trahvi
ja loomulikult saan ma ka sinust aru - sa peadki oma töökaaslasi toetama
aga kui endiselt linnavalitsuse liikmelt kuuled et kui mitte midagi enam netist ja ajalehtedest lugeda polnud siis tuli igavusest tööle ka hakata .... no ahh las olla ... lõpetame selle teema ja ärme solgi teemat
-
Raiki kirjutas:rääkides transpordiosakonnast siis on võimalik isegi ajutise loa saanud autol saada trahvi
ja loomulikult saan ma ka sinust aru - sa peadki oma töökaaslasi toetama![]()
aga kui endiselt linnavalitsuse liikmelt kuuled et kui mitte midagi enam netist ja ajalehtedest lugeda polnud siis tuli igavusest tööle ka hakata .... no ahh las olla ... lõpetame selle teema ja ärme solgi teemat
Muide, ka alalise loaga võib trahvi saada. Mul nimelt on selline, annab loa parkimiseks A-tsoonis, piiranguteta. Aga olen mina saanud ja on saanud minust suuremad ninad. Ja olen selle muide ka ära maksnud, sest mõni kolleeg on jobu ja ei ole minu liisinguautoga seotud vaiet menetlusse võtnud. Aga see on personaalne küsimus ning seda me siinkohal rohkem ei lahka . Jobusid on kõikjal, see on pigem loodusseadus ning seda muuta pole meil jaksu.
Laiemalt võttes on parkimiskorraldust võimalik muuta kahel viisil - läbi rääkides või kohtulahenditega. See teine viis paraku annab sellise tulemuse, et lühiajalise kergenduse järel krutitakse kruve rohkem kinni. Ma võiks praegu ette lugeda õige mitu konksu, kuidas Tartu parkimiskorraldus juriidiliselt kummuli lükata, ent kuna see tsiklimeeste parkimisprobleemi lahendusele kaasa ei aita, siis pole sel vähimalgi määral mõtet. Või noh, puht sportlikust huvist ju võiks, aga mida see annab?
Muide - kas praktikas on keegi Tartus TSIKLILE parkimistrahvi saanud? Minu oma on küll ajuti lausa Raekoja platsis seisnud ning see pole kedagi huvitanud.
- M -
-
jah on küll reaalselt trahvi saanud ja sellest on ka siin foorumis juttu olnud ...
Halloo! Oleme jälle aiaaukudeni jõudnud. Lõpetaks nüüd nutu ja hala ära ning pakuks reaalseid parkimise asukohti Tartu kesklinnas. Kindlasti jõuame me reaalsete ja rahuldavate tulemusteni siis kiiremini, kui me proovime koostööd teha sõimamise ja vanade liiklustrahvide meeldetuletamise asemel.
Parkimiskohtadena on vast isegi eelistatud sellised kohad, kus autod mingil põhjusel ei saa parkida. Näiteks on pakutud raekoja külge, ma ise pakuks kõnniteed keemiahoone ja marksu maja nurgas keemia ringauditooriumi sissepääsu juures.
Juba eelnevalt on pakutud ülikooli raamatukogu juurde (Tiigi tänav või Vanemuise ülemine parkla või siis vabsee maja ees kõnniteel), Vabaduse puiesteed (mõni konkreetne koht ehk?), kaubamaja juures.
Tartlased, magate vää? Tehke suu lahti, teie mugavuste üle arutletakse siin!
Minu arust on hetkel kõik võimalused see teema ära lahendada. Tegeleme sellega siis. See aasta ju küllalt hästi alanud või mis? Lepime kohtumise kokku, arutame kohti ja muudame koos Tartu motosõbralikuks.
P.S. Kui ma oleks näiteks linnaametnik ja seda alateemat sirviks, siis ma eriti "motosõbralik" ei oleks vist. Seda me ju ei taha, mis?
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
No Raekoja taga võiks sinna draakoni hotelli ette saada parkida (see osa, mis seal maja külje peal on, kuhu on ülikool joonistatud ) Sinna autod ei saa, aga meid on eelmisel aastal sealt tsiklitega minema aetud. Põhjust ei mäleta.
Siis vabaduse pst-le ka kuskile võiks teha. Täpset kohta ei oska pakkudagi. Kui autod paralleelselt teega pargivad, siis sinna autokohale mahub 4 tsiklit vähemalt parkima diagonaali.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Pakuks ka mõned kohad lisaks eelnevalt pakututele
Laial tänaval botaanikaaia kandis
Vabaduse pst. parkla või Magistri või Kompanii tänava raekoja platsi poolne ots
Aleksandri tänava Riia tn. poolne ots
Nendest, mis juba pakutud, tõstaks kindlasti esile:
Raekoja taga
Kaubamaja parkla
Vallikraavi ja Küüni nurga peal GMP plaza kõrval
Ülikooli raamatukogu juures kas Tiigi tn. või Vanemuise ülemine parkla
Ülikooli peahoone ümbruses kuskil.
-
sang kirjutas:Parkimiskohtadena on vast isegi eelistatud sellised kohad, kus autod mingil põhjusel ei saa parkida. Näiteks on pakutud raekoja külge, ma ise pakuks kõnniteed keemiahoone ja marksu maja nurgas keemia ringauditooriumi sissepääsu juures.
Raekoja taga võiks kõne alla tulla nurk Draakoni ees, seal saaks parkida julgelt 3 tsiklit. Oma idee on see, et tsikleid võiks paluda võimaldada parkida tee äärega paralleelselt kohtadesse, kus autode parkimine tee laiusest tulenevalt keelatud on.
Marksu maja otsas, Lossi tänava nurgal on vististi Ülikooli maa, mida linn ei saa käsutada. Seda saab Ülikooli kinnisvaraosakonnast uurida, mis värk sellega on.
- M -
-
Bladyhell kirjutas:Minu arust on hetkel kõik võimalused see teema ära lahendada. Tegeleme sellega siis. See aasta ju küllalt hästi alanud või mis? Lepime kohtumise kokku, arutame kohti ja muudame koos Tartu motosõbralikuks.
P.S. Kui ma oleks näiteks linnaametnik ja seda alateemat sirviks, siis ma eriti "motosõbralik" ei oleks vist. Seda me ju ei taha, mis?
Käisin eile kaks korrust allpool parkimiskorraldajate juures. Nad on täitsa huvitatud meie ettepanekutest ning on valmis ka kokku saama ja need kohad koos läbi kõndima. So - let's do it
- M -
Nii, praegu on välja pakutud järgmised parkimiskohtade võimalikud asukohad:
- Raekoja taga või külje peal/Pirogovi platsi ääres
- TÜ peahoone piirkonnas (keemiahoone, marksu maja juures, peahoone taga või külje peal)
- Kaubamaja parkla
- GMP Plaza kõrval (Vallikraavi ja Küüni tn rist)
- TÜ raamatukogu piirkonnas (Tiigi tn, Vanemuise ülemine parkla, maja ees)
- Aleksandri tänava Riia mnt poolne ots
- Vabaduse pst parkla/Magistri või Kompanii tn Raekoja platsi poolne ots
Siis on veel kohad, mis oleksid ehk mõeldavad:
- Toomemägi (vana sünnitusmaja esine?)
- Lai tn (botaanikaaia kant?)
- Rüütli tn (hotell Londoni juures?)
- Poe tn (Küüni tn poolne ots?)
- turuhoone parkla
- avaturu ümbrus (Sadama tn)
- Aura /Zeppelini parkla
Nendes kohtades oleks vaja tuvastada konkreetsed kohad, mis sobiksid korraga vähemalt viie tsiklt parkimiseks. Üldised põhitingimused kohale: ei võta ära autode parkimiskohtasid, ei takista jalakäijaid.
Kõige lihtsam meetod kohtade tuvastamiseks on kohapeal oma silmaga vaatamine, miks mitte koos parkimiskorraldajatega, nagu Martiino välja pakkus. Nii et jalad tagumiku alt välja, lugupeetud tartlased . Mida rohkem me ise aktiivsust üles näitame ning täpsemad ettepanekud linnaisadele teeme, seda suurem on tõenäosus ka hea tulemus saavutada.
Ametlikku vastust Tartu LV-lt saate lugeda - http://www.mootorrattur.ee rubriigist asjaga tegeletakse. Lähiajal "jalutatakse" kesklinn kuuldavasti läbi kohalike tsiklimeestega.
Bladyhell kirjutas:Ametlikku vastust Tartu LV-lt saate lugeda - http://www.mootorrattur.ee rubriigist asjaga tegeletakse. Lähiajal "jalutatakse" kesklinn kuuldavasti läbi kohalike tsiklimeestega.
Selle vastuse valguses ehk tasuks rõhuda sellele, et a) tsiklile parkimiskella (nii et tuul/pahardid minema ei vii) panna ei õnnestu ja b) väga harva keegi rattaga pikkasid parkimisi ette võtab, tuleks ehk siiski kaaluda tsiklitele terve tasulise ala vabastamist.
Ei tea kuidas enamus, aga ise katsun tavaliselt parkida võimalikult vähe ruumi võtvalt. See tähendab praktikas tavaliselt kohas kus autoga ette nähtud paralleelselt teeservaga parkida, pargin risti ja võimalikult (teeservaga risti oleva kahte autot eraldama mõeldud) joone lähedale. Sellise parkimisstiili puuduseks
a) teoreetiliselt võib politsei trahvi teha, kuna eiran ettenähtud parkimiskorda
b) mõni kohmerdis võib autot parkides/välja sõites rattale pihta manööverdada (aga seda võivad teha tegelikult sõltumata parkimise asendist);
eelised aga
a) autojuhid peavad vähem vihastama, et "mingi värdjas rattaga terve koha ära võtnud"
b) väga sageli olen tagasi tulles leidnud enda ratta kõrvale sarnaselt pargitud täiendava(d) ratta(d), mis peaks autojuhte veelgi enam rõõmustama, et ratturid ei laiuta.
Teeservaga risti ette nähtud parkimiskohale loomulikult (kui just ei ole kõige ristmikule lähem koht, kust saab minema sõita "üle joone"), peab paraku ikkagi parkima ettenähtud suunas, kuid siis üritan ikkagi jätta ratta nii, et teine kaherattaline mahuks kõrvale.
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Kesklinna tulevad tsikliparkimise alad http://www.tartupostimees.ee/?id=148529
Mootorrataste täielikku parkimistasust vabastamist linnavalitsus ei plaani.
Et mis moodi see välja nägema hakkab? Tõmbavad pintsliga asfaltile paar triipu sähke parkige nüüd siin aga paberilipiku(parkimispileti) peate ikka teibiga klaasile kleepima? Või pannakse mehaanilised parkimiskellad iga triibu juurde, kus siis tsiklist saab mündi sisse visata ja selle tasuks parkida? Või tehakse miski netipõhine süsteem et teed konto paned kirja oma kaherattalise andmed ja siis kannad mingi "kuu tasu" ja pargi palju tahad?
-
Hurt kirjutas:Mootorrataste täielikku parkimistasust vabastamist linnavalitsus ei plaani.
Et mis moodi see välja nägema hakkab? Tõmbavad pintsliga asfaltile paar triipu sähke parkige nüüd siin aga paberilipiku(parkimispileti) peate ikka teibiga klaasile kleepima? Või pannakse mehaanilised parkimiskellad iga triibu juurde, kus siis tsiklist saab mündi sisse visata ja selle tasuks parkida? Või tehakse miski netipõhine süsteem et teed konto paned kirja oma kaherattalise andmed ja siis kannad mingi "kuu tasu" ja pargi palju tahad?
loe korra uuesti artikkel läbi ...
No esimeses lõigus jahh öeldud et ei maksa pennigi lõpus aga lause et täielikku vabastamist ei plaanita. Kuidas siis mõista? Mina sain aru et mingi "sümboolne" maks tuleb siiski. Küsisingi et mis moodi see asi lahendatud või on lihtsalt artiklis kala sees? Sest loogiliselt võttes ju kui luuakse parkiskohad st. tehakse kulutus, siis peaks ju kuidagi selle ka tagasi saama. Kuna aga ratas on väiksem kui auto siis täis hinda tema parkimise eest ei oleks hea küsida sealt ka siis see mitte täielik vabastamise jutt. Või panen praegu täiega metsa?
-
täpselt nii tulebki mõista, et märgitud kohad on tasuta , aga ülejäänud linn tasuline
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.