Endurod metsaradadele (Harjumaa)
Moderaator: Moded
No nii tere,
Ise ka siis lõpuks kodus. Mõnus päev oli, mida on hea meenutada. Kuigi see 12:00 start Jõelähtme bensukast ja see sõit sinna järve juurde oli küll minu jaoks pisut igav. Need kruusateed ei paku eriti põnevust!Aga sõit järve äärest ära oli samuti põnev.
Ja loomulikult õnne meie sünnipäevalapsele Toimile
Ise ka siis lõpuks kodus. Mõnus päev oli, mida on hea meenutada. Kuigi see 12:00 start Jõelähtme bensukast ja see sõit sinna järve juurde oli küll minu jaoks pisut igav. Need kruusateed ei paku eriti põnevust!Aga sõit järve äärest ära oli samuti põnev.
Ja loomulikult õnne meie sünnipäevalapsele Toimile

http://fotek.pri.ee/temp/endu/
Suured tänud rajaleidjatele ning Toimile vinge söömingu eest!
viis-pluss-üritus
Suured tänud rajaleidjatele ning Toimile vinge söömingu eest!
viis-pluss-üritus
Siim
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Soo-ooh, kah kodus tagasi, tõsiselt hea üritus, selline positiivne laks, et kuku kummuli...
döminäätöri käis kah õnneks ilma tõrgeteta ja suutis kiirematega sammu pidada
Viimased sellised elamused meenuvad aastate tagant... CZ-de hiilgeaegadest... ja selge see, et edaspidi mind aina rohkem vist metsade vahele kisub (koju jõudes esimesena vaatasin müügis olevad endurod üle
)
Sünnipäevalapsele muidugi õnnitlused ja ...palju aastaid, palju aastaid( ei ole prokurör) ja veel, et rõõmuga mu silmad näevad, et said jälle vanemaks
Seltskond muidugi megalahe
Kuzmitzi, Boobi ja Tedrega kodu poole kulgedes tuli veel ekstreemsusi ette omajagu, igasugu mägesid sai vallutatud, ise suutsin pommi auku sõita (krt. milleks inimesele silmad loodud on, kui ei kasuta) aga sellest sai ka õnneks õigeaegse parema käe liigutusega välja tuldud... Juhtus ka selline mägi jalgu, millest kohe kuidagi ei saanud mööda sõita, (linna poole kulgejad olid vist ka seda vallutanud) suureks üllatuseks oli mäe otsas vedelev auk...
Veel kord... tunded on laes...

Sünnipäevalapsele muidugi õnnitlused ja ...palju aastaid, palju aastaid( ei ole prokurör) ja veel, et rõõmuga mu silmad näevad, et said jälle vanemaks

Seltskond muidugi megalahe

Kuzmitzi, Boobi ja Tedrega kodu poole kulgedes tuli veel ekstreemsusi ette omajagu, igasugu mägesid sai vallutatud, ise suutsin pommi auku sõita (krt. milleks inimesele silmad loodud on, kui ei kasuta) aga sellest sai ka õnneks õigeaegse parema käe liigutusega välja tuldud... Juhtus ka selline mägi jalgu, millest kohe kuidagi ei saanud mööda sõita, (linna poole kulgejad olid vist ka seda vallutanud) suureks üllatuseks oli mäe otsas vedelev auk...

Veel kord... tunded on laes...
tänud heade soovide eest,
lahe tripp - mõni pilt minu poolt ka:
http://www.fotoalbum.ee/pictures.php?action=4&id=14997
lahe tripp - mõni pilt minu poolt ka:
http://www.fotoalbum.ee/pictures.php?action=4&id=14997
CRF250R
millised püksid?
tundub, et isegi meie kliimas on äravõetavad püksisääred täitsa abiks?
http://fotek.pri.ee/temp/endu/pages/IMGP4767.htm
http://fotek.pri.ee/temp/endu/pages/IMGP4776.htm
Kas teen eraldi teema või räägite siinsamas, mida metsapükste ostmisel silmas pidada?
http://fotek.pri.ee/temp/endu/pages/IMGP4767.htm
http://fotek.pri.ee/temp/endu/pages/IMGP4776.htm
Kas teen eraldi teema või räägite siinsamas, mida metsapükste ostmisel silmas pidada?
-
- Tsikkel: Suzuki DL1000
- Tänanud: 1 kord
Tänud ,kes retke reaalsuseks tegid+Toimile aitäh pikniku eest ja palju õnne!
Head pildid on tehtud
Rajast niipalju, et niisama mööda kruusateid kimada läheks jah üksluiseks
kui rada läbis libedaid kohti läks juba põnevaks
oli au näha nii mõndagi küljepanekut
Laagriplatsilt tagasi minnes oli rada eriti vinge eriti need suured tõusud- langused.Soos kartsin ää uppuda a ei vajaunudki eriti maasse
Järgmise korrani!
Head pildid on tehtud

Rajast niipalju, et niisama mööda kruusateid kimada läheks jah üksluiseks

Laagriplatsilt tagasi minnes oli rada eriti vinge eriti need suured tõusud- langused.Soos kartsin ää uppuda a ei vajaunudki eriti maasse

Järgmise korrani!
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Tere ja andestust, et valesse teemasse aga see suur-enduurode teema on lukus.
Mitte et ma mingit üritust siin nüüd orgunniks aga tekkis selline mõte, et kui just peab suure kambaga mööda kruusa sõitma, siis võiks ju kohe ringi peale teha Eestile. Näiteks päälinna mehed sõidavad Läänemaale, seal liituvad kohalikud, kes teavad kavalamaid kitseradu, edasi Pärnumaale jne. Teed juhatavad need kes kohalikke olusid tunevad, kes soovib ööbib telgis, kes tahab sõidab ainult osa ringist kaasa.
Mitte et ma mingit üritust siin nüüd orgunniks aga tekkis selline mõte, et kui just peab suure kambaga mööda kruusa sõitma, siis võiks ju kohe ringi peale teha Eestile. Näiteks päälinna mehed sõidavad Läänemaale, seal liituvad kohalikud, kes teavad kavalamaid kitseradu, edasi Pärnumaale jne. Teed juhatavad need kes kohalikke olusid tunevad, kes soovib ööbib telgis, kes tahab sõidab ainult osa ringist kaasa.
Kõrtsmikul on jummala hea idee. Ma arendaks selle edasi - Eesti mandriosale kergemate endukatega ring peale nii väljast kui mõistlik. J aiga lõik kohalike juhendamisel. Lisaks kaardistaks endukate jaoks need lõigud ning paneks avalikult koordinaadid/trackid välja. Ja siis kutsuks väismaalt endukakäppasid külla trippidele 

Huvitav, kuidas looduses mitteüldkasutatav tee on märgistatud?
Kui ma sõidan mööda rada, kus ilmselgelt on liikumisjälg ees (vanad taluteed, metsa väljaveoteed, teenindusrajad) ning ühtki keelavat märki ega silti pole, ei tohiks ju probleemi olla. Minuteada on isegi looduskaitsealal liikumine mööda teid lubatud.
Kui ma sõidan mööda rada, kus ilmselgelt on liikumisjälg ees (vanad taluteed, metsa väljaveoteed, teenindusrajad) ning ühtki keelavat märki ega silti pole, ei tohiks ju probleemi olla. Minuteada on isegi looduskaitsealal liikumine mööda teid lubatud.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Selles on Sul õigus. Kuzmitz mõtles arvatavasti looduskaitse aladel olevaid isetehtud teid, mida näiteks kaardi järgi olemas pole (üks loll sõitis jäljed ette ja teised lollid sõidavad järgi) ja mida mööda liikudes pälviks roheliste mehikeste pahameele (rohelised mehikesed on üldse jube varmad kraesse kargama, kui näevad kedagi kaitsealal liikumas). Maaomanikega on see lugu, et kui tee läheb läbi nende valduste, siis päevasel ajal võib seal sõita...mella kirjutas:Huvitav, kuidas looduses mitteüldkasutatav tee on märgistatud?
to mella ja all
et idee hea ja nn omakandi loigul heameelega juhendajaks (vihterpau-dirhami). Kui aga jutt läheb juba avalikuks yrituseks ja
välkade kyllakutsumiseks siis peab arvestama et mitte yhtegi seadust ei rikutaks ehk siis koikide maaomanike luba kus vähekenegi seadusega piiripeal ollakse ning kallasraja loigud voib unustada. rääkimata siis näiteks nõva looduskaitse alal mone "mudalõigu" või kitseraja läbimisest.
kõrsmikumolul on sellesosas kindlasti ka lisa kogemusi kovasti.
ja osade looduskitse alade teedel on mootorsõiduki liikumis keeld
ja selleks ei pea olema yhtki märki. peale looduskaitse ala markeeringut.
nimelt seaduse mitteteadmine ei vabasta selle täitmisest.
ning minu pikkade uuringute käigust on selgunud et kui tee ei ole kantud
valike teede registrisse siis seal sõita ei tohi, kyll aga olen nõus et seda teadasaada kas yks voi teine tee on avalik voi mitte on väga piinarikas.
Siiski siiski pohimottega nous ja mul kaart juba valmis
mis seaduslikult ka enamvähem lubatud
tonis - ei salli oma ranna segipöörajaid.
käitugem viisakalt!
et idee hea ja nn omakandi loigul heameelega juhendajaks (vihterpau-dirhami). Kui aga jutt läheb juba avalikuks yrituseks ja
välkade kyllakutsumiseks siis peab arvestama et mitte yhtegi seadust ei rikutaks ehk siis koikide maaomanike luba kus vähekenegi seadusega piiripeal ollakse ning kallasraja loigud voib unustada. rääkimata siis näiteks nõva looduskaitse alal mone "mudalõigu" või kitseraja läbimisest.
kõrsmikumolul on sellesosas kindlasti ka lisa kogemusi kovasti.
ja osade looduskitse alade teedel on mootorsõiduki liikumis keeld
ja selleks ei pea olema yhtki märki. peale looduskaitse ala markeeringut.
nimelt seaduse mitteteadmine ei vabasta selle täitmisest.
ning minu pikkade uuringute käigust on selgunud et kui tee ei ole kantud
valike teede registrisse siis seal sõita ei tohi, kyll aga olen nõus et seda teadasaada kas yks voi teine tee on avalik voi mitte on väga piinarikas.
Siiski siiski pohimottega nous ja mul kaart juba valmis

mis seaduslikult ka enamvähem lubatud
tonis - ei salli oma ranna segipöörajaid.
käitugem viisakalt!
Täpsustan oma mõtet- silmas pidasin liiklemist väljaspool teid, sh ka neid "isetekkinud" radasid. Rohelised mehikesed ja ka iga pajuvitsa juures seisvad kahjutasu nõudvad maaomanikud tulevad kohe jaole, kui miski jama on. Seepärast peab üsnagi täpselt vaatama, kuskohas sõita. Kuid nagu ümber Suur-Eesti matka üleskutses seisis, et kohalikud juhivad, siis loodetavasti nemad teavad kus ja kuidas..
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Teemast natuke out aga Järve metsas õnnestus ükspäev kohata debiile kes seal "palke" tee peale asetavad.
Kaks ütlemata arga ja vastikut inimest. Kuna juhtusin neile peale sellel "pahategemise" ajal siis pistsid nad jooksu. Mees ja naine.
Naise kiituseks peab ütlema, et hoolimata ta üsna lihtsameelsest maailmavaatest ( tsikkel saastab loodust aga rong mitte jne jne) käitus ta suht vapralt sest ega ma just väga viisakat vestlust ei arendanud
.
See meeskaaslane oli püksilaskmise äärel 100 meetrit eemal ja värises nagu haavaleht
, kuigi ma ei tulnud kordagi tsikli pealt mahagi.
Üldiselt aga jõudsin arusaamisele, et selliste inimeste peale pole mõtet aega raisata. Las loobivad palke, peaasi et traati tee peale ei tõmba.
Sorry, et teemast natuke out
Kaks ütlemata arga ja vastikut inimest. Kuna juhtusin neile peale sellel "pahategemise" ajal siis pistsid nad jooksu. Mees ja naine.
Naise kiituseks peab ütlema, et hoolimata ta üsna lihtsameelsest maailmavaatest ( tsikkel saastab loodust aga rong mitte jne jne) käitus ta suht vapralt sest ega ma just väga viisakat vestlust ei arendanud

See meeskaaslane oli püksilaskmise äärel 100 meetrit eemal ja värises nagu haavaleht

Üldiselt aga jõudsin arusaamisele, et selliste inimeste peale pole mõtet aega raisata. Las loobivad palke, peaasi et traati tee peale ei tõmba.
Sorry, et teemast natuke out
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.