Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Jalamees
Tänanud: 27 korda
Tänatud: 31 korda

Re: Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.

Lugemata postitus Postitas Jalamees »

Tahaks mainida veel, et motivatsioon peab olema enese jaoks 100% usutav. Lihtsalt- tahaks alla võtta- ei tööta. Mul käis konkreetselt laks siis ära kui sai sõpradega Aidus käidud rendi endurokatega ja ma lihtsalt ei suutnud sammu pidada kuna jaks sai juba päeva alguses otsa ja pidin alati loobuma grupiga sõitmisest. Sama oli siis kui lastega suusatamas sai käidud- sry paps ei saa tulla sest ma ei jaksa- oli kuradima piinlik ja valus öelda juba ennelõunat. Mind absoluutselt ei koti kuidas ma välja näen vaid pigem ajas lõpuks tegudele see, et kõrini sai sellest invaliidi tundest ning hobid ja elu kvaliteet kannatas.

softail84
Tsikkel: Softail
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas softail84 »

Huvitav teema iseenesest, elan mõne aasta Hispaanias juba - siin pool rahvastiku rannikul trennihullud jne - aga mine restorani õhtusöögile, kohalik läheb õhtust sööma kell 21-22 (ei toimi nagu see peale kella kuut enam ei söö) kõik tarbivad alkoholi jne. Käin ise 3x ndlas saalis ja 2x ndlas rannas sörkimas - parema enesetunde eesmärgil
Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 213 korda

Lugemata postitus Postitas Turist »

softail84 kirjutas: 25 Veebr 2025, 15:21
kohalik läheb õhtust sööma kell 21-22 (ei toimi nagu see peale kella kuut enam ei söö)
Ei oska küll öelda kuidas trenni mitte tegeva inimese puhul toimib ja otseselt ei julge kellelegi soovitada, aga hetkel ise söön 30 min-max 1 tund enne magama minekut ja tegelikult see söök on võrreldes teiste söögikordadega kõige rohkem rasva sisaldav ning suhteliselt suure kaloraažiga (500 kcal). Seda meelega seetõttu, et rasvane seedib aeglasemalt ja siis jätkub energiat hommikuni, muidu hakkab tühi kõht liiga vara üles ajama. Ei ole nii, et magamise ajal energiat praktiliselt ei kulu, kell näitab keskööst kuni ärkamise momendini alati mingi 500-600 kcal kulu.
Kasutaja avatar

MustVälk
Tänanud: 574 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Me sööme ka mingi 21 kuni 23 vahemikus. Naine sageli jõuab kell 21 alles. :)
Samas mul ja lastel kiire aine vahetus ja isegi kui kell 19 söön, siis 23 aeg on kõht juba tühi. :D
Kaalu tõusuks või langetuseks tuleb täpselt jälgida et mida sööd ja kuidas seedimine toimib. :)
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1990 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

softail84 kirjutas: 25 Veebr 2025, 15:21
Huvitav teema iseenesest, elan mõne aasta Hispaanias juba - siin pool rahvastiku rannikul trennihullud jne - aga mine restorani õhtusöögile, kohalik läheb õhtust sööma kell 21-22 (ei toimi nagu see peale kella kuut enam ei söö) kõik tarbivad alkoholi jne. Käin ise 3x ndlas saalis ja 2x ndlas rannas sörkimas - parema enesetunde eesmärgil
Siin ongi vahe sees kliimas, toiduainetes mida tarbid ja ka eelnevates söögikordades. Lõunamaades on tavaline, et ainuke tõsine söögikord ongi õhtul siis kui on jahedamaks läinud. Füüsisline aktiivsus omab samuti tähtsat osa. Kes päeva läbi on maanteel asfalti laotanud, labidas-reha käes, sellele pole vast trenni minek oluline.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Kulutus ja tarbimine peavad sinu enda jaoks tasakaalus olema ning see on väga individuaalne. Kui ise pihta ei saa ongi mõistlik toitumiskonsultandi või perearsti abi kasutada. Mina kasutasin kaks korda konsultatnti umbes poole aasta kaupa ja sain enda jaoks selgeks enda vajadused. Samas mul ka perearst väga ok ja abistav ning käin kord aastas tema juures täielikus kontrollis,koos vajalike analüüsidega. Ta ise kutsub kusjuures.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

MustVälk

Ma just käisin tervise kontrollis ja olen suutnud kahe kuuga 4 kilo alla võtta. 77 pealt tagasi 73 peale. :)
Trennis ei ole käinud. Aga kuna vahetasin töökohta, siis kadus ära firma poolne toitlustaja ja nüüd jällegi teen lihtsalt kodus ühe portsu jagu rohkem süüa. Ehk siis kodus söön vähem ja tööl söön ka vähem. Kasutan väga vähe õli või rasvast toitu. :)
Mida väiksema portsuga harjutad oma kõhtu seda vähem on ka vaja tarbida. :)
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

softail84
Tsikkel: Softail
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas softail84 »

Mis sa “ainsa tõsise söögikorra” all silmas pead? Tavaline hispaanlane sööb 3x päevas ja seda väljas mitte kodus. Ma tean igal pool mujal lugematult rohkem inimesi kes ei söö nt lõunat yldse või hommikust yldse - siin söövad kõik 3x päevas ja sai on asendamatu asi elus. Seda aetakse näost sisse tonnide kaupa iga söögikorraga. Ma pole siin turist, ma käin kohalikega läbi, näen nende kodust elu ja harjumusi jne. Kliima on paratamatult suur faktor - kui päike paistab siis on kell 7 hommikul talvel rannapromenaadid “tervisesportlastest” ummikus, need samad kes kell 11 esimese õlle või veini kuskil terassil joovad.
Mul veits on nagu kogemust elust mujal - 25 aastat juba mujal elanud kui Eestis - enne Hispaaniat oli Prantsusmaa, kus toidukultuur on mõneti sarnane, aga põhja Prantsusmaa on kaugel mingist trennihullusest või dieedi pidamisest. Sama moodi on restorani mineku aeg 21-22 vahel mitte kell 17 et peale kella
18 ei ole enam tervislik syya.

Aga mis ma oskan öelda - stressitase on küll suht nullis kui 330 päeva aastas päike paistab - see on pigem see yks suur faktor - miks inimesed näevad paremad ja tervemad välja
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

softail84 kirjutas: 02 Mär 2025, 21:09
Mis sa “ainsa tõsise söögikorra” all silmas pead?
Pidasin silmas kogust ja toiduaineid,millest see toit on ja aega selle manustamiseks. Ma ise söön üldse 4x päevas ja sai käib ka vabalt sisse. Kuid sellel "saial" ehk siis nende jaoks leival, mis seal tarbitakse on ka väike vahe valmistusviisis ja jahus mida kasuttakse. Meil saab ka sellist saia osta ja ma isegi ostan kuigi on mitte igalpool saadaval ja maksab sitaks rohkem kui poest kilekotis müüdav. Ma ise söön ka siin eestis pigem vahemere äärsete riikide viisil ja see on maitsev ning ka kaalu mitte taevasse ajav.
Hispaaniaga väga sügavalt kusrsis pole, aga suures plaanis üldistades on see toitumine neil Kreekast kuni Gibraltarini suht vähesel määral erinev.
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 691 korda
Tänatud: 454 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kui meelekindlusest vajaka jääb:
Untitled.jpg
Untitled.jpg (4.66 KiB) Vaadatud 1394 korda
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

MustVälk

Ongi hea lehter, et kõike endale sisse valada. :D
Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 124 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

:-||| Mul sõbra tütar olla talle soovitanud Pedigree dieeti... või noh, pärast ikka tunnistas, et mingi neti leviv nali aga kõlas päris hästi.

Aga nali naljaks, teine kamraad trennis nokkis, et kui ma kaaluks 10 kilo vähem, hüppaksin pool meetrit kõrgemale.
Mõeldud-tehtud ehk ma sulle, raisk, näitan - suve lõpust ca 3-4 kuuga -15kg (alustasin ilusast ümmargusest numbrist ning ei võtnud jõuluga tagasi).
Põhimõtteliselt nihutasin päeva teise poole söögiaegu varasemaks ja vähel jäi mõni hiline kord ära, koguseid ega muud oluliselt ei vähendanud; füüsilist koormust kasvatasin mõne tunni jagu nädalas; pitsi, pudelisse ega muusse peenemasse anumasse ei sülitanud; lisasin stressti taset uute võetud kohustustega aga üldiselt muutsin kõike regulaarsemaks ja toimis.
Nüüd on jälle kergem olla nagu nooruses aga kehal "inertsi" vähem ning suurema külmaga ei kannata enam hõlmad lahti ringi käia.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Kasutaja avatar

MustVälk

Tuuletallaja kirjutas: 03 Mär 2025, 21:16
:-||| Mul sõbra tütar olla talle soovitanud Pedigree dieeti... või noh, pärast ikka tunnistas, et mingi neti leviv nali aga kõlas päris hästi.
Käisin täna Rimis, et osta 20 kg kott Pedigree koeratoitu.

Järjekorras seistes küsis mu taga seisev naine, kas mul on koer. Mida kuradit ta ometi mõtles, elevanti pean kodus?

No igaljuhul otsustasin oma igavasse ellu lisada vähe vürtsi. Ma ütlesin naisele, et ei, mul ei ole koera, vaid olen otsustanud uuesti alustada Pedigree-dieediga. Lisasin, et see ei pruugi olla hea mõte, sest … eelmine kord lõpetasin ma haiglas, kuid teisest küljest olin kaotanud 25 kilo selleks ajaks kui ma ärkasin intensiivravi osakonnas, kanüül mõlemas käes ja voolik igas augus mis kehal leidub.

Ma ütlesin naisele, et dieet töötab nii, et topitakse taskud Pedigreed täis ja iga kord, kui näljatunne üllatab visatakse paar tükikest suhu. Pedigree on täielikult tasakaalustatud toit, nii et dieet töötab väga hästi. (Selleks ajaks kuulaks kogu järjekord kõrvad kikkis)

Naine küsis õudusega, kas olin sattunud intensiivravi osakonda, kuna sain koeratoidust mürgituse. Vastasin, et sugugi mitte: olin astunud ettevaatamatusest sõiduteele nuusutades armsa kuldse retriiveri perset ja auto sõitis meist mõlemast üle.

Ees seisev mees naeris nii kõvasti, et ma olin täiesti kindel, et ta saab infarkti.

Kaupluse juhataja kutsuti kohale ja mul keelati edaspidi Rimisse minna.

Homme lähen Selverisse…
Kasutaja avatar

P6rgukoer
Tsikkel: HD
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas P6rgukoer »

Loen neid pekinägude muresid siin ja tunnen lausa uhkust meie rikka ühiskonna pärast. Eesti rahvas on nii rikas et jõuab ennast lõhki süüa ja siis veel keegi kuskil kurdab et toiduained on nii kalliks läinud :wack:
Kasutaja avatar

tito
Tsikkel: Suzuki DR-Z
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas tito »

Välk sa nii uje, et ma never ei usu seda su Rimi anekdooti- kõige vähem sellest loost seda seika, et sa kuldseretriiveri perset nuusutasid :D
Kasutaja avatar

MustVälk

tito kirjutas: 06 Mär 2025, 11:57
Välk sa nii uje, et ma never ei usu seda su Rimi anekdooti- kõige vähem sellest loost seda seika, et sa kuldseretriiveri perset nuusutasid :D
Sellepärast see ongi anekdoot. :D
Mitte kõik asjad elus ei ole tõesti sündinud. ;)

Ja kindlasti mitte minuga ei ole seda juhtunud.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”