algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Moderaator: Moded
Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Võid küsida sellisest kohast nagu www.jakdisain.ee
Igatahes nende enda poolt peale pandud trüki võtavad küll maha kui vaja, et küsida ju sealt võib.
-
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
Tervist, kui vahetada väntvõlli laagreid, siis kas neid saab kergelt väntvõlli või karterikaane seest kätte, mõtlen seda, et kui kõvasti need väntvõlli või karterikaane küljes kinni on ja kas koduste vahenditega on neid võimalik vahetada?Ja kas need jäävad mootorit keskelt lahti võttes väntvõlli külge või karteripoolte sisse?Masinaks Honda crf 250 r.Ja samuti, kas käigukasti kahvleid on mõtet niisama vahetada, kui samas käigukast töötab ilusasti, või siiski võiks üle vaadata ja vajadusel vahetada?
Tänud ette.
ma oma raipe mootori võtsin lahti,väntvõlli laagrid on stopperitega mootori poolte küljes ja fööniga soojendasin laagrit ja sain kerge vaevaga kätte,käigukasti laagrid ja kepsu panen ka uued,hammikad ja kahvlid näevad välja nagu uued,kõige suurem probleem on puuduv tõmmits millega süüte magnet väntvõlli otsast eemaldada tervena
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
426f kirjutas:ma oma raipe mootori võtsin lahti,väntvõlli laagrid on stopperitega mootori poolte küljes ja fööniga soojendasin laagrit ja sain kerge vaevaga kätte,käigukasti laagrid ja kepsu panen ka uued,hammikad ja kahvlid näevad välja nagu uued,kõige suurem probleem on puuduv tõmmits millega süüte magnet väntvõlli otsast eemaldada tervena
oot, kuidas sa siis mootori lahti said
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
krissu606 kirjutas:Tervist, kui vahetada väntvõlli laagreid, siis kas neid saab kergelt väntvõlli või karterikaane seest kätte, mõtlen seda, et kui kõvasti need väntvõlli või karterikaane küljes kinni on ja kas koduste vahenditega on neid võimalik vahetada?Ja kas need jäävad mootorit keskelt lahti võttes väntvõlli külge või karteripoolte sisse?Masinaks Honda crf 250 r.Ja samuti, kas käigukasti kahvleid on mõtet niisama vahetada, kui samas käigukast töötab ilusasti, või siiski võiks üle vaadata ja vajadusel vahetada?
![]()
Tänud ette.
Kui mootor lahti võtta, siis laagrid peavad peasadesse jääma (isegi, kui stoprid eemaldada). Kui ei jää, siis jama See tähendab, et laagripesad on liiga suureks kulunud (juhtub peamiselt seetõttu, kui laager kokku jookseb ja ringi tõmbab). Kui laager on ilusti pesas, siis pane pliidile või lase fööniga krteri pool kuumaks ja laager peaks ise välja kukkuma. Võid kergelt koputada vastu karterit.
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
mx77 kirjutas:426f kirjutas:ma oma raipe mootori võtsin lahti,väntvõlli laagrid on stopperitega mootori poolte küljes ja fööniga soojendasin laagrit ja sain kerge vaevaga kätte,käigukasti laagrid ja kepsu panen ka uued,hammikad ja kahvlid näevad välja nagu uued,kõige suurem probleem on puuduv tõmmits millega süüte magnet väntvõlli otsast eemaldada tervena
mootor on pooleks aga väntvõll on ühe mootori poole küljes kinni,laagrid oli vaja kätte saada et minna poest uusi asemele otsima,aga ei olnud neid poes
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Kontakt:
426f kirjutas:mx77 kirjutas:426f kirjutas:ma oma raipe mootori võtsin lahti,väntvõlli laagrid on stopperitega mootori poolte küljes ja fööniga soojendasin laagrit ja sain kerge vaevaga kätte,käigukasti laagrid ja kepsu panen ka uued,hammikad ja kahvlid näevad välja nagu uued,kõige suurem probleem on puuduv tõmmits millega süüte magnet väntvõlli otsast eemaldada tervena
mootor on pooleks aga väntvõll on ühe mootori poole küljes kinni,laagrid oli vaja kätte saada et minna poest uusi asemele otsima,aga ei olnud neid poes
Neid laagreid sa poest minu teada ei saa.
Kus sa asud muidu?
ma türi ja paide lähedal ja sain laagrid ja kepsu tellitud ja nüüd ootan
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Tallinnasse satuksid saaks magneeto hooratta maha võtta.
ma tellisin tõmmitsa ka ära,tlna inimestel on ikka elu mugav,kõik asjad kodu lähedal
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Milleks elu raskeks teha, miski 10 euri eest saab vastava tööriista osta. Ise saab samuti selle teha a siis jääb risk, et asi tõmbab väheke viltu ja rikub vända otsa ära ja sealt edasi on juba vänta raskem tasakaalu ajada.
http://www.motoservice.ee
-
- Kontakt:
426f kirjutas:mx77 kirjutas:Tallinnasse satuksid saaks magneeto hooratta maha võtta.
ma tellisin tõmmitsa ka ära,tlna inimestel on ikka elu mugav,kõik asjad kodu lähedal
Õige liigutus, nukaketti soovitatakse niikunii vähemalt iga teine kolvivahetus vahetada.
-
- Tsikkel: YZ250F
- Kontakt:
Nii, kuna teema on 63 lehte pikk, siis ilmselt on sellel teemal varemgi juba räägitud. Samas hooaeg on algamas ja ma usun, et peale minu on veel palju algajaid, kes sellist infot soovivad:
Ühesõnaga, kus Tallinna lähedal (nt raadiuses 50km) on algajatele sobilikud krossirajad (võib nimetada ka enduroradasid või muud huvitavat)? Isiklikult olen siiani tiirutanud Männiku kandis ja täna leidsin Rapla mnt äärest Tõdvalt ühe väikese raja, mis harjutamiseks üsna hästi sobis. Veebist leidsin mingi lehe ka, kus oli erinevaid radasid üles loetletud, aga tundus, et info on seal väheke aegunud. Tase on hetkel selline, et olen kokku sõitnud 4 korda, hüppeid veel ei tee. Endal on tunne, et sobivatel radadel tuleb areng kiiremini kui siledal maal tuuritades.
Kui siin leidub samal tasemel krossifänne, siis andke teada, võiks teinekord ühistreeninguid teha
-
Teema algataja - Postitusi: 296
- Tänatud: 27 korda
Tere!
Sai käidud siis üle hulga aja tsikliga hullamas(viimane änn-änn oli sügisel MMM!)...ja nüüd siis AdrenalinArenas ning avastasin enda jaoks paar tobedat asja e miskit teen valesti....vb on asi selles,et tükk aega sõitsin 4T/250 rattaga,harjusin ära ja kõik oli ok...ja nüüd 125 ratas ja milles asi....."Ma ei tea kas jalgade asend jalaraudadel on vale või mis(ennem sellist asja ei täheldanud ja saapad on ka endised),mul tükib saapa nina jääma käiguvaheti alla e vahele kinni nt hüppel tunned,et jalg on kuskil vahel...tihti kiskus käigu ka välja või tükkis madalam käik sisse.Ja hüpetega polnud ennem probleemi e masin oli ilusti tasakaalus,hüpped keskmise pikkusega jne....nüüd kisub kogu aega nina maha?Tegelikult ma ju alustasin seda krossivärki mitu aastat tagasi 125-ste ratastega,sai nendega sõit ja põhitõed selgeks(selgemaks on õige sõna....selged nad pole kindlasti)õpitud ja nüüd jälle nagu algaja kunagi.
Seega kordamis küsimused antud teemas.
-
- Kontakt:
Esimese probleemi kohta oskaks arvata, et kui enne probleemi ei olnud, siis võrril on ehk jalarauad kulunud ja saapad libisevad ära.
Teise probleemi kohta arvaks seda, et võrril on vedu oluliselt tundlikum gaasirutska asendist ja ehk see pisike hetk kui lased gaasi tagasi võtab veo täiesti tagant ära, nelaril ehk see mootori inerts veidi suurem.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Mul küll päris krossiratast ei ole ja päris krossi ka ei harrasta sõita, aga kuidas peaks pehme liiva sees sõitma, nii et iga kord kõhuli ei viskaks ? No näiteks nagu männikul enamasti on. Proovinud igatpidi, lenksu kõvasti kinni hoides ja lõdvalt - ühtpidi sõidab lihtsalt alt ära, teistpidi keerab risti. Proovinud ka eespool istuda ja kiiremini sõita. Ei tule väga välja
Ei saa ju olla asi lihtsalt rattas, mehes ju kinni?
Villem aka Villu aka Madis

-
- Kontakt:
Villem kirjutas:Mul küll päris krossiratast ei ole ja päris krossi ka ei harrasta sõita, aga kuidas peaks pehme liiva sees sõitma, nii et iga kord kõhuli ei viskaks
? No näiteks nagu männikul enamasti on. Proovinud igatpidi, lenksu kõvasti kinni hoides ja lõdvalt - ühtpidi sõidab lihtsalt alt ära, teistpidi keerab risti. Proovinud ka eespool istuda ja kiiremini sõita. Ei tule väga välja
Ei saa ju olla asi lihtsalt rattas, mehes ju kinni?
Istuma (õigemini seisma) pead taga, esirattal ei tohi suurt raskust peal olla
Miks sa Reinuvader 2T masina kasuks jälle otsustasid ja mis emotsioon oli uuesti võrri peale minna? Ratta käitumise kohta, kas sul mitte sama probleem 4T peale minnes ei olnud, et viskas hüpetes kuidagi teisiti, eks ta ikka veos ja inertsis vist kinni on.
-
- Tsikkel: yamaha tdm850,honda cr250
Mul jälle uus saabas no ja ei saa enam hakkama.Liikuvus nagu väiksem saapal ja ei leia käiguvahetus hoovale enam head kohta.Kas jääb liiga ülesse või liiga alla.Tuleb vist üks neist siis ikkagi jätta ja ehk siis sõites ikka harjub ära.Uus saabas eest paksem ja üldse jäigem kui eelmine.
Ja gaasi tuleb igas asendis peale keerata , mida kiirem hoog seda lihtsam ja kui päris algaja siis esimese käiguga ei maksa ka sõita, kõrgema käiguga märksa lihtsam.
mx77 kirjutas:Villem kirjutas:Mul küll päris krossiratast ei ole ja päris krossi ka ei harrasta sõita, aga kuidas peaks pehme liiva sees sõitma, nii et iga kord kõhuli ei viskaks
? No näiteks nagu männikul enamasti on. Proovinud igatpidi, lenksu kõvasti kinni hoides ja lõdvalt - ühtpidi sõidab lihtsalt alt ära, teistpidi keerab risti. Proovinud ka eespool istuda ja kiiremini sõita. Ei tule väga välja
Ei saa ju olla asi lihtsalt rattas, mehes ju kinni?Istuma (õigemini seisma) pead taga, esirattal ei tohi suurt raskust peal olla
http://www.motoservice.ee
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
max07 kirjutas:Ja gaasi tuleb igas asendis peale keerata
, mida kiirem hoog seda lihtsam ja kui päris algaja siis esimese käiguga ei maksa ka sõita, kõrgema käiguga märksa lihtsam.
Konkreetsel ratta nõuab teine käik ka tühikäigul minujaoks veel liiga kiiret hoogu Aga ega loomulikult ei olegi tegemist rattaga, mis on liivas sõitmiseks mõeldud. Kuigi ta on ikka suhteliselt offroadi poolele kalduv dualsport.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Mulle tundus ka mõnda aega ebareaalne ja minu jaoks kasutu see tüüpiline soovitus, et "pane 3. käik, keera natuke peale ja küll ta tuleb". Aga nii see on, HOOGU on vaja. Liivas on lihtsam kiiremini sõita. Loodan, et saad vähemalt minu rattaga tunde kätte, kuidas asi peaks käima.
Nii, juhtus selline asi, käisin eile sõitmas, peale viimast sõitu oli ratas nädal aega seisnud, lükkasin välja vahetasin õhufiltri ja esimesest paugust käima, kärule ja raja äärde, seal maha ja esimesest paugust jälle käis. Tegin 4-5 ringi ja siis ühes kurvis oli liiga kõrge käik sees ning gaasi vähe ja suri välja ja käima enam ei saanudki. Võtsin küünla maha, peksin tühjaks ja tagasi peale- isegi natukene ei lubanud. Küünal jälle maha ja vaadates tundus justkui oleks küünal vesine. Kaaslased märkasid veel sõites minu taga hullu suitsu ( või äkki auru ). Kodus hiljem meelitasin ta siiski karpa cleaneriga käima ja summutist lendas puhast vett, vaatasin radikasse - tühjus. Ratas on 125 yamu ja siiani on käinud nagu välk ja pauk. Mis diagnoosi tugitoolist paneksite - kaanetihend ?
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Brabus kirjutas:granade.ee/rajad
Granade eriti ei uuene enam viimasel ajal.
Siin vähe täiendatud kaart:
http://maps.google.com/maps/ms?vpsrc=1& ... e90ab5c4b0
Googlist leitav "eesti rajad 2" järgi
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.