Arvuti/nutitelefoni abi vaja
Moderaator: Moded
Re: Arvutiabi vaja
Silmadele vahet pole. Kontoritööks ka mitte. IPS-l on parem värviedastus, mida on vaja fotode ja trükiste ERITI täpseks prepressiks. Must on ka sügavam. Kontorisse ei tasu hinda ära.
Küll on aga reeglina kallimatel monitoridel paremini tehtud valgustus võrreldes kõige odavamate käkkidega. Ka ole kontorisse olulist vahet.
IPS asemel võtaks mina PLS-i. Ehk siis Samsungi PLS = IPS. Kohati on need odavamad kui IPS.
bitter kirjutas:Kas kontoritööks (excel ja veebipõhised rakendused) on õigem IPS või TN paneeliga monitor (suurusega 25-27 tolli)?. Kumb tehnoloogia on silmadele leebem? Kas 8ms reaktsiooniajaga monitoril kannatab mingit kihutamismängu GTA jne mängida?
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Hea point mella. Ma ei teadnud PLS-ist. Kui mitu korraga vaja siis kindlasti PLS.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Hei,
Linksys WRT54G ruuter lõpetas lambist WiFi signaali edastamise. Sisse logides üleb et TX 0% OK.
Wireless Packet Info:
Received (RX) 100% 0 OK, no error
Transmitted (TX) 0% 0 OK, 88363 errors
Niisama toite eemaldamine ei aidanud, kas tasuks Factory Resetti proovida?
terv
Kris.
Esimese asjana prooviks factory resetti.
Võimalik, et keegi on sisse häkkinud ja seadeid muutnud.
Võid ka proovida firmware flashi või ddwrt peale minemist.
Aga kõige rohkem tundub riistvara veana. Kas antennid lahti või seest katki. Või lausa kaart ise katki.
Kuidas neid asju ravida, peaks Sa ise paremini teadma.
kris. kirjutas:Hei,
Linksys WRT54G ruuter lõpetas lambist WiFi signaali edastamise. Sisse logides üleb et TX 0% OK.
Wireless Packet Info:
Received (RX) 100% 0 OK, no error
Transmitted (TX) 0% 0 OK, 88363 errors
Niisama toite eemaldamine ei aidanud, kas tasuks Factory Resetti proovida?terv
Kris.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
bitter kirjutas:Hea point mella. Ma ei teadnud PLS-ist. Kui mitu korraga vaja siis kindlasti PLS.
Mul on kaks sellist kontoris laual ja minu arust väga head.Ma olen väga rahul.Hind ka täitsa ok ja tegelikult ma sain need veel jupp maad odavamalt kui siin kirjas.
https://www.klick.ee/hp-pavilion-23cw-23
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Hei,
ddwrt on peal, alustan siis resetiga ... EDIT: esimese hooga tundub et aitas - WiFi signaal on tagasi, laseb confide jne .
Aga tegemist on juba tõepoolest vanakesega nii et raua viga võib täitsa reaalne olla .
terv
Kris.
mella kirjutas:Esimese asjana prooviks factory resetti.
Võimalik, et keegi on sisse häkkinud ja seadeid muutnud.
Võid ka proovida firmware flashi või ddwrt peale minemist.Aga kõige rohkem tundub riistvara veana. Kas antennid lahti või seest katki. Või lausa kaart ise katki.
Kuidas neid asju ravida, peaks Sa ise paremini teadma.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
kris. kirjutas:Hei,
.................Aga tegemist on juba tõepoolest vanakesega nii et raua viga võib täitsa reaalne olla.
terv
Kris.
[/quote]
Kui on väga vana ruuter siis tavaliselt tasub juba selleks välja vahetada ,et saad olulisemalt kiiremaks keerata ühenduse nii ,et kuu arved jäävad samaks
Kuidas ma saan uue ruuteri ostuga ühenduse kiiremaks keerata ilma arve suurenemiseta?
Praegu on Telia 5/1M hinnaga 16EUR, ruuter on Linksys WRT54G.
Cado kirjutas:Kui on väga vana ruuter siis tavaliselt tasub juba selleks välja vahetada ,et saad olulisemalt kiiremaks keerata ühenduse nii ,et kuu arved jäävad samaks
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
mella kirjutas:Kuidas ma saan uue ruuteri ostuga ühenduse kiiremaks keerata ilma arve suurenemiseta?
Praegu on Telia 5/1M hinnaga 16EUR, ruuter on Linksys WRT54G.Cado kirjutas:Kui on väga vana ruuter siis tavaliselt tasub juba selleks välja vahetada ,et saad olulisemalt kiiremaks keerata ühenduse nii ,et kuu arved jäävad samaks
Telial on nii kaasa arvatud minu enda viimane juhtum.
Ruuter töötas tegelikult ilusti aga oli DigiTV jaoks lisa vaatajakohta mida enam väga vana ruuter mul ei võimaldanud
Pidin uue hankima asja uurides selgus ,et sai ka kiiruse juurde keerata kuuarve läks vaiksemaks .
Eeldas ka Telia poolset digijaama ümberlülitust.
Oma kogemus konkreetselt Telia kohta siis
Kui väga vaja siis saaks täpselt tuhnida välja vaadata palju kiirus tõusis ja kuuarve muutus.
Muide kiirust oleks veel saanud juurde keerata mida vana ruuteriga polnud võimalik siis oleks ka kuu arve tõusnud ja seda mul polnud lihtsalt vaja
Naised saunas rääkisid ,et olevat ka olnud nii teiste operaatoritega
Nii ,et tasub uurida.
Sa nagu enne kirjade kirjutamist lugesid ka, millest jutt käib?
Ma tahan näha, kuidas sa Linksysi WRT54G Telia "dsl" ühenduse külge otse paned ja veel lisaks digitv boksi.
Selle kasutamiseks peab niikuinii Telia poolt pakutavat thomsonit või intenot kasutama ja seega WRT vahetamise soovitus on täiesti teemast mööda.
Cado kirjutas:Ruuter töötas tegelikult ilusti aga oli DigiTV jaoks lisa vaatajakohta mida enam väga vana ruuter mul ei võimaldanud
-
- Toetajaliige
Cadol on segamini terminid ja asjade nimetused.Ta räägib ilmselt modemist ja Kris tavalisest wifi ruuterist.Mul ka sama Liksys veel alles ja on siiani parim asi,mis kogu maja ja ka õue korraliku tugevusega wifi leviga katab.
ML-Transport AS
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
mella kirjutas:Sa nagu enne kirjade kirjutamist lugesid ka, millest jutt käib?
Ma tahan näha, kuidas sa Linksysi WRT54G Telia "dsl" ühenduse külge otse paned ja veel lisaks digitv boksi.
Selle kasutamiseks peab niikuinii Telia poolt pakutavat thomsonit või intenot kasutama ja seega WRT vahetamise soovitus on täiesti teemast mööda.
Tegelikult nii ja naa. Kui vaatajakoht on aktiveeritud, siis ei oma tähtsust mis peale intenot on. Mul näiteks on nii, et esikus on inteno ja sealt läheb ainult 1 kaabel elutuppa, kus on siis 3 seadet järgi: digitv, xbox ja arvuti. Kõik istuvad inteno jaoks ühes pordis. Kõik töötab.
Kris - kas oled antennid üle vaatand? Mul on juhuseid olnud, kus sellel WRT54G(L)-il on antenn plaadi pealt lahti olnud
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
Ei ole nii ja naa. Kui Sul modemit pole, siis ei hakka ei net ega digibox tööle. Palja WRT-ga sa Elionile otse külge ei lähe.
iSlanderEST kirjutas:Tegelikult nii ja naa. Kui vaatajakoht on aktiveeritud, siis ei oma tähtsust mis peale intenot on. Mul näiteks on nii, et esikus on inteno ja sealt läheb ainult 1 kaabel elutuppa, kus on siis 3 seadet järgi: digitv, xbox ja arvuti. Kõik istuvad inteno jaoks ühes pordis. Kõik töötab.
Kris - kas oled antennid üle vaatand? Mul on juhuseid olnud, kus sellel WRT54G(L)-il on antenn plaadi pealt lahti olnud
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
mella kirjutas:Ei ole nii ja naa. Kui Sul modemit pole, siis ei hakka ei net ega digibox tööle. Palja WRT-ga sa Elionile otse külge ei lähe.
Tal võib mingi "majanet" vms teenus olla!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Kes nende wifi asjadega rohkem kursis on - oleks vaja wifi signaali ca 60m kaugusele "pikendada".
Otsenähtavust ei ole, kuna naabri maja jääb ette aga kui kõrvalhoonet kasutada, siis sinna saaks repiiterile lihtsalt voolu.
"Pikem õlg" jääks ca 60m. Kas selline distants oleks üldse repiiterile jõukohane?
Kas keegi ehk omab kogemust taolise seadmega? Või ideaaljuhul saaks mõneks nädalavahetuseks laenata katsetamiseks?
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Maaks kirjutas:Kes nende wifi asjadega rohkem kursis on - oleks vaja wifi signaali ca 60m kaugusele "pikendada".
Otsenähtavust ei ole, kuna naabri maja jääb ette aga kui kõrvalhoonet kasutada, siis sinna saaks repiiterile lihtsalt voolu.
"Pikem õlg" jääks ca 60m. Kas selline distants oleks üldse repiiterile jõukohane?
Kas keegi ehk omab kogemust taolise seadmega? Või ideaaljuhul saaks mõneks nädalavahetuseks laenata katsetamiseks?
keskmise naabriga kokkuleppele ei saa kuidagi ja kaablit ei paigalda kohe kuidagi? Oleks asi stabiilsem. Teine variant on mõlemad majade antennid masti otsa panna ja vaadata üle keskmise naabri maja. Kolmas variant alles on repiiter.
Kui kindla peale tahad minna, pane mingi suure antenniga seade sinna.
Ubiquiti bullet koos kandilise antenniga jääb ilmselt sulle kalliks, aga lätlased toodavad ka mingeid täitsa tegija seadmeid, mille nimi mulle ei meenu hetkel.
Kui odavalt läbi saada, siis mingi väike masin koos väliste antennidega repiitima. Aga see ei ole väga töökindel lahendus. Kiirus läheb madalaks repiitimise puhul 1 kaardiga.
Võid ka proovida mingi "peegli" sinna aretada ja suundantennidega signaali maja küljes oleva peegli peegeldusest võtta.
-
- Toetajaliige
tazavi kirjutas:Maaks kirjutas:Kes nende wifi asjadega rohkem kursis on - oleks vaja wifi signaali ca 60m kaugusele "pikendada".
Kas keegi ehk omab kogemust taolise seadmega? Või ideaaljuhul saaks mõneks nädalavahetuseks laenata katsetamiseks?keskmise naabriga kokkuleppele ei saa kuidagi ja kaablit ei paigalda kohe kuidagi? Oleks asi stabiilsem. Teine variant on mõlemad majade antennid masti otsa panna ja vaadata üle keskmise naabri maja. Kolmas variant alles on repiiter.
CAT5-ga kannatab kuskil 90-100m(väidetavalt isegi kuni 120m) viia,ilma ,et signaal nõrgemaks jääks.Akki saad kuskilt mööda aeda või naabri aia tagant selle viia.On ka must maakaabel olemas CAT5 või 6.
ML-Transport AS
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Kaablist rääkides, ma ei tea mis olukord seal majade vahel õhus on aga on olemas sellised spetsiaalsed Cat kaablid, millel on riputustross, äkki saab kuskilt puude otsast vedada? Lihtsalt väike idee, äkki ei pea kaevama.
-
- Toetajaliige
Piipz kirjutas:Kaablist rääkides, ma ei tea mis olukord seal majade vahel õhus on aga on olemas sellised spetsiaalsed Cat kaablid, millel on riputustross, äkki saab kuskilt puude otsast vedada? Lihtsalt väike idee, äkki ei pea kaevama.
Mul tööjuures oligi vahepeal,kui valguskaablit ootasime, naabrilt selline musta kestaga CAT mööda aeda nipukatega pandud.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
- Tänanud: 125 korda
- Tänatud: 62 korda
Tegu siis cat5e välikaabliga. http://www.oomipood.ee/product/cmp-oftp ... t&tag=cat5
Suht jäik ja töötlemine ebamugav (kaablisooned on pandud sellise tavoti sisse, et vältida miinuskraadidega vist jäätumist).
-
- Kontakt:
Ronk kirjutas:Tegu siis cat5e välikaabliga. http://www.oomipood.ee/product/cmp-oftp ... t&tag=cat5
Suht jäik ja töötlemine ebamugav (kaablisooned on pandud sellise tavoti sisse, et vältida miinuskraadidega vist jäätumist).
Kui niisugust pommikindlust taga ei aja, siis see on vähe etem:
http://www.esvika.ee/tooted-ja-hinnakir ... &Itemid=69
tegu siis "tavalise" cat5 kaabliga, millel must ilmastikukindel rüüž lisaks pandud. Koorid musta ära, sisu on traditsiooniline valge. Paigaldamine tavatangidega, nagu ikka.
-
- Tsikkel: GSF600 ´97 & R35 ´47
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 5 korda
tazavi kirjutas:Kui niisugust pommikindlust taga ei aja, siis see on vähe etem:
http://www.esvika.ee/tooted-ja-hinnakir ... &Itemid=69
tegu siis "tavalise" cat5 kaabliga, millel must ilmastikukindel rüüž lisaks pandud. Koorid musta ära, sisu on traditsiooniline valge. Paigaldamine tavatangidega, nagu ikka.
kui mulle ps kirjutada, siis saan ehk hinda natuke paremaks teha. mitte, et see mingi hirmkallis asi oleks muidugi...
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
mella kirjutas:Ei ole nii ja naa. Kui Sul modemit pole, siis ei hakka ei net ega digibox tööle. Palja WRT-ga sa Elionile otse külge ei lähe.
iSlanderEST kirjutas:Tegelikult nii ja naa. Kui vaatajakoht on aktiveeritud, siis ei oma tähtsust mis peale intenot on. Mul näiteks on nii, et esikus on inteno ja sealt läheb ainult 1 kaabel elutuppa, kus on siis 3 seadet järgi: digitv, xbox ja arvuti. Kõik istuvad inteno jaoks ühes pordis. Kõik töötab.
Kui nüüd nii hakata tähti närima, siis võin õelda, et meil on tegelikult rohkem kui 10 Telia DTV boxi ja kuskil pole ei intento ega thompsoni ruuterit vahel, kõik käib läbi meie (tööandja) võrgu.
Lisaks töökaaslasel ei ole kah mitte mingit Telia seadet endal kodus vaid mikrotik istub vahel ja teeb sama töö ära. Ja seda ei seadistanud talle Telia.
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
Kui nüüd tähte närima hakata, siis selliste tehniliste lahendustega inimesed ei tule siit ruuterinõu küsima.
iSlanderEST kirjutas:Kui nüüd nii hakata tähti närima, siis võin õelda, et meil on tegelikult rohkem kui 10 Telia DTV boxi ja kuskil pole ei intento ega thompsoni ruuterit vahel, kõik käib läbi meie (tööandja) võrgu.
Lisaks töökaaslasel ei ole kah mitte mingit Telia seadet endal kodus vaid mikrotik istub vahel ja teeb sama töö ära. Ja seda ei seadistanud talle Telia.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
W7 desktop mängib heli välja 3,5mm pesa või hdmi kaudu aga PC ise ei tee piuksugi. Kas tänapäeval enam arvutikasti sisse üldse mingit kõlarit ei panda? Paremklõps paremas nurgas / Taasesitusseadmed - näitab 3 asja: monitor (kõlarivalmidusega), Realtek HD Audio digital out ja Realtek HD Audio optical out.
bitter kirjutas:W7 desktop mängib heli välja 3,5mm pesa või hdmi kaudu aga PC ise ei tee piuksugi. Kas tänapäeval enam arvutikasti sisse üldse mingit kõlarit ei panda? Paremklõps paremas nurgas / Taasesitusseadmed - näitab 3 asja: monitor (kõlarivalmidusega), Realtek HD Audio digital out ja Realtek HD Audio optical out.
Viimase 10a jooksul pole küll näinud, et kellelgi lauaarvuti kastist häält tuleks.
-
- Kontakt:
bitter kirjutas:W7 desktop mängib heli välja 3,5mm pesa või hdmi kaudu aga PC ise ei tee piuksugi. Kas tänapäeval enam arvutikasti sisse üldse mingit kõlarit ei panda? Paremklõps paremas nurgas / Taasesitusseadmed - näitab 3 asja: monitor (kõlarivalmidusega), Realtek HD Audio digital out ja Realtek HD Audio optical out.
oleneb emaplaadist. Alles sai üks ordis koostatud asi ostetud, sellel mängis isegi, kuna plaadil olid pinnid olemas
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
osades kortermajades läheb, kus keldrisse tuleb optika ja siis sealt switchist cat6. Endal istub asus RT-AC66U otse elioni taga ja majandab kõike(digiboks, wlan, lan)
Kui sa ainult 1 arvutit viimase kümne aasta jooksul oled näinud, mis odavalt toodetud, siis muidugi.
Paljudel Premium brändi masinatel on valjukas sees. Esimese näitena HP SFF seeria - vähemalt alates dualcore prosedest on kõlarid sees olnud. Igivanad Compaqi P3 ja Celeron SFF-del oli ka sees. IBM SFF-l ka sees. HP desktoppidel olen ka näinud.
access kirjutas:Viimase 10a jooksul pole küll näinud, et kellelgi lauaarvuti kastist häält tuleks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.