põrusin eksamil
Moderaator: Moded
Re: põrusin eksamil
Paljud käivad ju kooli rattaga ARK eksamil ja tihti edaspidi sellisega kunagi enam ei sõida.... tea kas siit hakkab uus laine mingi kergratastega eksamil käimine, peaks ehk oma SV'd laenutama hakkama:D samas kaheksad ja asjad raskemad:P
-
- Tsikkel: Suzuki Marauder
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Jürjo kirjutas:motomaan kirjutas:Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada.
11.juuli Tartus sõidueksamil kästi mul ka see tagurpidi boks teha ja ka suht 90 kraadise nurgaalt aga jah,õnneks see mingeid probleeme ei tekitanud,kuigi ma polnud enne seda kordagi tsiklit käekõrval lükanud
![]()
Edu kõigile!
Tundub veider, sest esimene ülesanne eksamil on tavaliselt just tsikli käekõrval parklast platsile lükkamine, seda Tallinnas. Otse platsile ei sõideta enne eksamit.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Yerba kirjutas:Nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid eksaminaatoreid. Jah, tõesti, nad pole teiselt planeedilt, vaid on inimesed meie seast.
Samas, lohutuseks teile, kes sellega rahul ei ole - kindlasti tulevikus algab aega, kus kõik eksaminaatorid on Honda Asimo tüüpi tegelased ning saate asja närvivabalt võtta (ei mingit huumorit, ei ebasündsaid, ei närviliseks tegevaid liigutusi, pilke, kõneviisi, ei ole eksaminaatoril emotsioonivirvendusigi tulenevalt tema eraelust).
No niipalju kui mina aru saan, siis eristab üht korralikku ARK eksaminaatorit masinast vaid võime eksamineeriatava arvel nalja visata.
Seega oleme me sinu maalilises tulevikus juba kohal.
See maaliline tulevik on vale, arvestades kuhupoole seadused liiguvad .
Tulevikus inimene üldse ei lasta rolli ja kui lastakse, siis istub seal nagu suurte poodide korvides (mis näevad välja kui auto), kus emme või issi neid lükab.
macintosh kirjutas:Yerba kirjutas:Nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid eksaminaatoreid. Jah, tõesti, nad pole teiselt planeedilt, vaid on inimesed meie seast.
Samas, lohutuseks teile, kes sellega rahul ei ole - kindlasti tulevikus algab aega, kus kõik eksaminaatorid on Honda Asimo tüüpi tegelased ning saate asja närvivabalt võtta (ei mingit huumorit, ei ebasündsaid, ei närviliseks tegevaid liigutusi, pilke, kõneviisi, ei ole eksaminaatoril emotsioonivirvendusigi tulenevalt tema eraelust).No niipalju kui mina aru saan, siis eristab üht korralikku ARK eksaminaatorit masinast vaid võime eksamineeriatava arvel nalja visata.
macintosh kirjutas:Yerba kirjutas:Nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid eksaminaatoreid. Jah, tõesti, nad pole teiselt planeedilt, vaid on inimesed meie seast.
Samas, lohutuseks teile, kes sellega rahul ei ole - kindlasti tulevikus algab aega, kus kõik eksaminaatorid on Honda Asimo tüüpi tegelased ning saate asja närvivabalt võtta (ei mingit huumorit, ei ebasündsaid, ei närviliseks tegevaid liigutusi, pilke, kõneviisi, ei ole eksaminaatoril emotsioonivirvendusigi tulenevalt tema eraelust).No niipalju kui mina aru saan, siis eristab üht korralikku ARK eksaminaatorit masinast vaid võime eksamineeriatava arvel nalja visata.
(Y) Like!
muusik kirjutas:Sõit linna, kõik tundus üsna mõnus ja vigu ei teinud. Jõudsime Mustamäe tee lõppu, teelõik mis viib tehnika ringile. Tulime Magistrali poolt ja vasakpööre siis tehnika ringi poole ning ei märganud 30 märki.. Sõitsin ca 46-48 vahel ja sellega eksam lõppeski.
Oot, tõesti muid vigu polnud või? Mulle mainiti ka pärast eksamit, et mõnes kohas oli kiirus linnas s.t. 50 alas 65, aga kuna muu oli tip-top, siis ei tehtud erilist numbrit sellest ja loeti eksam sooritatuks.
kuksel kirjutas:muusik kirjutas:Sõit linna, kõik tundus üsna mõnus ja vigu ei teinud. Jõudsime Mustamäe tee lõppu, teelõik mis viib tehnika ringile. Tulime Magistrali poolt ja vasakpööre siis tehnika ringi poole ning ei märganud 30 märki.. Sõitsin ca 46-48 vahel ja sellega eksam lõppeski.
Oot, tõesti muid vigu polnud või? Mulle mainiti ka pärast eksamit, et mõnes kohas oli kiirus linnas s.t. 50 alas 65, aga kuna muu oli tip-top, siis ei tehtud erilist numbrit sellest ja loeti eksam sooritatuks.
Vähemalt nii ta mulle ütles peale "Negatiivse" tulemuse teatavaks tegemist.
sõnad minule olid peale eksamit, "noh, tubli poiss, kimab ja sõidab kollase tulega ristmikule". kuigi noh ma võin mürki võtta, et ei ületanud kusagil ja need kollase tulega ületamised olid pigem nii, et nibin-nabin hakkas kolmes kohas roheline vilkuma kui olin juba ristmikule sõitmas. esimese korra sõitsin edasi, teisel korral pidurdasin aga kuna vihma oli just sadanud siis libises ratas lihtsalt edasi, kolmandal korral sõitsin edasi ristmikule. aga noh läbi ma õnneks eksamilt sain.
Põrutasin eksamil
Keegi oskab soovitusi Rakvere mehe jaoks ka jagada, kes homme eksamit tegema läheb?
Ma tegin Rakveres "omal ajal" b-kategooria, ei olnud miskit erilist.. Asukoha järgi oletan, et oled Rakverest ja seal õppesõiduga ka tiirutanud, seega peaksid kõiki "Nõksuga" kohti juba teadma.
Haige koht on mu meelest Pikalt tänavalt teatrimäele minek vasakpöördega. Tsikliga näeb veel enamvähem, autoga on üpris kehva.
Homme teen ise Raplas, kohaliku autokooliga tegin nädalavahetusel sõidu.. Sõidan kooli enda rattaga, sellise chopper tüüpi masinaga.. Alguses vajab nats harjumist, a vast ei puterda.
Jõudu Sulle homme!
kas seda "tagurpidi boksi" harjustust peab siis ratas käekõrval tegema, või võib ratta seljas olles ka teha?
muusik kirjutas:Ma tegin Rakveres "omal ajal" b-kategooria, ei olnud miskit erilist.. Asukoha järgi oletan, et oled Rakverest ja seal õppesõiduga ka tiirutanud, seega peaksid kõiki "Nõksuga" kohti juba teadma.
Haige koht on mu meelest Pikalt tänavalt teatrimäele minek vasakpöördega. Tsikliga näeb veel enamvähem, autoga on üpris kehva.
Homme teen ise Raplas, kohaliku autokooliga tegin nädalavahetusel sõidu.. Sõidan kooli enda rattaga, sellise chopper tüüpi masinaga.. Alguses vajab nats harjumist, a vast ei puterda.
Jõudu Sulle homme!
Tegin arvatavasti sama rattaga Raplas. Suht lihtne sõita, ei pea põdema. Head põrumist!
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
riivo kirjutas:kas seda "tagurpidi boksi" harjustust peab siis ratas käekõrval tegema, või võib ratta seljas olles ka teha?
Vihje 1: Loeks äkki harjutuse sisu üle, seal võib peituda vajalik info.
Vihje 2: lingi konkreetsele dokumendile postitasin siia teemasse mitte väga kaua aega tagasi...
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
riivo kirjutas:kas seda "tagurpidi boksi" harjustust peab siis ratas käekõrval tegema, või võib ratta seljas olles ka teha?
eksamiplats on teada, siis soovitan varuda natuke aega, arvestades sellega, et igal täistunnil võib mõni tsikli eksam toimuda ja keegi ei keela sul platsi kõrval seista ja vaadata kuidas keegi eksamit teeb. järgi sõita linna küll ei soovita, seda selleks, et sa selle venna eksamit tuksi ei keeraks, jälitamine eksaminaatoritele ei meeldi eriti ja võivad eksami katkestada.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Ratas käekõrval on asja point, jah. Ühe manöövriga sealjuures.
motomaan kirjutas:riivo kirjutas:kas seda "tagurpidi boksi" harjustust peab siis ratas käekõrval tegema, või võib ratta seljas olles ka teha?
Ratas käekõrval on asja point, jah. Ühe manöövriga sealjuures.
täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...
No minu eksam sai täna Raplas tulemusele "Sobib sulle, kui saad positiivse hinde selle sõidu eest? " ja võin legaalselt sõitma hakata.
Edit:
Plats oli lebo, midagi kordama ei pidanud ja kiirus küündis vb pidurdamisel/põigetel 50km kanti, vb ei küündinud.. Ei jälginud seda, otseselt ei virisenud ka.
Panin oma marsuudi teistele Raplas tegijatele kaardile ning annan mõned soovitused:
http://g.co/maps/6c6b
A-B - Esmalt pikalt asulast välja, kindlasti sõita lubatud piirkiirusega ning jälgida vahepeal olnud 70 ala, mille ulatus on 400m.
B-C-D - Pane tähele, et see on asula ja 50 ala. Sisse pöörates traditsiooniliselt ma asula märki ei pannud tähele, kuna üritasin enne vastutulevat autot manöövri ära sooritada. Õnneks silmasin peeglist, et asula lõppu tähistav märk paistab.
D-E-F - Maanteel ikka lubatud max kiirusega, hommikul mingi vend sõitis seal 70-ga.
F-G-L - Ole tähelepanelik, stopp märgid olid vist ja kiisu-miisud tahtsid teele joosta, üks seda ka tegi. Jätsin talle mustri joonistamata, sain kenasti pidama.
L - see oli vist see koht, kus see tõus oli. Sõida kenasti võimalusel tõusu lõppu ja ei ole mingit probleemi, näeb ristuvat teed kenasti.
K-H-I-J - Ringilt kolmas väljasõit ja siis kooli tänava lõpus midagi ei ütle, pead ise teadma et vasakpööre on ainus võimalus. Kauba tänavale keerates keera kohe vasakusse ritta, kuna paremas pargivad autod. Tee on ühesuunaline. Hariduse tänavalt saad keerata ainult vasakule.
J-K-L-M - Lihtne, K-L-M vahemikus pööra pead iga teeotsa juures.
M - ole ettevaatlik lahtise killustikuga, mul võttis 1 käiguga natuke vibama (läksin liiga äkiliselt ära)
M-N - Teel kipuvad parkima autod, seega kõik manöövrid neist mööda suunaga ning suund enne 3s sisse.
N-O - Ühesuunaline, tavaliselt tahavad punktis O vasakpööret ja tee seda vasaku teeserva lähedalt. Aga pane tähele, et ca 1m on asfaldist eraldatud jalakäijatele ja sellele minna ei tohi. Õhkõrnalt on seda joont sealt näha, sellele pöörake kindlasti tähelepanu.
O-P - Lebo, seal keskkohas tundub nagu sõidaksid kellegi laoplatsil aga sõida ikka mööda rada ehk võimalikult paremalt. Jooni maas ei ole.
P - ole ettevaatlik ja näita kindlasti suunda. Ma läksin kurvi liiga paremalt küljelt (korraks kartsin, et eksam seepärast ka mitte sooritatud, kuna natuke peale kurvi kõndisid inimesed üsna tee peal ja oleks nad natuke lähemal olnud, siis oleks neist väga napilt mööda saanud). Seega hinnake seda kurvi õigesti.
Ja siis edasi juba tuttav tagasitee, maxima eest teepealt keerasime platsi poole tagasi.
Üldiselt Rapla eksamineerija vaidlemist kuulda ei taha.. Hakkasin ka seal oma kiiruse teemat põhjendama ja sain selle eest piki päid ja jalgu. Seega tema sõna seal maksab, ei mingit viginat. Õppesõidu õpetaja ka ütles, et vaielda siin pole mõtet ja parem hoia suu kinni.. Et võib juhtuda, et vigade tõttu ta laseks su läbi aga kui vaidled, kutsub sind ikkagi tagasi.
Cheers!
muusik kirjutas:No minu eksam sai täna Raplas tulemusele "Sobib sulle, kui saad positiivse hinde selle sõidu eest?
" ja võin legaalselt sõitma hakata.
Õnnitlused!
lextastic kirjutas:täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...
Miks mitte kahe käega juhtrauast? Mina just nii tegingi, ratta toetasin puusale (puus vastu paaki) ja sain hakkama küll. Tugeval inimesel pole ilmselt erilist vahet, aga ma üsna nõrguke ja minu jaoks oli väga oluline, et kaks kätt saaksid juhtimisega tegeleda ja sisuliselt kogu ülejäänud keha ratast toetaks.
Kes Tartus oma eksamit teevad, parkige ARKi maja juurde sõites ratas kohe võimalikult platsipoolsesse parkimiskasti (need diagonaalsed, mis seal maja küljel on), mitte ärge jääge vahetult peale tõkkepuud seisma, on vähem lükkamist
-
Keegi paide kohta ei oska midagi öelda? mul seal varsti sõit .. mis lemmik kohad on arki kuttidel?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
lextastic kirjutas:täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...
Hmm. Mina olen alati lükanud käekõrval hoides kinni lenksust kahe käega (palun seda mitte võtta kui väidet, et ma kunagi sõitnud polegi). Tundub kuidagi stabiilsem ja vajadusel lihtne kehaga toetada. Lisaks, kui sa ühe käega hoiad
Kusagilt mujalt, kui lenksust, siis kuidas sa pidurdad?
macintosh kirjutas:Kusagilt mujalt, kui lenksust, siis kuidas sa pidurdad?
Kui sa ratast juba liigutad, ise kõrval seistes/käies, siis on need kiirused nii väiksesed, et pole mingi probleem puhtalt kinnihoidvate käte jõuga ratast seisma jätta. Vajadusel saad kehaga ratta vastas olles ka sedasi ratta seisma. Kõik on puhtalt proovimise ja vajadusel mõningase harjutamise asi.
hannes1337 kirjutas:Keegi paide kohta ei oska midagi öelda? mul seal varsti sõit .. mis lemmik kohad on arki kuttidel?
ma tegin paides, eks seal see ringtee ole. peab teadma kuidas reastuda ja millal, et eksamineerijale meeldiks. ja siis muidugi need ühesuunalised(pikk, vainu, posti, kitsas, veski) ja jalgtee ots kuhu kogemata sõita võib(suur-kaare to pärnu), muud rasket nagu polegi. maanteesõidus tuleb tänu uuele teesüsteemile lihtsalt märke vaadata.
scally kirjutas:lextastic kirjutas:täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...
Miks mitte kahe käega juhtrauast? Mina just nii tegingi, ratta toetasin puusale (puus vastu paaki) ja sain hakkama küll. Tugeval inimesel pole ilmselt erilist vahet, aga ma üsna nõrguke ja minu jaoks oli väga oluline, et kaks kätt saaksid juhtimisega tegeleda ja sisuliselt kogu ülejäänud keha ratast toetaks.
Kes Tartus oma eksamit teevad, parkige ARKi maja juurde sõites ratas kohe võimalikult platsipoolsesse parkimiskasti (need diagonaalsed, mis seal maja küljel on), mitte ärge jääge vahetult peale tõkkepuud seisma, on vähem lükkamist
kahe käega kinni tundub jah mugavam, aga kui üks käsi sabast hoiab on palju parem näha, kuhu sa tagurdad, ja üldiselt lükata on ka kergem. aga ilmselt ja kuidas kellelegi sobib.
Kui võiks oletada, et niimoodi oled lükanud käekõrval oma kirjelduses olevat tsiklit, siis on see igati ok. Pane tsiklile 150 kg kaalu juurde ja proovi samamoodi lükata. Siis ei tundu see enam nii heana.
Sestap oletan, et suuresti on asi ka tsikli kaalus.
macintosh kirjutas:lextastic kirjutas:täpsustaks veel, et kõige parem on seda teha nii et vasaku käega vasakust käepidemest kinni ja paremaga kuskilt tagant otsast, eksamiratastel on seal tavaliselt mingi toruraami osa. ma ei tea võibolla mõni hakkab kahe käega juhtrauast kinni seda tegema...
Hmm. Mina olen alati lükanud käekõrval hoides kinni lenksust kahe käega (palun seda mitte võtta kui väidet, et ma kunagi sõitnud polegi). Tundub kuidagi stabiilsem ja vajadusel lihtne kehaga toetada. Lisaks, kui sa ühe käega hoiad
Kusagilt mujalt, kui lenksust, siis kuidas sa pidurdad?
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
Kõik oleneb olukorrast, milline masin ja kus ning kuidas lükata tuleb ka kes on lükkaja, pikk või lühike, tugev või mitte. Esipidi on üldiselt siiski lihtsam lenksust lükata tasase maa peal. Tagurpidi jällegi oleneb kuhu poole, kui vasakult manööverdades paremale keerad on parem ehk lenksust, eriti kui kõrge masin, kui aga ka raske siis vast peab tagant pakirauast või kuskil rohkem vastu hoidma kui just suure kaarega ei pea pöörama . jne . . .
Ohverdan bensiini !
Mis praegu seadus ütleb - kui eksam läbitud, kas võib kohe tänavale minna või peab load füüsilisel kujul ära ootama?
-
- Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
slippery kirjutas:Mis praegu seadus ütleb - kui eksam läbitud, kas võib kohe tänavale minna või peab load füüsilisel kujul ära ootama?
Eksaminaator ütles minu naisele nii,et täitsa legaalne see pole,et politsei andmebaasis sa veel puudud kui juhiloa omanik aga tavaliselt ikka saavad sellest aru ja trahvi ei tee.
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
andryy kirjutas:slippery kirjutas:Mis praegu seadus ütleb - kui eksam läbitud, kas võib kohe tänavale minna või peab load füüsilisel kujul ära ootama?
Eksaminaator ütles minu naisele nii,et täitsa legaalne see pole,et politsei andmebaasis sa veel puudud kui juhiloa omanik aga tavaliselt ikka saavad sellest aru ja trahvi ei tee.
Kui on hea päev, kui on politseinikel hea tuju. Aga kui pole, siis on jama majas.
Kõige naljakam selle juures ongi see, et juhtimisõigust enne ei teki kui reaalne ese on üle leti ulatatud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.