Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

motoratsutaja kirjutas:

Mul TDM 850-le pakkuda Givi Monorack (GIVI 336F Monorack Arms) topcase kinnitusraam koos uue M3 adapterplaadiga selline siis:

http://www.motorcycleplanet.co.uk/shopexd.asp?id=511

kui huvi siis PS ja saame hinnas kokku leppida

See ju olemas teema tõstatajal.Ta otsib küljekate jaoks lahendust :D

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Mina otsisingi küljekate raami ja mul see olemas nüüd koos topcase kinnitusega. Jäi see Monorack üle ja pakuks järgmisele 8)

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

motoratsutaja kirjutas:

Mina otsisingi küljekate raami ja mul see olemas nüüd koos topcase kinnitusega. Jäi see Monorack üle ja pakuks järgmisele 8)

Sorry ei süvenenud asjasse :wack:

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS

rixxx
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas rixxx »

Kellegil juhuslikult TDM 850 parempoolset,plastikust paagipõske,98 aasta rattale ei vedele?
On saanud neid varasemalt lappida aga nüüd lahkus lõplikult positsioonilt.

Kasutaja avatar

motoratsutaja

Topcase raam TDM 850 on endiselt üle:
http://kuldnebors.ee/search/varuosad-ja ... uage_id=et

Yaaa-maaa-haaa......

timoriik
Tsikkel: mõned on

Lugemata postitus Postitas timoriik »

Hommik! Ega kellelgi ei juhtu olema ST originaal pakkiraami. Ostaksin selle ära!

Kasutaja avatar

Kalts
Tsikkel: TDM900, CRF250L
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Kalts »

Kas keegi on TDM900 lenksu laiema vastu vahetanud? Iga kord kui naise DL650-ga sõidan tuleb asi meelde.. samuti kui jõuetu kuid sujuva gaasiga see Suzu on.
Sirget ja madalat lenksu ei taha, kuigi laiem lenks võib ilmselt natuke sirgem olla kui orikas.

--
Vallo

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Hei TDMi mehed!

Kas keegi teab, kui lai on 3VD -94.a (41mm amordid) esiamordi ülemine juhtpuks? Krt kataloogist saab tellida nii 15 kui 20mm laiasid, aga ei tea mõõtu ise.

Kasutaja avatar

TDM
Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280

Lugemata postitus Postitas TDM »

davidsoniharald kirjutas:

Hei TDMi mehed!

Kas keegi teab, kui lai on 3VD -94.a (41mm amordid) esiamordi ülemine juhtpuks? Krt kataloogist saab tellida nii 15 kui 20mm laiasid, aga ei tea mõõtu ise.

Ma võin õhtul ära mõõta, mul ühed torud laiali!

Ei midagi . . . peale tuule!
Kasutaja avatar

rants112
Tsikkel: yamaha tdm 850 92

kütusemaias

Lugemata postitus Postitas rants112 »

kütusekulu linnas 9 maanteel 7 ja seda rahuliku sõidustiili juures, kust tuleks viga otsima hakata? tdm 850 92 aasta :oops:

juhuuu
Kasutaja avatar

TDM
Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280

Re: kütusemaias

Lugemata postitus Postitas TDM »

rants112 kirjutas:

kütusekulu linnas 9 maanteel 7 ja seda rahuliku sõidustiili juures, kust tuleks viga otsima hakata? tdm 850 92 aasta :oops:

Mis masinal läbisõt on?
Kui rattad all ilusti veerevad(pidurid ei takista ja rattalaagrid korras), ja õhupuhasti ka uus, siis on emulsiooni torud kulunud!
Aitab ka veidi karpad üle käia(tühikäigu kruvid ja nõela asend nõksu allapoole)!
Tasub ka üle vaadata vaakum voolikud mis karpade alla lähevad, et need hõredad,pragulised pole(see peaks muidugi ka mootori tööd häirima)!
Klapi vahed kipuvad ka sellel isendil ära kaduma(kuidas käivitub külmalt soojalt?)

Ei midagi . . . peale tuule!

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

rants112 kirjutas:

Karburaatorist. Segunõel ja emulsiooni toru on kulunud.

Uued saab siit:
http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.p ... ct_id=4131

http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.p ... ct_id=3713

Plaanin endale tellida. Kas oleks huvilisi ühistellimuseks? Siis tuleks postikulu kamba peale (9 naela).

Kahe peale tellides tuleks u. 60 naela per kärss (2Xnõel ja emulsioonitoru) e. miski 74 euri. Päris kirves ma ütleks :roll: . Aga ega pääsu pole ju.

Kasutaja avatar

rants112
Tsikkel: yamaha tdm 850 92

Lugemata postitus Postitas rants112 »

TDM kirjutas:
rants112 kirjutas:

Mis masinal läbisõt on?
Kui rattad all ilusti veerevad(pidurid ei takista ja rattalaagrid korras), ja õhupuhasti ka uus, siis on emulsiooni torud kulunud!
Aitab ka veidi karpad üle käia(tühikäigu kruvid ja nõela asend nõksu allapoole)!
Tasub ka üle vaadata vaakum voolikud mis karpade alla lähevad, et need hõredad,pragulised pole(see peaks muidugi ka mootori tööd häirima)!
Klapi vahed kipuvad ka sellel isendil ära kaduma(kuidas käivitub külmalt soojalt?)

läbisõidunäidik 67000
käivitub ilusasti nii soojalt kui külmalt. õhufilter sai ka just vahetatud, küünlad vahetatud-ilusad pruunid pigem valgepoolsed. mootori töö minu meelest häireteta

juhuuu
Kasutaja avatar

motoratsutaja

Motodepoos on müügil miskid POLISPORT äkki vms kätekaitsmed, tea kas 850 TDM-le lähevad... ? Ei ole siiani leidnud miskeid käekaitsmeid mida installeerida mis just veidi tuule eest kaitseks. Vist ikka vaja depoost läbi sõita ja korra vaadata, kas sobikisd või mitte :)

Yaaa-maaa-haaa......

arbs
Tsikkel: BMW R12100GS
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas arbs »

motoratsutaja kirjutas:

Motodepoos on müügil miskid POLISPORT äkki vms kätekaitsmed, tea kas 850 TDM-le lähevad... ? Ei ole siiani leidnud miskeid käekaitsmeid mida installeerida mis just veidi tuule eest kaitseks. Vist ikka vaja depoost läbi sõita ja korra vaadata, kas sobikisd või mitte :)

Otsin ise ka käekaitsmeid ei ole siiani leidnud, anna teada kui leiad midagi. Sama teema on karteri kaitse-plekiga!

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Kasutajalt "timoriik" ostsin vist Super Tenere kaitsmed.Väikese tuunimisega sain paika ja toimivad tuule ja vihma eest hästi,enamat ei soovinudki.Parempoolsele tegin ise klambri,vasak läks siduri heebli kinnituse alla väikese lisa kruviga,mõlemat tuli veits lõigata.Pikemad kruvid ostsin mõlemale heeblile,Balticpolt aitas.
Karteri kaitsmest oleks ise ka huvitatud.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Re:

nolev kirjutas:

Selle reservi kadumise kohta tahtsin öelda, et mina kaotasin 98 TDMil reservi ära kui paaki tagasi pannes ühendasin paagi kraanil (mida sõidu ajal keerata ei saa) voolikud vale pidi. Pärast ringi tõstmist tuli reserv tagasi.

Kk

Tehnilises mõttes peaks sellisel juhul alumine kraan e pööratav ka vastupidiselt tööle hakkama ehk siis tavaasendis reserv ja reservi kohal tavaasend. Aga mõte hea ja peab kontrollima. Need spagetivennad on oma rataste kallal igasuguseid imesid teinud. Kuigi minu rattal oli üks voolikutest märgistatud ja ühendasin samamoodi tagasi, kuid äkki olid juba enne valesti ühendatud. Tasub proovimist, kuigi ise kaldun rohkem tihendite vea poole, kuna paljudel selle aastakäigu ratastel selline viga.[/quote]

Võtan vana teema üles,sest ei leidnud vastust.Nimelt ka mul üks paagi voolikutest märgistatud(plastik rõngas ümber),aga kuna rõngas oli alla isolatsiooni sisse vajunud ei tabanud seda jälgida , ka ära märkida unus kumb kummas.Kas keegi teab kindlalt kummas,kas eesmisesse või tagumisse paagikraani torusse on see märgistatud voolik ühendatud( kui paak õiges asendis).Manualist ei leidnud selle kohta midagi.Oli ka minul see pikem toru paagis niisama ujumas.panin kõik ilusti tagasi,määrisin tihendid ja tahaks ka reservi korda saada.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ise küsin ise vastan.Vaatasin manuali veelkord üle rohkem suurendades ja leidsin ,et märgistatud voolik käib tagumises kraani torus. :wack:

Viimati muutis urmas66, 20 Juul 2012, 22:21, muudetud 1 kord kokku.
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

budi
Tsikkel: TDM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas budi »

Huvitav jah - ka minu saksast tulnud rattal olid voolikud vastupidi pandud - jagasin selle ära alles siis kui kaks korda paak tühjaks sai :wack:

Kasutaja avatar

motoratsutaja

arbs kirjutas:
motoratsutaja kirjutas:

Otsin ise ka käekaitsmeid ei ole siiani leidnud, anna teada kui leiad midagi. Sama teema on karteri kaitse-plekiga!

Nii, ma leidsin omale lõpuks siis käekaitsmed firma POLISPORT omad. Midagi lõikama ega nikerdama ei pidanud, kinnitusid ümber lenksu toru. Lenksu otsa kinnitust neil pole ja ei näe ka vajadust. Vaja oli lenksu ümber olevad juhtmed lahti lasta, et saaks korralikult ümber lenksu toru selle käekaitsme panna ja kogu lugu. Pole veel pikalt katsetada saanud aga suurema tuule hoiavad kätelt kindlasti eemale. Või PS mulle oma mailiaadressi panna, saan sulle oma kaitsmetest pilte saata. Motodepoost leidsin omale need ja olid viimased minumeelest aga ehk võimalik juurde tellida.

Yaaa-maaa-haaa......

toomas4321
Tsikkel: yamaha TDM850

Lugemata postitus Postitas toomas4321 »

Tervist!Ratas TDM850 93a.Käivitub hästi nii soojalt/külmalt.Tühikäigul töötab ilusti.Külmalt sõidab ja kirendab korralikult aga kui temp tõuseb siis kiirendusel tühikoht sees,vahel sureb päris ära.Kui gaasiga mängides minema saab siis töötab jälle ilusti.

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

Suure tõenöosusega on tooreklapp läbi, kas on kulunud või mingil põhjusel ei sulgu korralikult vms Samas põhjust võib olla mitu! Järelikult segu on rikas kui külmast peast on OK soojast peast jukerdab. Karpad maha ja laua peale laiali kiskuda. Selliseid sümtomeid võib tekitada karpas tingituna paljudest asjadest. Alates kulumisest kuni umbes filtrini välja.
Selline on see kui ta on kulunud
Samas kulunud tooreklappiga, mootori soojenedes, läheb tühikäik ebaühtlaseks...
Pilt

Viimati muutis eerikkarts, 24 Juul 2012, 11:39, muudetud 1 kord kokku.
Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Kui juba lammutama hakkad kontrolli ka paagikraani sõelad(kraan maha võtta), karpasse mineva vooliku sõel,bensupump ja paak ise ka üle.Mul oli küll vesi sattunud paaki,aga peale selle kõige puhastamist ikka vahe sees,nii tühikäigul kui ka kiirendamisel.
Eile tegin naisega koos sellise 380km ringi ja sain keskmiseks kuluks 5,14L/100km.Enne oli rohkem kuskil 6-7

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

motoratsutaja

Sellest siin teemas küll juba mingi hetk räägitud aga mõtlen siin TDM 850 madala klaasi ringivahetamist kõrgema vastu. Kas panna MRA Vario spoilaga:

http://www.louis.de/index.php?topic=art ... r=10006960

või siis GIVI veidi pikem klaas. Mingi hetk sai korra proovitud ilmselt oli see GIVI kõrgem klaas mis viis siis tuule natukene ülespoole ja pigem kiivri kohale ja mitte enam näkku otse. Kuna ma väga pikka kasvu pole, siis see MRA äkki töötab paremini kui originaal madal klaas. Püsti jalaraudadel on väga hea ühtlane tuul muidugi :)

Sellisel klaasi pikendusel pole vist väga pointi üldse...
http://www.louis.de/_3045947cf66de77d31 ... r=10006546

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

Jonc
Tsikkel: TDM 850, LC4 adv

Lugemata postitus Postitas Jonc »

Soovitan proovida hoopis klaasi madalamaks tegemist. Kui leiad mingit plasti, siis proovi sellest teha originaalist madalam klaas. 3VD -l andis igatahes üsna hea tulemuse.

Kasutaja avatar

motoratsutaja

Ma eriline ehitaja ja nikerdaja selles mõttes ei ole... aga kui saaks tuule kiivrist allapoole oleks ka iseenesest päris ok vbl. kuigi suurem klaas hoiab vast kiivrit ka paremini satikatest puhtana kui saaks tuule visiirist ülespoole :roll:

Yaaa-maaa-haaa......

AldisA

Lugemata postitus Postitas AldisA »

Panin TDM 900-le eelmainitud MRA Vario Touring (spoileriga) klaasi - õhuvool liikus kümmekond cm ülespoole (oled vast näinud minu ratast). Klaasi päris sitikatest puhtana ei hoia, kuid veidi parem on ikka. Üks lühemat sorti kasutaja proovis ka ja kiitis taevani. Õhujoa allapoole saad siis, kui klaasi üldse ära võtad - seda on proovitud erinevate kasutajate poolt. Õhk tuleb ühtlaselt, samuti sitikad - nii visiirile kui ka jopele.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Mina tahtsin eelmisel aastal enne reisile minekut osta Givi või muu kõrgema,aga kuna kohal polnud tegin ise nn.pikenduse.Tegin selle rekka tuulesirmi tükist(VolvoFH vanem) ja sama laia kui see keskmine osa orig klaasil on.Sellel materjalil oli veel nn aste ,et just sai hästi klaasiga kokku sobitada.See jupp on mul vist mingi 15-20cm kõrge,kui eest vaadata,siis vist peeglitega ühekõrgune.Nagu nende ajutiste asjadega ikka kipuvad pikaks ajaks külge jääma.Igaljuhul toimib ta üsna talutavalt,visiir suuremas osas puhas ja
ka müra tunduvalt vähem.Eks ma üritan ikka uue klaasi ka soetada,aga nüüd juba asi nii kaugel,et tahaks proovida,et kas see kõrgem klaas minu aretusest parem või ei,kui parem võiks ka osta.Kui sama,siis ei leia põhjust raha kulutada.

ML-Transport AS

arbs
Tsikkel: BMW R12100GS
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas arbs »

XL1000 kirjutas:

Mina tahtsin eelmisel aastal enne reisile minekut osta Givi või muu kõrgema,aga kuna kohal polnud tegin ise nn.pikenduse.Tegin selle rekka tuulesirmi tükist(VolvoFH vanem) ja sama laia kui see keskmine osa orig klaasil on.Sellel materjalil oli veel nn aste ,et just sai hästi klaasiga kokku sobitada.See jupp on mul vist mingi 15-20cm kõrge,kui eest vaadata,siis vist peeglitega ühekõrgune.Nagu nende ajutiste asjadega ikka kipuvad pikaks ajaks külge jääma.Igaljuhul toimib ta üsna talutavalt,visiir suuremas osas puhas ja
ka müra tunduvalt vähem.Eks ma üritan ikka uue klaasi ka soetada,aga nüüd juba asi nii kaugel,et tahaks proovida,et kas see kõrgem klaas minu aretusest parem või ei,kui parem võiks ka osta.Kui sama,siis ei leia põhjust raha kulutada.

Pane mõni pilt ka juurde

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

ML-Transport AS
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”