Raske endu metsaradadele(Harju)
Moderaator: Moded
Re: Raske endu metsaradadele(Harju)
upitaja kirjutas:Mina olen tegelt nõus iga päev sõitma !
Öelgu millal ? Kus ? Kuhu ? Ja kui aega on , siis sõidame järgi !
Peaasi , et ei peaks mööda pigi sõitma !
Upitaja - KTMil on ka 500exc mudel. Sa peaks proovima.
See pärisenduuro on kruusaenduurost ikka kordi lõbusam ja teades kuidas sa adventure-ga palke ületada oskad ja lugedes et pigi pole meele järgi siis ei oskagi kohe muud soovitada kui et katsu ikka päris 500 exc-d. Sinu kaalus vend sõidab sellisega mitmepäevaenduurosid nii mudas kui kiviastangutel ja on väga rahul.
Aga kaarti vaadates soovitaks raskeeenduuromeestele Männukul ikka teisel pool teed krossiraja ümbruse radasid ka avastada ja eriti Linnaku loodeosas olevaid künkaid ületada. Treening nii füüsisele kui ajule
mis rehve muidu raskemate enduurode mehed kasutavad? täitsa krossi rehve või pigem midagi sellist nagu http://motard.ee/varuosa.html?id=21 siin näha?
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Kui sügavasse mutta ei roni ja märjal asfaldil liiga uljaks ei lähe, siis on tagumine Mitas E-07 väga hea valik. Kruusal pidamine on lausa parimaid mida oma kogemusest mäletan ja muudel pinnastel nagu liiv ja metsateed ka päris hea, võrdlusmaterjaliks Metzeler Karoo2 (kulub kiirelt, 1000-1500km), Dunlop D908RR (libedal pinnal olematu külgpidamine, kestis 7000km), GoldenTyre GT200 (kulub suht kiirelt, 4000km Murmanskisse ja otsas), Motoz Tractionator Desert HT (väga hea tunnetus aga ei ole tänavalegaalne, kestis ca 6000km). Ja Mitas kestab uskumatult hästi, praegune tagarehv on ca 10000km sõitnud (sellest 8000km Gruusia reis, 90% asfalt) ja ca 5mm mustrit veel alleski. Ja seda 100hj ratta all.
Esirehviks see E-07 aga ei kõlba, kindlasti peab mingi karvasem isend all olema, et eesti metsades end hästi tunda. Praegune rehv Pirelli MT-16 väga ok valik, peab libeda pinna peal väga hästi ja asfalti ei karda. Kiidaks ka Motoz Tractionator Desert esirehvi (ei ole tänavalegaalne tegelikult) ja Dunlop 606. Metzeler Karoo2 ei ole minu arust eriti hea valik, liiga asfaldisuunitlusega rehv.
Ja kuskil on kohe spets teema siin foorumis - raske enduro rehviotsing vms, kus infot lehekülgede kaupa.
See Mitas on minu arust liiga tiheda mustriga, võtab sopa ja liiva sisse ja on nagu slikk.
Ma vaataks pigem selliste poole nagu Heidenau K60, Metzeler Sahara 3 või siis Metzeleri Karoo, viimase küll saab küll 3-4k kilomeetriga täitsa siledaks sõita, ehk siis kulub väga kiiresti.
Samas, Heidenau peaks vähemalt 10k vastu pidama. Sahara 3 kuluvusastme kohta ei oska öelda, aga arvan et on samasse auku mis K60.
Sahara 3
http://www.motopost.ee/detailid.php?105
Karoo
http://www.motopost.ee/detailid.php?70
Heidenau
http://www.motomike.eu/motohoov/category/20910040201
Ühesõnaga, kui on maantee ja linnasõitu ka, siis valiks Sahara 3 ja K60 vahel, Kui linna,maanteesõitu vähe, siis võtaksin puhtalt FUNi pärast Karoo.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Sahara 3 kohta ütleks, et asfaldil kestab kuskil 10 000 km.- Kasutasin 750ccm tänavamasina all, uus omanik sõidab arvatavasti selle hooaja veel.
Karoo on maastikul hea, asfaldil aga kiire kuluma(max 5000km) ja märjaga pindamata asfaldil siga libe.- Masinaks TDM, seega nats lahjem, kui Sinu V2 ja maastiku suhteks kuskil 50/50
Dunlop trailmax on ka normaalne valik.- oli TDM esirehviks, olgugi, et kirjas oli REAR.
edu
EDIT- lisatud kogemus.
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Vaidleks omast kogemusest natuke vastu
Sahara 3 kogemust pole, aga arvan et pidamine suht võrreldav Mitase E-07, mustrid väga sarnased, asfaldil ilmselt parem aga kestab vähem (pehmem segu)
Karoo ja Karoo T(2) on erinevad rehvid, esimene on 95% offroad rehv, see teine millele viidati oli mu rattal uuena all ja esimese 1000km oli muster pea olematu, järgmise 1500km oli täisslik. Ei kujuta ette mismoodi selle rehviga 5000km sõidetakse. Ja pidamine maastikul on suhteliselt kehv (asfaldil samas väga ok), paras selline euroopasse BMW GSiga kohviku ette eputamiseks mõeldud rehv.
Heidenau K60 on maastikul kindlasti kehvem kui E-07, mustriplokid veel suuremad ja ennem tõmbab K60 slikiks kui E-07. Märjal asfaldil on mõlemad libedad. Läbisõit on neil suht võrdne (10000+km). Heidenau ja Mitase koha pealt on päris hea võrdlusmoment olemas, meie pundis kasutusel olnud mõlemad rehvid sarnaste rataste all.
evilhei kirjutas:mis rehve muidu raskemate enduurode mehed kasutavad? täitsa krossi rehve või pigem midagi sellist nagu http://motard.ee/varuosa.html?id=21 siin näha?
See E-07 on pikemaks kruusamatkaks kindlasti väga hea rehv , aga mudas , murul ja märjal murul oled temaga püstihädas .
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Olete arutelust välja jätnud Mitase E 09, kui juba karoost juttu tuli!
Hetkel teine rehv samasugune( esimene kahjuks sai naela ja olin sunnitud ribadeks sõitma).
Pidamine hea, lärmab asfaldil kõvasti vähem kui Karoo, päris uuena asfaldil libe, kuid see läheb kiiresti üle!
Vastu peab ka nii 5-7000km olenevalt sõidustiilist ja pigi ja pinnase vahekorrast!
Rubriik : raske endu metsaradadel ? Ja minu eelistus. Sõita metsa ja kruusateid ! Siis kasutan ikkagi ainult kärnasid . See väike lõik , mis tuleb mööda pigi sõita , küll mingi probleem ei ole ! Aga kui jälle metsa vahele keerad , siis kärn toob ka kehva juhi porist välja !
mina kasutasin oma XT660R-i all E-07 dualsporti, tagumine hävines silmnähtavalt, eriti kõval kruusal aga männikul vedas nende rehvidega apsull igaltpoolt läbi.
kärnaga oleksin ükskord asfaldil käna pannud, lasin ikka mõnusa pika slaidi tagaotsaga ja võibolla, et ainult vana krossi/enduuro kogemus päästis low või high slidest. Sai driftides pika liuga nii palju hoogu vähemaks, et kannatas ratta uuesti püsti väänata.
e-07 märja muru märkus on täitsa adekvaatne.. ka sammaldunud metsavaheteedel oleks nagu jääpeal, mustri vahele mätsib selle sambla/mulla/muru nii hästi ära, et tulemus on nagu sõidaks slikiga
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
kui "fun"-i vaja, siis Mefo Stonemaster kui mul need XT all olid, siis sai põhimõtteliselt liivakurvis juba põlve maha.
aga kuna rehv nii nupuline, siis üle 90km/h ei kannatanud asfaldil enam sõita . peavad vastu kusagil 1500-3000km ning pole ka kõige odavamad.
aga olles sõitnud kahe erineva mammutiga, siis kõige paremad olid ikkagi k60d, arvestades nende kuluvust, pidamist ja hinda.
Upitaja - KTMil on ka 500exc mudel. Sa peaks proovima.
See pärisenduuro on kruusaenduurost ikka kordi lõbusam ja teades kuidas sa adventure-ga palke ületada oskad ja lugedes et pigi pole meele järgi siis ei oskagi kohe muud soovitada kui et katsu ikka päris 500 exc-d. Sinu kaalus vend sõidab sellisega mitmepäevaenduurosid nii mudas kui kiviastangutel ja on väga rahul.
[/quote]
Su jutt 500-se kohta õige , aga see kuulub kindlalt kergete endude hulka . Aga jämedate palkide juures käin ma ikka veel ainult pissil ! Kui ikka oks on üle 10 cm. paks , siis enam üle ei saa .
polegi vaja kogaueg üle mingi kuradi palgi ronida ju milleks... tõsta eest ära või sõida ümber
vähemalt rake enduga võib tln - tartu panna siukest seiklust, et õhtuotsa lõkkeääres on juttu
hiiumaa tripp kunagi ammu Endo ja Primoga oli nii epic, et midagi kohutavat... Tlnast alustasime ja lõpetasime hiiumaal... hommikul minek - pimedaks olime praamiga üle ning tõmbasime telgid kohe sealsamas kivirannikule üles, hommikul mööda metsi ja liiva surfiparadiisi.. kus sai lennuvälja lähistel mingi libeda plöga peal lihtsalt tuhat korda käna käidud. Tuul oli nii kõva, et alkarid puuoksa küljes kuivasid mitte rippumis asendis - vaid puuoks hoidis kinni, et need kuhugi kosmosesse ei lendaks
hommikul sõitsime teistpidi hiiumaa läbi ja õhtuks koju tagasi. Endo oli muidugi 140kg Husaga aga sinna saad kaasa võtta täpselt nii palju, et telk ja magamiskott ehk.
exc-l hakkad hommikul võiku kõrvale õli vahetama?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
jaa see oli lagi tripp, ma sõitsin peale esimest 100km koju tagasi, mullivesi jahutusvedeliku asemel sidrunimaitsega oli veel....
-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
Piipz kirjutas:sõitsin peale esimest 100km koju tagasi, mullivesi jahutusvedeliku asemel
sidrunimaitsega oli veel....
Tükkaega pole üksi nii debiilsena arvutitaga naerdud, kui seda lauset lugedes...
demineerija kirjutas:Piipz kirjutas:sõitsin peale esimest 100km koju tagasi, mullivesi jahutusvedeliku asemel
sidrunimaitsega oli veel....
Tükkaega pole üksi nii debiilsena arvutitaga naerdud, kui seda lauset lugedes...
aprilia ei osanud jah korralikku radikakorgi tihendit vist teha?
upitaja kirjutas:Rubriik : raske endu metsaradadel ? Ja minu eelistus. Sõita metsa ja kruusateid ! Siis kasutan ikkagi ainult kärnasid . See väike lõik , mis tuleb mööda pigi sõita , küll mingi probleem ei ole ! Aga kui jälle metsa vahele keerad , siis kärn toob ka kehva juhi porist välja !
Pigi kõrval on ju alati olemas ka teeperv;) Määnikulgi nüüd hea lai teeserv, nii et vääna ainult peale ja naudi kärna.
Harju rasked endud !
Pühap. 13.mai . Sõit Võrtsu enduurot vaatama ! Järvelt Väike-Rakkesse mööda kruusasemaid teid 177 km. ja 2.40. h.. Võistluse teise päeva esimene start kl. 9.00. Mis kell startida ? Mis kell võiks sinna jõuda ? Lisakatsed algavad umbes 2-3 h. hiljem . Ma arvan ?
Laup. 12.mai .kl.11.00. porine jalutuskäik Tabasalust Paldiskisse ja tagasi . Start Tabasalust Jõhvika tn.16.
upitaja kirjutas:Lisakatsed algavad umbes 2-3 h. hiljem . Ma arvan ?
Arva-arva. Päev hakkab kohe extreemkatsega. 2-3h hiljem minnakse 2. ringile.
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
upitaja kirjutas:Laup. 12.mai .kl.11.00. porine jalutuskäik Tabasalust Paldiskisse ja tagasi . Start Tabasalust Jõhvika tn.16.
Sa mulle pärast tracki ei taha anda?Ma ootaks pori kuivamist ja läheks siis

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
[quote="upitaja"]No siis peab 9-ks kohale kihutama ! Väljasõit Talinast 6.00. [/quote]
KOhtume pühapa ommuku kell 6:00 siis
Hommikune kruusatee pidavat see kõikse ilusam olema
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ
Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
Keegi teab häid radu algajapoolsemale sõitjale? Nimelt soetasin siin mõned nädalad tagasi 2001 Yamaha DT 125 ning sooviks sellega metsa minna, ehk ka mudas möllata. Või on tulevikus tulemas mingeid kestvussõite?
-
- Tsikkel: ---
upitaja kirjutas:Laup. 12.mai .kl.11.00. porine jalutuskäik Tabasalust Paldiskisse ja tagasi . Start Tabasalust Jõhvika tn.16.
Osalema vüib igaüks tulla?
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
[quote="udupeenike"][quote="upitaja"]Laup. 12.mai .kl.11.00. porine jalutuskäik Tabasalust Paldiskisse ja tagasi . Start Tabasalust Jõhvika tn.16.[/quote]
Osalema vüib igaüks tulla?[/quote]
Ikka võib!
MIna olen kohal
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ
Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
Alex kirjutas:upitaja kirjutas:Laup. 12.mai .kl.11.00. porine jalutuskäik Tabasalust Paldiskisse ja tagasi . Start Tabasalust Jõhvika tn.16.
Sa mulle pärast tracki ei taha anda?Ma ootaks pori kuivamist ja läheks siis
Krt ! See ITendus ei ole mul üldse kûlg . Mul on kõik rajad peas vöi siis gepsus . Pead ikka meiega koos sõitma ! Siis me saame ka naerda , kui sa porri küli li kukud !
otty kirjutas:Keegi teab häid radu algajapoolsemale sõitjale? Nimelt soetasin siin mõned nädalad tagasi 2001 Yamaha DT 125 ning sooviks sellega metsa minna, ehk ka mudas möllata. Või on tulevikus tulemas mingeid kestvussõite?
Kõik rajad ongi algajatele ! Aint Lärmi Extreem katse ei ole algajatele ! V.A. juhul , kui sa pole andekas !
-
- Tsikkel: ---
Perses, täna jääb jälle ära, aku kottis. Tuleb uue järele minna.
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.