Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Re: Hälvik-autojuhid
CB500 kirjutas:Ghost kirjutas:Üksteise vihkamist ja ära panemist on liiga palju, ei kujuta ette kas kunagi see olukord ka inimlikuks ja meeldivaks muutub ?
Probleem on suhtumises. Olukorda parandada saame meie kõik, -alustades iseenda käitumisega
Ma annan teed kõigile kes suunatuld näitavad, lasen teisi ummikus vahele jne. ja see kuidas vahel jalakäijad silmad punni ajavad sebra juures seisma jäädes(Be-em-wee ju ikkagi!!) ja tänavad ajab mind vahel naermagi. Hea eeskuju on nakkav ja normaalsele inimesele hakkab see varem või hiljem külge.
Primo kirjutas:Mina sõidan autoga aastas ća 40-45k km ja seda enamus Tallinna linnas.
wtf, taksot sõidad või?
Primpa, kui sa töötad aastas ca 21 päeva kuus, siis tuleb see IGA tööpäev 158 km
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Ma lihtsalt elan kaugemal, kui Piipz
Raigo, ooooo -_- , keskmine statistika on suht s**t kuubis .Mul on vahest ka 700km päevad, aga vahest on ka kõigest 50km päevas
-
Teema algataja
Ghost kirjutas:Kõige nupukamad on need kes näiteks Tartu maanteel 110 alas sõidavad ratta taga 1 m kaugusel ja pikalt kohe, mööda sõita ka ei taha / suuda / oska või mis iganes. Sai kord hoogu maha ka võetud kuni 30-ni ja siis ärkas, et oi mööda saab sõita. Kurat ma ei kannata, kui keegi nii lähedal sõidab maanteel ja põhjendamatult ja pikalt seda enam et näha on et tahab kiiremini liikuda kui 110, kui ma mingil põhjusel peaks pidurdama äkilisemalt ja siis käiks auto alt läbi kolinal ning kui veel peaks püsti tõusma, siis tõenäoliselt see üle sõitnud juht tahaks et ta poleks kunagi ilmale tulnud.
Paha lugu jah, see tegevus toimub aga selle asjaolu tõttu et sa ees 110 sõidad. Võetakse sappa kuna sa liigud suht normaalse kiirusega. Ei uima ega midagi. Mööda sõita pole nagu mõtet kuna siis peaks 120 sisse võtma ja on oht et sina võtad hoopis talle siis sappa. Pealegi on 110 enamusel teedel kiiruseületus ning loodetakse et kui ment kedagi vahele võtab, siis ikka sind ja tema saab puhtalt mööda. Selliseid "linnukesi" kasutatakse liikluses kogu aeg. Kui paned 120 sisse siis tagumine vaatab et "ou jee" ja kimab järgi. 130,140,200, nii palju kui sul ja tal masinad võtavad. Lahtisaamiseks tuleb teha väike suitsupaus. Las otsib endale järgmise juhtkoera kelle perses sõita.
-
Teema algataja
kalmuse teel ( vist oli selline nimi?) botaanika aia juures on teatavasti 30ne ala, sõitsin siis rahulikult 28-33 km/h proovi mõttes minu taha kogunes igavene kuhi autosid, nii 5+ vms, lasid signaali jne, sõitsin rahulikult oma 30km tunnikiirusega, kui äkki üks vend tõmbab kõrvale, laseb akna alla ja kukub lõugama, et kas ma olen mingi debiilik ja sõita ei oska jne, karjusin vastu, et on siin on kolmekümne ala, vend ainult raputas pead ja paugutas minema, mingi must maastur oli :O
Ghost kirjutas:Kõige rohkem ärritavad mind ka need kes liikuseeskirju ei tunne, julmalt rikuvad neid ja siis näitavad sulle keskmist nagu oleksid süüdi, kasvõi hoovõtu rajal lasnamäe kanalisse sisse keerates, keeratakse tihti kohe julmalt ette. Ühesõnaga kui kedagi näete kanalisse keeramas siis pange kohe blokk, andke teed, muidu võib veel mõne "kõvema mehe" käest lõuga saada järgmise foori taga et peateel talle teed ei andnud kui "härra" tulla tahtis
Kas oled kindel, et sul on seal peatee? Et on märk, mis räägib, et asud peateel ja märk, mis hoiatab paremalt tuleva teega ristumise eest? Kas oled kindel, et kanalisse sõitjal on ees "anna teed" märk? Äkki on siiski tegemist kokku saavate sõiduradadega, kusjuures paremalt lähenevale tuleks teed anda, kui ta satub sinust eespool olema? Nagu Pärnu mnt-lt Õismäe poole Tammsaarele keerates? Kui skeem sama on (ma ei ole lasnamäe kodanik ja ei tea sealset korraldust peast), siis on viga ikka "peateel" sõitjate LE tundmises ...
Ja tegelikult on siiski kogu kamm kinni enese käitumises. No mis sellest on, et tegelane korra eksis ja kiirustas rida vahetama, et ikka õigest kohast saaks ära pöörata, sealjuures unustas suunda näidata - või ei jõudnud. Peab siis selle eest maha laskma? Ja mis sellest on, et üks vend oma tilli pikemaks venitab ja sinust mööda tuiskab? Anna talle teed ja lase läheb! Sina saad rahulikult edasi tiksuda. Sina LE nõudeid ei riku ja sinuga ei juhtu miskit. Sellega, et sa kihutajale andsid võimaluse aeglustamata edasi kihutada, lased sa ta oma ohuruumist kiiremini lahkuda ja mida suurema kiirusega ta seda teeb seda kiiremini leiab ta radari või lihtsalt oma mihklipäeva. Teda segades sead vaid ennast ohtu ja selle pärast ei hakka ka tema aeglasemalt sõitma, et sa teda takistasid. Mõelgem korraks, milleni takistamine viib? Ajad kihutajal vaid sita keema ja keeva sitaga ajuvaba inimene teeb rohkem vigu, ehk tegelikult võib olla, et oma käitumisega põhjustad näiteks kaudselt avarii.
Mis puutub maasturitesse ja kallitesse autodesse, siis palju on selliseid varakaid inimesi, kes on saanud varakaks lolli juhuse läbi? Ja palju on neid, kes on oma taipu ja oskuseid kasutades saavutanud taseme, kus jätkub raha kalli auto ostmiseks? Minu tutvusringkonnas kipub olema niimoodi, et rontidega sõidavad algharidusega või kooli kuskil keskkooli paiku pooleli jätnud ning perses elu pärast närvilised tegelased - sest neil ei ole potensiaali teenida kalli auto tarvis pappi. Ja kallimate autodega/tsiklitega sõidavad pigem sellised haritumad ja stabiilse käitumisega inimesed, kes on tõusnud tänu oma teadmistele ja kes ei ole nii lollid, et liiklusest võidusõitu teha...
Üldistamine ON saatanast!
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Tavaliselt ei vaevu ma siia teemasse postitama, sest ei usu selle kasvatuslikku mõjusse, kuid täna nägin päris hälvikut. Mingi punane maasturkastikas, numbrit kahjuks ei näinud kuna kastis jooksis maha musta õli, mis oli ka numbri määrinud esimesed numbrid olid vist 01 ja viimased tähed vist KY. Kastist paistis roostes vanakooli piimanõu, mis ilmselt lekkis. Foori all seistes sai talle klaasile koputatud ja öeldud et õli jookseb kastist. Selle peale kehitati vaid õlgu ja sõideti edasi. Peterburi teelt mööda Järvevana ja Tammsaaret, Tondi tänavale ja seal Linnu teed mööda edasi (täiesti juhuslikult oli mul sama tee) Kahuks oli teataval põhjusel mul temaga võimatu edasi tegeleda. Asja muudab eriti hälviklikuks see, et maasturi tagaluugile oli kleebitud kleeps "Märkan ja mõistan". Krt, kui märkad ka mõistad, kas on vaja siis pool linna õli täis laotada, et mõni tsiklimees ennast selle sama õli peal kummuli käänaks?
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 3&l=fplead
Tahtmata jälle üldistada aga tegu siis BMW X5 hälvikust juhiga. Millegipärast arvan et see olend oli laksu all. Ja oma saani külge oli hälvik Eesti lipud lehvima seadnud... Masendav. Hea siiski et keegi ta trajektoorile ette ei jäänud.
BMW 760 AYE juht näitas kui hälvik suudab olla. Kui auto peatus jalakäijale tee andmiseks, siis tegelane lasi vastassuunas ümber ohutussaare kuigi sealt tuli teine masin vastu. Sõitsin talle järgi ning viskasin parklas kurja pilgu juhile näkku, tundus nagu sel hetkel kasutas ta aju 10 sekundit mõtlemiseks.
Jauran sellepärast, et samamoodi tahtis nädal tagasi 100m eemal mind BMW alla ajada, kui üks auto peatus minu teeületuseks.
-
- Tsikkel: Kawasaki EN500
Tahaks vabandada siinkohal kahe hõbedase BMW juhi ees (autode numbrid 908AKO ja 949TGD), kellele käis väga närvidele, et ma Tallinn-Viljandi maanteel 90 alas neil 110-ga jalus koperdasin. Sõitsin lihtsalt teistega ühes tempos. Vastutulev liiklus oli küll tihe, kuid bemm jookseb ju hästi ja mis seal muud kui "pedal to the metal"...
-
Teema algataja
Üks hälbeline hõbedase audi universaali juht parkis end minu auto taha. Oota aga omaniku ilmumist...või peaks mürglit lööma, et asutuste lahtiolekuajal kuskile jõuda? Ehh, raip. Ruumi on siin parkimiseks piisavalt ka mujal.
Aitäh, proovin 110-t esiteks
EDIT: hihii, ma olen ise paadunud audide ja opelite segiajaja- märgi järgi on see ikka opel ju! Audi rõngad on sulaselge, sel juhul ma neid segi ei aja, aga opeli kohta olen vist kaks korda audi öelnud, kuigi tean, et see pole mitte nii.
-
- Tsikkel: ZX-10R
- Kontakt:
kana kirjutas:Üks hälbeline hõbedase audi universaali juht parkis end minu auto taha. Oota aga omaniku ilmumist...või peaks mürglit lööma, et asutuste lahtiolekuajal kuskile jõuda? Ehh, raip. Ruumi on siin parkimiseks piisavalt ka mujal.
![]()
Ehk aitab sind üks kõne 110 peale. Katsu kõigepealt number järgi vaadata ja nemad siis helistavad auto omanikule ja teevad su ootamist veidi lühemaks. Sa lihtsalt ütle, et sind on kinni pargitud. Keegi trahvi ei saa.
Igast moto-juhtumiste piltwerk: http://flickr.com/raulkaidro
http://www.kawasaki.ee, http://www.maddog.ee
kana kirjutas:Üks hälbeline hõbedase audi universaali juht parkis end minu auto taha. Oota aga omaniku ilmumist...või peaks mürglit lööma, et asutuste lahtiolekuajal kuskile jõuda? Ehh, raip. Ruumi on siin parkimiseks piisavalt ka mujal.
![]()
Kui ta oli valesti parkides sind kinni pannud, siis kutsu teisaldusgrupp. See Ühisteenuste oma või kes iganes Tallinnas sellega tegeleb. Neile meeldib autosid minema viia. Aitavad sind rõõmuga. Kõne 110 aitab kah.
-
- Tsikkel: VFR800
Ma ei saa küll näpuga kellegi peale näidata, kuid tahaks kätt suruda autojuhil, kes täna hommikul oli Viljandi mnt linna (Tallinna) suunduva suuna õli täis laotanud. Pole vist vaja kirjeldada, milline on sõidumõnu veest ja õlist märjal asfaltil.
-
Teema algataja
Joon mina täna hommikul kohvi kui kuulen õuest kolinat. Auto oli mul tühjal tänaval maja ette pargitud, et kraami saaks peale laadida. Väljas seiab maasturivend maasturi kõrval ja möödab pilguga kahjusid. OK, polnud hälvik, vaid viisakas inimene, käisime kindlustuses ära jne, asi saab lahendatud. Tänu teab kellele käivad mu autol ka uksed lahti ja ta liigub (kolimine käsil ju), aga tühjal tänaval ainsale parkivale autole sisse sõita on osavus...
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Tervitaks VW Sharan juhti, kelle auto kannab ilusaid TULETALTSUTAJAD kirjasid ja tuletaks meelde, et ühistranspordi rajad on siiski ühistranspordi jaoks. Korraks sinna põigata pole vist hullu, aga kasutada mitmeid kordi seda rada valgusfooritaga seisvatest autodest möödumiseks, on juba Hälviku tunnus. Sõidu koht siis paldiski mnt ning edasi mööda mustamäe teed.
Kirjutan siia, kuna minu teadmistmööda peaks ta ka olema siinne kasutaja.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: Custom-Honda Shadow VT 1100c
Sina kes Sa sõidad (vist) chrysler-iga millel taga mustvalge Harley embleem.
Anna andeks et ma täna hommikul Retke teel lasin jalakäia, selleks ettenähtud kohas üle tee, ja viitsin sellega Sinu väärtuslikku aega.
Kole lugu, et Sa olid aja tagasivõitmiseks, sunnitud minust kohe möödasõitu tegema.
Ära pikka viha pea
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
rtf kirjutas:Vapsik kirjutas:Oioioi mis tundeid selline uudis tekitab... Ootan huviga kohtuotsust. Kui siin jälle mingit tingimisi ja muud sellist pläma hakatakse ajama, peab keegi õigusemõistmise vist üle võtma.
Mis sellest kohtuotsusest ikka oodata,
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 1&l=fplead....lapse surm ei mõjuta karistuse määra. Max karistus on 5aastat ja max karistust ei määrata peaaegu kunagi...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=27208163
Nii palju siis sellest. Hea et niigi...
-
...süüdistatavale maksimaalse seaduse võimaldatava karistuse...ning mõistis talle viieaastase vangistuse
Ei no juhhei Toredad seadused EW's
Kohtusüsteemi ma ei tauni, kuna kohus määraski maksimaalse võimaliku karistuse.
-
- Kontakt:
Primo kirjutas:...süüdistatavale maksimaalse seaduse võimaldatava karistuse...ning mõistis talle viieaastase vangistuse
Ei no juhhei
Toredad seadused EW's
Kohtusüsteemi ma ei tauni, kuna kohus määraski maksimaalse võimaliku karistuse.
See on lihtsalt näide meie karistussüsteemi toimimisest ja eesmärkidest. Oluline on pisikeste rikkumiste abil kokku korjata võimalikult palju raha ja reaalse vangistuse puhul tuleb hoida lühikese vanglakaristuse määramisega raha kokku. No ja kui mõni saab väga tõsise asjaga hakkama, siis on mõni hea seadus, mis kindlasti takistab riigi raha mõttetut raiskamist.
Punase Corolla (numbriga 437 AOR) juht, kui sa ümberreastumisel kordagi küljepeale ega peeglisse ei vaata, siis mille kuradi pärast on su autol kleeps "märkan mootorratturit"? Sa ei märka isegi autosi krt.
ma küll ei ole mootorattur, sest minu masinal on 49.9 ccm, aga ikkagi. Sõidan Tallinn-Haapsalu maanteel 65kmh, rohkem ei tahtnud, sest mootorist oleks kahju hakanud. Kui enamasti autod ikka vähemalt lähevad poole rattaga vastassuunda ja mõned isegi täiesti vastassuunda(tervitused kõigile neile ). Siis järsku sõitis minust samast rajast mööda krdi rekka... ehmatas ikka VÄGA korralikult ära.
-
- Kontakt:
BlackOut kirjutas:ma küll ei ole mootorattur, sest minu masinal on 49.9 ccm, aga ikkagi. Sõidan Tallinn-Haapsalu maanteel 65kmh, rohkem ei tahtnud, sest mootorist oleks kahju hakanud. Kui enamasti autod ikka vähemalt lähevad poole rattaga vastassuunda ja mõned isegi täiesti vastassuunda(tervitused kõigile neile
). Siis järsku sõitis minust samast rajast mööda krdi rekka... ehmatas ikka VÄGA korralikult ära.
Mitte et ma nüüd väga möliseda tahaks, aga ega sa juhuslikult suitsiidne ei ole? Ehk sa võtaks vaevaks mulle rääkida, miks peavad inimesed rolleritega sõitma või jalutama selliste maanteede peal? Kas tõesti muud võimalust või paremat kohta selleks ei ole? Tänase ilmaga on sellisel tegevusel täiesti ühemõtteline tagajärg. See rekka ei sõitnud sind surnuks vaid selle pärast, et sinu pärast tuleks tal üks ilge jama...
Muuseas. Seekord pean mina pigem sind hälvikuks. Rekkajuht tegi lihtsalt oma tööd.
oldmaniac kirjutas:Mitte et ma nüüd väga möliseda tahaks, aga ega sa juhuslikult suitsiidne ei ole? Ehk sa võtaks vaevaks mulle rääkida, miks peavad inimesed rolleritega sõitma või jalutama selliste maanteede peal? Kas tõesti muud võimalust või paremat kohta selleks ei ole? Tänase ilmaga on sellisel tegevusel täiesti ühemõtteline tagajärg. See rekka ei sõitnud sind surnuks vaid selle pärast, et sinu pärast tuleks tal üks ilge jama...
Muuseas. Seekord pean mina pigem sind hälvikuks. Rekkajuht tegi lihtsalt oma tööd.
Ela maal kui su kodu teeots ristub maanteega, ostad helikopteri või? mõtle enne kui kedagi hälvikuks nimetad. Põhjuseid on palju ei ole vaja mõliseda.
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Esiteks liikluses peaksid kõik ikka võrdsed olema, vahet ei ole kuidas sa liikled tõukerattaga või rekkaga. Paraku aga meil on tihtipeale nii, et mina olen suurema (kallima) masinaga ja mina sõidan nii kuidas tahan ja sina vaata kuidas sa ise hakkama saad. Ise olen tihtipeale märganud paljude autojuhtide poolset sellist nahaalset möödasõitmist väga lähedalt.
Teiseks kui võimalik siis jah kasutada kõrvalteid siis kui see ka otstarbekas on.
BlackOut kirjutas:ma küll ei ole mootorattur, sest minu masinal on 49.9 ccm, aga ikkagi. Sõidan Tallinn-Haapsalu maanteel 65kmh, rohkem ei tahtnud, sest mootorist oleks kahju hakanud...
Sõidad ikka vastassuunavööndi teepervel?!?! Teatavasti peab jalgrattaga sõitma maanteel vastassuunavööndis ja sama oleks mõistlik teha ka rolleriga, kuna kiiruste erinevus teiste masinatega on suur. Vastassuunavööndis sõites ei saa ükski lähenev rekka Sind hirmutada.
-
Ghost kirjutas:Esiteks liikluses peaksid kõik ikka võrdsed olema, vahet ei ole kuidas sa liikled tõukerattaga või rekkaga. Paraku aga meil on tihtipeale nii, et mina olen suurema (kallima) masinaga ja mina sõidan nii kuidas tahan ja sina vaata kuidas sa ise hakkama saad. Ise olen tihtipeale märganud paljude autojuhtide poolset sellist nahaalset möödasõitmist väga lähedalt.
Teiseks kui võimalik siis jah kasutada kõrvalteid siis kui see ka otstarbekas on.
Päris must-valge see ka ei ole. Praeguste ilmastiku- ja liikumisoludega, kui liikumisruum igal pool terves riigis on kahanenud ća kaks korda, tuleb arvestada ja kainelt mõelda, kas on ikka arukas minna sõitma rolleriga maanteele, kus teeäärne ala on lumehangede poolt okupeeritud. Ja võrdsusest veel - kui kõik on võrdsed, siis sellisel juhul peaksid maanteel põhjendamatult lubatust aeglasemalt sõitvad juhid saama täpselt samamoodi, nagu piirkiirust ületavad juhid.
Ebapiisav sõiduoskus ja hirm ei ole põhjendus...
Munaz kirjutas:Sõidad ikka vastassuunavööndi teepervel?!?! Teatavasti peab jalgrattaga sõitma maanteel vastassuunavööndis ja sama oleks mõistlik teha ka rolleriga, kuna kiiruste erinevus teiste masinatega on suur. Vastassuunavööndis sõites ei saa ükski lähenev rekka Sind hirmutada.
Khm, teatavasti jalgrattaga peab sõitma ikka pärisuunavööndi äärel . Jalutaja peab olema vastasuunavööndi poolel.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
munaz kirjutas:BlackOut kirjutas:ma küll ei ole mootorattur, sest minu masinal on 49.9 ccm, aga ikkagi. Sõidan Tallinn-Haapsalu maanteel 65kmh, rohkem ei tahtnud, sest mootorist oleks kahju hakanud...
Sõidad ikka vastassuunavööndi teepervel?!?! Teatavasti peab jalgrattaga sõitma maanteel vastassuunavööndis ja sama oleks mõistlik teha ka rolleriga, kuna kiiruste erinevus teiste masinatega on suur. Vastassuunavööndis sõites ei saa ükski lähenev rekka Sind hirmutada.
Ära nii küll tee. See on pigem ohtlik kui kasulik. Omal kogemus olemas, kus sõitsin autoga ning vaatan kaugelt, et üks tuli tuleb vastu. Mis seal ikka, tsikkel või roller. Tuleb lähemale ja siis vaatan ja ei saa aru, kas ta on minu suuna vööndis või mitte, sest kahtlaselt minu raja peal. Ja põhimõtteliselt pidin seisma jääma peaaegu, sest üks rollerimees otsustas, et ta sõidab koos jalakäijaga vasakus teeservas.
See tekitab ikka pimedas korraliku segaduse.
Tallinn-haapsalu maanteel võib see ikka päris suure segaduse korraldada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.