Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik-autojuhid
Tegelikult pole see katse päris usaldatav - kas kaasliiklejad olid samad? Kas kellaaeg, ilmastik ja muud tingimused olid ka täpipealt samad?
Ega see jah mingi teaduslikku laadi üldistust toetav uurimus olnud, kuid jah, aeg ja ilmastik olid samad, kõik juhtus samal päeval: ühte linna otsa, 10min ja teise linna otsa tagasi. Ei saa küll garanteerida, et liiklejad täpselt samad olid, kuid ega neid eripäraseid liiklejaid nüüd niipalju kah ole
Oponeerin Sanga selgitusele. Ma arvan, et kaasliiklejate "jobuduse" määr sõltub oluliselt rohkem sinu enda vastuvõtlikkusest kui sõidustiilist.
Eks see tegelikult ole nii üht kui teist, inimese vastuvõtlikkus välisärritajatele sõltub väga paljudest erinevatest faktoritest alates ilmast kuni stressitaseme, enda käitumislike harjumuste ja viimati söödud toiduni välja.
Milleni ma aga tegelikult tahtsin jõuda: hinnang liikluse ja liikluskultuuri olukorrale ükskõik mis ajahetkel või kohas on subjektiivne, sõltudes hinnangu andjast. Tegemist ei saa kindlasti olla objektiivselt paika pandud väärtusega, näiteks et: Tallinnas on närviline liiklus - fakt! Tartus on liiga aeglane liiklus - fakt! Sellised väited lähtuvad väitjast, mitte objektiivsest reaalsusest. Mis ühtlasi tähendab, et enne kui hakkad mingit olukorda kritiseerima, proovi vaadata end ja liiklust nö kõrvalt, mitte oma väikese ego mätta otsast.
Kindlasti aitab siin kaasa ka natuke suurem kogemus erinevatest liikluskultuuridest ja -olukordadest. Näiteks väide, et Tallinnas on pidevalt liiklusummikud, ajab mind naerma. Liiklusummik on see, kui auto seisab, saab mootori välja lülitada ja pool tundi ajalehte lugeda. Tallinnas on lihtsalt kohati aeglasem liiklus. Liikluskultuuri kohta samuti, väide et Tallinnas on ületamatult matslikud juhid, on lollus. Kas meil sõidetakse näiteks Järvevanal või Laagna teel või ringristmikel vastassuunavööndis? Kui tihti lahendatakse liikluses tekkinud olukordi tulirelvade abil? Kas kolme mahajoonitud rea asemel sõidavad autod viies reas?
-
Teema algataja
Sanga jutt on selles mõttes küll õige et meil väga hullu liiklust ei ole. 2006 aastal Bucharestis elades nägin seal ikka päris hulle liiklusolukordi. Taksoga sõites eriti. Sireen oli kõigil kogu aeg sees ja suur ühistuututus käis, pead pooltel akendest väljas ja sõimatakse kuidas jõutakse. Korra lennutati puuvilju. Park pole park vaid lisatee kui tänav ummikus seisab. Foori taga pakuvad mustlased oma imikuid sulle ostmiseks. Teised mustlased samal ajal pesevad su klaase. Kolmandad varastavad auto küljest mis saavad. Ummikud on tavaline nähtus, nendest möödasõitmiseks on igal Jukul oma idee. Enamsti pressitakse kuhugi vahele. Kasvõi mööda kõnniteed. Seda ka veokiga. No ja siis kui tagasi Tallinna tulin ja siin korra signaali andsin vaatasid paljud et püstihull on välja tulnud. Nii et tõesõna, asi pole liikluses vaid enda närvides.
-
Teema algataja
Ei ole seotud liiklusega aga sobib teemasse küll. Nimelt õnnestus mul natuke aega tagasi Stroomi rannas käia ja seal võileiba süüa. Selline kena päevake looduses siis. Istun seal kivi peal ja mugin kui järsku sõidab sinnasamma jeep, autost roomab välja ilgelt paks tümikas ja KUSEB põhimõtteliselt mul nina all, 3-4 meetrit ainult vahet. Siis istub autosse ja sõidab ennasttunnustavalt üle läheduses seisnud autokummide nii et põhi koliseb. Ise vahib läbi autoakna mulle otsa et mis sa siin teed Ettevaatust sellisega liikluses, kahjuks nr meelde ei jätnud aga tutikas land rover oli.
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
a501322914 kirjutas:Park pole park vaid lisatee kui tänav ummikus seisab. Foori taga pakuvad mustlased oma imikuid sulle ostmiseks. Teised mustlased samal ajal pesevad su klaase.
WTF!?!???
Imikuid (see oli küll praegu loo illustratiivseks tegemine)?
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
a501322914 kirjutas:Ei ole seotud liiklusega aga sobib teemasse küll. Nimelt õnnestus mul natuke aega tagasi Stroomi rannas käia ja seal võileiba süüa. Selline kena päevake looduses siis. Istun seal kivi peal ja mugin kui järsku sõidab sinnasamma jeep, autost roomab välja ilgelt paks tümikas ja KUSEB põhimõtteliselt mul nina all, 3-4 meetrit ainult vahet. Siis istub autosse ja sõidab ennasttunnustavalt üle läheduses seisnud autokummide nii et põhi koliseb. Ise vahib läbi autoakna mulle otsa et mis sa siin teed
Ettevaatust sellisega liikluses, kahjuks nr meelde ei jätnud aga tutikas land rover oli.
Täiesti iseloomulik Eestile ju. A mis sa arvasid siis milleks meil enamasti "jeepe" ostetakse? Et saaks teiste peale kuseda. Reeglina küll ülekantud tähenduses aga..
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Kas siis Jeep, või Land Rover, või Range Rover. Ilmselt siis maastur, milleks osutus Land Roveri toodang.
-
Teema algataja
ega siis häda häbeneda kannata- aga mõnel on see kohe liiga pakiline. Olen ka ise selliseid tüüpe kohanud, aga nendearust peapki sedasi asi käima, kui häda peal, siis püksid poolde säärde ja asi korras.
xjorma kirjutas:Land Cruiseri juhid on ka päris toredad.
Tahad sa sellest rääkida?
Kuulge, tühikargajad. Kui peale kadeduse enam kolba sees muud ei istu, siis proovige vähemalt sellest hoiduda, et bikeri foorum delfiks muuta. Milleks sellised stereotüübid? Eile olin seltskonnas, kus üks memm võttis sõna teemal "kõik mootorratturid on ebanormaalsed". Võite arvata mis moodi selline väitlus lõppes. Memm lahkus seltskonnast häbinägu ees. No mis jutt see on, et maasturite juhid on sellised ja sellised. Tean siitki foorumist päris mitut maasturi juhti. Kes väljaütlejatest on valmis oma sõnade eest vastutama?
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tarts kirjutas:xjorma kirjutas:Land Cruiseri juhid on ka päris toredad.
Tahad sa sellest rääkida?
Kuulge, tühikargajad. Kui peale kadeduse enam kolba sees muud ei istu, siis proovige vähemalt sellest hoiduda, et bikeri foorum delfiks muuta. Milleks sellised stereotüübid? Eile olin seltskonnas, kus üks memm võttis sõna teemal "kõik mootorratturid on ebanormaalsed". Võite arvata mis moodi selline väitlus lõppes. Memm lahkus seltskonnast häbinägu ees. No mis jutt see on, et maasturite juhid on sellised ja sellised. Tean siitki foorumist päris mitut maasturi juhti. Kes väljaütlejatest on valmis oma sõnade eest vastutama?
On erandeid, kes sõidavad viisakalt ja LE-le vastavalt. Aga millegipärast suurem osa kellega mina olen kokku puutunud siis keeratakse julmalt ette, trügitakse nahhaalselt vahele erinevate maasturitega sama käib luksusautode kohta või siis kallima osta masinad ei teagi mis seda põhjustab vist ego ei luba enam suunda näidata ja teistega arvestada ehk siis liigeldakse nii et minul suurem masin mina otsustan ja teen. Mida rohkem raha, seda rohkem ka uhkust ja ülbust, kokkupuuted liiklusest olemas kus üks äss astus julmalt poest välja ja tahtis liikuda oma vinge mersu juurde aga kuna ma hoogu maha ei võtnud ja ei pidanudki võtma kuna tegemist ei olnud õuealaga siis tema pidi seisma jääma. Parkisin auto ära, kihutas oma mersuga mulle kõrvale sõimas et mis ma kihutan siin ja kadus minema, ma ei jõudnudki midagi öelda vastu, kui nii mees oled siis tule välja autost ja räägime asjad selgeks mite ei karju kilomeetri pealt ja siis kummivilinal minema. LE-d tutvustaks hea meelega talle et mis õigusi ta taga ajas, mina sõitsin rahulikult ja parkisin auto. Ei saa loomulikult üldistada ja kõiki debiilideks sõimata aga kogemusi ja just halbu on liiga palju. Ja siis kui X5 suunda näitab siis vajub karp lahti et oohoohh mis ime... paljud näitavad kül suunda aga ei ole LE-st leidnud paragrafi kus oleks kirjas et suunda peab näitama kui pöre ületab 90 kraadi ja seda tehakse üle 2 pideva joone. Ridade vahetamistel ja ristmikel on keelatud suuna näitamine ja kui oled lootusetult vales reas siis ka suure hirmuga paned suuna sisse ja trügid julmalt üle maha värvitud ohutussaare ikka sinna kus vaja on, selleks ju see suunatuli ongi.
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
a501322914 kirjutas:Siis istub autosse ja sõidab ennasttunnustavalt üle läheduses seisnud autokummide nii et põhi koliseb.
See tegevus tilgutab ju konkreetselt tõrva maasturimeeste purki. Jutu järgi tundub et see tegevus ei oleks muidu võimalik olnud.
Krt no küll ikka mõnel saab silmaring kitsas olla, nagu vaataks reporterit või loeks õhtluehte, võtke silmaklapid eest ära ja muutke oma suhtumist tolerantsemaks, siis märkate ise ka, et 'hälviklus' ei sõltu automargist!!! Mul on autoks BMW, -so kill me now!
IMHO on mingitesse sotsiaalsetesse gruppidesse kuuluvatel (või end sinna kuuluvaks pidavatel) inimestel kalduvus tarbida teatavaid kaupu (ka autosid). Seetõttu on ka loomulik, et nähes inimest mingit tüüpi kaupa tarbimas, liigitatakse ta kohe vastavasse gruppi kuuluvaks.
Näiteks kui sa ostad endale linnasõitudeks maasturi, siis tõenäoliselt:
a) sa saad seda endale lubada
b) oled sa jõulisema natuuriga tegelane
c) võib olla veel midagi
Kui sa näed välja kui jõmm, kelle rahakott pole kõige kõhnem, eeldatakse ka, et tõenäoliselt sõidad sa maasturiga.
Kusjuures – see ei peatingimata nii olema, loomulikult on erandeid (k.a. tegelased, kes sooviksid nendele parameetritele vastata).
Jõulisema natuuriga tegelased käituvad ka liikluses tihti vähem arvestavalt. Kui nad on veidigi edukamad, tõlgendavad nad seda kui tõestust, et nad on kõiges õigel teel ja nende arvamused ja seisukohad on ainuõiged.
Sellest loogikast kantult jõutakse ka väideteni, et rolleripoisid on huligaanid, tsiklimehed on kõik värdjad, maasturimehed m*nnid jne... Enamik inimesi tegeleb üldistamisega, ja tavaliselt üsna pealiskaudselt.
Ja kindlasti on mingi tagaspidine mõju ka olemas. Ostad endale maasturi – muutud liikluses lohakamaks, hakkad baigiga sõitma – ka roolis muutud äkilisemaks.
-
Teema algataja
Miks oman maasturit
1)Tallinna tänavad Peterburi tee pärnu maantee Hiiu tänav jne jne
pole mugavamat ja vastupidvamat sõidukit selliste teede jaoks.
2)Käin tihti maal ja sellistel teedel kus muu autoga läbimine on peaegu võimatu eriti sügisel ja talvel.
3) Talvel suure lumesajuga kui eriti oma muude autodega kodunt välja ei saa siis on väga hea lahendus.Kuigi mu teisel autol on korralikud rehvid ja vejõukontroll ei vea see ikka alati välja.
Nii et kokkuvõttes pole siin rahakotiga ja enese näitamisega mingit pistmist.
Ütleme siis nii et sõiduautot ja maasturit on sama võrrelda nagu biket ja endurot.
Aa ja lisaks mingi ego teema on väikeste auto juhtidel ka.Näiteks kui tahad rida vahetada siis lükkad suuna sisse ja järsku pole enam kuhugi keerata kuna väiksema autojuht arvab ahha näed raisk tahtis vaheletrügida ja lihtsalt surub ennast eesliikunud autole sappa ja seda juhtub ikka päris tihti nii et see jul vaheletrügimise jutt on ka päris kaheotsaga asi...
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Ghost kirjutas:On erandeid, kes sõidavad viisakalt ja LE-le vastavalt. Aga millegipärast suurem osa kellega mina olen kokku puutunud siis keeratakse julmalt ette, trügitakse nahhaalselt vahele erinevate maasturitega sama käib luksusautode kohta või siis kallima osta masinad ei teagi mis seda põhjustab vist ego ei luba enam suunda näidata ja teistega arvestada ehk siis liigeldakse nii et minul suurem masin mina otsustan ja teen. Mida rohkem raha, seda rohkem ka uhkust ja ülbust, kokkupuuted liiklusest olemas kus üks äss astus julmalt poest välja ja tahtis liikuda oma vinge mersu juurde aga kuna ma hoogu maha ei võtnud ja ei pidanudki võtma kuna tegemist ei olnud õuealaga siis tema pidi seisma jääma. Parkisin auto ära, kihutas oma mersuga mulle kõrvale sõimas et mis ma kihutan siin ja kadus minema, ma ei jõudnudki midagi öelda vastu, kui nii mees oled siis tule välja autost ja räägime asjad selgeks mite ei karju kilomeetri pealt ja siis kummivilinal minema. LE-d tutvustaks hea meelega talle et mis õigusi ta taga ajas, mina sõitsin rahulikult ja parkisin auto. Ei saa loomulikult üldistada ja kõiki debiilideks sõimata aga kogemusi ja just halbu on liiga palju. Ja siis kui X5 suunda näitab siis vajub karp lahti et oohoohh mis ime... paljud näitavad kül suunda aga ei ole LE-st leidnud paragrafi kus oleks kirjas et suunda peab näitama kui pöre ületab 90 kraadi ja seda tehakse üle 2 pideva joone. Ridade vahetamistel ja ristmikel on keelatud suuna näitamine ja kui oled lootusetult vales reas siis ka suure hirmuga paned suuna sisse ja trügid julmalt üle maha värvitud ohutussaare ikka sinna kus vaja on, selleks ju see suunatuli ongi.
Aga mina olen hoopis täheldanud, et juhid kes sõidavad tõsiste sitahunnikutega rebivad veel rohkem hullu ja enamusel on vaja saanil pedaali läbi põranda lükata, kuhugi kärmelt sisse vajuda suunakata ja kostitada kõiki oma 10meetrise luuaga, mis sumpsist välja lendab.Mina sõidan autoga aastas ća 40-45k km ja seda enamus Tallinna linnas.See on linnalegend, et kallitel autodel ei kohta suunatuld ega viisakust.Loomulikult on olemas neid tõrvatilke, aga mitte nii massiliselt, nagu Sina seda kirjeldasid
-
Teema algataja
liigeldes ka viimasel ajal tihedamini kui tavaliselt siis näeb ikka selliseid vanu ront golfe või passate ja igasugu imemasinaid sõitmas sellise stiiliga nagu primo maininud on, see suhe vast juhmardist dziibi juhiga oleks küll selline kõva 100:1 vms..
Eile veski juures, 30 alas üritas mingi vunts, mulle nii taha sõita, kui võimalik. Autojuhid ei saa aru, et mina sõidan lubatud kiirusega ja üritavad mööda kihutada. Nissan oli.
Autojuhid, kes pikivahet ei hoia häirivad küll jube palju, aga samas on ka 30 km/h liiklemine natuke nutune, kui just Rigaga ei törista.
Täna päeval Vabaduse puiesteel tellisid mingid jalakäijad endale fooris rohelise tule. Üks autojuht pidas siis sobilikuks jalakäijate selja tagant VASTASSUUNA KAUDU punase tule alt läbi sõita. Auto margi võite ise välja mõelda, oskate küll
Pezzi kirjutas:Täna päeval Vabaduse puiesteel tellisid mingid jalakäijad endale fooris rohelise tule. Üks autojuht pidas siis sobilikuks jalakäijate selja tagant VASTASSUUNA KAUDU punase tule alt läbi sõita. Auto margi võite ise välja mõelda, oskate küll
Dacia
-
Primo kirjutas:Ghost kirjutas:On erandeid, kes sõidavad viisakalt ja LE-le vastavalt. Aga millegipärast suurem osa kellega mina olen kokku puutunud siis keeratakse julmalt ette, trügitakse nahhaalselt vahele erinevate maasturitega sama käib luksusautode kohta või siis kallima osta masinad ei teagi mis seda põhjustab vist ego ei luba enam suunda näidata ja teistega arvestada ehk siis liigeldakse nii et minul suurem masin mina otsustan ja teen. Mida rohkem raha, seda rohkem ka uhkust ja ülbust, kokkupuuted liiklusest olemas kus üks äss astus julmalt poest välja ja tahtis liikuda oma vinge mersu juurde aga kuna ma hoogu maha ei võtnud ja ei pidanudki võtma kuna tegemist ei olnud õuealaga siis tema pidi seisma jääma. Parkisin auto ära, kihutas oma mersuga mulle kõrvale sõimas et mis ma kihutan siin ja kadus minema, ma ei jõudnudki midagi öelda vastu, kui nii mees oled siis tule välja autost ja räägime asjad selgeks mite ei karju kilomeetri pealt ja siis kummivilinal minema. LE-d tutvustaks hea meelega talle et mis õigusi ta taga ajas, mina sõitsin rahulikult ja parkisin auto. Ei saa loomulikult üldistada ja kõiki debiilideks sõimata aga kogemusi ja just halbu on liiga palju. Ja siis kui X5 suunda näitab siis vajub karp lahti et oohoohh mis ime... paljud näitavad kül suunda aga ei ole LE-st leidnud paragrafi kus oleks kirjas et suunda peab näitama kui pöre ületab 90 kraadi ja seda tehakse üle 2 pideva joone. Ridade vahetamistel ja ristmikel on keelatud suuna näitamine ja kui oled lootusetult vales reas siis ka suure hirmuga paned suuna sisse ja trügid julmalt üle maha värvitud ohutussaare ikka sinna kus vaja on, selleks ju see suunatuli ongi.
Aga mina olen hoopis täheldanud, et juhid kes sõidavad tõsiste sitahunnikutega rebivad veel rohkem hullu ja enamusel on vaja saanil pedaali läbi põranda lükata, kuhugi kärmelt sisse vajuda suunakata ja kostitada kõiki oma 10meetrise luuaga, mis sumpsist välja lendab.Mina sõidan autoga aastas ća 40-45k km ja seda enamus Tallinna linnas.See on linnalegend, et kallitel autodel ei kohta suunatuld ega viisakust.Loomulikult on olemas neid tõrvatilke, aga mitte nii massiliselt, nagu Sina seda kirjeldasid
Ma tõin mõned ehedamad näited välja aga tänane värske kogemus miidurannas kandis nelja järjestikuse X maasturiga sisi üks sõitis paremalt bussi tasku kaudu mööda, pressis ette, ja teised kes ees süstisid ei näidanud keegi suunda ja sõidustiil oli kõigil jube agressiivne, vbl oli neil mingi race pooleli kuskile ma ei tea. Aga vanad pannid panevad jah hullu. Liikulus on ikka kohutav, peab saksamaale kolima, seal sellist närvilisust ja debiilsust ei kohanud, imelik oli endal olla kui tahtsid rida vahetada, panid suuna sisse ja ise vaatasid peeglist, et kus rivi lõpp on sest nagunii ennem keegi vahele ei lase aga näe juba teine masin lasi kohe vahele ilma fucki näitamatta. Kõige rohkem ärritavad mind ka need kes liikuseeskirju ei tunne, julmalt rikuvad neid ja siis näitavad sulle keskmist nagu oleksid süüdi, kasvõi hoovõtu rajal lasnamäe kanalisse sisse keerates, keeratakse tihti kohe julmalt ette. Ühesõnaga kui kedagi näete kanalisse keeramas siis pange kohe blokk, andke teed, muidu võib veel mõne "kõvema mehe" käest lõuga saada järgmise foori taga et peateel talle teed ei andnud kui "härra" tulla tahtis
Õnneks on tükk seepi ja jupp nööri endiselt üpris kättesaadavad tarbeesemed millega stressi leevendada.
-
scryth kirjutas:Õnneks on tükk seepi ja jupp nööri endiselt üpris kättesaadavad tarbeesemed millega stressi leevendada.
Ghost kirjutas:Kõige rohkem ärritavad mind ka need kes liikuseeskirju ei tunne, julmalt rikuvad neid ja siis näitavad sulle keskmist nagu oleksid süüdi, kasvõi hoovõtu rajal lasnamäe kanalisse sisse keerates, keeratakse tihti kohe julmalt ette. Ühesõnaga kui kedagi näete kanalisse keeramas siis pange kohe blokk, andke teed
No lasnamäe kanal oli sul nüüd küll väga vale näide sest minuteada on seal mõlematpidi mitu sõidurida ja elementaarne viisakus näeb ette, et kui keegi kiirendab kiirendusrajal siis ta ka peateele lastakse. Ühesõnaga, sina ei mängi hälvikut vaid lased minu ilusti peateele vahetades samal ajal rida või aeglustad, lihtne ja loogiline. Ja eks see üks "pada sõimab katelt" teema on.
-
Jah võib jäädagi üksteist sõimama. Ma ei rääkinud siinkohal viisakusest hoolimatta et oled peateel vaid liikluseeskirjadest. Kui pole kuskile reastuda ka siis julmalt surutakse ennast lihtsalt vahele. Aga meie liiklusolukorraga peab paraku leppima. Üksteise vihkamist ja ära panemist on liiga palju, ei kujuta ette kas kunagi see olukord ka inimlikuks ja meeldivaks muutub ?
Zidist kirjutas:Autojuhid, kes pikivahet ei hoia häirivad küll jube palju, aga samas on ka 30 km/h liiklemine natuke nutune, kui just Rigaga ei törista.
Ma lihtsalt sõidan nagu märk näitab. Ei taha trahvi küll saada.
-
Zidist kirjutas:Autojuhid, kes pikivahet ei hoia häirivad küll jube palju, aga samas on ka 30 km/h liiklemine natuke nutune, kui just Rigaga ei törista.
Kõige nupukamad on need kes näiteks Tartu maanteel 110 alas sõidavad ratta taga 1 m kaugusel ja pikalt kohe, mööda sõita ka ei taha / suuda / oska või mis iganes. Sai kord hoogu maha ka võetud kuni 30-ni ja siis ärkas, et oi mööda saab sõita. Kurat ma ei kannata, kui keegi nii lähedal sõidab maanteel ja põhjendamatult ja pikalt seda enam et näha on et tahab kiiremini liikuda kui 110, kui ma mingil põhjusel peaks pidurdama äkilisemalt ja siis käiks auto alt läbi kolinal ning kui veel peaks püsti tõusma, siis tõenäoliselt see üle sõitnud juht tahaks et ta poleks kunagi ilmale tulnud.
Ghost kirjutas:Üksteise vihkamist ja ära panemist on liiga palju, ei kujuta ette kas kunagi see olukord ka inimlikuks ja meeldivaks muutub ?
Probleem on suhtumises. Olukorda parandada saame meie kõik, -alustades iseenda käitumisega Ma annan teed kõigile kes suunatuld näitavad, lasen teisi ummikus vahele jne. ja see kuidas vahel jalakäijad silmad punni ajavad sebra juures seisma jäädes(Be-em-wee ju ikkagi!!) ja tänavad ajab mind vahel naermagi. Hea eeskuju on nakkav ja normaalsele inimesele hakkab see varem või hiljem külge.
Primo kirjutas:Mina sõidan autoga aastas ća 40-45k km ja seda enamus Tallinna linnas.
wtf, taksot sõidad või?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.