algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Moderaator: Moded
Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Tere. Oskab keegi soovitada mõnda töökoda või motopoodi kes tegeleb arvestataval tasemel krossika esiamortide hooldusega Tartu, Pärnu või Paide kandis. Kasutasin küll otsingut ja leidsin teemasid amortidest ja nende reguleerimistest ja soovitustest kuidas saab ise amordiõli vahetada, ja simmereid,ja... Minu arvates on ikka parem lasta oskajatel meistritel hooldus ära teha. Niisiis vaatamata otsingutele ei leidnud tegijatest suurt midagi. Oodatud kõik soovitused, arvamused, kogemused. Rattaks on Honda crf 250 2005. Tänud vastajaile.
Tenter, hea amorditegija asub Viljandis. õigemini amordid tood viljandisse, nädal hiljem on nad tagasi siin. Tegijaks soomlane, teeb väga hästi.
KoVaL73 kirjutas:Tenter, hea amorditegija asub Viljandis. õigemini amordid tood viljandisse, nädal hiljem on nad tagasi siin. Tegijaks soomlane, teeb väga hästi.
Olen huvitatud, räägiks veidi täpsemalt. PS on abiks.
-
- Tsikkel: honda cr250, iz jupiter2x2
Selline küsimus, et kas kellelgi on ja saaks laenata selliseid tange, ingilsekeeles clutch holder, millega hoitakse sidurikorvi südamikku kinni, et saaks sidurivõllil oleva mutri lahti? Kes aidata saab, siis PS. Ise liigun Võru ja Tartu vahelt.
marzer kirjutas:Selline küsimus, et kas kellelgi on ja saaks laenata selliseid tange, ingilsekeeles clutch holder, millega hoitakse sidurikorvi südamikku kinni, et saaks sidurivõllil oleva mutri lahti? Kes aidata saab, siis PS. Ise liigun Võru ja Tartu vahelt.
abiks on õhuga toimiv veljepoldi keeraja,nagu rehvivahetustes(ei tea kuidas riista täpselt nimetatakse)aga toimib raudselt
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
Suruõhupöstol oli vanasti. Aga selle tool i saad ise teha ,võtad ühe vana vaheketta ja keevitad sinna külge ühe raudvarda ja ongi valmis.
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
-
Kahjuks pole vanu vahekettaid, muidu hea mõte. Ühel sõbral on surveõhupäält töötav värk olemas aga südamikku peab kinni ikka hoidma kuidagi, eks näis, vast saab lahti selle poldi.
marzer kirjutas:Selline küsimus, et kas kellelgi on ja saaks laenata selliseid tange, ingilsekeeles clutch holder, millega hoitakse sidurikorvi südamikku kinni, et saaks sidurivõllil oleva mutri lahti? Kes aidata saab, siis PS. Ise liigun Võru ja Tartu vahelt.
Olen kasutanud sellist lahendust,et panen sisse 3-4 käigu,samal ajal tagumist pidurit vajutanud ja töötab hästi,
Peab olema ainult hea silmus- või padrunvõti.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
marzer kirjutas:Kahjuks pole vanu vahekettaid, muidu hea mõte. Ühel sõbral on surveõhupäält töötav värk olemas aga südamikku peab kinni ikka hoidma kuidagi, eks näis, vast saab lahti selle poldi.
Mutripüssiga keeramiseks ei ole vaja kinni hoida. Iva on selles, et mutripüssid ei keera toore jõuga (näiteks pika varrega võti) vaid tekitavaid lühikesi suure momendiga impulsse (haamri löögid).
Tere,
rattaks honda crf250r '07
Külmalt käivitub normaalselt, aga sooja mootori töölesaamiseks tuleb ikka väga palju vaeva näha. Tean, et see mingil määral hondade teema, aga minu rattal on asi ikka väga hull. Küünal on vahetutud, kuumkäivituse hooba näpin ka.
Oskab keegi midagi soovitada? klapid üle vaadata äkki?
Kuuma mootori käivitamisnipid ka oodatud.
Käivitades, hoia sees kuumkäivitust ja keera hästi natukene gaasi. Kuid palju mugavam ja hõlpsam viis oleks väljalaske klpivahed üle vaadata.
-
Tervist! Otsin inimest, kes krossika paunasid parandab. Eelmine aasta sai väike mats pandud ja resonaator kohtus kännuga .Rattaks on 97a.cr250 Pildid pauna seisukorrast: http://nagi.ee/photos/martines/sets/308207/
Kes oskab aidata, siis saatke PS, või 5540110, siia võib kah kirjutada.
-
marzer kirjutas:Tervist! Otsin inimest, kes krossika paunasid parandab. Eelmine aasta sai väike mats pandud ja resonaator kohtus kännuga
.Rattaks on 97a.cr250 Pildid pauna seisukorrast: http://nagi.ee/photos/martines/sets/308207/
Kes oskab aidata, siis saatke PS, või 5540110, siia võib kah kirjutada.
-
Teema algataja - Postitusi: 296
- Tänatud: 27 korda
Tere sõbrad üle pika aja!Nii mõnigi on küsinud,et kas "SEE" mees on nö krossipüssi põõsasse visanud ja asja ära lõpetanud...siis vale puha,olen olemas ja nokitsen ikka edasi(kuigi häbi öelda...viimane sõit oli möödund aasta sügisel).Eile sa käidud Põlva krossil ja no nii ärevaks tegi,sest isegi seal rajal ringe tehtud,et kui vaba hetk tuleb ajan ennast ka urust välja.Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida,vaid eilne kross tekitas minus paar küsimust millele vastust loodaks.
Esiteks:Nägin(kuulsin)rajal mitu olukorda kus tagant tulev kiirem sõitja karjus läbi mootori mürina,et "tulen..lase mööda"...Kuidas oleks algajal või aeglsemal kõige õigem tegutseda,et ei rikuks ära kiire mehe sõitu ja ka aeglane jääks püsti-terveks?Aeglane-algajam sõitja on ju ise nii ametis oma sõiduga ning igal mehel tekib ju mingi oma trajektoor rajal ning kui seda "sunnitakse" äkki-ootamatult muutma...võib ju algaja ootamatult nt piduri põhja tallata..aga siis sõidab kiirem ju sisse...oi seda pahandus siis pärast,kui mõne mehe nt poodiumi koha ära rikkusid.Muide nii juhtus vist Kauritiga kui aeglasemad kukkumise korraldasid kuhu mees õnnetult sisse põrutas.
Teiseks:kujutan ette,et igal sõitjal võiks olla eesmärk,et kuhuni ta võiks jõuda või mis asja selgeks(selgemaks)saada...siis mina sean endale selle hooaja eesmärgiks natukenegi aru saada ning selgemaks õppida neid nn moguleid-küüre-laineid...kuidas neid iganes nimetama peaks.Eile oli ka lausa lust vaadata kuidas kiired poisid neid võtavad ja samas oli näha kuidas selle elemendi mitte käpas olek sõidu aeglasemaks teeb...kuidas tasakaal ära kaob ja hoog raugeb..või siis tsikkel mehe nagu lingust visatud rattalt maha lennutab.Minul on nagu füüsiline hirm nende ees ja sellel elemendil toimub totaalne vingerdamine-ühest raja äärest teise kõikumine,oi mitu korda ma käntsa olen pannud just selles elemendis jne....Siit küsimus,et kuidas ma seda elementi õppima pean?Ei usu mina,et nt Leok,il see asi nooruses hommikul ärgates ja tsiklile istudes selge oli.Seega olen nagu "suur kõrv kuulamaks õptust ja käsi kui keegi minuga koos õppida tahab"?
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
- Tänatud: 1 kord
Trennis ju räägiti: sõida oma rada. Küll see kiirem sust mööda saab.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
reinuvader kirjutas:...selgemaks õppida neid nn moguleid-küüre-laineid...kuidas neid iganes nimetama peaks.Eile oli ka lausa lust vaadata kuidas kiired poisid neid võtavad ja samas oli näha kuidas selle elemendi mitte käpas olek sõidu aeglasemaks teeb...kuidas tasakaal ära kaob ja hoog raugeb..või siis tsikkel mehe nagu lingust visatud rattalt maha lennutab.Minul on nagu füüsiline hirm nende ees ja sellel elemendil toimub totaalne vingerdamine-ühest raja äärest teise kõikumine,oi mitu korda ma käntsa olen pannud just selles elemendis jne..
Näiteks see lõim: http://www.thumpertalk.com/forum/archiv ... 86103.html
üks tera sealt - õppimiseks hakka kiirust lisama alles lainelise osa lõpupoole, kui sile maa juba "käega katsuda".
-
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
Tere,selline küsimus,et kas Honda crf 250 r (2006) krossikal peab mootoriõli kontrollimiseks õlivarda sisse keerama ja siis näitu vaatama või siis lihtsalt "sisse kastma"?
Tänud ette.
-
Tere!
Tehniline mure,et vb keegi annab nõu kust otsida probleemile lahendust:...Külmalt käivitub normaalselt kuid soojalt,eriti kui on rajal ennast juba "pehmeks" sõidetud ja juhtub välja surema...kukkumine või miskit sellist...siis no käima löömine on tõeline peavalu.Teine mure...1-2 käik,pill kakub-paugub-jõnksutab..jõudu nagu jääb puudu...3 käik jne...probleeme pole?Masinaks Kawasaki 250F/2004a.
Aa ja mu mõni postitus tagasi kirjutatud mure nende küürude ületamisega....Põlgaste raja tagumises otsas need madalamad küürud....progress on olemas,hooga peale,keha taha...ja täitsa edeneb.Aitähh kes nõu andsid.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
-
-
- Kontakt:
Millise aja tagant enduroratta tagumist amorti (pds aastast '00) hooldama peaks? Sõidustiil on suht pühapäevane ... üks hondamees arvas, et endurohobiklassi jaoks käib küll aga hr. jalgrattur ja tema vanaema roniksid vist mööda seina üles mind nähes .
Peaks kord aastas, aga kui sa kord 2 aasta jooksul teed, on isegi ülihästi. Aga tõenäoliselt ei juhtu midagi, kui kord 5 aasta jooksul teed sinu sõidutiheduse ja kiiruse juures. Või siis kui mingi anomaalia esineb (leke, vedel jne).
-
- Tsikkel: chopper made in USA
No näed hr. Bitter. Kohe kohe said spetsi käest vastuse. Aga minu soovitus- mine Saku motokluppi ja küsi Aadu Siku käest või loe manuaali kui on. Jumala pärast ärge nüüd hakake Sikku sõimama nagu Kovaliga tegite. Mind ja mu vanaema võib- muuseas ta on mitmekordne NL ja Eesti meister nii krossis kui rinkas.
-
- Kontakt:
reinuvader kirjutas:Loomulikult kasutan...alati kui mootor kuum.
Siis võiks kahtlustada, et klapivahed paigast ära (väikesed), kui karpa settingud on muidu ok (tehaseseades).
-
- Kontakt:
Nii manuaal kui ka Aadu ütlesid sisuliselt sedasama, mis mella. Peaks vähemalt õli ära vahetama.
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
- Tänatud: 1 kord
Ei hakka kah jälle uut teemat tegema. 04 aasta kx250f töötab normaalselt ainult tühikäigul ja gaas põhjas. Kui mõnes muus asendis "sujuvalt" gaasi hoida, siis hakkab puterdama. Arvatavasti karpas jama. Nõela olen igat asendit proovinud, aga ei aidanud. Mida veel sättida ?
-
- Kontakt:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.