Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
Kas see on absoluutselt kõige vaiksem? Mu oma 900W on ka piisavalt vaikne ja jaksab kõrgemale kui see Kärcher ... aga vihmutile ikka ei piisa
.
E: Urmas66 - majas on trassivesi, kastmisveele eraldi mõõtjat pole pannud, Kastan salvkaevust.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
bitter kirjutas:Kas see on absoluutselt kõige vaiksem?
Mu oma 900W on ka piisavalt vaikne ja jaksab kõrgemale kui see Kärcher ... aga vihmutile ikka ei piisa
.
Pumpamis survet pead vaatama,et vihmuti hästi töötaks.Antud Kärheri pumbal see 0,45bar ,mis on ikka väga vähe.Ma vahel kasutan kodus ka vihmuteid muru kastmiseks,aga siis võtan ikka veevärgi(oma kaevust) vett ja seal mul surve pandud 4,5 bar.Sellega töötavad minu vihmutid ilusti.Pakun,et ega alla 2-3 bar ei toimigi need asjad.
Kui kasutad oma kaevu,siis miks sa ei kasuta maja veevärki?Või on kaevud erinevad?
Kui nii,siis hüdrofor koos korraliku põhjaklapiga peaks suht igavene olema ja ka korraliku surve tagama.Paigutad selle majja ja asi igaveseks lahendatud.
Mul põhjaklapp koos hüdroforiga(tegelikult on see ikka vee automaat,aga rahvakeeli nii nimetatakse) juba ühes kohas aastast 2005 töös ja põhjaklapiga pole ühtki probleemi.Kaks pumpa on samas selle ajaga ära koolenud,aga mitte põhjaklapp.Vesi asub umbes 6m sügavusel,mida pumpab 1-2 korrusele ja kokku 4 korterisse.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Hetkel on kell 15:53 ja sinu nimi on vist J*s T***g? võin eksida ka natuke. Sul on siiasamma foorumisse piisavalt infot postitatud (juhul, kui üldse pihta läks)
Piipz kirjutas:Hetkel on kell 15:53 ja sinu nimi on vist J*s T***g? võin eksida ka natuke. Sul on siiasamma foorumisse piisavalt infot postitatud
(juhul, kui üldse pihta läks)
Kell kellaks, aga JT on pikalt mööda. Tegelikult on omal kogemus kui klient küsis, et mis minu nimi on. Ehk siis tema nimi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
kaimex kirjutas:Piipz kirjutas:Koi - bitter ju kirjutas, et just sellist pumpa ta ei taha
Mul on see pump, tõmbab 2m sügavuselt muidu üles küll aga vooliku peab ise enne täis kallama, muidu jääbki ketrama. Ning minuarust ei tee ta nii kõva müra midagi. Eks see oleneb, mida bitter müra all silmas peab.
Mul ka selline a veidi võimsam. Ca 10 m tõmbab ülesse a surve nõrgeneb iga meetriga. Linna küsisin sellepärast et tartus sõber tegeleb torude ja pumpade ja kõige vajalikuga. Muidu oleks saanud läbi minna ja rääkida temaga.
Nii üldise harimise mõttes kirjutan siia, et 10m (vett) on absoluutne vaakum ja see ei ole ühelegi pumbale jõukohane
Tavalised pumbad suudavad ilma erilise probleemita imeda4..5m, parimad nii 8m (imemise pool peab muidugi vett täis olema).
Ja rõhk pumba järel = pumba tõstekõrgus - imemise kõrgus. Ehk siis kui pump suudab tõsta 11m (1,1bar) ja imeb 5m (0,5bar) sügavuselt, siis rõhk pumba järel ongi kõigest 0,6bar (6m). Kui sellise pumba järel on nüüd veel 1/2" voolik pikkusega xxm, siis sellisest combost vihmutile loomulikult ei jätku.
Alustada tuleks vihmuti poolt, et palju see kulu ja rõhku vajab, seejärel leida vooliku takistus sellise kulu juures (seejärel muretseda suurem voolik ) siis teha kindlaks kui sügavalt tuleb imeda ja siis valida pump.
No siis on vaja puurkaevupump sinna panna. Mul küll tavaline jublakas lööb 2,5m pealt vee välja ja suudab kastmis asjad käimas hoida. Tootlikus oli vist 15m3/h.
Ja puurkaev on mul 50m sügav. Pumbal pole küll see probleemiks.
Midagi sellist kastab kapsaid.
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
wend kirjutas:No siis on vaja puurkaevupump sinna panna.
Mul küll tavaline jublakas lööb 2,5m pealt vee välja ja suudab kastmis asjad käimas hoida. Tootlikus oli vist 15m3/h.
Ja puurkaev on mul 50m sügav. Pumbal pole küll see probleemiks.Midagi sellist kastab kapsaid.
Maaks sinu jaoks mõõdan ära kui soome lähen. Minuarust silma järgi ca 9-10 suutis. Kaev sügavam a edasi null.
Wend: kindel, et 15 m3\h? Sellist pumpa pole sõbral poes müügiski. 1000 eurine pump, mis just müüdi suudab pumbata 3 kuupi tunnis max. Tõstekõrgus 150m max, töörõhk max 15 bari. Pump sub1-120. Võimsamaid ka, aga üle tonni maksta on päris karm...
-
- Toetajaliige
wend kirjutas:No siis on vaja puurkaevupump sinna panna.
Mul küll tavaline jublakas lööb 2,5m pealt vee välja ja suudab kastmis asjad käimas hoida. Tootlikus oli vist 15m3/h.
Ja puurkaev on mul 50m sügav. Pumbal pole küll see probleemiks.Midagi sellist kastab kapsaid.
Maaks sinu jaoks mõõdan ära kui soome lähen. Minuarust silma järgi ca 9-10 suutis. Kaev sügavam a edasi null.
Wend: kindel, et 15 m3\h? Sellist pumpa pole sõbral poes müügiski. 1000 eurine pump, mis just müüdi suudab pumbata 3 kuupi tunnis max. Tõstekõrgus 150m max, töörõhk max 15 bari. Pump sub1-120. Võimsamaid ka, aga üle tonni maksta on päris karm...[/quote]
Maaks tegi teadusliku poole lihtsate sõnadega selgeks.Tegelikult ikka jah üle kaheksa m pole füüsika seadute järgi võimalik vett imeda,sest vee sammas lihtsalt katkeb,olgu su pump ise kui võimas tahes.Selliseks puhuks on juba süvaveepump vajalik.Mul isiklikult on kaev 45m ja pump on 42m peal.Tegemist Grundfosi parima tootega ,mis 2007 a saadaval oli.Toidab meil ära kaks maja ja ühe saunamaja ning kõik sinna juurde kuuluva.Survet hoiab ühtlaseba 50l hüdrofor.Algselt oli 24l,aga see oli natuke väike.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
Vapsik kirjutas:Oleks vaja SonyEricsson C901-le uut displayd, oskab keegi öelda kust otsida. Äkki on kuskil kohalik Ericssonide "surnuaed"?
Ebay-d ja aliexpressi tean ise ka.
Tõstan veelkord üles koos pildiga. Äkki kellelgi vedeleb terve ekraaniga isend kusagil.
-
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Vapsik kirjutas:Vapsik kirjutas:Oleks vaja SonyEricsson C901-le uut displayd, oskab keegi öelda kust otsida. Äkki on kuskil kohalik Ericssonide "surnuaed"?
Ebay-d ja aliexpressi tean ise ka.c901.jpg
Tõstan veelkord üles koos pildiga. Äkki kellelgi vedeleb terve ekraaniga isend kusagil.
K750i oma ei lähe sinna? Silma järgi võiks suht sama suurusklassi tellised olla. Kui sobib, siis ehk leiaks kuskilt kolikambrist üles.
-
Milline arvestatavatest pankadest pakub kõige soodsama fikseeritud intressiga tagatiseta väikelaenu ? Tüüptingimuste võrdlus pole päris see, mida otsin. Kust olete kõige soodsama intressi suutnud välja kaubelda ja kui palju see on olnud?
-
- Toetajaliige
Heikik kirjutas:Milline arvestatavatest pankadest pakub kõige soodsama fikseeritud intressiga tagatiseta väikelaenu ? Tüüptingimuste võrdlus pole päris see, mida otsin. Kust olete kõige soodsama intressi suutnud välja kaubelda ja kui palju see on olnud?
Ilmselt on intress suurtes pankades paigas ja avalikult kodulehel üleval.Soodust võid oma kodu pangast saada,aga ei pruugi.Väikelaen pole ilmselt see asi millega pank sinuga kauplema hakkab.
ML-Transport AS
Kas LED suunatule releega võib midagi juhtuda, kui ühendada hõõgpirnid taha korraks? Ainult 1 paar.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Kas see on kindlasti spetsiaalselt ainult LED-ide relee? Mina olen näinud ainult universaalseid, st mõlemad toimivad.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
Heikik kirjutas:Milline arvestatavatest pankadest pakub kõige soodsama fikseeritud intressiga tagatiseta väikelaenu ? Tüüptingimuste võrdlus pole päris see, mida otsin. Kust olete kõige soodsama intressi suutnud välja kaubelda ja kui palju see on olnud?
Danske bank 1,8 %
Piipz kirjutas:Kas see on kindlasti spetsiaalselt ainult LED-ide relee? Mina olen näinud ainult universaalseid, st mõlemad toimivad.
Ei oskagi öelda, kas spetsiaalne, ilma takistite lisamiseta LEDid toimivad. Muidu olid strobo efektiga. Riskisin ühendada, üks paar (LED) vilgub õige pisut kiiremini. Saab vist paar päeva sõita küll.
-
Pontus kirjutas:Heikik kirjutas:Milline arvestatavatest pankadest pakub kõige soodsama fikseeritud intressiga tagatiseta väikelaenu ? Tüüptingimuste võrdlus pole päris see, mida otsin. Kust olete kõige soodsama intressi suutnud välja kaubelda ja kui palju see on olnud?
Danske bank 1,8 %
Whaaat? Suvakas väikelaen ikka, mitte kodulaen või liising? 1,8 % muu laenutoote puhul tundub ulme. Edit: mul pole, kurat, autoliising ka nii vähe.
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
Heikik kirjutas:Vapsik kirjutas:Vapsik kirjutas:Oleks vaja SonyEricsson C901-le uut displayd, oskab keegi öelda kust otsida. Äkki on kuskil kohalik Ericssonide "surnuaed"?
Ebay-d ja aliexpressi tean ise ka.c901.jpg
Tõstan veelkord üles koos pildiga. Äkki kellelgi vedeleb terve ekraaniga isend kusagil.K750i oma ei lähe sinna? Silma järgi võiks suht sama suurusklassi tellised olla. Kui sobib, siis ehk leiaks kuskilt kolikambrist üles.
Tööosa neil paljudel ilmselt sama aga pealmine klaas on kahjuks mudelispetsiifiline. Ja C901-l need koos.
-
- Tsikkel: Hayabusa
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
Küsiks laagrite kohta. Kas All Balls või Tourmax? Hinnavahe pea kahekordne. Aga kuidas on kvaliteediga? Jutt käib esihargi laagritest.
...mitte nagu need tänapäeva noored, kelle ainuke musklitrenn on arvutihiire liigutamine ja pakk paberit printerisse tõsta tekitab juba eluaegse seljavigastuse...
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
martin727 kirjutas:Küsiks laagrite kohta. Kas All Balls või Tourmax? Hinnavahe pea kahekordne. Aga kuidas on kvaliteediga? Jutt käib esihargi laagritest.
Viimasest pole küll kuulnud, kuid AllBalls'i toodang ei ole just kõige kvaliteetsem ja vastupidavam.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Ma nüüd jätkan sedasama küsimust, kui rattalaagreid saan osta õiges mõõdus mõnelt kohalikult laagrimüüjalt, siis kas lenksulaagritega ei võiks sama keiss olla? Et kui tean mõõtusid või lähen laager näpus kohale? Või on need nii erilised laagrid, et peab mingit brändi otsima?
Ma olen seni lihtsalt mõõtu teades firma(de)sse vajunud ja reeglina ka õige laagriga välja jalutanud. Läbi tsiklijuppidefirma tellides oleks hinnad kosmilised, parim hitt oli ca 200 krooni tellitav laager versus Laagrikeskuse vms 8-kroonine sama asi. Kokkuhoid on ostujõud
-
- Tsikkel: Punane KTM
- Tänanud: 52 korda
- Tänatud: 25 korda
Kas keegi oskab mind juhatada, kustkohast võiksin saada -06 Z750S-le tagumised ketipinguti plekid või kuidas iganes neid kutsutakse. Mingil tundmatul põhjusel olid need eelmise omaniku poolt suurte seibidega vahetatud ja riivab silma.
Kui lenksulaagrite vahetamiseks läheb, soovitan kuullaagrid vahetada koonusrull laagrite vastu.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Piipz kirjutas:Ma nüüd jätkan sedasama küsimust, kui rattalaagreid saan osta õiges mõõdus mõnelt kohalikult laagrimüüjalt, siis kas lenksulaagritega ei võiks sama keiss olla? Et kui tean mõõtusid või lähen laager näpus kohale? Või on need nii erilised laagrid, et peab mingit brändi otsima?
Enamusel on standard mõõtu laagrid ja peaks võtma siis ikkagi rulliga koonuse, mitte kuuliga. Mõnel on seal spets tihendid ja neid laagripoest ei saa. Ehk siis jah, igati odavam ja mõistlikum on laagripoest osta, kui just ei ole vaja ka tihendeid juurde. Näiteks gixxefil oli all mingi eriline tihend ning alumise laagri sisesaale oli selle jaoks spets kraega, küll aga mõõtudelt standard.
Villem aka Villu aka Madis

Mul viimati Streetmotos käis küll asi nii nagu peab, ehk standardlaagrid ja -simmerid tulid laagripoe hindadega ja "imelikud" telliti Honda originaalid "motopoe" hindadega. Eraldi oma pea vaevamine ja mitme poe vahel jooksmine pointless. Ilmselgelt on muidugi abiks, kui laagrid enne päevavalgele tirida ja mõõdud pealt maha lugeda, aga usun et see pole hädavajalik.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Re: Objektiseerimisest...
Kõiketeadjad, miks nemad lappide peale istuma on pandud? Kas sealmaal tampaxeid/ tenaladysid ei tunta siis või?
https://www.biker.ee/img/daily/166.jpg
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Re: Eriti Rumalad küsimused
Et higised kintsud läikiva sadula peale jälgi ei jätaks.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju