euroopa reis 2006

Kasutaja avatar

ilmar

Lugemata postitus Postitas ilmar »

Jah, Tatrad oleks 1 hää idee.

Rumeenia kohta veel niipalju, et inimesi ja külasid on erinevaid. Ligitikkuvaid jõmpsikaid kohtasin vaid korra, see oli ilmselgelt mustlasküla. Paarkümmend kilomeetrit eemal väikeses linnas olid hoopis teistsugused inimesed. Väärikad ja reserveeritud, ei mingit röövlibandet. Nii et väga ei maksa karta. Kui ikka silmad lahti hoiad, ei juhtu midagi, mul polnud ühtki kriminaalset intsidenti.
Väiksemad teed on tõesti kohati üsna pahas seisukorras, samuti on kohalikel võluv komme teetöid mitte märgistada. Et siis 20 cm astang killustikule jms. on täitsa tavalised. Ei mingit hoiatust. Mägedes tekivad vihmaga teedele jõed, kohati on sealt üsna hirmus läbi sõita.
Triplekix, mine Constantast paarkümmend kilti lõunasse, seal on Costinesti. Väike koht, odav öömaja, ükski maja pole merest kaugemal kui kakssada meetrit. Tee ääres on inimesed siltidega "casare", see tähendab majutust. Kui on silt "apa calda", siis on neil ka sooja vett:) Mul on kuskil ka mingi öömajatelefoninumber.
Tasub veel käia ka Doonau deltas. Sõita näiteks Tulceasse ja säält sadamast end laeva peale nuruda. Päevane reis peaks olema mingi 40-50 eurot per laev, näiteks kaheksakesi polegi nii kallis. Mina+2eestlast moodustasime juhutiimi mingite šveitslastega. Tegelikult oleks see delta lausa eraldi matka väärt, päevase laevakruiisiga saab asjast vaid õrna aimu.

Rumeenia on väga ilus maa, tasub minna. Eelmisel aastal oli veel täiesti turistivaba, mis tähendab, et kõik on ÄÄRMISELT odav (v.a. Bukarest). Sel aastal kohtasin rohkem välismaalasi, aga ma ei saanud bukarestist välja. Maal on vist ikka kõik vanamoodi.

Kütuse hind on viimase aastaga kõvasti tõusnud (EU ootuses on vist makse tõstetud), kuid see on nii ju igalpool "uues Euroopas".

Ah, mis ma ikka lobisen.

ilmar
_____
Africa Twin

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”