Milline kett parim?

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Mina paneksin ikkagi 520.
OK, mingi kandi pealt nõus, aga mis on su valiku põhjendus? Mina võin oma 530 valiku sellele tavalisele tänavarattale põhjendada järgmiselt:

1. 530 on tootja poolt peale pandud ja seetõttu default, mida ka tarvikukataloogid esmasena pakuvad
2. 530 on kauakestvam (tõmbetugevus 4,31, 520-el aga 3,65) Iseloomustab materjali tugevust. Kui see samas suhtes kestvusesse konverteerida, siis 530 peaks kestma 20% kauem
3. 530 komplektid on sellele rattale suure tõenäosusega alati kaupluse laos olemas. 520 konfi peaks reeglina tellima

530-lt 520 peale kaldumise põhjusi on minu arvates vaid 2:

1. Kett umbes 20% odavam
2. Veeretakistus on 6-7% väiksem (indeks 520-el 3,45 ja 530-el 3,63)

Kaaluerinevus selle massiga ratta puhul pole vist mainimisväärt. Küll on mu juures käinud see aasta mitu CBR-i, kes on telefoni teel tellinud endale uue keti ja siis järgi käinud ning tagasi tulnud, kuna ratas oli rinkat sõitnud ja peal olid 520 hammakad. Vend vahetas ainult ketti ja oli siis portsu otsas, sest päris aus olles ei tule ma alati selle peale, et küsida: "Mis laiusega ketti vaja on". Arvan, et olete minuga nõus, kui väidan, et 80-90% meie motoringkonnast hakkaks selle küsimuse peale kokutama: "...mis laius - kust ma tean". Ja õigustatult, sest ega ei olegi kohustuslik inimesel teada oma ratta kõiki parameetreid. Mina ka ei tea täpselt, mis kujuga piduriklotsid mu tsiklil on enne kui ma neid lahti pole kiskunud. Ja kui läheksin ostma ning mulle näidataks uusi ja küsitaka kas õiged - kehitaksin õlgu.

Aga nigga, siiski sooviks su 520 ketisoovi põhjusi. Saaks ka ehk asja teise küle pealt vaadata.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”