Kiiver !

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Pole midagi öelda, hästi paned (rikkur) Primo...aga Direktori jutuga olen igati päri ja ise peale kukkumist kiivrit võpsi ei viska...endagi kiivril mõned "kaunistavad" kriimud peal...tegemist siis Firstracing krossikiivriga, aga kuna kiiver on seest oma 4 aastaga ära vajunud siis on endalgi plaanis korralikum Arai või Shoei soetada (brandi valik seotud ainult nende firma kiivrite mugavusega)
SM
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

MIS MÕTTES "hästi paned rikkur"??? See, et kiiver on mõeldud üle elama 1 (korralikku) kukkumist on tootjatepoolne fakti konstanteering mitte mingi hägune unenägu. Kiivri omadused muutuvad peale kukkumist....sisu deformeerub ja kooresse võivad tekkida (mikro)mõrad, mistõttu ta järgmisel korral ei kaitse enam samapalju ja puruneb kergemini. Samamoodi nagu tänapäevased autodki....nad deformeeruvad et säästa sõitjate elu. See, et teie sellistest tõsiasjadest ei hooli, on teie mure, kuid sõimata kedagi seepärast jobuks või rikkuriks ja väita et kogu tootjate ja testijate ja uurijate jutt on jama....see on juba bull****. Tahate sõita II m-s aegse saksa potiga...sõitke, teie pea, tahate kukkuda 10 korda sama kiivriga: palun. Kuid ärge tulge ütlema et just nii on ainuõige.
Lisaks sellele ei saa võrdsustada tänavasõidu (või rinka-) kiivrit krossikiivriga. Niipalju kui ma aru olen saanud, erinevad nad lisaks välimusele ka omadustelt. Pealegi ei kukuta krossikiivriga reeglina asfaldile, ehk siis kukkumisingimused on teised ja vastavalt sellele ka kahjud...kui just ei kukuta peaga vastu kivi. Või tuleb keegi väitma et asfalt on sama pehme kui pinnas?

Zeek, saab lolli jutu peale kurjaks
Elu on...

jussuf

Lugemata postitus Postitas jussuf »


Viimati muutis jussuf, 30 Juun 2008, 21:30, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Seda enam ju ;)

Kuna kordamine on tarkuse ema siis veelkord: kiiver on PEA asi...ja see, kui kõrgelt te oma peakolu hindate ja kuiväga teda säilitada soovite on juba teie endi teha...

Zeek, ei arva et kiiver peab just kõige kallim olema, kuid seda et ta korralik ja korras olema peab, arvab küll
Elu on...
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Jutt jumala õige et kiiver peab olema korras ja korralik kuid meetri kõrguselt asfaldile kukkudes ei ole teab mis suur mats ja vaevalt see kiivrile suuri vigastusi teeb, kellel meist poleks kunagi kiiver peegli või rutska otsast maha kukkunud, minul küll on ja ei usu et kiiver nüüd kõlbmatu oleks...mis aga puutub sellesse et keegi pani hirmsa laksu, koguni nii hirmsa et kiiver on edaspidiseks kasutuseks pea kõlbmatu, siis ma tahaks näha mis juhtus mehega kes seda kiivrit kandis ja kas temast enam üldse sõidulooma on...täpsustaks veel seda krossikiivri ja asfaldi suhet kaa, mina nimelt sõidan sm tsikliga ja krossikiivriga nii ringrajal kui tänaval nii et kaitsma peab see mind ka kõvema pinnase vastu kui muld ;)
SM
Kasutaja avatar

anarhismikaplan

Lugemata postitus Postitas anarhismikaplan »

Kui keegi tahab ainult stiilile panustada, siis mul vedeleb kodus kolm salvo kiivrit Suht hästi säilinud (ainult poroloon on pisut mäda). Punased munakoored aastast 69 ja orants nokaga munakoor aastast 91. Nii et stiilile panustajad võtke ühendust ja ma võin need kalli raha eest maha müüa :D
(üks punastest on ka kukkunud, ja võib vabalt korduvalt kasutada) :twisted:
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Kiivri"test"

Lugemata postitus Postitas Mix »

http://www.magnaclub.ru/photo/members/d ... kaska.mpeg
.. või oleks selle pidanud "huumor" alla panema... :roll:
-
-

Teema algataja
direktor

Lugemata postitus Postitas direktor »

hehee. Point oli siin teemas jah tegelikult pigem sellest, et kui kiiver kukub meetri kõrguselt maha, tuleks see otsemaid musta kasti poole saata. JA sellest mina aru tõesti ei saa :?

Sekopää

Lugemata postitus Postitas Sekopää »

direktor kirjutas:
hehee. Point oli siin teemas jah tegelikult pigem sellest, et kui kiiver kukub meetri kõrguselt maha, tuleks see otsemaid musta kasti poole saata. JA sellest mina aru tõesti ei saa :?

kurat, see ajab ilgelt närvi, kui inimesed ei loe korralikult teiste tekste läbi ja hakkavad kohe vaidlema, justkui tahaks teisele näidata, et 'sa oled ikka ilge turakas küll ja mis sa siia üldse otsid'. Sellist suhtumist kohtab peaaegu igas teemas siin.
Primo kirjutas, et IDEAALJUHUL tuleks meetri kôrguselt kukkunud kiiver ära visata. See ei tähenda, et keegi seda ka praktiliselt teeks vôî tegema peaks (aga kindlasti vôîb mônî selline inimene leiduda). Ka meetri kôrguselt asfaldile kukkuv kiiver VÔIB saada mikrokahjustusi, mis VÔIVAD kiivri kesta ja seega kaitseomadusi mingil määral kahjustada.
A ikka on vaja mingi lause kuskilt välja urgitseda, see suureks puhuda ja vaidlema hakata. Peaasi, et actionit saab, teksti sisukus, informatiivsus on viimane asi.

tige S
Viimati muutis Sekopää, 07 Okt 2005, 18:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

direktor kirjutas:
Ok.Siin on aetud segi see et keegi meist ei ole nii rikas, et meetri kõrguselt asfaldile kukkunud kiiver iga kord välja vahetada. Kuid tõsi on see, et meetrilt asfaldile kukkunud kiivrisse tekivad mikrokahjustused, mida ei näe, kuid mis hiljem - tõsise kukkumise korral, ei võimalda kiivril toimida nii, nagu tootja ja normid ette näevad.
Sangpommi võime tõesti rahulikult meetrilt maha visata, ilma et tal peale värvikahjustusi muud juhtuks.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Täitsa offtopic küll, aga ma usun, et kui sa sangpommi meetri kõrguselt betoonile viskad, nii et ta sanga peale kukub, siis võib see sang vabalt küljest murduda. Endal kunagi üks väike hantel läks pooleks, kui teine, väheke suurem hantel talle peale kukkus. Nad on mingist üsna rabedast sulamist valmistatud.
Joel

Teema algataja
direktor

Lugemata postitus Postitas direktor »

Sekopää kirjutas:
direktor kirjutas:

kurat, see ajab ilgelt närvi, kui inimesed ei loe korralikult teiste tekste läbi ja hakkavad kohe vaidlema, justkui tahaks teisele näidata, et 'sa oled ikka ilge turakas küll ja mis sa siia üldse otsid'. Sellist suhtumist kohtab peaaegu igas teemas siin.
Primo kirjutas, et IDEAALJUHUL tuleks meetri kôrguselt kukkunud kiiver ära visata. See ei tähenda, et keegi seda ka praktiliselt teeks vôî tegema peaks (aga kindlasti vôîb mônî selline inimene leiduda). Ka meetri kôrguselt asfaldile kukkuv kiiver VÔIB saada mikrokahjustusi, mis VÔIVAD kiivri kesta ja seega kaitseomadusi mingil määral kahjustada.
A ikka on vaja mingi lause kuskilt välja urgitseda, see suureks puhuda ja vaidlema hakata. Peaasi, et actionit saab, teksti sisukus, informatiivsus on viimane asi.

tige S
hehee. justjust, et actionit saaks. muidu kui igaüks ütleks et kinnine kiiver on öffköörs turvalisem oleks vabsee jura siin foorumis ju. või mis? :wink:
Kasutaja avatar

nummert

Lugemata postitus Postitas nummert »

ma ei suutnud sõita enam suvel tavakiivriga kohe kuiseismajäid oli ÕHKU!!! :oops:
See oleneb muidugi kiivrist endast..mõni on eestlühem ja teine jälle natuke pike..[eest kinnine]
LaulasmaaMotoClub
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)

Teema algataja
kikerman34

Lugemata postitus Postitas kikerman34 »

Aga paljud kannavad kiivrit ainult selleks,et politseiga pahandusi ei tuleks ja neil on jumala ükskõik mis kiiver on. :idea:
Kasutaja avatar

montesa
Tsikkel: Yamaha R1 110kw 98.a

Lugemata postitus Postitas montesa »

*
Viimati muutis montesa, 31 Mai 2010, 00:02, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

montesa: aga sa keset tänavat ei k**e ega s**u ka seepärast, et nii pole ilus teha ja poest ei varasta kuna selle eest tekib probleeme kohe aga kui vahele ei jää, siis võib jne?
ma loodan siiralt, et sa oled kunagi pea peale kukkunud ja see sinu viimane post on koomaseisundis viimase allesoleva ajuraku tõttu siia ilmunud.
aga kui see on sinu arvamus, siis mul on sinust kahju. ja kui sa ennast ilma kiivrita peast vigaseks sõidad, siis mul ei ole sinust kahju. pigem hea meel.

edit: anna andeks, selle kirjutamise alguses ma ei teadnud, et sa oled 16 aastane. see ütleb kõik. ma loodan, et samõne aja päras oma selliseid mõtteavaldusi loed vähemalt kerge piinlikkusetundega...

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

10p Credole.

Te noored mõelge vahest sellepeale ka kui juhtub,siis mida peavad teie vanemad/sõbrad/lähedased tundma kui näevad sind rikutud näoga igaveseks.Isegi 20 km/h pealt on võimalik nägu ära rikkuda.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”