ülevaatus + kindlustus
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
ülevaatus + kindlustus
mida te teete, kui seadus vastu võetakse?
loodame kõik et ei võeta:) ilgelt nõme oleks küll piirajaid uuest vahele toppima hakata. muidugi teine variant oleks see lülitiga süsteem osta.
loodame kõik et ei võeta:) ilgelt nõme oleks küll piirajaid uuest vahele toppima hakata. muidugi teine variant oleks see lülitiga süsteem osta.
Kus juures mina võtan seda asja rahulikult ja kui tulebgi see seadus siis müün rollu maha(niigi kevadel plaanis) ma vaikselt juba vaatan bike pooole 

Oman ka uunikumi 1957 a http://www.u-pop.ee/autoline/car/1972/
-
Teema algataja
kahju teie unistusi rikkuda, aga vaevalt et keegi hakkab neid plastiktaburette dyno pingis või kuskil katsetama. kui registreerimiseks läheb siis on vaja tüübikinnitust, ükskõik mis EU maa oma. enamus rolleritel peaks see olemas olema, kuna hollandis ja mujal on rollerid ja mopeedid ammu arvel.
tel. 52 555 68
ken100 kirjutas:el. piiraja siis![]()
Aga kasutatud rollerite müügi hinnad lähevad kõvasti odavamaks siis, kui sedaus vastuvõetakse.
miks sa seda arvad?????
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
-
Teema algataja
TEgelikult on see registreerimine ju hea sest siis on kõigil numbrimärgid jne ning siis kohe kui keegi teeb mingi avarii või põhjustab õnnetuse sis on kohe hea vaadata numbrimärki, ning samuti jääb siis arvatavasti alla 14 aastaseid sõitjaid ka vähem.
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
kindel?
kus te võtate seda yltse et tuleb selline seadus või asi???
kas on äkki anda mingi link või asi...??

LaulasmaaMotoClub
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)
-
Teema algataja
Re: kindel?
Tahaks ise ka näha.nummert kirjutas:kus te võtate seda yltse et tuleb selline seadus või asi???

-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: kindel?
Keegi pole ju siin rääkinudki, et TULEB. Lihtsalt seadusesilmad olevat seda vargsi plaaninud.nummert kirjutas:kus te võtate seda yltse et tuleb selline seadus või asi???
http://www.sloleht.ee/(ufnzfe55h02ef345 ... &id=172896
Ja postimehe artikli lõpus ka põgusalt viidatud:
http://www.postimees.ee/210105/esileht/ ... 155688.php
Mopeedi-ja rolleriomanikke puudutavat uuest seaduseelnõust kopitud:
(4) Vähemalt 16-aastane isik tohib mopeedi ja või pisimopeedi ning mopeediga võrdsustatud sõidukit juhtida, kui tal on mistahes mootorsõiduki juhtimisõigus.
(5) Mopeedi ja mopeediga võrdsustatud sõiduki juhtimiseks ei nõuta juhiluba isikult, kes on enne seaduse jõustumist saanud vähemalt 16-aastaseks.
36) AM kategooria - Mopeed on kahe- või kolmerattaline mootorsõiduk, mille valmistajakiirus on üle 6 km/h kuid mitte üle 45 km/h ja mille töömaht sisepõlemismootori korral ei ületa 50 cm3 või suurim kasulik võimsus ei ületa 4 kW, või mille suurim püsi-nimivõimsus elektrimootori korral on üle 0,25 kW, kuid ei ületa 4 kW. Mopeediks loetakse ka eespool esitatud tingimustele vastav kerge neljarattaline mootorsõiduk, mille tühimass ei ületa 350 kg ja mille hulka ei arvestata elektrisõiduki korral akude massi;
3) Mootorrattaga ja mopeediga sõitmisel peab sõitja kandma kinnirihmatud motokiivrit.
5) mootorratta, mopeedi, pisimopeedi või jalgrattaga sõitma nii, et kõik rattad toetuksid pidevalt teepinnale;
(14) Mopeedijuht ei tohi sõita kiiremini kui 45 kilomeetrit tunnis, pisimopeedijuht kiiremini kui 25 kilomeetrit tunnis.
§ 79. Juhi vanuse alammäär
1) 14-aastane — AM-kategooria mopeed
2) 16-aastane — A1-alamkategooria mootorratas, B1-alamkategooria auto, R-kategooria mootorsõiduk;
Viimati muutis Kirs, 02 Nov 2005, 20:12, muudetud 3 korda kokku.
Kahekäega poolt.
Seadus hakkab kehtima 1. jaanuar 2006 minu teadmiste järgi.
Aga ma ei saa aru kas rolleri esmane regristreerimine on kah 1800krooni?!
Pluss veel kindlustus ca 400.- pool aastat ja ülevaatus ka veel lisaks 400.- ?
Liiga kallis ei ole?!?
Kui on nii siis tekib tahtmine oma rolleriga head aega öelda.
Edu!
Seadus hakkab kehtima 1. jaanuar 2006 minu teadmiste järgi.
Aga ma ei saa aru kas rolleri esmane regristreerimine on kah 1800krooni?!
Pluss veel kindlustus ca 400.- pool aastat ja ülevaatus ka veel lisaks 400.- ?
Liiga kallis ei ole?!?
Kui on nii siis tekib tahtmine oma rolleriga head aega öelda.
Edu!
Mopeedi ja mopeediga võrdsustatud sõiduki juhtimiseks ei nõuta juhiluba isikult, kes on enne seaduse jõustumist saanud vähemalt 16-aastaseks.
Aga vot seee punkt on täitsa ok
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
Kasutatud rollerite hinnad just lähevad lakke, kuna arvele võtt ja kindlustus maksab. Ning see, et kas mõõdetakse kiirust on jällegi teadmata. Kahtlen, et see see aasta tuleb, kuid kui tuleb siis EL. piiraja peale ja muu ei koti ausalt öeldes.ken100 kirjutas:el. piiraja siis![]()
Aga kasutatud rollerite müügi hinnad lähevad kõvasti odavamaks siis, kui sedaus vastuvõetakse.

-
- Kontakt:
Ja siis mingi 12-15 aastased ei sõida millegigaken100 kirjutas:Ise arvan, et just odavamaks, kuna
Kuna rollereid hakkatakse vähem ostma (kui nagu nii kindlustus ja üv. kohustuslik võetakse juba pigem 125cc), kui vähem ostetakse siis lasevad müüjad hindu alla, et just nende oma ära ostetaks ikka.

Kui hind langeb, siis ainult sellepärast et turg on nii suur, kõik müüvadken100 kirjutas:Ise arvan, et just odavamaks, kuna
Kuna rollereid hakkatakse vähem ostma (kui nagu nii kindlustus ja üv. kohustuslik võetakse juba pigem 125cc), kui vähem ostetakse siis lasevad müüjad hindu alla, et just nende oma ära ostetaks ikka.

Malaguti Firefox F-15 70 ccm 

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.