ATM ei taha käivituda

Moderaator: Moded

Teema algataja
g2ngster

ATM ei taha käivituda

Lugemata postitus Postitas g2ngster »

Probleem siis selles, et atm 50 ei taha vändast käima minna. Joostes saab käima küll... Vahest harva läheb vändast käima (sooja mootoriga loomulikult).

Segukruvi olen igatpidi kruttinud aga ei aita. Samas on veel see probleem et, jõudu tal enam eriti ei ole. Neljanda käiguga ta enam põhimõtselt ei kiirenda. Karbussi ja düüsid olen ka ära puhastanud.

Kas viga võib olla küünlas?

Jozeph

Lugemata postitus Postitas Jozeph »

Just nimelt.Minul on umbes sama jama.Jõudu erilist ei ole ja vahel sureb välja.Kuid käima läheb laksult.Olin ka karbussi lahti v6tnud kuid k6ik korras.Ma pole enda kyynalt veel vahetanud kuid teen seda kindlalt.Tean veel mõnda venda kellel sama jama.Selgus et küünal vale.Eks se olegi üks atmide põhilisem viga(Küünal vale või katkine)

Teema algataja
g2ngster

Laenasin naabri käest uut küünalt aga ikka sama jama. Küünla süü see igatahes ei ole.

Ahjaa, märkasin ka seda, et küünal on hirmsasti tahmane... Kas äki õnnestus mul saada üks paagitäis kehva kvaliteediga bensiini?

Kuna ma küünla maha kruttisin, siis katsetasin ka kompresiooni. Panin sõrme küünla kohale ja mootorit võis vabalt vändast ringi lüüa... Mäletan seda, et sõbra krossikal ikka nii vabalt sõrme küünla kohal ei hoia...
Seoses sellega siis küsimus et, kas keegi on oma ATM-il silindri maha kangutanud? Kõige saladuslikum tundub mule see, kuidas nukkvõlli kett maha saada, ilma et midkit ära lõhuks... Oskab keegi asjaliku nõu anda või on targem pöörduda teeninuduse poole?

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

kulla noormees,kui sa selle keti maha võtad,siis sa seda enam käima ei saa.Mine parem remonti.

Teema algataja
g2ngster

sellest saan ma aru, et kett on võimalik valesti peale panna ja klapid ära lõhkuda, aga nukkvõllile on peale märgitud kus on klapid "surnud seisus" ja mootorile on ka peale märgitud kus on kolb kõige ülemises asendis... Nende järgi peaks asja ju õigeks saama.

Muidugi on fakt see, et on parem remondionude juurde minna... (Siis saab vähemalt kedagi süüdistada :P )

Teema algataja
g2ngster

Tekkis vahepeal selline küsimus et, kas tal on võimalik ka süüdet sättida? Miskipärast on mul hirmus "karvane" tunne et süüde on vale....

Jozeph

Lugemata postitus Postitas Jozeph »

Vii see ATM hiinlaste(esindusse) juurde ja vaata mida nad seal teostavad.Äkki nad mõikavad seda isegi korda teha.Kes teab
:lol:

Sorry ,et iba ajan
Viimati muutis Jozeph, 24 Okt 2005, 20:02, muudetud 2 korda kokku.

Teema algataja
g2ngster

Pakuks mitte "iba" ajada ja niisama targutada.

Konreetseid vastuseid ootan.

tsiklivendd

Lugemata postitus Postitas tsiklivendd »

Palju sa temaga sõitnud oled?
Tundub ,et asi hakkab kuluma ja vaja kas uued rõngad või juba remont kolb sisse panna, sest tundub, et kompresioon lahja nagu aru saan.

vaidar

Lugemata postitus Postitas vaidar »

sul on rautselt klapi vahe liiga suur või liiga väike...kontrolli kõigepealt seda varjanti ja siis vaata teist kyynalt
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Kõigepealt küsiksin, kas neid ATM-e siis nii kaua eestis müütatud, et on isendeid millel garantiiaeg juba läbi? Kas need mitte kevadel meile müügile ei tulnud? Kui garantii, siis miks ise ajusid k...da?
Nõrgale kopressioonile viitab küll kolvi, silindri, kolvirõngaste viga. Ka erinevatel põhjustel mittesulguvad klapid. On siis tahmunud liiast või klapivedrud puruks.
Huvitav, kuidas saab vale küünal kompressiooni puudumist tekitatda? :roll:
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

tuli üks dsõuk meelde, sorry for offtopic

"Tere, härra apteeker, teate, need küünlad, mis arst mulle määras ja milled te mulle müüsite, ei mõjunud kurat.... andke raha tagasi"

"mis te tegite, SÕITE neid vä?"

"EI; TEAD, PERSE TOPPISIN ?!?!?"
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Tuli ka midagi meelde, küll OT aga...kord vene ajal saatsid traktoristid põllult sovhoosiesimehe ämbriga varuosade lattu kompressiooni tooma. Läkski. Tagasi pole tulnud, vist ei saanud.
Kasutaja avatar

GReddy
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas GReddy »

Ot jälle ehk siis juba 3as :D Piipz on paras killumees!
Vii parem ikkagi kuhugi esindusse aga kui pea jagab tee ise! Ma pakun siit foorumist vastust ei saa kuigi siin tarkurid koos ...lihtsalt see atm on nagu inglise auto :D kui kojamees jamab on asi raadios :wink:

edit : kell on 2.30 ja ma suht unine ehk ajan segast moded kui väga tahate kustuage post ära. ja ärge soovitage : mine magama - point selles und ei tule!

Teema algataja
g2ngster

asi seisneb tegelikult selles, et üks klapp on sisse põlenud....

Muideks, tean paljusid "kollanokkasid" keda on saadetud ämbriga tagavaraosade poodi kompressiooni järele...

Bensuvoolik05

Lugemata postitus Postitas Bensuvoolik05 »

Mul on ATM-il praegu sama viga ,et ei taha käivituda,ja ma arvan,et viga on ,mul küünlas,sest küünlal on nii ädine säde,et se ei plahvata seal,sest kompresjoon kustutab selle ädise sädeme ära,ning mul on nyyd vaja osta uus küünal.....

Teema algataja
g2ngster

No osta siis uus küünal... Kasseeri papsi käest ~100.- ja mine osta ära...

Minul on üldjuhul kompressioon väga väike... Millaski kisub mootori lahti, siis saan täpsemini rääkida.

NB! Soovitav oleks lasta peale tehno. hoolduses käimist kellegil asjalikul inimesel klapid üle kontrollida, et remondionu neid lahti ei ole unustanud...
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Millegipärast soovitatakse mitmel pool väljalaskeklapi vahe kohe 0,1mm suuremaks teha Hiinlastel kui tahad tuld anda ja piirajad maas.

Teema algataja
g2ngster

Manualis on kirjutatud et sisselaske klapi vahe peab olema 0.03mm ja väljalaske klapp 0.05 :roll:

Et siis oleks mõistlik väljalaske klapi vahe 0.15mm peale timmida...?
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Ma panin jah 0,15 ja sisselase 0,05.
Kasutaja avatar

nummert

Lugemata postitus Postitas nummert »

ping kirjutas:
Ma panin jah 0,15 ja sisselase 0,05.
ja kas nyyd liigub paremini?
LaulasmaaMotoClub
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)

Teema algataja
g2ngster

Arvan et paremini ta ei liigu... Lihtsalt see võimalus et klapp kanni läheb on väiksem...

Ise hetkel otsin meeleheitlikult oma ATM-le uut väljalaskeklappi..... Oskab keegi mind õigele teele juhtada?

võrr

Lugemata postitus Postitas võrr »

sorry et nii loll olen aga mis se atm yldse on? :oops:

edgar77

Lugemata postitus Postitas edgar77 »

võrr

Lugemata postitus Postitas võrr »

ok tänks
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”