Rumalad või segased küsimused jms

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Vasta

xs77
Tänatud: 1 kord

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Postitus Postitas xs77 »

MustVälk kirjutas: 30 Dets 2025, 20:18
Väga ulme ei olegi tollel ajal. Keegi veel aitab bensukas, siis võidab mõned sekundid. :)
Mootorratas nii kitsas, et sellel laial teel mahub kenasti enamustest mööda sõitma. Ja liiklust oli palju vähem ka. :)
Tankimiskohad olid täpselt paigas ja nagu eelpool mainisin siis tankimine võttis aega ca 15-30 sekundit.. Ühtegi kütusetanklat (bensukat) ei külastatud tankimiseks..

xs77

Postitus Postitas xs77 »

Antt1 kirjutas: 31 Dets 2025, 22:44
Kui sellist kiirusrekordit püüdma minna siis soovitavalt suvel, pühapäeva hommikul ja kl 3.30. Möödasöitude arvelt võidab omajagu kui terve tee tühi on. Kui ainult neid põtru ees ei oleks :)
Jah tõesti see nö. kiirusrekord kasutas ära suveöö valgust ja väikest liiklustihedust sel kellaajal. :)

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 34 korda

Postitus Postitas Antt1 »

Isle of Man TT rada on võrreldes Tartu maanteega suht sinka-vonka ja spetsiaalselt aeglasemaks tehtud et pealtvaatajatel ka huvitav oleks. Keskmise kiiruse vahe tekib siis ka kui vajutada Pirita-Kose-Kloostrimetsa raja asemel sama pikalt mere ääres mööda Pirita teed. Kuigi mees ja ratas võivad samad olla. Keegi olevat soolajärvel üle 500 km/t keskmiseks kiiruseks saanud :)
Kasutaja avatar

Hiid
Tänatud: 10 korda

Postitus Postitas Hiid »

2000-ndatel oli ju Rootsis selline hull vend nagu Ghost-Raider, kelle videoid Youtubes näha oli, eks neid järgitegijaid oli ilmselt tol ajal rohkem kui üks.
Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.

xs77

Postitus Postitas xs77 »

Hiid kirjutas: 08 Jaan 2026, 08:56
2000-ndatel oli ju Rootsis selline hull vend nagu Ghost-Raider, kelle videoid Youtubes näha oli, eks neid järgitegijaid oli ilmselt tol ajal rohkem kui üks.
Jah oled väga õigel teel vastusega ja tsikkel oli sama tootja + natsa turbo +nitro ja rekord teostati Eestis.
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 223 korda
Tänatud: 90 korda

Postitus Postitas pühak »

1970-datel olevat Vello Õunpuu sõitnud väidetavalt 28 minutiga Kuivastust Kuressaarde. Toona oli tee pikkus kas 78 või 80 km, ma ei tea, kas see toimus enne või pärast uue tee avamist. Aga igal juhul sõideti siis läbi Orissaare.
See on minu jaoks usutav jutt, kuigi ma ei tea ka selle puhul, kas sihuke asi tegelikult ikka toimus. Aga igal juhul on 40 minutiga Tallinn-Tartu minu jaoks selge muinasjutt. Seda võis Oleg Sõnajalg oma kopteriga teha, aga maad mööda sõites on sellised numbrid vaid soovunelm kellegi peas. Seda isegi Bugatti Chironi või MotoGP tsikli omamise korral. 40-45 minutiga Tallinn-Tartu tähendab vormel1 keskmist kiirust kiirematel ringradadel. Monzas sõidaks vormel1 180 km umbes 41 minutiga. AGA seal pole vastutulijaid.
"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 194 korda

Postitus Postitas Krl »

200+ kiirusel tuulega võitlemine on juba paras katsumus 40minutit järjest.
Kasutaja avatar

vpu
Tsikkel: R1250GSA, AJP PR7, Varg EX
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 30 korda

Postitus Postitas vpu »

Ma tulin kunagi autoga Saksamaalt tagasi, mis sõitis spido järgi 296km/h. Tee läheb selle kiiruse juures väga kitsaks, nõuab väga tugevat keskendumist. Kiirtee kurvides tuleb järgi anda, kuna ei näe ette. 400+kw heade piduritega (kahjuks ei olnud keraamilised) oli tõsine väljakutse 300-200-300 kiirendus ja maha pidurdamine.
Minsk 125 - Honda CB125 - Yamaha XJ6 - BMW RT75 - BMW R1100SS - Suzuki Intruder 1800 - Yamaha FJR1300 - 2x BMW K1600GT, Honda CRF250L, Husq Te250i, hetkel R1250GSA/AJP PR7/Varg EX
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 164 korda
Tänatud: 356 korda

Postitus Postitas M.T. »

Selliseid Tln-Tartu rekordüritusi tehtigi öösiti, kui liiklust praktiliselt polnud. Ka päevane liiklus oli oluliselt hõredam sel ajal ehk siis soovi korral oli suure keskmise kiiruse hoidmine oluliselt lihtsam. Mis nüüd absoluutsed kiirusrekordid võiks olla, eks seda teavad ainult tegijad ise. Mõni rääkis oma tulemuse kalamehe kombel tunduvalt ilusamaks ja teine ei rääkinud sellest üldse kellelegi.
Enda parim on linnapiirist linnapiirini 1h 10min, autoga. Järvevana tee 9 asuvas kontoris olin 10 min hiljem. Aasta 2004 ja õhtune aeg, liiklus hõre. Eesmärk polnud rekordiüritus, lihtsalt oli kiire ja hea jänes sattus Tartust alates ette. Märke ega piiranguid ei vaadanud keegi, teeremondialades oli värske asfalt ja 70 km/h piirang, seal lasti ka 170-180. Palju seal väänatud oleks, kui radarisse oleks sattunud, ei taha teadagi.
Lõpuks oli meid 4 tk ja nii panime peaaegu Tallinnani välja. Peaaegu, sest 1 tõmmati Pildiküla juures maha. Jüri ringilt tuli pimedusest selja taha politsei Impreza ja tõmbas disko peale. Me olime 3-kesi parempoolses reas, mina keskel. Vasakpoolses üritas bemmivend enne Tallinnat kõigist mööda saada. Palju sel hetkel rauas oli, ei mäleta. Aga mingi hetk olid kõik segaduses vist, et keda nüüd peatatakse ja lasid sama lauluga edasi. Kuna ma olin keskel n.ö. kotis, siis jooksis mul peast kiirelt läbi, et ma ei saa midagi teha ja püsin tempos edasi. Mingid sekundid see kestis, siis tõmbas bemmitüüp hoo maha ja tee äärde . Kummalisel kombel jäi ka politsei sinna ja me 3-kesi panime edasi. Esimene foor mille taga kõik seisma jäime, siis vaatasime küll üksteisele sellise “pääsesin just eluga” näoga otsa.
Tagantjärele asja vaadates, noor ja loll ning mõistust polnud ikka üldse :wack:
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Postitus Postitas urmas66 »

Olen korra kõrvalistujana sõitnud kas 1991-või 1992 suvel W124 MB260E-ga Praeguse Väo Rimi juurest Virtsu. Liikusime keskmiselt nii 200+- , aga Ristilt alates oli probleem 200-ga sõita,sest tolleaegsed teed oli nii laines, et hakkas autot juba lendu viskama ja kohati üle 170-ne ei saanudki sõita. Sõitsime mingi tööpäeva õhtul ja üritasime viimasele praamile saada ehk ilmselt mingi 22-23 tuuri võis kell olla. Liiklus oli olematu ja möödasõidud ei olnud probleem. Kuigi ka hoo maha võtmisi tuli mitemid ette. Tee asfaltkate oli just ristmikel ja ning ka üldiselt toona palju laiem kui praegu. Saime vist veits alla tunni ehk a´45-50min sõidetud. Vahemaa oli 145km kui õigesti meeles on.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

tehh
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Postitus Postitas tehh »

Leida väitel olevat naabri Väinol m..n 2x suurem olnud kui Antsul

xs77

Postitus Postitas xs77 »

M.T. kirjutas: 13 Jaan 2026, 00:07
Selliseid Tln-Tartu rekordüritusi tehtigi öösiti, kui liiklust praktiliselt polnud.
Jah kordad mu fakte. Mainisin eelpool kõik asjaolud. "Jah tõesti see nö. kiirusrekord kasutas ära suveöö valgust ja väikest liiklustihedust sel kellaajal. :)"+tankimine jms.. :)
Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 39 korda
Tänatud: 15 korda

Postitus Postitas kaimex »

Kas keegi soovitaks tallinnas üv punti kuhu minna? Auto sai just 10a vanuseks et otseselt ei muretse aga päris m-i otsa ei tahaks sattuda. Tartu ei hakkaks ka sp sõitma ja Tallinnas pole kunagi kuskil käinud. 🙄

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 180 korda
Tänatud: 37 korda

Postitus Postitas Assamait »

Soovitan https://www.tehnoulevaatus.ee/ Rocca parkla punkti. Üldse ei soovita sama asutuse Ehitajate tee punkti. Loodetavasti pole neil sellist korda, et inimesed roteeruvad punktide vahel ja lihtsalt olen ühes alati OK vahetuse ja teises jobude vahetuse otsa sattnud.
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
Kasutaja avatar

MustVälk
Tänanud: 616 korda
Tänatud: 43 korda

Postitus Postitas MustVälk »

kaimex kirjutas: 18 Jaan 2026, 11:52
Kas keegi soovitaks tallinnas üv punti kuhu minna? Auto sai just 10a vanuseks et otseselt ei muretse aga päris m-i otsa ei tahaks sattuda. Tartu ei hakkaks ka sp sõitma ja Tallinnas pole kunagi kuskil käinud. 🙄
Jüri Egesten. :)

Peetri ja Mustamäe ülevaatus punkte ma enam ei toeta! Ma ei tea mis nendel on juhtunud, aga leiti mu autol viga mida ei eksisteerinud.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

mellpoiss
Tänanud: 66 korda

Postitus Postitas mellpoiss »

Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 39 korda
Tänatud: 15 korda

Postitus Postitas kaimex »

Kust Tallinnlased autovärvi ostavad? Devorist või veel mõni hea koht? :)

MeelisV
Tänatud: 12 korda

Postitus Postitas MeelisV »

pole päris Tallinas aga ehk otsaga juba Viimsis.
Remauto ülevaatuspunkt Alajaama teel
väga mõistlik suhtumine ja suhtlemine - pisivigadega nagu kogematta mittepõlev tuli saab koahepeal kohe abi.

Leivo
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 11 korda

Postitus Postitas Leivo »

kaimex kirjutas: 19 Jaan 2026, 09:51
Kust Tallinnlased autovärvi ostavad? Devorist või veel mõni hea koht? :)
Mina olen siit abi saanud ... Suudeti kokku segada ka Honda GL1100 -le: Candy Grandeur Blue.
https://varvifoorum.ee/
Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 252 korda
Tänatud: 615 korda

Postitus Postitas Jesper »

Mul pole veel Devorist kaugemale asja olnud, aga pmst nii on, et kas Devor, Värvifoorum või Pintaväri, kõik esindavad natuke erinevaid kaubamärke, mõni asi on siin odavam, mõni seal, ja kõigil on normaalne veebipood. Mitte, et ma seda viimast lõpuni kasutaks, aga mugav on end enne poodi minekut enam-vähem pakutavaga kurssi viia ja siis oma plaan korra müüjatega ka üle konsulteerida.

Muidu Benefit on ka tuntud asutus, aga sellega pole kursis, kas seal ka minusugust tavajussi näha tahetakse - kodulehe järgi pakuks, et pigem mitte.
Kasutaja avatar

zombi
Tsikkel: Honda VT600 Shadow
Tänanud: 115 korda
Tänatud: 80 korda

Postitus Postitas zombi »

Rehviküsimus. kui originaalis on ettenähtud 140/80 rehv, siis mis juhtub, kui installida ntx 140/75 rehv? Kiirusindeksid jms on sama, lihtsalt - valik oleks suurem, hind sõbralikum. Saan aru, et suurem, so. siis /90 rehv võib hakata kuskilt vastu käima jne,, aga piisut väiksem? Kütusekulu suurenemine või muud varjatud "rõõmud" ?
Kavrossist Hondani. Vahepeal ka Hiina needust.

mellpoiss

Pigem suurem muutja on rehvivalik, kui see (10 tiiru kilomeetrile) mõõduvahe.
Kulunud tehasemõõdult üleminnes jääb mõõde samaks aga pidamine nagu uuel. :D
Ja misajast tsiklitel kütusekulu on hakatud mõõtma? :lol:
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 427 korda

Postitus Postitas Maaks »

140/80 vs 140/75 välimise raadiuse vahe on 7mm (5%*140=7mm). Peab arvestama, et ratas hakkab tulevikus 7mm madalam olema - kas seda on nii palju, et kurvides mingi vale asi vastu maad hakkab käima?
Boonusena läheb "tõmme" paremaks (sarnane efekt suurema tagumise hammakaga). Tippkiirusest kaotad natuke. :mrgreen:
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 252 korda
Tänatud: 615 korda

Postitus Postitas Jesper »

Ma küll mingeid superteaduslikke mõõtmisi pole teinud, aga enda raketi all puhtalt silmaga vastukäimise tõenäosust hinnates on eri tootjate-mudelite reaalse mõõdu kõikumine sama nominaalmõõdu juures suurem kui see teoreetiline 7mm, niiet pakuks, et seal pole praktikas üleüldse mingisugust vahet.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Postitus Postitas yeekim »

Rumal küsimus:

"Miks on puidu võrk-kottide sidumiseks 700 sõlme?"

(togi)
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

zombi
Tsikkel: Honda VT600 Shadow
Tänanud: 115 korda
Tänatud: 80 korda

Postitus Postitas zombi »

Noh, kiirust kompenseerib parema käe vääne ja madalam mulle isegi sobiks....
Kavrossist Hondani. Vahepeal ka Hiina needust.

mellpoiss

yeekim kirjutas: 22 Jaan 2026, 21:10
Rumal küsimus:

(togi)
Äkki rohkem pole vaja.
(togi)
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 427 korda

Postitus Postitas Maaks »

mellpoiss kirjutas: 23 Jaan 2026, 08:32
Rumal küsimus:

(togi)
Äkki rohkem pole vaja.
(togi)
Pigem rohkem ei mahtunud ära :lol:
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

MustVälk
Tänanud: 616 korda
Tänatud: 43 korda

Postitus Postitas MustVälk »

Rumal küsimus:

(togi)
Ma ei tea. Ma ei tea milliseid kotte te olete kohanud. Mul on kaks või kolm sõlme. Isegi ma neid ei ole lahti võtnud ja tihtipeale annan kõik kotid kartuli müüjatele. Kõige lihtsam on nöör läbi lõigata. :)

Tootjatel on kohustus maksta prügimaksu ja need peaks prügi alla kuuluma. Kuigi saab kenasti taaskasutada mitu korda. :)
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Postitus Postitas yeekim »

Jah, lõikadki läbi, et tõmbaks nööri ära!
Aga ei, on veel sõlmeke, mis vajab lõikamist, et nöör kätte saada ja siis veel üks.....

MIKS?
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”