Keermeliimide testimine
Moderaator: Moded
Re: Keermeliimide testimine
See r/v maalim on üsna mitmekülgne. Happekindel on näit. toiduainetetööstuses ja mere ääres on veel täiesti oma 'marine grade'. Kusjuures enam ei kasutata sõna roostevaba, vaid korrosioonikindlam ( mitte - kindel). Sest mingitel tingimustel läheb laiguliseks ikkagi.
Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.
Nojah, ma neid siledaid pille ei tea, a pmst kui ma KTM 350 kuivalt kokku laoks, siis ilmselt seisaks hiljemalt 20ndas kurvis suspede väel nukralt keset metsa ja imestaks, et kuhu motikas kadus. Ja kuna mu pea on kana oma ja vahel ununeb, siis planeerimatult on ikka päris mitu korda järgi proovitud, et just liim on see määrav tegur, mitte moment vms.
Konkreetselt on kasutusel Loctite 243, aga eks tõenäoliselt on veel lahendusi, lihtsalt mul isiklikult pole olnud huvi töötavaid asju muuta. Ja eks hind on ka suhteline, esmapilgul tundub 10€ selle pisikese pudeli eest palju, aga ega seda eriti ei kulu ka, äkki aastas üks? Käiguhoova nuudist läbi vajutamine või metsa alt sumpaotsa taga otsimine on igal juhul oluliselt suurem tüütus kui see paar-kolm eurot kuskilt mujalt kokku hoida.
Viimati muutis Jesper, 30 Dets 2025, 20:55, muudetud 1 kord kokku.
-
701
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 189 korda
- Tänatud: 104 korda
- Kontakt:
Just samadel põhjustel on meile see liimipulk õnne majja toonud. Eelis vedela liimi ees on see, et ei tilgu. Aga jah see pole matemaatika, et 1+1=2 ja muud vastused on valed.Jesper kirjutas: ↑30 Dets 2025, 12:49
Nojah, ma neid siledaid pille ei tea, a pmst kui ma KTM 350 kuivalt kokku laoks, siis ilmselt seisaks hiljemalt 20ndas kurvis suspede väel nukralt keset metsa ja imestaks, et kuhu motikas kadus. Ja kuna mu pea on kana oma ja vahel ununeb, siis planeerimatult on ikka päris mitu korda järgi proovitud, et just liim on see määrav tegur, mitte moment vms.
Konkreetselt on kasutusel Loctite 243, aga eks tõenäoliselt on veel lahendusi, lihtsalt mul isiklikult pole olnud huvi töötavaid asju muuta. Ja eks hind on ka suhteline, esmapilgul tundub 10€ selle pisikese pudeli eest palju, aga ega seda eriti ei kulu ka, äkki aastas üks? Käiguhoova nuudist läbi vajutamine või metsa alt sumpaotsa taga otsimine on igal juhul oluliselt suurem tüütus, kui see paar-kolm eurot kuskilt mujalt kokku hoida.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
-
MustVälk
- Tänanud: 616 korda
- Tänatud: 43 korda
Tuli meelde täna. Juhuslikult tulin objektilt ja sättisin kohvri tagasi korda.
Viimati muutis MustVälk, 30 Dets 2025, 21:22, muudetud 1 kord kokku.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
Loff
- Toetajaliige
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 38 korda
- Kontakt:
Keegi keerme- ja laagriliimidel "parim enne" kuupäeva ka piinliku täpsusega jälgib? Palju see liimi sooritust võib mõjutada?
https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Siin on üks tabel mis roostevabade poltide tugevust iseloomustabHiid kirjutas: ↑29 Dets 2025, 23:06See r/v maalim on üsna mitmekülgne. Happekindel on näit. toiduainetetööstuses ja mere ääres on veel täiesti oma 'marine grade'. Kusjuures enam ei kasutata sõna roostevaba, vaid korrosioonikindlam ( mitte - kindel). Sest mingitel tingimustel läheb laiguliseks ikkagi.
https://www.stainlesssteelfasteners.net ... -vs-a2-80/
Terasest poltide levinud tugevusklassid on 4.4 (Hiina omatoodangu töölaud kodugaraazi võib olla sellistega kokku pandud) , 8.8 (tavaline ja laialt levinud polt, suvalises tööriistapoes riiulikaup) , 10.9 (kui oma tarbeks midagi teha siis kasutaks niisugust, Saksa preemiumautod jms on juba tehasest sellistega kokku pandud) 12.9 ( kui just erilist huvi pole siis liiga äge. Igavesti kehva välja ka puurida kui katki on läinud)
Sama jämedad roostevabad poldid on musta terasega võrreldes palju nõrgemad. Kõik need happekindlad ja muu väärt kraam ei anna enamasti 8.8 poldi tugevustki välja. A2-70, mis on juba vägagi hea tõmbetugevusega, küünib kuhugi keskpärase, 8.8, teraspoldini.
Markeeringutest 316 on happekindel, B8M tulekindel jne. Inconel on suure niklisisaldusega ja kõlbab vist kosmosessegi. Need kõik on head omadused kuid see ei tähenda veel et tugevad.
Würthi tabel pingutusmomentide kohta
https://www.wuerth.ee/downloads/pdf/too ... mendid.pdf
A2-70 roostevaba polti tuleb pingutada nii veerandi jagu väiksema momendiga kui enamvähem võrreldavat 8.8 polti. Kasvõi 10 mm poldi näitel.
Kui rauatükid või jahukotid terasest kaldteel libisevad ja roostevabal ei Iibise on vahe haardeteguris. Enamus roostevaba on minumeelest üsna suure haardeteguriga. Märja rauatüki peale astudes võib pigem selili lennata, roostevabaga on tõenäosus ikka püsti jääda. Kui head libedat ja mitteroostetavat kaldteed on tarvis teha siis kroomteras on üks variant. Läigib ilusti, niklit (umbes sama kallis metall kui vask) lisatud ei ole ja sellepärast hea odav. Tänapäeval on sellisest metallist näiteks pesumasina trumlid. Isaisade ajal olid need ikka klassikalisest nikliga roostevabast.
Olen kasutanud Mannoli sinist, Erimellis ca 2-3 € väike potska. Sinine pakend on medium, punane on kõige tugevam. Lahti keerates on tunda, et kinni on. Midagi lahti ei ole vibreerinud. Loctite ülehinnatud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.