Keermeliimide testimine
Moderaator: Moded
Keermeliimide testimine
Mind on pikemat aega vaevanud see, et suure ja keskmise tugevusega Loctite maksavad kumbki 40-60 EUR /50ml, mis nii väikeste koguste puhul tundub röövimine.
Tellisin Temust kaks Loolifl nimelist keermeliimide pudelit, mis maksavad kokku 6 EUR / 50 ml link. Loolifl keermeliimid on inimkonna jaoks tundmatu aine, sest ma ei leidnud nende kohta internetist ühtegi viidet. Kas keegi teab?
Esimese asjana selgus, et need Loolifl keermeliimide pudelid on pooltühjad, mis oli paras tüng. Tõmbasin pildile selle kohta musta joone.
Huvi pärast olen nüüd võtnud ette testida Loolifl liimide tugevust ja võrrelda Loctite'ga. Sellest kirjutan paari nädala jooksul ...
Tellisin Temust kaks Loolifl nimelist keermeliimide pudelit, mis maksavad kokku 6 EUR / 50 ml link. Loolifl keermeliimid on inimkonna jaoks tundmatu aine, sest ma ei leidnud nende kohta internetist ühtegi viidet. Kas keegi teab?
Esimese asjana selgus, et need Loolifl keermeliimide pudelid on pooltühjad, mis oli paras tüng. Tõmbasin pildile selle kohta musta joone.
Huvi pärast olen nüüd võtnud ette testida Loolifl liimide tugevust ja võrrelda Loctite'ga. Sellest kirjutan paari nädala jooksul ...
-
MustVälk
- Tänanud: 612 korda
- Tänatud: 41 korda
Re: Keermeliimide testimine
Kas mõõtsid nagu anumasse valades, et kas 50ml on 50ml?
Ma huvipärast võtan tööl uue locktight pudeli ja vaatan mis seal sees on sest pudel on suur, aga 50ml on üks pits.
PS. Kasutame poole veetilga jagu liimi poldi kohta. Selle ühe aasta jooksul vist mingi 2000+ polti kinni keeratud ja vist kaks või kolm pudelit kulunud.
Ma huvipärast võtan tööl uue locktight pudeli ja vaatan mis seal sees on sest pudel on suur, aga 50ml on üks pits.
PS. Kasutame poole veetilga jagu liimi poldi kohta. Selle ühe aasta jooksul vist mingi 2000+ polti kinni keeratud ja vist kaks või kolm pudelit kulunud.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Keermeliim peab polti kinni hoidma täpselt nii palju, kui vaja ning lahti tulema, kui teda on vaja lahti saada. Tõeenäoliselt on selle saavutamiseks tehtud omajagu teadust ja katseid ning selle eest küsitakse sellist hinda.
Seal Temu tuubis on ilmselt suvaline möga ja ilmselt ta midagi teeb ka.
Minu hinnangul ei peaks selliseid tooteid ostma, mis imiteerivad väga selgelt mingit teist toodet. Lihtsalt põhimõtte pärast.
Seal Temu tuubis on ilmselt suvaline möga ja ilmselt ta midagi teeb ka.
Minu hinnangul ei peaks selliseid tooteid ostma, mis imiteerivad väga selgelt mingit teist toodet. Lihtsalt põhimõtte pärast.
mingis vähemtähtsas kohas ilmselt kannatab neid hiina liime kasutada ka, midagi ta ilmselt ikka hoiab. Samas kuskil mootori juures õli sees on tulemus küsitav. Kui neid testid ja võrdled Loctite omaga, siis tee temperatuuri test ka, Kui õieti mäletan, siis Loctite liimid hakkavad alles seal 200C juures vedelaks minema, kas hiina analoog ka nii kõrgeid temperatuure talub?
Kinni ja lahti keerata võiks momentvõtmega.
Võibolla ka üks asi on see, kuidas lühikese aja jooksul peale kinni panemist lahti tuleb, aga kas ja kuidas liimi omadused muutuvad näiteks aastaga, olles vahepeal nii miinus kui plusskraadide juures. Ütleme nii, et vastutusrikkasse kohta suvalist Hiina möga ei paneks... aga samas keermeliim ongi ette nähtud ikkagi pigem vastutusrikastesse kohtadesse, mitte suvalistele liidetele- aiapaneelide kinnituspoltidele pole vajadust ega mõtet panna..
Võibolla ka üks asi on see, kuidas lühikese aja jooksul peale kinni panemist lahti tuleb, aga kas ja kuidas liimi omadused muutuvad näiteks aastaga, olles vahepeal nii miinus kui plusskraadide juures. Ütleme nii, et vastutusrikkasse kohta suvalist Hiina möga ei paneks... aga samas keermeliim ongi ette nähtud ikkagi pigem vastutusrikastesse kohtadesse, mitte suvalistele liidetele- aiapaneelide kinnituspoltidele pole vajadust ega mõtet panna..
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 704 korda
- Tänatud: 463 korda
Keermeliimil ja vastaval keermeliimil on vaks vahet, samuti ka Loctite'l!
Iga asja jaoks oma, erinevad materjalid, tugevusastmed, temperatuurid, tolerantsid...
Ka maailma parimal on purkides palju ruumi, mis põhjusel iganes, samuti on nende säilimisaeg vahest
Kas kasutad kõik korraga ära või on paari kuu pärast purk paks!
Alternatiivina olen kasutanud Mannol toodangut, pole veel pidanud pettuma.
Pealegi, kui värki vaja, lähed poodi ja ostad, mitte ei telli ja oota 3 nädalat...
Aga eks paista, mida eksperiment kontrollitud ning võrdsetel tingimustel ütleb.
edu
Iga asja jaoks oma, erinevad materjalid, tugevusastmed, temperatuurid, tolerantsid...
Ka maailma parimal on purkides palju ruumi, mis põhjusel iganes, samuti on nende säilimisaeg vahest
Kas kasutad kõik korraga ära või on paari kuu pärast purk paks!
Alternatiivina olen kasutanud Mannol toodangut, pole veel pidanud pettuma.
Pealegi, kui värki vaja, lähed poodi ja ostad, mitte ei telli ja oota 3 nädalat...
Aga eks paista, mida eksperiment kontrollitud ning võrdsetel tingimustel ütleb.
edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Niipalju kui aru olen saanud on oluline ka just see, mis temperatuuri juures pehmeks läheb. Ehk siis mitte see palju kannatab, vaid see, kui palju tuleb kuumutada et liide lahti keerata - kui kunagi vaja peaks minema.
Ja mingid liimid on sellised mis päris ära ei tahkugi vaid jääb sihuke poolpehme, mis ainult võtab liitel ära tahtmise vibraga lahti tulla.
Paaril korral olen erinevaid tooteid kasutanud, õnneks pole nii kriitiline olnud et öösel seepärast magamata oleks jäänud.
Viimati võtsin ka poest mingi noname'i, sest see oli lihtsalt ainuke poes.
Ja mingid liimid on sellised mis päris ära ei tahkugi vaid jääb sihuke poolpehme, mis ainult võtab liitel ära tahtmise vibraga lahti tulla.
Paaril korral olen erinevaid tooteid kasutanud, õnneks pole nii kriitiline olnud et öösel seepärast magamata oleks jäänud.
Viimati võtsin ka poest mingi noname'i, sest see oli lihtsalt ainuke poes.
Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 704 korda
- Tänatud: 463 korda
Liimidest...
Pildil on miski "pulk", olen otsinud midagi tahkemat, keskmise tugevusega keermeliimi, mida tilgutama ei pea.
?
Pildil on miski "pulk", olen otsinud midagi tahkemat, keskmise tugevusega keermeliimi, mida tilgutama ei pea.
?
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
701
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 103 korda
- Kontakt:
Meil oli kohvris mingi pulk. Mugav kasutada. Toppisime seda igale poole kus poldid/mutrid muidu lahti vibrama ja ära kaduma kippusid. Täiesti toimis. Nüüd on otsas. Peab uue sebima.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
-
Loff
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 37 korda
- Kontakt:
Üldjuhul igasugu keerme- ja laagriliimid tahkuvad ja saavutavad oma töö omadused "anaeroobses" keskkonnas ning seepärast on anumates arvestatav kogus vaba ruumi ehk õhku (et riiulis seistes pudelis kõvaks ei läheks).
https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.