Kiiruskaamerad AD 2025

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 216 korda

Re: Kiiruskaamerad AD 2025

Lugemata postitus Postitas Turist »

Henn kirjutas: 30 Juun 2025, 13:08
Iga 500m järel on lamav politseinik. Tema mõttekäik on umbes sellises järjekorras:

1. KOV jäi pappi üle ja nende tõkiste ehitamine lükati sõbra ehitusfirmale
2. KOV ja TRAm otsustasid kõiki juhte niisama kottima hakata
3.
4.
Nr X: KOV bossi sõbral on autoremondifirma ja autode lõhkumine on neile kasulik... :wack:
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas Henn »

701 kirjutas: 30 Juun 2025, 15:51
Henn kirjutas: 30 Juun 2025, 13:08
Kohalikud tahtsid, et nende lapsed jõuaks elusalt koolist koju ja KOV võttis nende palveid kuulda.
Minu meelest viskab vea sisse selle koha peal. Ma arvan, neil lamavatel politseinikel ja ohutul teel ei ole mitte vähimatki seost. Puhas asendustegevus. Kes tahab kiiresti sõita, see sõidab ikka. Pidurdab ja kiirendab lihtsalt intensiivsemalt. Kes ei taha kiiresti sõita see uimerdab nagu nii ja näpib aja viiteks telefoni selle asemel, et teed vaadata. Mingile väiksemale osale on need koguni atraktsiooniks, kui piisava hooga tulla saab keset teed hüpata.
Ma tahtsin seda öelda, et...
Minul on kiiresti vaja kohale jõuda - kõik teised lihtsalt kihutavad.
Minul loud pipes päästab elusid -teised lollid lihtsalt pläristavad.
Minul on janu - teised on joodikud
Jne...
Kasutaja avatar

MustVälk
Tänanud: 584 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Täpselt täpselt. Ma võitlen KOV'ga. Mul 7 ebastandardset künnist ja kes iganes tahab kihutada ja ignoreerida parema käe reeglit ning 30 ala märke see teeb seda niikuinii. Muideks Transpordi ametil on täiesti standard olemas nende paigalduseks ja ma ei kujuta ette kes neid peaks kontrollima. Terve Eesti peale ma tean üksikuid künnised mis vastavad teedel ettenähtud kiirusele. :)

Inimesed ei mõtlegi kaugemale kui oma enda lõpp sihtmärk. Nad ei mõtle sellele, et milline piirkiirus on.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1993 korda
Tänatud: 588 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ma ei arva,et künnised ei võta kiirusi maha. Tereve euroopa on neid täis, aga need on ikkagi vastavalt lubatud kiirusele ületatavad ilma pidurdamata. Mina tean vist enamvähem kiirusele vastavaid meil Peetris Vana-Tartu mnt peal. Sellised poltidega asjandused on mujal maailmas siiski kuskil parkimismajades või kinnistel territooriumitel,mitte avalikel teedel nagu meil Tallinnas koolide juures ja ka paljudes muudes kohtades. Keilas on minu meelest ka asfaldist suudetud täiesti debiilsed künnised teha,kesklinnast kuni Rõõmu kaubamajani on 40km/h piirang, aga need künnised on minu autoga ületatavad 10-15km/h. Isegi tsikliga ei saa neid 40-ga ületada.
Sai just pikemalt liigeldud Hispaanias ja Hollandis nö linna väiksematel tänavatel. Hollandis oli künniseid väga harva ja Hispaanias on nad üldjuhul igalpool lubatud kiirusega sõites vabalt ületatavad.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Mrtn5
Toetajaliige
Tsikkel: 790ADV, guzzi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas Mrtn5 »

Künnised on üks naljakas teema. Üldiselt ei ole need mõeldud lubatud piirkiirusega ületamiseks, pigem -10 või isegi -20. Autojuhil tuleb neid vaadata ja nuputada, mis kiirusele tuleb nt 50 alas sõites 50-ga nüüd künnise ees pidurdada. Vähem jääb aega tähelepanuks muule liiklusele.
Üks näide Laagri poolt Harkusse sõites, 50 alas üsna järjest kaks künnist, erineva kiirusega läbitavad sama raputusefekti korral. Loogiline oleks, et künnisest saab üle vastavalt lubatud piirkiirusega sõites. Seal Instituudi teel on aga esimene mugavalt läbitav pigem alla 40-ga, ja tegu ülekäigukohaga (mitte ülekäigurajaga). Teine aga ülekäigurada, kust saab lubatud 50ga sama hästi üle kui eelmisest 40ga! See vaid üks näide.
Teemakohast kaamera juttu ka: samal lõigul oli mõnda aega uusarenduse ja nn Veskimöldre Keskus (pood) vahel ülekäigukoht 50 alas. Eelmisel aastal pandi siis ilmselt kihutamiste tõttu sinna foor, aga samal ajal mõlemasse suunda enne foori ka kiiruskaamera :)?! Eht eesti kombel, kui siis ikka kuhjaga kohe reguleerimisvahendeid. Tuleks veel ka künnis panna, või üldse kraav kaevata läbi tee, nagu äsja Moskva ääres tuli teha.
Kuskilt maalt võiks proovida mõistlikuks jääda mõttetu reguleerimisega, samuti nagu kihutamise või tühjade torudega käristamisele.

MeelisV
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas MeelisV »

Vaadake meil on veel hea et iga künnis on omaette tähistatud triibuliste märkidega teeservas.
Krt. Kohe ei meenu aga kuskil riigis oli nii et algas teelõik piiranguga ja oli 1 märk mis tähistas et järgmised 300m 500m 1 km 2 km on künnistega ja kõik rohkem märke ja märgistusi ei ole. Hoia hoog all ja jälgi teed kus on järgmine hüpe. Teadmata oli nende täpne asukoht.

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 177 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Keegi Kakumäel ka elab? Ja omab mingit madalat sportautot? Räime tänav on musternäide TÄIESTI AJUVABADEST lamavatest mentidest. Miks küsin sportauto kohta? Sest mul Toyota Corolla lööb seal midagi (põhjakaitse?) vastu maad olenemata kiirusest! Tahaks lihtsalt teada, kuidas MADALA autoga seal hakkama saadakse... Aga mootorratas libiseb sealt 40ga üle :)

Kusagil kohtasin eile väärakat lamavate mentide kombot: mitte tõstetud ristmik, vaid sisuliselt augus ristmik mentide vahel. Sisuliselt auto tagaratas tuleb eelmiselt mendilt maha ja samal ajal ronib esiratas uuele mendile. Väga vastik oli parempöördel. :evil:
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas

vanalendur
Tsikkel: D Monster
Tänanud: 78 korda
Tänatud: 42 korda

Lugemata postitus Postitas vanalendur »

Assamait kirjutas: 01 Juul 2025, 09:12
Tahaks lihtsalt teada, kuidas MADALA autoga seal hakkama saadakse... Aga mootorratas libiseb sealt 40ga üle :)
Tümm kõvemaks ja hüppega, ega muud üle ei jäägi.

Saab ka nii
image.png
image.png (247.2 KiB) Vaadatud 547 korda
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Õnnestus siis ka esimest korda seljatagant laks ära saada :D . Siiani ei saa aru kus nad pesitseda võisid aga see selleks. Imestama pani summa - kiirus korda 7€. Mitte et ma nüüd protseteeriks aga kas kordaja mitte 8€ ei ole?
Ja veel - kui summa juba ära makstud siis tagantjärgi enam fotosüüdistust tellida ei saa? Ning kuhu ma selle taotluse saatma pean?

terv
Kris.
Viimati muutis kris., 01 Juul 2025, 14:09, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 31 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Kaamera kordaja on jah 7€ - https://www.politsei.ee/et/juhend/kiiruskaamerad
patrulli kordaja peaks 8€ olema

CaveMan
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas CaveMan »

kris. kirjutas: 01 Juul 2025, 13:46
Ning kuhu ma selle taotluse saatma pean?
See on trahviteatel kirjas kuidas sa pildi tellida saad.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 694 korda
Tänatud: 456 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

DIGIALLKIRJASTATUD taotlus vaja saata!
Saadetud kettaga lauatelefonist!

jyrx
Tsikkel: Beta RR350Racing, HondaCBR1000
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas jyrx »

Minu jaoks on künnised igati OK - need ju kohtades, kus tõesti on liikvel jalakäijaid ja jalgrattureid.

Kevadel käisin üle pika aja autoga Euroopa tripil, kokku tuli 12 erinevat riiki. Näiteks Bosnias on enam-vähem igas külas koolimaja juures kiiruskaamera, väga õige koht kaamera jaoks!

Ma ei ole sugugi kihutaja, ei auto ega tsikliga. Eestis olen saanud üldse ainult ühe hoiatustrahvi kiiruskaamerast - Saaremaal Kuressaares mobiilsest kaamerast peale tööpäeva lõppu praamile kiirustades. Tsikliga olen saanud kogu elu jooksul ainult ühe trahvi, ja seda mitte kiiruse eest.

Võibolla selle tõttu tundub mulle see riigi-/politsei-poolne kruvide pealekeeramine ärritav.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1993 korda
Tänatud: 588 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Assamait kirjutas: 01 Juul 2025, 09:12
Keegi Kakumäel ka elab? Ja omab mingit madalat sportautot? Räime tänav on musternäide TÄIESTI AJUVABADEST lamavatest mentidest. Miks küsin sportauto kohta? Sest mul Toyota Corolla lööb seal midagi (põhjakaitse?) vastu maad olenemata kiirusest! Tahaks lihtsalt teada, kuidas MADALA autoga seal hakkama saadakse... Aga mootorratas libiseb sealt 40ga üle :)

Kusagil kohtasin eile väärakat lamavate mentide kombot: mitte tõstetud ristmik, vaid sisuliselt augus ristmik mentide vahel. Sisuliselt auto tagaratas tuleb eelmiselt mendilt maha ja samal ajal ronib esiratas uuele mendile. Väga vastik oli parempöördel. :evil:
Käin Kakumäel tihti,aga pigem seal poolsaare lõpus. Seal on Kakumäe tee viimane lõik a´1km pikkuselt 30-ne ala, sest tee on reaalselt kitsas, aga ega sealne publik väga märkidest hooli. Sama ka Vana Rannamõisa tee 40-ne ala. +10 sõites selgelt häirid paljusid ehk kui kohalikud ise oma kandist ei hooli,siis tulebki selliseid künnised panna.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”