Õnnetused 2025
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1990 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Õnnetused 2025
Madlobster kirjutas: ↑09 Juun 2025, 19:19Küll aga püüdis pilku artikli pealkiri. Tegelikult oleks sõitja elus, kui ta oleks sisenenud kurvi kiirusega, mis võimaldab tal kurvi läbida oma sõidurajal püsides. Alati otsitakse miskipärast kellegi teise süüd. Talvel on alati süüdi teehooldaja kui libe juhtub olema. Küll on süüdi võsa, kruus jne. No ei ole tänitamise koht vms aga staatilised objektid (võsa vms) ei saa kunagi süüdi olla.
Minu meelest on see 60km/h tee. Vähemalt Ardu poolt tulles on sel teel 60-e piirang. Reaalsuses on seal isegi natuke üle selle sõites need kurvid ilma suurema kallutamiseta läbitavad. Ehk võsa pole isegi probleem mingil viisil. Tavaline külavahetee. Elan ise ka umbes taolise tee ääres (Ääsmäe-Kernu) ja meil on teel 60-e piirang. Kindlasti on meie kandis suurimad kihutajad just osad kohalikud ja neist vast üle poole naissoost.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 492 korda
- Tänatud: 596 korda
No erinevates artiklites kirjeldatu annab aimu, et 60 see kiirus seal ilmselt ei olnud. Aga noh mo pärast olgu või 160 kui protsessor suudab asukohta ja olusid arvestada viisil, et teised liiklejad (kurvi taga olev teine liikleja) ei tuleks "üllatusena".
Seal oleks võinud vastu tulla teine tsiklimees. Eelmisel aastal lõppes Pirita teel (vist isegi laste silme all) ühe pereema maine teekond, kui üks tsiklist, kelle kiirus oli pöördvõrdeline nii oma võimetega kui ka arusaamisega reaalsusest, kaubikusse lajatas.
Seekord oli lihtsalt õnn, et teine osapool oli traktori roolis.
Ps mina näen piltidel kuusehekki, selle võsaks tituleerimine on ka nata imelik, tekstist jääb mulje, et see "võsa" oleks justkui kellegi tegemata töö.
Seal oleks võinud vastu tulla teine tsiklimees. Eelmisel aastal lõppes Pirita teel (vist isegi laste silme all) ühe pereema maine teekond, kui üks tsiklist, kelle kiirus oli pöördvõrdeline nii oma võimetega kui ka arusaamisega reaalsusest, kaubikusse lajatas.
Seekord oli lihtsalt õnn, et teine osapool oli traktori roolis.
Ps mina näen piltidel kuusehekki, selle võsaks tituleerimine on ka nata imelik, tekstist jääb mulje, et see "võsa" oleks justkui kellegi tegemata töö.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 691 korda
- Tänatud: 454 korda
Kehva tantsijat pidavat ka munad segama!
Ikka on teised süüdi: hekid, tee seisukord, teised kaasliiklejad...
Aga ega see hinge tagasi ei too ja traktoristi olemist paremaks ei tee
Ikka on teised süüdi: hekid, tee seisukord, teised kaasliiklejad...
Aga ega see hinge tagasi ei too ja traktoristi olemist paremaks ei tee

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Mina selles eelmise aasta pirita õnnetuses ratturit siiski veel süüdi ei tembeldaks. See kuidas autod ette keeravad on ikka päris hirmus ja mitte ainult väiksematele. Sõidan päris palju natuke suurema autoga linnas ja vaatepilt mis avaneb on päris kole, mis roolis tehakse. Ta võis vabalt tulla seal ca 60 ja kõik käis nii kähku, päike ka väidetavalt oli vastu. Ei jõudnudki pidurdada võib olla. Ja kui nüüd keegi arvab, et naised on hoolsamad roolis, siis eksite. Olen piisavalt näinud kuidas lapsed autos, ema roolib ja on tik tokis sama aegselt.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
60??? Ära tee nalja.oxide kirjutas: ↑11 Juun 2025, 08:44Mina selles eelmise aasta pirita õnnetuses ratturit siiski veel süüdi ei tembeldaks. See kuidas autod ette keeravad on ikka päris hirmus ja mitte ainult väiksematele. Sõidan päris palju natuke suurema autoga linnas ja vaatepilt mis avaneb on päris kole, mis roolis tehakse. Ta võis vabalt tulla seal ca 60 ja kõik käis nii kähku, päike ka väidetavalt oli vastu. Ei jõudnudki pidurdada võib olla. Ja kui nüüd keegi arvab, et naised on hoolsamad roolis, siis eksite. Olen piisavalt näinud kuidas lapsed autos, ema roolib ja on tik tokis sama aegselt.
-
- Toetajaliige
Oled seal kohas ise kunagi olnud? Päike vastu kuidas? Auto ja ratta kahjud on igale tehnikaga natuke kursis olevale selged, et kokkupõrke jõud olid ikka väga suured. Samas tüübist on juka videod liikvel kuskil Merivälja teel autode vahel "reipa hooga" sõitmisest vahetult enne seda.oxide kirjutas: ↑11 Juun 2025, 08:44Mina selles eelmise aasta pirita õnnetuses ratturit siiski veel süüdi ei tembeldaks. See kuidas autod ette keeravad on ikka päris hirmus ja mitte ainult väiksematele. Sõidan päris palju natuke suurema autoga linnas ja vaatepilt mis avaneb on päris kole, mis roolis tehakse. Ta võis vabalt tulla seal ca 60 ja kõik käis nii kähku, päike ka väidetavalt oli vastu. Ei jõudnudki pidurdada võib olla. Ja kui nüüd keegi arvab, et naised on hoolsamad roolis, siis eksite. Olen piisavalt näinud kuidas lapsed autos, ema roolib ja on tik tokis sama aegselt.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Ei olnud seal. Aga mina nii suur spetsialist pole, et kindlalt väita piltide järgi kiirust. Kas tuli 90 ja veidi pidurdas või tuli 60 ja ei jõudnud üldse hoogu maha võtta. Aga ega seda oligi oodata, et foorumi spetsialistid ärkavad. Päikese kohta üks vägagi tuntud motomees mainis ,kes oli seal samal ajal.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 404 korda
Tuntud või tundmatu motomees ei puutu asjasse - igaüks võib ise (interneti abil) veenduda, kus päike augusti alguses 20:20 paiku on ja kas see võib teatud tingimustel Merivälja teel näkku paista.
Aga muudab see fakti, et 2 inimest (süüdlased/kannatanud) on surnud mitte kuidagi. Need kes järel võiks midagi sellest õppida, et ei oleks päriselt raisatud ...
Aga muudab see fakti, et 2 inimest (süüdlased/kannatanud) on surnud mitte kuidagi. Need kes järel võiks midagi sellest õppida, et ei oleks päriselt raisatud ...
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
-
- Tsikkel: Honda CB600FA
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 17 korda
Sõitsin paar minutit sealt samast üles (Merivälja muuli kõrvalt), tankima. Jõudsin paagi rattal täis panna ja sõitsin samast mäest alla. Siis oli mats ära käinud. Nägin seda vaatepilti kohapeal, seal oli veel rattureid seisma jäänud.
Päris kindel ma ei ole, aga ratturile paistab sealt päikeseloojang näkku küll õhtuti. Nägin viga saanud inimest(kes jäi ellu) ja päris kole vaatepilt.
Eks seal oli 2 osapoolt, kes mõlemad tegid vea.
Esiteks oli seal bussipeatus autojuhi vaatevälja blokeerimas ning autojuht ei veendunud bussipeatuse taha vaatama Tegemist siis kõrge matkabussiga.
Teiseks oli ratturi kiirus tõenäoliselt kiirem lubatust ( automaatkäigukastiga African Twin-iga oli tegu) ning ei olnud valmis pidurdama. Kahtlen, et kokkupuutel oli hoog üle 100km/h, kuid piisav, et ratas autole viga teeks ning rattur salongi sisse lendaks. Madalamast autost ehk oleks veel üle katuse lennanud.
Igaljuhul ratturid peavad nii sõitma, et ükskõik mis juhul peavad olema suutelised ükskõik mis ristmikull suutma avariid vältida. Kui teine eksib siis nii, kuid viga saame me alati. Igapäev näen liikluses autojuhte kellel telefonid käes, kes suunata teevad pöördeid, reastuvad peegleid vaatamata, sõidavad ratturitel meetrise pikivahega (ka vihmas) ning vaatavad kõrvalteelt tulles ratturitest läbi. Õnneks enamik on korralikud.
Päris kindel ma ei ole, aga ratturile paistab sealt päikeseloojang näkku küll õhtuti. Nägin viga saanud inimest(kes jäi ellu) ja päris kole vaatepilt.
Eks seal oli 2 osapoolt, kes mõlemad tegid vea.
Esiteks oli seal bussipeatus autojuhi vaatevälja blokeerimas ning autojuht ei veendunud bussipeatuse taha vaatama Tegemist siis kõrge matkabussiga.
Teiseks oli ratturi kiirus tõenäoliselt kiirem lubatust ( automaatkäigukastiga African Twin-iga oli tegu) ning ei olnud valmis pidurdama. Kahtlen, et kokkupuutel oli hoog üle 100km/h, kuid piisav, et ratas autole viga teeks ning rattur salongi sisse lendaks. Madalamast autost ehk oleks veel üle katuse lennanud.
Igaljuhul ratturid peavad nii sõitma, et ükskõik mis juhul peavad olema suutelised ükskõik mis ristmikull suutma avariid vältida. Kui teine eksib siis nii, kuid viga saame me alati. Igapäev näen liikluses autojuhte kellel telefonid käes, kes suunata teevad pöördeid, reastuvad peegleid vaatamata, sõidavad ratturitel meetrise pikivahega (ka vihmas) ning vaatavad kõrvalteelt tulles ratturitest läbi. Õnneks enamik on korralikud.
-
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 190 korda
Ei oska hinnata. Eks oli suur ja raske ratas ka.
Aga noh eks need kes täpselt teavad, need enam ei räägi.
Käisin ise seal kohapeal toona, päev-paar hiljem.
Autojuhile võis päike olla segavaks takistuseks. Autojuhi poolt oli nähtavus kehvem ja kaugemale nägemiseks pidi sõitma ninapidi bussirajale, siis näeb bussipeatuse tagant välja. Nähtavus siis nii umbes 100 m alla, siis edasi juba keeruline. Tee läheb allapoole ka, kurviga kergelt vasakule, autojuhi poolt vaadates. Autojuht oli sõitnud peaaegu risti üle tee, ei olnud lõiganud ega midagi. Autojuht nägi mugavasti esimese ülekäigurajani ja sealt veel natukene edasi. Tsiklimehe poolt oli nähtavus kordades parem. Mõõtsin jalgrattakompuutriga, et 150m kanti oli ikkagi kurvi ja bussipeatust näha kenasti. Autot oleks pidanud ta silmama sama hästi, selgelt näha, polnud millegi taga ning bussipeatus ka tsiklimeest ei seganuks. Tsiklimees pidi nägema topeltkauguselt võrdlemisi hästi (mu pilt sai toona tehtud kõnniteelt, aga ju tsiklimees ikka sõidutee keskel liikus ja seetõttu ka eesoleva kurvi kaugemasse otsa nägi).
Kui kiiresti pidi tulema, et selle vahemaa peale pidama ei saanud ja autojuht teda ei näinud, jääb igaühe juurde mõelda. Olen ise samas kohas teinud vasakpööret haagisega ning ei tundu olema kõige ohtlikum koht manöövri sooritamiseks, v.a. tipptunnil.
Autojuhile võis päike olla segavaks takistuseks. Autojuhi poolt oli nähtavus kehvem ja kaugemale nägemiseks pidi sõitma ninapidi bussirajale, siis näeb bussipeatuse tagant välja. Nähtavus siis nii umbes 100 m alla, siis edasi juba keeruline. Tee läheb allapoole ka, kurviga kergelt vasakule, autojuhi poolt vaadates. Autojuht oli sõitnud peaaegu risti üle tee, ei olnud lõiganud ega midagi. Autojuht nägi mugavasti esimese ülekäigurajani ja sealt veel natukene edasi. Tsiklimehe poolt oli nähtavus kordades parem. Mõõtsin jalgrattakompuutriga, et 150m kanti oli ikkagi kurvi ja bussipeatust näha kenasti. Autot oleks pidanud ta silmama sama hästi, selgelt näha, polnud millegi taga ning bussipeatus ka tsiklimeest ei seganuks. Tsiklimees pidi nägema topeltkauguselt võrdlemisi hästi (mu pilt sai toona tehtud kõnniteelt, aga ju tsiklimees ikka sõidutee keskel liikus ja seetõttu ka eesoleva kurvi kaugemasse otsa nägi).
Kui kiiresti pidi tulema, et selle vahemaa peale pidama ei saanud ja autojuht teda ei näinud, jääb igaühe juurde mõelda. Olen ise samas kohas teinud vasakpööret haagisega ning ei tundu olema kõige ohtlikum koht manöövri sooritamiseks, v.a. tipptunnil.
-
- Toetajaliige
Selline deformatsioon küljekarbi ja põhja kokku surumiseks, vajab seda tüüpi kaubiku kerega bussil, väga-väga suurt jõudu. Linnakiirusel on tsiklid tagant sisse kütnud ja sõiduautode tagaosa on peale seda üldjuhul mitte väga katki va plastik muidugi. Tagaosas on kere palju nõrgem kui see külg.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 691 korda
- Tänatud: 454 korda
Mis siin vaielda, tehke PPA'se ekpertiisi päring ja.....
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
Teema algataja - Postitusi: 338
- Tänanud: 574 korda
- Tänatud: 35 korda
40 miili tunnis. Ehk siis 65 KM/H B klassi tagaukse vastu.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Ainuke mõistlik postitus siin sel alamteemal - pole mingit mõtet jälle üles soojendada samu spekulatsioone, et kas ületas, kas paistis, kas nägi jne, selle uurimise tulemused on lõplikuks loetud ning politseil olemas ning vaevalt siin õnnestub mingit sarnase põhjalikkusega koostatud pilti kambapeale kokku panna. Tehke päring või taotlus võimisiganes vajalik liigutus, et see kätte saada ja avaldada, Macintoshile meeldib neid motokommuuni kirju saata, küllap on biker.ee ka piisavalt kaalukas hulk inimesi, et rõhuda avaliku huvi olemasolule vms.
Ma pmst kogemata tean põhijäreldusi, aga pole päris kursis, kas ja mis reeglid sellise info avaldamisele kehtivad, järgi uurida ei viitsi ja ammugi mitte ei viitsi hiljem mingite tagasilöökidega tegeleda. Ja ega te mingi suvajolberti sõna ei usuks ka nagunii. Midagi väga põnevat seal pole...
-
- Toetajaliige
Tehnilist ekspertiisi tehakse väga harva. Lìga kallis. Otsus ehk uurimise tulemus on kindlasti olemas,aga see ei tähenda, et see automaatselt ka ekspertiisi sisaldab.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Honda CB500X
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 6 korda
Selle õnnetuse juures spekuleerimine ei ole just edasiviiv. Ma tahaksin eeldada, et me siin kõik kasutame liikumiseks ka neljarattalist sõidukit ja meile kõigile on tulnud üllatusena mõni mootorrattur, kes liiga palju peale keerab. Minu viimane oli paar päeva tagasi Kolde Selveri juures Politsemaja poolsest "august" vasakpööret tegema hakates. Vaatasin enne liikuma hakkamist väga hoolega, et ühtki sõidukit ei tule ja kus siis sai pidurit tallatud, sest üks mootorratas lendas ikka väga kiirelt silmanurka. Ehmus vist isegi, sest tegi jõnksu. Kolde puiesteel suunaga Stroomi ranna poole on kiirus 30 km/h. Enda elu ja tervise nimel tasuks ikkagi kindel olla, et ka peateel liikuvat sind on võimalust ootav autojuht märganud. Õigusest on vähe kasu, kui oled juba kellelegi küljeuksest sisse sõitnud.
Palun mitte segada. Ma olen juba niigi segaduses.
-
- Tsikkel: Honda VT600 Shadow
- Tänanud: 103 korda
- Tänatud: 65 korda
-
Teema algataja - Postitusi: 338
- Tänanud: 574 korda
- Tänatud: 35 korda
See on nüüd õnnetus mis juhtus alla 50km tunnis kiirusega. Mootorrattur taastub haiglas.
https://rus.postimees.ee/8268496/foto-a ... mtPuIwLiiA
https://rus.postimees.ee/8268496/foto-a ... mtPuIwLiiA
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.