Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

jyrx
Tsikkel: Beta RR350Racing, HondaCBR1000
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 29 korda

Re: Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Lugemata postitus Postitas jyrx »

Piipz kirjutas: 05 Juun 2025, 07:46
Lugupeetud Mainor AS,

Pöördun Teie poole seoses eilse, 4. juuni 2025, ootamatu ja äärmiselt küsitava parkimiskorraldusega Ülemiste Citys, mille tagajärjel said paljud mootorratturid oma lenksu külge 70-eurose trahvilipiku. Esindan selle pöördumisega lisaks iseendale ka Eesti suurimat motokogukonda biker.ee kaasomanikuna ning Ülemiste Citys ruume rentiva ettevõtte töötajana.

Olen viimased kümme aastat Ülemiste City piirkonnas töötanud ja selle aja jooksul olen suviti pidevalt mootorrattaga tööle tulles parkinud sealsetel kõnniteedel ja muudes mitte-otse parkimiseks ettenähtud, kuid liikumist mittetakistavates kohtades. Kogu selle aja jooksul ei ole ma kordagi saanud ei hoiatust ega trahvi. Seetõttu on 4. juunil toimunud massiline 70-euroste trahvide määramine täiesti ootamatu ja näitab minu hinnangul ebaproportsionaalset ja üleolevat suhtumist Ülemiste City külastajatesse ja töötajatesse.

Kuigi mõistan, et kõnniteel parkimine ei pruugi alati olla rangelt lubatud, on mootorrataste parkimisel teatud spetsiifilised vajadused, mida Ülemiste City praegune infrastruktuur ei arvesta. Mootorratas võtab tavalisel autoparkimiskohal liiga palju ruumi, mis on ebapraktiline ja ebaefektiivne. Lisaks on olemasolevad paar mootorrataste parkimiskohta (näiteks Maksuameti ees) ebamugavad ja liiga kitsad. Mootorratas pargitakse reeglina viltu ja enne sõidu alustamist tuleb see püstiasendisse tõsta. Kui teine sõiduk pargib liiga lähedale, muutub see manööver raskeks või isegi võimatuks.

Eeltoodust lähtuvalt palun:

Tühistada kõik 4. juunil 2025 Ülemiste Citys mootorratastele väljastatud 70-eurosed trahvid. Leiame, et selline ootamatu ja varasema praktikaga vastuolus olev karistamine ilma igasuguse eelneva teavituse või lahenduste pakkumiseta on ebaõiglane.
Algatada arutelu ja leida koostöös mootorratturite kogukonnaga lahendus Ülemiste City mootorrataste parkimiskorralduse parandamiseks. Vajalik on luua piisavalt ja sobivalt paigutatud parkimiskohti, mis arvestavad mootorrataste eripära ja vajadusi.
Tagada edaspidi proaktiivne ja selge teavitamine kõigist parkimisreeglite muudatustest või uutest regulatsioonidest enne nende jõustumist.

Loodan sügavalt, et Mainor AS suhtub sellesse pöördumisse tõsiselt ja oleme valmis panustama lahenduste leidmisse, et Ülemiste City oleks kõigile kasutajatele, sealhulgas mootorratturitele, parem ja mõistvam keskkond.

Lugupidamisega,

Heiti "Piipz" Piip
Kas Mainor AS-ist keegi ka vastas midagi Sulle?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”