Hälvik- Mootorratturid

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1977 korda
Tänatud: 573 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

mx77 kirjutas: 19 Mai 2025, 20:11
urmas66 kirjutas: 18 Mai 2025, 19:12
Ma olen viimase kolme nädala jooksul autoga sõitnud Hollandist koju 2300km ja siis veel 8 päeva Hispaanias Barcelona kandis liikunud ning sealt Andorras käinud. Hollandist tulles kuni eesti piirini oli null ettekeeramist vaheletrügimist või mida iganes ebameeldivat juhtumit kuni peaaegu kodumaa piirini. Esimesed ettesattunud ohmud olid kaks eesti numbriga sõiduautot ja üks kaubik, kes tegid idiootlikud möödasõidud kümmekond km enne Salacgrivat. Tulemus neil sellest oli kahjuks null, sest seisid seal foori sabas koos veel ühe autoga ja mina sain just peatuma hakata kui foor läks roheliseks. Edasi Iklast kodupoole oli ka nii mõnigi pooletoobine, kellest kaks olid tsiklitega. Hispaanias sõitsin mingi 1400km koos Andorras käiguga ja seal oli tsikleid palju, kuid samuti null hälvikut. Meil siin on ikka mingi piirkondlik või rahvuslik "peaviga" väga paljudel. Kuidas mujal saab sõita piirkiirusega ja ei pea vaevama pead, kui fooris roheline süttib, et kas saab juba ristmikku ületama hakata või on kellelgi veel suurem vajadus seda tegevust teisest suunast teha jne. Täna käisin Tartu kandis autoga ja ikka nii mõnigi huvitava sõidustiili-võtetega juht sattus vaatevälja, sealhulgas ka paar tsiklit.

Mats Soomre ütles paar päeva tagasi oma FB seinal väga hästi meie liikluskultuuri kohapealt:
"Ettevõttes näitab kultuuri(tust) see, kuidas sa käitud siis, kui ülemust pole kohal.
Ühiskonnas – see, kuidas sa liikled siis, kui politseid pole näha."

Kahjuks see on meil ikka veel nii, kuigi nõuka aeg on justkui ammu läbi ja suur osa pole sel ajal isegi elanud, aga miks? Miks meil paljud ei suuda liiklusse sattudes enam justkui mõelda ja panevad hullu absoluutselt tarbetult ning ennasthävitavalt? Kõige hullem on see minu meelst selles osas,et seda ei tee noored kutid vaid absoluutslet igas vanuses ja nii mehed kui naised (mulle tundub, et naisi on isegi väga palju).
Kahjuks me oleme siiski Ida-Euroopa koos kõige sellest tulenevaga
Poola, Leedu, Läti, Tšehhi jne on ka idaeuroopa, aga seal, just eriti Poolas, on ikka aastatega palju paremuse suunas muutunud. Ma olen viimase poole aasta jookusl mõned korrad Daugavpilsis käinud ja see päris pikk sõit nin kohtab kõike, kuid siiski suht rahulik ja notrmaalne liiklus on iga kord olnud. Me oleme pigem ikka rohkem nagu tükike venest. Kusjuures seal kus mina elan,elavad 99,99% eestlased, aga isegi meie kohalikel teedel on opakaid-arulagedaid paarutajaid kui palju. Samas kui on mingi koosolek, siis kõik räägivad,et vaja on ohutumaid teid jne. Kuidas saab asi ohutum olla,kui liiklejad on ohtlikud.
Ma ei ole ise aeglane ja uimerdav juht, aga külavaheteel 60-e alal ei sõida kiiremini.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”