Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1991 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

vanalendur kirjutas: 22 Apr 2025, 15:44
urmas66 kirjutas: 22 Apr 2025, 13:44
Waze tõenäoliselt siiski loeb sinu kasutus harjumusi ja veel midagi sinuga seotut ning siis vastavalt sind ka suunab. Mina kasutan Waze reaalselt igapäev kogu aeg ehk kui rooli-lenksu istun siis on ta sees. Kontod erinevates seadmetes on kõik ühe sama kontoga tehtud ja alati sisselogitud olekus. Ja nii huvitav kui see ka pole, ei ole minul neid valesti suunamisi ja muud sellist viimastel aastatel üldse olnud.
Aastaid Waze kasutanud. Üldiselt toimib aga kohati on waze ümber suunamised "ummikute" korral vähe jaburad küll. Nt Riia lennujaama sõites sageli pakub sõita 10-15km ringi, et 2-3minutit kiiremini jõuda. On seda ka ette tulnud, et juhatab kuhugi kõrvaltänavatele ummikust ümber sõitma aga see tähendab mingeid lollakaid manöövreid kus peab kõigile teed andma ja tipptunnil istud lõppkokkuvõttes seal võimalust oodates kauem kui rahulikult ummik ära tiksudes.
Seda ummikust ümbersuunamist teeb ka Garmin(või üks kõik milline muu navi ka), kui sul on seal liiklusinfo lisa olemas, aga selle vahega, et reaalne ummik on selleks ajaks võibolla juba kadunud kuid Garmin ja muud offline kaarte kasutavad rakendused pole seda veel jõudnud teada saada. Seega Waze-st paremat-operatiivsemat ma hetkel ei oska küll maailmast leida.

Alati on võimalik ka valida lühem tee või midagi muud või lihtsalt ignoreerida mõnda suunamist. Tegelikult ei ole vahet mis rakendust kasutada, sest võõral maal liikudes kas usaldad pimesi oma suvalist navirakendust või siis jälgidki kuhu sa minema pead ning vastavalt siis suunad ennast ise vahel "õigele" teele. Kas see ka alati õige on see jääb saladuseks :)
Mina olen siiski kindel,et võõral maal võid isegi tsikliga mõnes kohas ennast nii kinni sõita, et navi ümbersuunamised on tegelikult olematu probleem. Ehk seda ei saa üheselt waze või garmini või ükskõik millise rakenduse probleemiks teha, kui nad teevad sinu eest valikuid.
Tahad ise valida ära kasuta neid ja osta paberkaart ning altased.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”