Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

hmm
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 122 korda

Re: Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Lugemata postitus Postitas hmm »

Mõned aastad tagasi sai kribatud:
hmm kirjutas: 16 Aug 2021, 23:39
.....
Kolm 1973a. ratast (2x iz jupiter3 ja jawa 360) bussi ja Slovakkia linnakesse Holic. Rattad maha ja tiirule.
Ratastega sõitsime 2232km Leedus, Slovakkias, Austrias, Sloveenias, Itaalias, Horvaatias, Bosnia ja Hertsogoviinas, Ungaris. Lisaks bussis veel 2x1560km Eesti, Läti, Poola, Tsehhi.
Zuumige geoape linki, näete täpsemalt meie radu. Kui kuskil on triip e. netti polnud, siis triibust vasakul ja paremal käänuline tee on meie rada: https://tracking.geoape.com/?track=FB7Lju5MPi

Meid juhatas waze, mis oli seadistatud: väldi tasulisi, kiirteid, kruusateid, sõiduk mootorratas. Teed mida ta pakkus sõitmiseks olid lihtsalt ägedad v.a. kui tal polnud midagi pakkuda nt Ungari... Bosnia ja Hertsogoviinas läks ta oma pakkumistega ekstreemseks ka, kus lihtsalt 50m tunnelist juhatas kõrvalt läbi hoovide... tee läks sirgelt, kuid tal oli vaja ikkagi üks haak tee kõrvalt teha jne. Lõpuks tuli vägivaldselt lubada kiirteid, siis pakkus ilusti tavalisi teid. Ungari teedest oli juba juttu, ülejäänud riikide teed olid siledad.
.......
Ehk siis on kogetud ka waze jamamist aga see vist pigem oli seotud kohalike teede defineerimistega WAZE kaartidel. Selline kogemus oli suhteliselt ekstreemne ning peale 2h sõitu ka kurnav - polnud ju mõtet väga tihti 100m põhitee kõrval sõita ja siis tagasi keerata ning lõppude lõpuks oli vaja ju ööbimiskohta jõuda.

Aga siiani on waze pakutud teed olnud väga head ja sobilikud - isegi üllatanud, kuhu muidu ei oleks osanudki keerata.
Oluline on siinkohal aru saada mis sätetega mängid ning mida kus asjad paika panna.
Mina olen peaaegu kogu jutusamise tal keelanud - ainult miinimumi räägib nt "politsei on ees"... või piiksub kiiruse ületamisega.
Teine huvitav kogemus WAZE jutustamisega oli saksamaal, kus Android Autosse kuvatud WAZE kaart rääkis poolikut juttu - alustab: "300m pärast".... ja siis on vait. Seejärel kui koht on möödas ütleb - " tee tagasi pööre"
See jama oli seotud konkreetse auto Android Auto seadetega - esimese osa ütleb kõvatsi ja siis edasine tekst oli vaikselt... seega polnud WAZE süüdi vaid auto enda seadistus või audio prioriteetsus.

Päikese osas pole ju ka waze süüdi... ikka see seade kus seda jälgid. Ma ikka püüan meelde jätta enam vähem marsruudi mida mööda juhib ja kui päike segab, siis korraks käega katan päikese, et selle varjus näha waze juhiseid.

See radade valik ja mahakeeramised keerulistel ristmikel on tekitanud tiire... eriti kui on mitmetasandiline asi. nt Sellel ristil sai tiirutatud päris mitu ringi, enne kui Mura delle Craziest tulles mööda SS1 montenegro poole minema saime (vaadake seda risti siis läbi streetview 8) )
WAZE juhatas kogu aeg õigesti aga no me ei saanud aru, et kas see vasakpööre on just siit või sealt, oleme juba õigel tasandil või veel kuhugi vaja keerata...

Alternatiiv on alati paberkaartide peale tagasi minna kui tahad asjad ise täpselt planeerida ning hiljem see kus planeerisid ei teeks trikke - no ka need suudavad üllatada, sest kaardid on ju mingi aeg tagasi trükitud.

Miks mina olen waze peale jäänud: hoiatused; live info kui andmeside olemas; mulle meeldivad tema mootorratta teede soovitused; Nõks optimistlik kohale jõudmise aeg ehk 100km peale -5min... seega tempot tuleb hoida.
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”