Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas mx77 »

urmas66 kirjutas: 04 Apr 2025, 12:59
Antt1 kirjutas: 31 Mär 2025, 19:16
Ma installisin Waze alles millalgi selle aasta alguses telefoni. Ei tea mis versioon, see mis äppina hetkel saada oli.
Mulle ta küll mitut teed ei näita. Kui panna sihtpunkt siis näitabki ühte teed. Seda mööda võib sõitma hakata ja kui ise otsustada mingis kohas teistmoodi minna siis arvutab kohe uue marsruudi ja täitsa loogilise. Navid ja vist ka Google Maps karjusid veel tükk aega et "võimalusel pööra tagasi".
Reede õhtul tulin lääne poolt Helsinkisse ja tahtsin kesklinna pääseda. Waze esimene eelistus oli läbi Kamppi linnaosa mis mulle kohe üldse ei meeldinud. Õhtune aeg ja pime ja palju reguleerimata ülekäigukohti. Neegrid lähevad õhtul pidusse - on küll valged sokid jalas aga ei märka alati . Silmad peavad pidevalt käima ja see on väsitav. Keerasin ristmikult mere poole ja maksimum saja meetriga oli uus teekond juba ekraanil. Võib-olla kilomeeter pikem kuid just see mida alternatiivina saab kasutada. Ei mingit kisa, et pööra tagasi.

Võrreldes Google Mapsiga mis mind ükskord talvel 3 tonnise bussiga golfiväljakule saatis (tema arvates kõige otsem tee) on väga onkel värk.
Kellel mingi vanem versioon on võib vast selle kustutada ja sama äppi uuesti installida.
See oleneb ka kohast ja piirkonnast ning võimalikest valikutest mida oled ise kasutanud, ta siiski monitoorib vist sinu varasemat käitumist ka. Waze on mul sees ka niisma ilma navigeerimiseta asihtpunkti ehk sõidan ise, aga tema näitab mulle pelgalt liiklusolusid, ohtusid ja miilitsaid jne. Ma olen igasugu asju nii ise kui tööalaselt kasutanud, aga olen alati siiski Waze juurde jäänud, sest need muud asjad on teedel ja tänavatel liikudes mannetumad igast küljest. Offline kaartidega on mul veel eluaegne Sygic kunagi soetataud,aga pole veel kordagi selle eelisei9d Waze ees suutnud tuvastada. Kui Wazel on tripp paigas ja sõidad mööda seda,siis võib vahepeal ka levi kaduda,kuid seda juba laetud teed juhatab ta sind ikka ehk slles mõttes sõidab ka offline. Siis muidgi ei näita liiklusinfot,aga teed juhatab ikka. Olen nii korduvalt mägistes kohtades liikunud,kus mobiili levi pikalt pole.
Sygic üks suuremaid eeliseid on minu meelest see, et ta hakkab sulle enne sihtpunkti jõudmist parkimiskohti pakkuma.
Muude navidega on tihti see jama, eriti välismaal, et jõuad kohale küll, aga kuhu auto parkida on probleem.
Eks kõigil navidel on omad plussid ja miinused. Näiteks minu oma kogemuse järgi oskab google maps pakkuda paremini alternatiivset marsruuti, kui sinu põhimarsruudil on mingi liiklustakistus. Ükskord vihastasin Waze peale, kui ta Leedus 500 meetrit enne avariikohta teatas, et teel on avarii (mingi piimapütt oli ennast risti teega pikali keeranud), aga enam ei olnud mitte kuskile minna.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”