Hooaja alustamine.

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Coeng
Tsikkel: Suzuki VZ 800 Marauder . Iž-49
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Hooaja alustamine.

Lugemata postitus Postitas Coeng »

Millal siis oleks õige aeg alustamiseks ? Maikuu? Keskmine ööpäeva temperatuur+10C ? Ilusad sulailmad juba väljas, hing kibeleb :) Vena iz-iga sai peaaegu aastaringselt sõita, tänapäeva motikas vist ikka pirtsakam. Niiskus mootoris, õli omadused ja muud jamad ... :(
Kasutaja avatar

zorten22
Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 46 korda

Re: Hooaja alustamine.

Lugemata postitus Postitas zorten22 »

Misasja, ei ole ju 1. aprill veel? Sõida siis, kui tahad ja tunne on, peaasi, et ratas liialt soola ei saaks.
...
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

Kohe kui päike väljas, asfalt kuiv ja temp plussis.

Kevadine märg asfalt on soolasitta täis ja sellest tasuks küll eemale hoida.
Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 186 korda

Lugemata postitus Postitas Krl »

Kui sellega aprillini venitada, siis pole väga pointi enam fb's raporteerida. Oled lootusetult hiljaks jäänud ja päris sõitjad pigem hakkavad sind narrima, et oled algaja ja nõrk ja rolleri mees ja gay ..jne.
Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 99 korda
Tänatud: 207 korda

Lugemata postitus Postitas Turist »

Ööpäeva keskmine temperatuur on viimane asi, mida vaadata, ega sa ööpäev läbi ei sõida ju, tähtis on palju sel ajal on kui sõidad. :lol: Ma isiklikult alla 15 C tsiklit välja ei aja ja siiski suure "hädaga", pigem ikka peaks olema umbes 20 C. :bsmile:
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Las tuleb korralikult vihma ennem, et peseks soola teedelt ära. IZ'iga oli jah hea lasta, mannetu ja rahulik, olematu väändega. Tänapäevased on midagi muud, ilma naelteta läheb kohe alt ära kui õrnalt gaasi keerata.
Kasutaja avatar

renx
Tsikkel: Ühe pütane porgand
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas renx »

Eile ca 16 paiku alles sain sõitma ~3 kraadiga. Seljas oli tsärk, õhem pusa, kehakaitse ning tavaline softshell jakk. Jalas voodriga püksid ja põlvekad. Külm hakkas kätel aga mul hakkab kätel külm kohapeal 10 minutit seistes ka... :D
Nüüd ehk ei kibele nii palju sõitma, sai see pisik natuke rahuldatud.
XT600->XT660Z Tenere->KTM 690->Beta 250RR->Husaberg TE250->DR650->XT660R->KTM 690

Ikka mina
Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
Tänanud: 40 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Ikka mina »

Sa renx oled hull vend :)
KUi kuskil metsas rada ja sealsamas ootamas soe saun siis mnjahh muidugi aga uhada teed mööda objektile, seal nahk märjaks ja tagasi maanteed mööda ... Ootaks veel natuke kuigi pilt sõidab varsti eest. Igakevadine teema :)

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 166 korda
Tänatud: 33 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Hääle järgi kõhis eile Tlnas Sõle tänavas mingi tsikkel tühjadest torudest ämblikke välja :D No ei olnud autosportlase hääl...
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas

ap_yesjah
Tsikkel: Honda CB600FA
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas ap_yesjah »

Jaanuari lõpus oli ca 5 kraadi ning sai tehtud paar sõitu küll. Ehk tegelikult ei olegi olnud ühtegi kuud, kus ei annaks viisakalt linnarattaga sõita (5+ c kraadi ilma lumeta).
Samas see soolavesi ei mõju rattale kõige paremini ning peab olema ise soojalt riides. Jahedaga peab arvestama veel seda, et rehvi pidavus on nii-naa, ei tasu jalaraudadeni kallutada. Endurotajad sõidavad samas ka lumega ning iga ilmaga igalpool. Rollerite,jalgratastega, tõuksidega minnakse ka läbi aasta, kuid need masinad on kergemad ja vähem võimsad.
Peab ka arvestama, et praegu võib päeval olla tee sõidetav, kuid õhtutundidel tekib kiilas, mis võib isegi autod teelt välja ajada, rääkimata tsiklist, mis lihtsalt pikali käib.

MeelisV
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas MeelisV »

eile u. 15.20 läks kena läikiv punane ducati mööda Pirita teed linna poole. auto näitas oma +5...+6 c ja ilus kuiv oli
Kasutaja avatar

cossie
Tsikkel: B-12T
Tänanud: 134 korda
Tänatud: 71 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cossie »

MeelisV kirjutas: 26 Veebr 2025, 08:59
eile u. 15.20 läks kena läikiv punane ducati mööda Pirita teed linna poole. auto näitas oma +5...+6 c ja ilus kuiv oli
Nägin sedasama, mul näitas auto +8, eitea kui hästi see ratas soola kannatab, või pesti väga hoolega puhtaks pärast....
https://www.facebook.com/M3G-182376025137021/
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Kasutaja avatar

Teema algataja
Coeng

Sool ongi vist kõige suurem takistus :(
Kasutaja avatar

zorten22
Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 46 korda

Lugemata postitus Postitas zorten22 »

Coeng kirjutas: 01 Mär 2025, 17:17
Siiski mitte, kõige suuremaks takistuseks on inimese enda mõttemaailm.
...
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Tsikliga sõit võiks mõnus olla, aga külm ei ole mõnus. Soe on alates +21 ja alates +17-18 on riietuses ka võimalik sõita. Ehk lihtsalt linnukese tgemiseks,et ma "nüüd sel aastal sain alustada..." pole minu jaoks. Ja ei ole vaja siia juurde selgitamist, et pole halba ilma on kehvad riided blaa-blaa. See kubujussina sõit on mu meelest jama.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Coeng kirjutas: 01 Mär 2025, 17:17
Ei ole. Oma mõttemaailm hoopis. Siin on arvamusi seinast- seina ja rohkem sõrme viibutusena. kui teeb heat meelt siis mine ja sõida.
Asi on hoopis selles, et vanusega ( ajaga ) kipub maitsemeel ja eelistused muutuma aga proovi ise järgi.

Saad need sõnad ehk kellelegi tulevikus edasi ütelda. :bsmile: :)
Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 247 korda
Tänatud: 598 korda

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Muarust "vanas eas" ei ole varase alustamise juures probleemiks niivõrd külm kui see, et kui alguses oli õhinapõhisus laes ning tsikkel ja kõik seonduv tippvormi timmitud juba absoluutselt kõige hiljemalt vabariigi aastapäevaks, siis ajapikku on see erutus mõnevõrra lahtunud. Näiteks kõnnid mööda linna ringi ja võtad jopel esimest korda luku lahti, sest soojavõitu on, ja siis hakkad mõtlema et hmm, võiks ju tsikliga sõitma minna. Seejärel tuhnid kodus kõik sahtlid ja kapiservad läbi võtmeid otsides, kuni tuleb meelde, et need sai see sügis täpselt selle probleemi vältimiseks süütelukku jäetud. Ok, väike asi, aga kui pükse jalga proovides selgub, et vöökoha kaliiber on see aasta küll lubatud lõtku piiridesse jäänud, aga jalgevahetüki ventilatsioonivõime kasv ei ole seda kohe üldse mitte, siis paratamatult lükkub kupatus ajajoonel natuke paremale - kuna nagunii juba tellimiseks läks, siis võiks ju ka uued klotsid panna ja õhufilter tühi ei maksa ju midagi ja... lõpuks tuleb veel meelde, et tagahargi juurest kostus paar korda mingi kahtlane kolks, aga ok, esimese sõidu saab ilma selleta ka tehtud.

Kahe nädala pärast on siis kamad kohal, tööpäevaõhtutel sätid need klotsid ka paika ning käid raketi lapiga üle, käes on laupäev ja... vihma sajab. Õnneks järgmine päev on kuiv ning õhtune baarikülastus ei veninud ka liiga eepiliseks, niiet juba kell 1430 võib pilli päikese kätte veeretada, jala üle visata ja... fcuk, sügisel ununes laadija taha panemata, akuga on jokk ja poed on obv kinni, sest pühapäev.

Sedasi targu ja järjepidevalt talitades ongi varsti maikuu käes ja varasest hooaja alustamisest saanud... noh, keskealisele kohaselt keskpärane :)

Ehk siis tõenäoliselt sa ei näe esimeste soojadega palju sõitjaid mitte selle pärast, et see sõitmine ise midagi erilist oleks, aga kõigil lihtsalt tuleb motikas alles sellesama ilma peale meelde ning hakkavad siis alles ettevalmistusi tegema - töökojad on ka tavaliselt märtsis-aprillis umbes, kuigi sama hästi võiks ju samad tööd oktoobris ära teha lasta. Oleks kõigil nii, et vajutad nuppu ja sõidad, siis näeks sõitjaid ka palju rohkem.

Ikka mina

:)) Muhhhahaaaa Jesper,
Krt, kust sa tead :) Mul endal lihtne õlivahetus no paar-kolm kuud tegemisel, lihtsalt "pole aega" :)))
Ülejäänud peale vöökoha peaks korras olema, viimati oli 5+ aga tegu ju tehnikaga :)
Kasutaja avatar

MannyEric
Toetajaliige
Tsikkel: Gemelo de África
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas MannyEric »

Mina olen see kevadel-nupust-käima tüüpi vend. Ilmselt siis pole veel vana 8)
Praegu tundub, et laupäeval saab esimese ringi ära teha.

Honda XL1000V '02 -> Honda CRF1100L '20

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Mul on ratas täiesti stardi valmis, seisab hooldatuna soojas ruumis katte all(isegi tolmune pole), paak täis, laadija taga, aga külmaga pole kunagi mulle meeldinud sõita.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 166 korda
Tänatud: 33 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Ei tea, kuidas see aasta hooaja alustamine läheb... Uus elukoht, tln, kortermaja... Ühistu esi-eit plõksib, "trepikoja ette küll parkida ei saa, siin rotid maa tühjaks uuristanud, ei kannata". Kurat, mootorratas on 100kg ratta kohta... Mõni suurem inimene peaks kohe siis maa alla vajuma... Trepikojast kaugemalt viisakat kohta pole.
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 174 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

urmas66 kirjutas: 04 Mär 2025, 09:37
Mul on ratas täiesti stardi valmis, seisab hooldatuna soojas ruumis katte all(isegi tolmune pole), paak täis, laadija taga, aga külmaga pole kunagi mulle meeldinud sõita.
Ülehomme on juba soe ju! :D ma igatahes otsisin täna vatid välja ja õhtul panen põrrile laadija järele. :D
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Priit_IZ
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Priit_IZ »

Talvekad ju olemas, kuigi viimased korrad lund vähem olnud. Ehk siis pole mingi hooaega, ega pausi:

Pilt

:bsmile: :bsmile:
Mootorsportlased on ikka julged,
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 174 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Ikka väga mõnus sõiduilm täna. Pole ei palav ega märg. Täis lust lasta. :)
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Teema algataja
Coeng

Naistepäevael oli Tallinnas ikka palju motikaid näha :) Oma pill veel külmas telgis soojemat aega ootamas, et hooldusega niiskus ja muu sodi mootorist välja saada. Oh kes meist ei unistaks soojast hoiukohast... :)
Kasutaja avatar

Andreas
Tsikkel: Honda CBR1100XX

Lugemata postitus Postitas Andreas »

Coeng kirjutas: 09 Mär 2025, 19:07
Naistepäevael oli Tallinnas ikka palju motikaid näha :) Oma pill veel külmas telgis soojemat aega ootamas, et hooldusega niiskus ja muu sodi mootorist välja saada. Oh kes meist ei unistaks soojast hoiukohast... :)
Laupäeval oli täitsa 10+ kraadi ka, et kannatas just mitte kõikse soojemas garaažis õlivahetuse ja ketipingutuse ära teha :)

ap_yesjah
Tsikkel: Honda CB600FA
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas ap_yesjah »

Jaanuari lõpus sai 1 proovisõit ära tehtud ning nüüd märtsi alguses kohe hooaega alustatud. Kui juba käima panna, siis tasub mootor korralikult soojaks lasta, saab niiskuse välja. Isegi stabilisaatoriga küttele tasub natuke värsket kütet peale panna.
Niiske ilmaga peab vaatama, et seda soola rattale liialt peale ei jääks. Mul igatahes isegi peale kiiret pesu oli tunda, et väljalaske kollektorite peal olev tolmukiht kärssas.
Õlivahetus pidavat enne talve parem olema kui kevadel. Pidurid tasub kindlasti üle katsetada, et poleks kinni roostetanud ning kenasti liiguks ningi dot-i tase oleks korras. Aku tasub laadijaga täis laadida - ratta enda genekaga pigem ei saa täiesti täis.
Aga ohutut ja head sõitu. Esimesed ringid ikka rahulikult ning rehvid hästi soojaks.

See nädalavahetus oli päris palju sõitjaid juba tänavapildis näha.

Ikka mina

Oli ilus, vähemalt Pärnus - laupäeval tsikli hooldus + saun ja pühapäeval aitasin väimehel maja kallal nokitseda/kolida - õhtuks väsind nagu polguolga.
Niipalju siis sõidust :) aga pole hullu, teised sõitsid ja sõiduilmad alles tulekul.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”