A1 rattaga sõitmine B-kat lubadega

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 179 korda
Tänatud: 102 korda
Kontakt:

Re: A1 rattaga sõitmine B-kat lubadega

Lugemata postitus Postitas 701 »

Tihver kirjutas: 27 Veebr 2025, 23:48
Minu 14 aastane tütar tegi täna ära mopeedauto load ja kuna lisaks autokoolile olen ma teda ise juhendajana koolitanud siis ma reaalselt usaldan teda liiklusesse.
Oma ema ja ämma kellel on seaduse järgi õigus samamoodi mopeedautoga liikluses osaleda ma sinna ei usaldaks.
No jah ja sinu ema ja ämm kindlasti sügelevad vastupandamatust soovist moboga küla vahele rallima minna? Et võtmed peab pidevalt peidus hoidma. :D
Aga tegelikult jah, moboautoga liiklemiseks peaks siiski mingi liikluskoolitus läitud olema. Samas selle 125cc. Vaevalt keegi kellel on B kat juba olemas lisaks veel 2 aastat staazi, see vist tähendab vähemalt 20 eluaastat, ei suuda ennast nii palju kontrollida, et võrriga ohutult liigelda? Ja siis äkki 10+10 tunni ära tiksumist ja 8 soti maksmist mingile "autokoolile" muutub ta imeväel ohutuks ja kogenud liiklejaks? Selle asja ainuke nimetus on tarbetu bürokraatia vohamine.

Ma omast kogemusest. Poiss tegi eelmisel suvel A1 tsikliload. Enne seda tegi 15 aastaselt moboload. Sügisel saatsin ta neid noore juhi autolube tegema. Käiski, täpselt sama jutt, täpselt samad küsimused. Mingit vahet pole. Isegi linna vahel tiirutamine on samadel tänavatel. Nüüdseks on ta viimase kahe aasta jooksul sama tsirkust 3 korda läbi teinud ja mina umbes 2000€ selle eest maksnud. Täiesti mõttetu. Ainukesed võitjad on "autokoolid" ja vohav bürokraatia.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”