A1 rattaga sõitmine B-kat lubadega

Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 247 korda
Tänatud: 598 korda

Re: A1 rattaga sõitmine B-kat lubadega

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Noh, näidet sellest, kui ei oska enne kooli üldse sõita, ei pea ka kaugelt otsima, mina istusin üldse esimest korda elus mootorratta selga 18. septembril 2014 autokooli platsil, 07. oktoobril anti load, siis oli natuke sebimist tsikliostuga ja 11. oktoobril kaevasin esimest korda Africa Twini Männiku liivast välja :D
image.png
Ei olnud mingeid moppe ja krossikaid ja rollereid, mõned korrad olin titena tädimehe Rigaga külavahel pläristanud.

Võib muidugi vaielda, kas ma olen nüüd näide mingist pädevast mootorratturist, anoh natuke midagi on siiski tehtud (link allkirjas) ja kuidagimoodi said need hüpped ja nükked ka vanas eas töö käigus selgeks. A olen päris kindel, et kui oleks omast tarkusest jebima hakanud ja nende kahe esimese õrna aasta jooksul matsu pannud (eks see oli natuke õnneasi ka muidugi), siis poleks asjast midagi saanud, autokool ja sealt saadud teemade iseseisev uurimine aitas just sellest kõige ohtlikumast perioodist üle. Metsas võib lõpmatuseni puurida, aga see näiteks ei õpeta, kuidas ära tunda, kui eesõitva või vastutuleva auto juhil nina telefonis on ning mis siis saab, kui ta järsku ärkab ja oma vasakpööret lähenemas näeb... Või paljudel on kombeks kõrvaleelt tulles või punasele liginedes viimase hetkeni lauluga sõita ja siis äkkpidurdada - see harjumus tehti juba koolis selgeks, et olgu sul kõik maailma rohelised, kui eeldatavad trajektoorid lõikuvad, siis täispidur ja võta oma saatus enda kätte tagasi. On loll olla, aga parem kui katki olla. Metsas ja külavahel männid sind ei ründa.

Kogu austuse juures krossipoiste suhtes, seal kipub ego ka tihtipeale tulemustega samas taktis või kiiremini paisuma, tänavale minnes oleks tervislik see koju nagi otsa riputada, aga no tee see noorele kukele selgeks...

Mul tegelt ei ole oma hobust rajal, ega see B-kattidele A1 taskusse surumine realistlikult mu elu kuidagi ei mõjuta. A kui keegi tuleb selle jutuga, et "tahaks küll tsikliga sõita, aga..." siis on mu vastus küll alati konkreetselt see, et kui päriselt tahad sõita, siis see paar nädalat kooli osa ja eksameid on kärbsemust. Kui päriselt ei taha sõita, siis parem on, kui üldse ei sõida. Tsikliga ei saa sõita nii, et sa oled ainult "natuke" tsiklisõitja, sa kas võtad asja tõsiselt või parem ära üldse torgi.

Õnneks nagu näha on ka seadusandja sama meelt.
Viimati muutis Jesper, 22 Veebr 2025, 22:47, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”