Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.
-
Teema algataja - Postitusi: 1329
- Tänanud: 100 korda
- Tänatud: 213 korda
Re: Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.
Kes jooksmisele mõtleb, siis suure kaaluga ei soovitaks seda teha, enne peaks kaalu vähemaks saama (ütleks, et vähemalt pikkus cm miinus 100 ehk 180 cm pikkuse korral 80 kg). Regulaarne kõndimine on kindlasti hea sissejuhatus jooksma hakkamisele, aga kui pikka aega jooksnud pole, siis on see ikkagi üsna karm.
Mu esimene jooks lindil:
Alguses ja lõpus paar minutit kõndimist kiirusega u. 5,5 km/h, reaalne jooks u. 15 minutit kiirusel 9 km/h, mis peaks olema üsna tagasihoidlik kiirus (?, vähemalt kunagi sai 10 km joostud umbes tunniga ehk 10 km/h ja eeldaks, et reaalne jooks on raskem kui lindil). Tegelikult pulss oleks võinud madalamaks jääda (vanus 47), aga pingutasin ikka niimoodi ära sel korral. Keskmine pulss 140, max 169 (ilmselt keskmise hulka arvestab terve graafikul nähtava ehk ka kõndimise lõigud). Järgmisel korral (täna) oli juba natuke parem, keskmiselt 130, max 162. Veidi palju ikka, võibolla peaks siiski kiirust muutma jooksu kestel. Võiks olla 120-130, nagu velotrenazööril olen hoidnud. Kes ei tea, siis aeroobse treeningu korral võiks pulss olla vahemikus 60-80% max pulsist ja max pulss on leitav: 220 miinus vanus. Pikka distantsi pole kunagi eriti joosta jõudnud (kooliajal staadioniring oli juba liig ja olin alati kui mitte päris viimane, siis paari viimase seas) ja ilmselgelt ei hakkagi jõudma, aga aeroobse mõttes väikese kiirusega 20-30 minutit üritan vahel teha, et mitte ainult velotrenažööril teha.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.