mopeediload
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Miks üldse küsid, kui ise vastust tead?Brabus kirjutas:Kuidas ma sinna oma rolleriga minna saan kui ma ei tohi rolleriga sõita ju
Tegelt nii saab,et isa sõidab rolleriga,mina istun taga.
Brabus kirjutas:Kas Tallinna ARK-is on mingi nende enda roller kah ?
Sul on ju võimalus lihtsalt järgi uurida. http://www.ark.ee/atp/index.php?id=204
-
-
-
Teema algataja
need kes ytlesid,et rattalubadega saab ka hakkama siis see oleneb kõik politseinikust.Kes tahab see teeb,kes ei taha see ei tee.Ja mopeedilubade tegemisel on deooria ikka raskem kui rattaomadel 
ja järgminekord kui see sama politsenik sind võtab kinni ja näitad jälle rattalube siis vaevalt sa enam pääsed

ja järgminekord kui see sama politsenik sind võtab kinni ja näitad jälle rattalube siis vaevalt sa enam pääsed

-
Teema algataja
meil siin Kuressaares tuli mopeedi lubade nõudmine alles sel aastal... Kui tuli aga igastahes eelmine aasta ma jäin kaks korda vahele aga pole ühtegi korda küsitud lube....
Aga mandri politsei vict nõuab meil siin kuressaares lube kuna sõber jäi vahele ja nõuti pole olnud ja pidi käekõrval koju minema
Aga mandri politsei vict nõuab meil siin kuressaares lube kuna sõber jäi vahele ja nõuti pole olnud ja pidi käekõrval koju minema

seadus on seadus, nii saarel kui mandril. nii et loll jutt suhu tagasi. korra juba kustutasin su seosetu sokkimise ära. püüa nüüd ikka vähe tagasi ennast hoida, kui midagi asjalikku öelda ei ole!-antz- kirjutas:meil siin Kuressaares tuli mopeedi lubade nõudmine alles sel aastal... Kui tuli aga igastahes eelmine aasta ma jäin kaks korda vahele aga pole ühtegi korda küsitud lube....
Vahest sõidan ja teen asju.
-
Teema algataja
http://erna.ark.ee/eksamikyssad/index.html
Nii, kotkad, jõudu katsetamiseks! Valige aga sobiv kategooria ja testige oma teadmisi liiklusest!
Nii, kotkad, jõudu katsetamiseks! Valige aga sobiv kategooria ja testige oma teadmisi liiklusest!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
COPY- PASTA ARK kodukas
Juhtimisõiguse taotlemine
Mopeedijuhiloa saamiseks tuleb sooritada teooriaeksami ja sõidueksam isiku kooli asukohajärgses või isiku elukohajärgses Autoregistrikeskuse (ARK) büroos.
Kui mopeedijuhiloa taotlejal on eelnevalt jalgratturi juhiluba, siis tuleb tal sooritada ainult sõidueksam.
Eksami sooritamise päeval peab juhtimisõiguse taotleja olema vähemalt 14-aastane.
Täpsemat infot eksamitele registreerumise kohta ning eksamite toimumise aja kohta tuleb küsida Autoregistrikeskuse (ARK) büroost.
Juhtimisõiguse taotleja peab esitama eksamikomisjonile:
1) avalduse;
2) õpilaspileti, sünnitunnistuse või passi;
3) kaks identset värvifotot suurusega 35×45 mm;
4) lapsevanema (seadusliku eestkostja) kirjaliku nõusoleku juhiloa saamiseks.
Teooriaeksami eest tuleb tasuda riigilõivu 20 krooni
Sõidueksami eest tuleb tasuda riigilõivu 30 krooni
Mopeedijuhiloa väljastamise eest tuleb tasuda riigilõivu 30 krooni
Vahest vaatan ka rollu teemat, kuna on plaanis kaasale ka kaherattaline muretseda.
Edu
Juhtimisõiguse taotlemine
Mopeedijuhiloa saamiseks tuleb sooritada teooriaeksami ja sõidueksam isiku kooli asukohajärgses või isiku elukohajärgses Autoregistrikeskuse (ARK) büroos.
Kui mopeedijuhiloa taotlejal on eelnevalt jalgratturi juhiluba, siis tuleb tal sooritada ainult sõidueksam.
Eksami sooritamise päeval peab juhtimisõiguse taotleja olema vähemalt 14-aastane.
Täpsemat infot eksamitele registreerumise kohta ning eksamite toimumise aja kohta tuleb küsida Autoregistrikeskuse (ARK) büroost.
Juhtimisõiguse taotleja peab esitama eksamikomisjonile:
1) avalduse;
2) õpilaspileti, sünnitunnistuse või passi;
3) kaks identset värvifotot suurusega 35×45 mm;
4) lapsevanema (seadusliku eestkostja) kirjaliku nõusoleku juhiloa saamiseks.
Teooriaeksami eest tuleb tasuda riigilõivu 20 krooni
Sõidueksami eest tuleb tasuda riigilõivu 30 krooni
Mopeedijuhiloa väljastamise eest tuleb tasuda riigilõivu 30 krooni
Vahest vaatan ka rollu teemat, kuna on plaanis kaasale ka kaherattaline muretseda.
Edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
-
Teema algataja
Oehh....!MysticShark kirjutas:... kui sõidan 49ccm rolleriga...
... kuidas on kiirusega??
Olen kuulnud, et kui rolleri kiirus on suurem, kui 50km/h, siis peab ykskõik, mis vanuses juht omama juhilube???
Ületad sellele sõidukiliigile(mopeed) seadusega lubatud kiirust(45km/h) ja saad selle eest ka karistada.
Mopeedi kiirusena loeb see, mis on tema tehnilistes dokumentides kirjas, mitte see "palju ta välja lääb".
Näiteks: D-8 mootoriga sääreväristaja passis on kirjas max kiiruseks vist 40km/h, aga korras ratas lippab 60 km/h kah. Ometi ei muutu ta sellest veel "mootorrattaks". Politseinik saab sind karistada küll mopeedide jaoks mitte lubatud kiiruse eest, mitte aga selle eest, et säärekaga maanteel 60km/h sõites sul polnud mootorratta lube (ega ka registrinumbrit ja kindlustust ja kehtivat ülevaatust - nagu mootorrattal).
Ükski mopeediks loodud (kubatuur <50cc) sõiduk ei muutu sellest veel automaatselt mootorrattaks, kui tema spidomeetriosuti ületab skaalal 45km/h tähistava märgi.
Meie liikluseaduse ees on täna võrdsed kõik kuni 50cc sõidukid, millede tehnilises passis on märgitud maksimaalseks konstruktsiooniga tagatud kiiruseks kuni 45 km/h.
.
To: krstjn - Mis load on "125 load". Too siia väljavõte ARK' kodukalt või liiklusseadusest, kus on selline termin sees.
-
Viimati muutis Mix, 26 Mär 2007, 15:13, muudetud 1 kord kokku.
See info siin kuulutuses on küll veider 
"Masin on täiesti legaalne ja lube pole vaja"
http://www.soov.ee/search.do?minPrice=& ... adIndex=15&

"Masin on täiesti legaalne ja lube pole vaja"
http://www.soov.ee/search.do?minPrice=& ... adIndex=15&
Väikesed jalad >> Suured jalad >> Jalgratas >> Chopper 80cc >> Roller 50cc >> Suured jalad
Anomaalne Bensiiniraiskaja
Veider on see, et selliste masinatega ei sõida eriti vanad inimesed. Nooremad kipuvad ikka omale seda esimeseks masinaks tahtma. Load peavad olema ju kõikidel alamõõdulistel masinatel mida juhib 14-16 (16. alguseni) juht
Väikesed jalad >> Suured jalad >> Jalgratas >> Chopper 80cc >> Roller 50cc >> Suured jalad
Hetkel veel saab peale 16 eluaastat ilma lubadeta sõita, aga varsti pidi tulema seadus kus kõigil on vaja lube, et isegi mopeediga sõita (<50ccm). Vähemalt mina olen nii aru saanud.
Kui ma olin 15 siis ma sain ilma lubadeta sõidu eest kirjaliku hoiatuse (olid olemas jalgratta load aga teda ei huvitanud) kuigi ma oleksin saanud 1 kuu pärast 16
peale seda siis tegin load ära ja nüüd load olemas ise 16 (varsti 17) ja enam pole keegi tahtnud mult lube.
Ma heameelega näitaks. 
Kui ma olin 15 siis ma sain ilma lubadeta sõidu eest kirjaliku hoiatuse (olid olemas jalgratta load aga teda ei huvitanud) kuigi ma oleksin saanud 1 kuu pärast 16

Kymco Agility 50--->Aprilia SR 50 R (Y)
-
Teema algataja
oeh..
Tegin ise load 2 nädalat tagasi.
esimene kord kukkusin läbi:D
teine kord tegin ilusti ära.
Eksamis oli siis kalded et poole mäe pealt sõit, ringide tegemine, kaheksa sõid, koridor, slaalom ja lõpus ristmik, kus pidid teadma politseimärguandeid ja märke..
Tegin ise eksami tartus ARKis:)
Load käes ja happy:D
Tegin ise load 2 nädalat tagasi.
esimene kord kukkusin läbi:D
teine kord tegin ilusti ära.
Eksamis oli siis kalded et poole mäe pealt sõit, ringide tegemine, kaheksa sõid, koridor, slaalom ja lõpus ristmik, kus pidid teadma politseimärguandeid ja märke..

Tegin ise eksami tartus ARKis:)
Load käes ja happy:D
-
Teema algataja
Tegin ka omale load ca. nädal tagasi,
kuna rattaload olid olemas, ei pidanud
teooriaeksamit tegema. Aga sinna läksin nii, et
isa sõitis autoga ees, mina tema taga, politsei kinni
ei pidanud. Kohale jõudes ei hakatud küsimagi, et kuidas
sinna sõitsin, aga öeldi et paljud sõidavad vanema auto taga ARki kohale.
-
Teema algataja
Väga õige aeg, 25. Maist ei tohiks enam jalgratta lubadega läbi saada. Ise plaanin ka hakata lube tegema. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12831992K-Way kirjutas:Tegin ka omale load ca. nädal tagasi,
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Re: mopeediload
Kas keegi äkki oskab soovitada Tallinnas autokooli 2-rattalise AM kategooria koolituse läbimiseks?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.