Õnnetused mootorratastega 2024

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 29 korda

Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Kui olla piiritult optimistlik ja loota et keegi enne ümberreastumist peeglisse ka vaatab on minuarust mõistlikum sõita autorivi ääres ehk naaberreal autode poolel. Seal sõitvat ratast näeb peeglist niikaugele kui peegel näitab. Kõrvalreas aga autost eemale sõitja võib sattuda pimenurka.

Just täna hommikul oleksin Tallinna Smuuli teel ainult peeglit usaldades võinud kõrval sõitvale BMW-Gessule ette keerata. Ma olin esimeses reas, tema teise rea vasakpoolses servas ja autost natuke tagapool. Peegel sinna ei näita paljudel autodel. Üsna õnnetud peeglid on neil mis on tehtud saksa bahnidel kihutamiseks ehk MB, BMW, VAG ja seda tuuletakistuse vähendamiseks. Kaubikute labidasuurused peeglid näitavad palju laiemalt.
Prantsuse seaduse järgi on suurematel autodel Angles morts (pimenurga) kleebised ja sellisesse nurka pole hea sattuda. Autoga on natuke lihtsam sest ta on laiem ja midagi ikka näeb .
Üldiselt võib ka eessõitja auto peeglisse vaadata ja kui sealt juhi nägu paistab siis näeb juht ka taganttulijat kui ta peeglisse vastab. Kui nägu ei paista on pime nurk.

Ma vastasin ka vilksamisi üle õla ja ei keeranud. Ehk siis kui on tahtmine kõrvalreas ja autodest kaugel sõita siis eessõitjast ikka nii autopikkuse järgi tagapool sest sinna hakkab peegel jälle näitama
Kui muidugi enne keeramist peeglisse ei vaadata siis pole erilist vahet. Autost eemale hoides jääb võib-olla natuke rohkem reageerimisaega.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”