Teehooldusest erateedel ja pisut mujal ka.

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Teehooldusest erateedel ja pisut mujal ka.

Lugemata postitus Postitas pühak »

Mul oli erateega seoses selline naljakas juhtum. Olin koos sugulasega ühe eratee jupi kaasomanik, kuigi meie majapidamise jaoks oli see tee väheoluline, sissepääs oli valla teelt. Küll aga kasutasid seda 3 naabrit, neile oli see ainus ligipääs.
Point oli aga selles, et mainitud kolmest ühele käis viimase otsa ligipääs läbi teise naabri hoovi, nagu iidsetel aegadel tavaline. Ja kuna hoovist läbisõitja võttis omale sellise naise, kes mõistlikust sõidukiirusest suurt midagi ei arvanud, otsustas hoovitee omanik ralli ära lõpetada. Tegi naabri jaoks kenasti uue tee ümber oma aia. Naabrile see väike ringisõit aga ei sobinud ja hakkaski käteväänamine pihta. Ühel hetkel tuli selle mainitud tagumise majapidamise omanik mulle külla sooviga saada meie kinnistul oleva teelõigu kas ainuõiguslik servituut või üldse see teelõik ära osta. Selge oli, et me koos kaasomanikuga ei saanud sellist sigadust lubada. Kammajjaa käis päris pikalt ja erineval moel, aga lõppes selles mõttes hästi, et mainitud tagumise majapidamise omanik, kelle maavaldus ulatus ka valla teeni, sai vallalt rahastuse oma maad mööda otsetee valla teeni tegemiseks. Me tegime servituudi aga ülejäänud kahele naabrile, kes nüüd ka ise seda teed hooldavad.
Õnneks pole selle asjaga rohkem konflikte olnud kui et rallinaine ja tema pereliikmed meid ega teist konflikti osapoolena olnud naabrit enam ei tereta. :mrgreen:
Vald (Vinni vald, L-Virumaa) ajab meil kõik erateed lahti, mille ääres või otsas elab valla sissekirjutusega elanik. Ükskõik, kas tee otsas on eratee märk või mitte. Täidetud peab olema 2 nõuet: et seal reaalselt elab keegi ja et sellel elanikul on samasse majapidamisse sissekirjutus. Lahti ajamine ei ole siis läbisõiduvõimaluse tagamine igaühele, vaid vallaelanikele kodust väljapääsu tagamine. Hoovi pead ise lahti rookima, aga näiteks hoovitee, mis mul on maanteelt ligi 100 meetrit pikk, lükkab valla tellitud sahk lahti.
"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”