Muu varustus motomatkale

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

h0lger
Tsikkel: roheline
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 30 korda

Re: Muu varustus motomatkale

Lugemata postitus Postitas h0lger »

ranel kirjutas: 16 Aug 2023, 13:37

Sünteetikaga suvine magamiskott 30 eur (kindlasti kompressioonikotiga)
Oskad soovitada mõnd konkreetset magamiskotti selles hinnaklassis?
Mootorrattaga sõitmine on kallis, kuid see-eest ohtlik tegevus.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

h0lger kirjutas: 06 Sept 2023, 09:25
ranel kirjutas: 16 Aug 2023, 13:37

Sünteetikaga suvine magamiskott 30 eur (kindlasti kompressioonikotiga)
Oskad soovitada mõnd konkreetset magamiskotti selles hinnaklassis?
Mina olen leidnud parima hinna-kvaliteedi suhtega kotid Snugpacki valikus. Aga 30€ on liiga optimistlik Eesti suves magamiseks.
Mul on Snugpack traveller (~40€) ja sellega on nende lubatud mugavustemperatuuris (+7) tiba ikka külm magada.
https://snugpak.com/collections/sleepin ... 2556278956
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

qwerin
Tsikkel: 1190
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas qwerin »

Nipet näpet "muud" varustust (moto)matkaks olen soetanud www.outdoors.ee. Tegemist kasutatud militaarvaldkonna müügikohaga, millega ma ise muul moel seotud ei ole, kui et olen seal teinekord ühte teist ostnud.
Õhuksed nn termojoped- hea varustuse alla või laagerdades peale visata.- Lisaks vihmariided, matkajalanõud, söögitegemiseks, magamine jne

FZR 600-> FZS 1000 Fazer-> TT 600R-> ZX600F-> DL1000-> 1190S

MotoMari
Tsikkel: Zephyr 750; WR250F, TDM850
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas MotoMari »

Ennekõike maastikumatkaks varustuse pakkimine, valimine, sättimine jne - https://motospirit.ee/kuidas-maastikuma ... a-pakkida/

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Hei

Olles päris mitmeid aastad ja üle 100000 km matkanud, pakin siiani asjad motomatkale minnes "checklisti" järgi, sest nii ei unune midagi olulist maha. Mõni mees on Vene piirilt tagasi sõitnud passi järele ja load koju unustanud matkamees ei saanud Ukrainasse sisse... jne.

Selge see, et paljud listis olevad asjad on juba alati paagikotis, matkakotis... olemas, aga list pigem kontrollimiseks, et asjad oleks korras, laetud ja hooldatud.
Absoluutselt kõike listi järgi ei paki, teen valikud vastavalt aastaajale, sihtkohale jne. Kergele TET matkale minnes kärbin ka korralikult nimekirjast asju maha.

Et list siin, kui kellelegi mõtteks või abiks...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

slev
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

Erci kirjutas: 10 Aug 2024, 11:35

Et list siin, kui kellelegi mõtteks või abiks...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Hea list muidu, aga puugitõrje vahend võiks olla + vaktsineeritud. Sain Sloveenias puugi ja pärast seda oli kogu reisi vältel mõte, et mis nüüd võib juhtuma hakata (borrelioos, entsefaliit jms). Sääsevõrk tuleks ka kasuks. Spray võib olla ei toimi tõhusalt, sest Põhja Soomes süüakse ära elusalt.

Olen võtnud ka mõned mootorratta varuosad kaasa igaks juhuks nt üks-kaks rattalaagrit (osad on samad mõõtu). Üks-kaks siduriketast on ka tulnud kasuks, sest mägedes hakkas odav hiina sidur libisema.

Pangakaarte võiks olla kaks tükki. Mul pandi pangakaart kinni keset reisi. Lahti saamisega oli suur jama ja sularaha polnud piisavalt.
Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

slev kirjutas: 10 Aug 2024, 14:43
Pangakaarte võiks olla kaks tükki. Mul pandi pangakaart kinni keset reisi. Lahti saamisega oli suur jama ja sularaha polnud piisavalt.
See on alati hea idee. Mul reisil üldkasutuseks Wise-i kaart, millel peal täpselt nii palju raha mida ei ole hirmus kaotada (kui kopeeritakse vms), ja vajadusel täitmine peakontost käib viie minutiga.

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

image.png

Kui kedagi peaks huvitama siis Traxi 37 Liitrisesse kohvrisse sobib mõõdult sisekotiks ideaalselt lennureisiks mõeldud pakitav kott. Kott ise on mõõtudelt õige natuke väiksem, kui kohver. Seega on seda suhtelisetl mugav sisse panna ja välja võtta. Materjal ise on õhuksepoolne, seega mingit originaalkoti kogemust ei maksa oodata aga minu jaoks on aastaid töötanud ja kui ära kulub siis uus ei maksa teab ka mis hinda.
Suuremasse kohvrisse (43L), kus mul on telkimisvarutus ma kotti ei pane sest mul puudub igasugune vajadus sealt kõike ja korraga välja võtta.

image.png

https://vi.aliexpress.com/item/1005007168583524.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005006619076476.html
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”