Isiklik tragöödia, paluksin nõuandeid...mitte raha ega asju?

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 32 korda

Re: Isiklik tragöödia, paluksin nõuandeid...mitte raha ega asju?

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

See leping, väga suures plaanis , on siis ilmselt selline.
https://pzu.ee/wp-content/uploads/2022/ ... 0-2022.pdf

PZU peabki laenuandja "koostööpartner " olema. See on selline süsteem et pank annab laenu ja nõuab kindlustuse sõlmimist enda poolt aktsepteeritud kindlustusfirmas ehk "koostööpartneri" juures. Neid on igal pangal terve nimekiri kuid mingid suvalised OstapBenderid ei kõlba panga jaoks.

Tingimustest mis diagonaalis lugedes silma jäi: otsus hüvitamiseks mõi mitte tuleb teha 10 päeva jooksul alates asjaolude selgeks saamisest. Selgeks saamist võivad takistada punkt 5 olevad välistused: lepingu järgi tundub et kahju ei peaks hüvitama kui see tekkis näiteks elektrijuhtmete vananemisest. Kui rotid juhtme lühisesse närisid siis jälle peaks. Tulekahju põhjus pole vist selgeks saadud . Kui on migeid pabereid et millalgi on teostatud ohutuskontroll ja kõik oli OK siis on see ainult kasuks.

Algselt küsitud asi et kas seal kõrval olnud auto kuulub hüvitamisele: Punkt 1.9, registreerimisele kuuluvad mootorsõidukid ei kuulu kauba sisse.

Alakindlustuse mõistet selles lepingus üldse ei kohaldata

Punkt 3.12 - ajutise ja samaväärse elukoha üürikulu kuulub kompenseerimisele 12 kuu jooksul.

Kindlustus võib hakata otsima midagi välistuste hulgast ja ma ise olen neid välistusi alati lepingu kõige olulisemateks punktideks pidanud. Mõnel seltsil on väga ahvatlev projekt aga välistused sellised et tegelikult pole kindlustatud mitte midagi.
Pikselöögiga oleks kõik väga selge. Sõda mis on kindel välistus Eestimaa pinnar praegult pole. Kui maja läks ei-tea-millest põlema siis võib asi venima jääa sest kindlustus võib alati hakata seletama et küll sul need elektrijuhtmed ikka ära mädanesid. Selle vastu aitavad jälle vastupidist tõendavad paberid . Ma ei tea feast et kas eramajadel on üldse mingit ohutuskontrolli ja kui siis millise ajavahemiku tagant.

Pangalaen on hüpoteek ja see pole mitte sellele konkreetsele majale vaid kinnistule. Maa mille oluline osa on maja. Kui krundi hind on selle 15 aastaga niipalju tõusnud et et see juba laenujäägi katab siis pole maja seal eriti oluline. Sealkandis on ilusad kohad, kui võtta nüüd hindamisakt ainult krundile ja selle eest saaks juba rohkem kui laenujääk on siis ega maja pole sinna vajagi. Elukohta seal jah ei ole aga laenukirvest pole ka seljas.
Nii et ma ise veel nööripoodi väga ei kiirustaks :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”