Ramo AS. Ülo garaazi jutud.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1991 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Ramo AS. Ülo garaazi jutud.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ain kirjutas: 24 Juul 2024, 19:46
Ma pole palju Ramost ostnud aga need korrad mis on olnud, on kõik on sujunud ilusti. Triinu ja Ülo on olnud alati väga sõbralikud ja asjalikud!
Eks asjaolusi on erinevaid aga arvan, et ärimehe eesmärk on asju müüa. Tellid ja müüd maha.. lihtne! Suur osa asju on sellised mida kohapeal hoida pole mõtekas. Ilmselt paljud kaupmehed on olnud olukorras kus tellid midagi kliendile aga hulgimüüja/tootja lubatud paari nädala asemel tuleb see jupp oluliselt hiljem... Tähtaegadele pigem tuleb üksjagu otsa panna ja kindlasti kliendile lubades rõhutada, et kaupmees ühtegi juppi ei tee ja kohe kui see kohal, on kaupmehe huvi kohe see kliendile maha müüa. Aga kui hulgimüüjad/tootjad sulle "käru" keeravad vms. siis kliendi ees selles pasas on ikkagi kaupmees... Keegi ei ole ilmeksimatu.. Kõik eksivad. Kui paari korra puhul hakata äärmuslikke järeldusi tegema ja jälle ja jälle uude kohta minna siis arvan, et lõpuks ei olegi sellist kohta kus kõik 100% sujuks... Samas mingi osa on ka inimeste "keemias". Kui inimesed omavahel ei klapi siis polegi midagi teha. Eriti eraettevõttes, kus letitaga on omanik. Siis ongi ok kui valid mõne teise koha..
Ehk siis kommunikatsioon on esmatähtis.
Pole üldse kunagi Ramos käinud ega Suzukit omanud,kuid kui oled kaupmees,siis kaupmehel on ka ladu ja laoseis olemas.
Muidu oled sa vahendaja, mitte kaupmees. Ja vahendajate juurest kliendid lõpuks kaovad, sest täna saad sa tänu e-teenustele ka ise selle vahendaja osa ära täita, säästes veel ka enda raha.
Ma ise kasutan enamuses hulgimüüjate teenust, aga ka selles vallas on suured erinevused.Eile oli olukord,kus mul oli vaja 2-paari kojamehi eestis enimlevinud veokile ja laos oli ainult üks paar. Müüja on euroopa juhtiv varuosamüüja ja asub mugavalt mul kõrval majas. Ma ise hoian omal ka 2 paari laos ja see tellimus oligi selle täiteks. Järgmiseks päevaks oli valikut, aga see pole minu jaoks OK.
Teine hulgimüüja,keda kasutan, on mulle oma laos ringkäigu korraldanud ja nad üritavad enda väitel vähemalt 2milj suurust laoseisu Tallinna laos hoida, et saaks kaubelda. Pakun, et väike kaupmees võiks ka midagi kohapeal hoida ja paarsada+ tuhat laoseisuks võiks olla eeldus, et kliendid ka sinu juurest midagi saavad ja tagasi ka tulla tahavad.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Mine “Fleim”