kampaania "Märka mootorratturit!"
Moderaator: Moded

.. et siis... hmm... vaataks, kes meil olemas on. Paari aktiivset inimest juba silmasin siin... nuuh... et... paneks nimekirja kokku? Peaks aru, koostaks meili-listi ja siis... KÕMM! saaks kokku kah. Nii et...
Kirja panekuks: mufista@biker.ee
-
Hah! Juba nokin siin nimesid...
Pritsu - aktivist
Mari Öö - asjaajamine ametkondadega
HeitiKender - Uuno Raadio
Mufista-Kuriloom - Raadio Elmar, sebimine...
Ronk, PsychoDad - kleebised
Laid - abistav käsi
Karin - sebija-aktivist
Motopaks - meie vaimne isa ja (siinkohal oli sõna "eeskuju", mille ma nüüd maha tõmbasin, sest osadele kodanikele see ei sobinud)?
VABANDUST EBAMUGAVUSTE PÄRAST, MIS OLI MINU TÕTTU TEKITATUD.
Ja paljud teised nimed, kes on mõttearendusega kaasa aidanud onju...
Pritsu - aktivist
Mari Öö - asjaajamine ametkondadega
HeitiKender - Uuno Raadio
Mufista-Kuriloom - Raadio Elmar, sebimine...
Ronk, PsychoDad - kleebised
Laid - abistav käsi
Karin - sebija-aktivist
Motopaks - meie vaimne isa ja (siinkohal oli sõna "eeskuju", mille ma nüüd maha tõmbasin, sest osadele kodanikele see ei sobinud)?

VABANDUST EBAMUGAVUSTE PÄRAST, MIS OLI MINU TÕTTU TEKITATUD.
Ja paljud teised nimed, kes on mõttearendusega kaasa aidanud onju...
Viimati muutis mufista, 29 Sept 2005, 17:26, muudetud 3 korda kokku.
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Tsau,asjalikud inimesed
ma pole just eriline aktivist,aga sõita mulle meeldib
.Madallendur ma ka ei ole,pigem sama poliitika järgija kui Fazer,aga kurvad kogemused on taksojuhtidega.Nad kohe peavad sulle keerama.Ehk siis kampaania oleks viimase aja asjalikeim.Küll vist vest oleks liiast,aga mingi missilint üle õla või kiivri-randme pael oleks just like ihana 
ma pole just eriline aktivist,aga sõita mulle meeldib

Eriti meeldib mulle viimane sõnastus. Loomulikult võiks lisada veel paar lauset, et tekst võimalikult pikk tuleks ja vestile, lindile või kuhu iganes võimalikult väikse fondiga tuleks kirjutada.......mõelge ka natuke......mis kasu on tekstist mida ei ole võimalik autost lugedaCal_Mer kirjutas:Arvan minagi, et slogan peaks panema rohkem sisule mõtlema. Pakuks välja näiteks:
LIIKLEME VIISAKALT!
või
KAS SINA MÄRKAD KÕIKI LIIKLEJAID?

Tekst peab olema lühike, selge ja meeldejääv.
Mis slogan?! Ärge sundige kedagi niigi kiires ja pingelises liikluses veel mingeid loosungeid lugema. Vaat unustab ennast lugema ja sõidab veel otsagi!...slogan peaks...LIIKLEME ...!
.. ...MÄRKAD ...LIIKLEJAID...

Nii, et paluks veel kanaleid...
Räägime asjast. Mul on kirjas kaheksa inimest, kes on nõus abiks olema. Rattur või mitte, abi on igast valdkonnast oodatud.
Kergemaks suhtlemiseks luuakse ka mailing-list, kuhu siis abistajate meilid lisan.
mufista@biker.ee
Kergemaks suhtlemiseks luuakse ka mailing-list, kuhu siis abistajate meilid lisan.
mufista@biker.ee
Tere :)
Nii vestide kampaania kevadel hooaja alguses kui ka autode kleepsud mõlemad ääretult asjakohased mõtted. Väike mõttearendus - vestid võiksid võimaluse korral olla seda karva, et eemalt või hämaramas neid ikka mootorratturitega, mitte teetöölistega seostataks - ikka olukorra ja kiiruse reaalse hindamise huvides
Aga kleepsud autodele võiksid ikka enne kevadet juba kasutusse minna ...

Aga kleepsud autodele võiksid ikka enne kevadet juba kasutusse minna ...
"märka mootorratturit" kampaania hakkab minu meelest enamusele autojuhtidele tunduma veidi veider. Kuna mootorrattur liikluspildis on siiski suhteliselt vähe esindatud, märgatakse neid ikka - kas siis ühel või teisel moel: läikiv kroom ja lörisevad torud, või siis eredavärviline plastmass ja 8000pöördel vinguv mootor ja vaadatakse järgi ka nendele kaherattalistele aparaatidele, mis sinna vahele jäävad. Milleks siis seda kampaaniat vaja - et nagu kõrgendatud tähelepanuvajadus? No las ta siis olla. Nagu kuskilt postist lugeda oli, aitab maanteeamet seal, kus probleem statistiliselt põhjendatud on - kui algatada kampaania vaid käputäie taksojuhtide ja rullnokkade pärast, siis minumeelest on see raisatud energia ja raha. Ei usu, et see kitsarinnaline seltskond sellest paremaks muutub. Aga tuld, kui arvate, et asi on seda väärt. Mida mina ka tean.
Sõida ligilähedaselt LE-le ja näed, et enamus juhtidest annavad sulle maanteel teed ja ka linnavahel on ohtlikke olukordasid vähem. Nagu Madone ütles, märkimisväärne osa ette ja taha ja külili keeramistest on ikka motomehe rohkemal või vähesemal moel ise põhjustatud.
Kuulsin Heiti Kenderi juttu Austrias toimunud nn. kampaaniast vms, peale mida raskete laksude arv mootorratastega toimunud õnnetustes vähenes kohe kümnetes protsentides. See oli aga motomeeste endi teadvustamine ja õpetamine, kuidas käituda ohtlikes olukordades jne. Kui Heiti viitsib räägib vast lähemalt. Äkki on lahendus hoopis seal ja pole mõtet ise jalgratast leiutada.
nii et selline tiba kriitiline post ka siia arutellu lisatud. ärge peksma hakake
Sõida ligilähedaselt LE-le ja näed, et enamus juhtidest annavad sulle maanteel teed ja ka linnavahel on ohtlikke olukordasid vähem. Nagu Madone ütles, märkimisväärne osa ette ja taha ja külili keeramistest on ikka motomehe rohkemal või vähesemal moel ise põhjustatud.
Kuulsin Heiti Kenderi juttu Austrias toimunud nn. kampaaniast vms, peale mida raskete laksude arv mootorratastega toimunud õnnetustes vähenes kohe kümnetes protsentides. See oli aga motomeeste endi teadvustamine ja õpetamine, kuidas käituda ohtlikes olukordades jne. Kui Heiti viitsib räägib vast lähemalt. Äkki on lahendus hoopis seal ja pole mõtet ise jalgratast leiutada.
nii et selline tiba kriitiline post ka siia arutellu lisatud. ärge peksma hakake

-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
järgmine mees kes lugeda ei oska või pole süvenenud...Cal_Mer kirjutas:MÄRKA TSIKLIT! võrdub enamikule samaga mis MÄRKA IDIOOTI!
Aga vestikandjaid peetakse lihtsalt õppesõitjateks. Mõttetu on oodata, et siit mingi sõnum kellelegi kohale jõuaks.
Loomulikult ei loeta sloganeid pingelises liikluses, aga ummikus passides loetakse. Mõelda tuleks kõigepealt oma käitumisele.
ei tea millest siin jutt käib - vestid, kleepsud ja teadlik käitumine komplektina - selline projekt ei ole uudis vaid paljudes ümberkaudsetes riikides juba ammu teoks saanud
-
Teema algataja - Postitusi: 854
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Enda külge ei paneks ka mina mingit kleepsu! 
Lugege ikka kogu teema läbi. Et meist saadaks õieti aru (vestid, kleepsud), peabki olema enne ajakirjandusest asi läbi käinud.
Meil üks pritsuautojuht tegi õnnetusele sõites avarii ja mendid jagasid süü kaheks. Kutt aga ei nõustunud ja kaebas otsuse edasi. Kohtunik küsis siis, et mida sa oleksid saanud teha, et õnnetust ära hoida? Kutt vastas: Ma poleks pidanud üldse garaazist välja sõitma. Kindlasti ei satu tsiklimehed üldse õnnetusse kui me üldse ei sõidagi. Oht väheneb, kui sõidame LE järgi. Oht väheneb veelgi,kui oleme enda olemasolust ja enda eripäradest märku andnud.

Lugege ikka kogu teema läbi. Et meist saadaks õieti aru (vestid, kleepsud), peabki olema enne ajakirjandusest asi läbi käinud.
Meil üks pritsuautojuht tegi õnnetusele sõites avarii ja mendid jagasid süü kaheks. Kutt aga ei nõustunud ja kaebas otsuse edasi. Kohtunik küsis siis, et mida sa oleksid saanud teha, et õnnetust ära hoida? Kutt vastas: Ma poleks pidanud üldse garaazist välja sõitma. Kindlasti ei satu tsiklimehed üldse õnnetusse kui me üldse ei sõidagi. Oht väheneb, kui sõidame LE järgi. Oht väheneb veelgi,kui oleme enda olemasolust ja enda eripäradest märku andnud.
Õigekirjaoskus massidesse!
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Kui ma nüüd oma rikutuse piirides mõtlen peateele ette sõitmisest või ette keeramisest, siis ei kujuta küll ette, et keegi võiks seda meelega teha. Küsimus ikka vast tähelepanematuses. Kaldun arvama, et kui vestid seljast maas siis enam ei märgata ka tsiklisti.
Eile ehmatasin ühte peateel liikuvat sõiduautojuhti ja just selle pärast, et auto jäi nn. A-piilari varju.
Eile ehmatasin ühte peateel liikuvat sõiduautojuhti ja just selle pärast, et auto jäi nn. A-piilari varju.
Tegin oma esimese pikema sõidu siis ja ohutumaks liiklemiseks kleepisin rohelise lehe seljale. Irww... vaadati, et noo sellest peab vist kauge kaarega mööda sõitma... Muidugi välja arvatud üks rekkamees.
Kuigi kogemused puuduvad, siis sisetunne ütleb, et ju siis autojuhtidele mõjus leht seljal hästi.
Küllap mõjub ka muu, kui ainult proovida.
Kuigi kogemused puuduvad, siis sisetunne ütleb, et ju siis autojuhtidele mõjus leht seljal hästi.
Küllap mõjub ka muu, kui ainult proovida.
No kui keegi vesti või klepsu ei taha kanda siis paneme lipu taguotsa külge mis on üpris pikk,värvikas,nagu nendel väikestel pudrupadrunitel oma väikestel ratastel.Ei tasu jonnida siin,vestid selga ja asi vask.Ja veel võiks sinna vestile ka biker.ee alla joonistada,oleks väga sheff,moevärk noh. 
Mina isiklikult võin kanda seda vesti linnasõitudel.Plaanis teha veel Võrus väike motoklubi ja seal proovin selle vesti pähe määrida,kuigi enamused on seal nolgid nagu mina
.Aga krossi või läbu ajal ma seda kanda ei kavatse.Veic ebamugav vms.Aga muidu hea mõte,säästab võibolla ka mõne elu.Juba üks lahkunud ju meie seast. 

Mina isiklikult võin kanda seda vesti linnasõitudel.Plaanis teha veel Võrus väike motoklubi ja seal proovin selle vesti pähe määrida,kuigi enamused on seal nolgid nagu mina