Motokool
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
- teemasid võivad alustada ainult naised
- naised küsivad/arvavad/räägivad kuidas oskavad, mehed vastavad siis kui midagi asjalikku on öelda,
- rumalaid küsimusi pole olemas,
- meeste algatatud teemad leiavad siin kiire lõpu
Re: Motokool
Peab kindlasti A kat tegema? A2 on väiksemaid rattaid. Tulevikus teeb A jaoks linnasõidu.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
CB500 Honda ongi A2 ja ega need teised A2 rattad ka just väiksemad ei ole. Tütar ei saanudki oma ratast koolis kasutada, sest tegi A kat ja kasutas kooli rattaid selleks. Ise tegime omalkäel tema rattaga ehk ma regasin end koolitajaks ja siis sõitsime koos.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 174 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
Mul enamus rattaid sellise jalgade maani ulatumisega olnud, nagu Maaksi teises videos. Milles üldse probleemi olemus? Mitte, et see nüüd kooli aitaks valida aga see nüüd küll mingi takistus ei tohiks olla.. Need moodsamad "kooliratad" on kõik selliesed "pehmed armsad ja nunnud".Maaks kirjutas: ↑01 Juul 2024, 10:49Kooli ei oska soovitada, aga kui ikka soov on püsiv, siis jalgade pikkuse taha nüüd küll midagi ei jää - sellepärast ongi ratastele väntade asemele mootor leiutatud. Alguses kindlasti keeruline, aga kui enesekindlus kasvab siis piirid nihkuvad
Jäi selline video silma:
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
-
- Toetajaliige
Et nagu oledki nii sõitma õppinud või see teema on ikka hilisem? Kahtlustan,et inimene,kes esimest korda tsikli selga ronima hakkab ei saa sellise asjaga hakkama. Naisterahvale on see ka füüsiliselt võibolla raske.701 kirjutas: ↑01 Juul 2024, 15:18Mul enamus rattaid sellise jalgade maani ulatumisega olnud, nagu Maaksi teises videos. Milles üldse probleemi olemus? Mitte, et see nüüd kooli aitaks valida aga see nüüd küll mingi takistus ei tohiks olla.. Need moodsamad "kooliratad" on kõik selliesed "pehmed armsad ja nunnud".
Me kunagi sõbraga sõitsime krossi CŽ-ga ,mille sadul oli üle vöökoha meile mõlemale. Sõitsime karjamaal ja peatusime ennast koos rattaga küljeli visates või siis kui oskused paranesid maha hüpates ja peatumise lõpuni kõrval joostes

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Igasugused hüppamised rattale jäägu ikka põllu peale või kuskile teise suletud alasse, mitte liiklusesse, et säilita enda ja teiste turvalisus.urmas66 kirjutas: ↑02 Juul 2024, 09:15Et nagu oledki nii sõitma õppinud või see teema on ikka hilisem? Kahtlustan,et inimene,kes esimest korda tsikli selga ronima hakkab ei saa sellise asjaga hakkama. Naisterahvale on see ka füüsiliselt võibolla raske.701 kirjutas: ↑01 Juul 2024, 15:18Mul enamus rattaid sellise jalgade maani ulatumisega olnud, nagu Maaksi teises videos. Milles üldse probleemi olemus? Mitte, et see nüüd kooli aitaks valida aga see nüüd küll mingi takistus ei tohiks olla.. Need moodsamad "kooliratad" on kõik selliesed "pehmed armsad ja nunnud".
Me kunagi sõbraga sõitsime krossi CŽ-ga ,mille sadul oli üle vöökoha meile mõlemale. Sõitsime karjamaal ja peatusime ennast koos rattaga küljeli visates või siis kui oskused paranesid maha hüpates ja peatumise lõpuni kõrval joostesAutokoolis vast täna nii ei taheta lubada
![]()

Kui ratta peale ei saa istuda nii, et mõlemad jalad kindlalt vastu maad, siis osta vastava modifikatsiooniga või olemusega ratas, et säilitada sõidumõnu

Või valitud vale hobi ja peaks hoopiski gümnastikaga tegelema, kui soov hüpata ja võimelda seal ratta seljas

-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Need videod on küll äärmuslikud aga päriselus ei lähe Väga paljudel ratastel kaks jalga korralikult maha. Ma olen 180cm pikk.
ise 183 ning samuti ei ulata mul hetkel kummagi isikliku ratta peal jalad mõlemalt poolt korraga täielikult maha. tõsi küll ma olen ühte neist ka väga märgatavalt kõrgemaks teinud, teine on lihtsalt krossikas ja see ongi kõrge 
igatahes väga imelik lugeda juttu, eriti veel väidetavalt kogenud sõitjate poolt siin foorumis kuidas jalad peavad maha ulatama, et mootorrattaga sõita saaks. päris uskumatu lausa
turul on väga palju jaapani rattaid, need on tehtud paljuski jaapani turu järgi ja jaapani sõitjatele mõeldes. või no ütleme siis aasia laiemalt. kas tõesti keegi arvab, et sealkandis on väga palju pikki inimesi ning ainult nemad sõidavad tsiklitega? või äkki on just vastupidi, et seal on suurem osa inimesi suht lühikesed ja saadakse tsikliga sõitmisega hakkama küll?

igatahes väga imelik lugeda juttu, eriti veel väidetavalt kogenud sõitjate poolt siin foorumis kuidas jalad peavad maha ulatama, et mootorrattaga sõita saaks. päris uskumatu lausa

turul on väga palju jaapani rattaid, need on tehtud paljuski jaapani turu järgi ja jaapani sõitjatele mõeldes. või no ütleme siis aasia laiemalt. kas tõesti keegi arvab, et sealkandis on väga palju pikki inimesi ning ainult nemad sõidavad tsiklitega? või äkki on just vastupidi, et seal on suurem osa inimesi suht lühikesed ja saadakse tsikliga sõitmisega hakkama küll?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Kui teemaalgataja veel püssi pole põõsasse visanud, siis soovitaks Virago 535'te
Pakun, et isegi 1.40 saab jalad maha, rahuliku popsuga kindel masin, millega teeb kasvõi topelt kaheksaid(8)
Pakun, et isegi 1.40 saab jalad maha, rahuliku popsuga kindel masin, millega teeb kasvõi topelt kaheksaid(8)
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Toetajaliige
Teema oli siis lühikest kasvu naisterahvas, kes ei ole enne rattaga sõitnud. Keegi enda kohta pole ju arvanud,et peab jne... Seega ei ole vaja tuua näiteks ennast või keda iganes muud. Ja Honda CB500 vist peaks olema aasiast?will111 kirjutas: ↑02 Juul 2024, 21:38ise 183 ning samuti ei ulata mul hetkel kummagi isikliku ratta peal jalad mõlemalt poolt korraga täielikult maha. tõsi küll ma olen ühte neist ka väga märgatavalt kõrgemaks teinud, teine on lihtsalt krossikas ja see ongi kõrge
igatahes väga imelik lugeda juttu, eriti veel väidetavalt kogenud sõitjate poolt siin foorumis kuidas jalad peavad maha ulatama, et mootorrattaga sõita saaks. päris uskumatu lausa![]()

ML-Transport AS
ML-Transport AS
Sõitmiseks pole ju pikka kasvu vaja, isegi jalad ei pea rattal maha ulatuma, küll aga käiguvahetini ja pidurini, mis sõitmiseks vajalikud.
Seismisega on ju lood hoopiski teised

Täiesti kaks eri tegevust ju

-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Väga hea soovitus. Neid madalaid choppereid on veel - seal pole sõitja pikkus tõepoolest mingi küsimus.
Tunnen inimesi, kes on naised ja lühikesed ja on edukalt load teinud. Pole otseselt probleemi.
Aga teemaalgataja küsimusele kahjuks vastust ei tea. Tark oleks lihtsalt koolid läbi helistada ja küsida, mis tsikleid nad kasutavad.
Edu!
-
- Tsikkel: Vulcan S
- Tänanud: 37 korda
- Tänatud: 11 korda
Kui mõnus muidu chopperiga platsil kaheksat teha on? Siinsed ässad muidugi teevad ühe käega ja täis peaga ka ära, aga algaja lubadetaotleja vb siiski ei tee
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Sellise pisikesega teeb ka algaja lõdvalt! Goldwingiga läheb (algajal) raskeks aga kindlasti tehtav!
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
- Tänanud: 49 korda
- Tänatud: 92 korda
Mul pole kunagi olnud tsiklit, kus mõlemad jalad maha ulatavad, enamasti saan 0,5
Sõidan lc8'ga, ennem oli gs, cx500 on siiani madalaim, seal saan peaaegu mõlemaga tallad maha, kusagil pole käimata jäänud. See mugavuse jutt pullikaka, ainult pivot pöördeks on pikad jalad vajalikud hard enduros, seal on tõesti pikkadel eelised, ostke tsikkel sõitmiseks, mitte seismiseks ja kui seisate, siis kütke traieliga, kindlalt saavad kõik jalad maha...

-
- Toetajaliige
Jutt käib siiski sõitma õppimisest, mitte sõitmisest ja tsikli valikust. Millega ise sõitma õppisid? Minu ajal olid Minskid enamuses kohtades ja see oli 178cm inimesele väga madal ratas. Tegelikult olid ka vanemad Jawad ja IŽ-id madalad.Uuem Jawa oli veits kõrgem ja seda sai ka veel ise kõrgemak tehtud, saba kergitades, kuid kõik nad olid siiski madalad rattad võrreldes enamuse tänapäeva klassikaliste ratastega.Dusterx kirjutas: ↑10 Juul 2024, 18:04Mul pole kunagi olnud tsiklit, kus mõlemad jalad maha ulatavad, enamasti saan 0,5Sõidan lc8'ga, ennem oli gs, cx500 on siiani madalaim, seal saan peaaegu mõlemaga tallad maha, kusagil pole käimata jäänud. See mugavuse jutt pullikaka, ainult pivot pöördeks on pikad jalad vajalikud hard enduros, seal on tõesti pikkadel eelised, ostke tsikkel sõitmiseks, mitte seismiseks ja kui seisate, siis kütke traieliga, kindlalt saavad kõik jalad maha...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: '14 1200GS
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 4 korda
Tartus Motohundis oli mingi väiksem harley-davidson, kui ma seal käisin. Sellega meeldis just neidudel sõita, sest jalad ulatusid paremini maha.
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 44 korda
- Kontakt:
Kooli mõistes vist võiks ikka pädev kool olla siis pole see ratta kõrgus nii kriitiline, pealegi nende "vastutus" sind sõitma õpetada õigesti.
Teise faktorina seal suured puurid ümber niiet pole otseselt õpilase mure kui ümber kukub.
Isiklikuks rattaks k.a. kasvõi koos juhendajaga sõitmiseks, on valikuid päris omajagu, endalegi üllatuseks kawal mingeid 500seid nüüd valikus, kindlasti on teisigi,
yamahal MT07 väga kerge ja pigem madalamas otsas, muidugi kerget ratast on ka "varvastel olles" kergem ju toetada. Reeglina väiksem kubatuur on ka väiksem ratas, ja madaldamine enamlevinud mudelite puhul on samuti lihtne, järelturul neid vahendeid kergesti saada.
Teise faktorina seal suured puurid ümber niiet pole otseselt õpilase mure kui ümber kukub.
Isiklikuks rattaks k.a. kasvõi koos juhendajaga sõitmiseks, on valikuid päris omajagu, endalegi üllatuseks kawal mingeid 500seid nüüd valikus, kindlasti on teisigi,
yamahal MT07 väga kerge ja pigem madalamas otsas, muidugi kerget ratast on ka "varvastel olles" kergem ju toetada. Reeglina väiksem kubatuur on ka väiksem ratas, ja madaldamine enamlevinud mudelite puhul on samuti lihtne, järelturul neid vahendeid kergesti saada.
98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature
kontakt nr. +372 52 58 244
kontakt nr. +372 52 58 244
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 174 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
Mul õnnestus kah 2 päeva tõeliselt madala rattaga, Ducati Diavel V4, sõita. Isegi poisi Reiju Century oli kõrgema sadulaga. Et kui sõidusoov kindel võib ju sobiva masina ära osta ja sellega ennast koolitada lasta.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
-
- Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
- Tänanud: 49 korda
- Tänatud: 92 korda
Küsimus oli, et millega mina õppisin, vastus, et olen 161 cm pikk ja sõitma õppisin loomulikult sääreka ja riga kahekäimalisega, esimene mootorratas oli minsk, kui olin 12a vana, jalad ei ulatanud maha...Järgmised olid hunnik iz'e, samuti ei ulatanud jalad maha. Selleks hetkeks, kui load sai tehtud oli mul legaalne planeta 5, mõlemad jalad ei ulatanud maha ja peale seda transalp. Mul pole kunagi täistallaga 2 jalga maha ulatanud, kõik ei saa, ega tohigi ratast selle järgi otsida, sellega, et puusast end veidi viltu lased ja toetad 1 jalaga, harjutab omale sisse mõne sõidutunniga. Ratas võiks olla pigem kerge, aga mitte madal, kellel madal hargivahe, tulevikus lihtsam. P.S madal ratas väga laia sadulaga kleenukestel teeb suht sama välja-jalad ikka mugavalt kuhugi ei ulata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.