Motokool

Neiu, preili, proua, miss, madam... alafoorum moto- (ja ka mittemoto-) teemalisteks küsimusteks, arvamusteks ja teadaanneteks vaid ja ainult naistele. Eranditult.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
  • teemasid võivad alustada ainult naised
  • naised küsivad/arvavad/räägivad kuidas oskavad, mehed vastavad siis kui midagi asjalikku on öelda,
  • rumalaid küsimusi pole olemas,
  • meeste algatatud teemad leiavad siin kiire lõpu
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 64 korda

Re: Motokool

Lugemata postitus Postitas Henn »

Peab kindlasti A kat tegema? A2 on väiksemaid rattaid. Tulevikus teeb A jaoks linnasõidu.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Henn kirjutas: 01 Juul 2024, 11:45
Peab kindlasti A kat tegema? A2 on väiksemaid rattaid. Tulevikus teeb A jaoks linnasõidu.
CB500 Honda ongi A2 ja ega need teised A2 rattad ka just väiksemad ei ole. Tütar ei saanudki oma ratast koolis kasutada, sest tegi A kat ja kasutas kooli rattaid selleks. Ise tegime omalkäel tema rattaga ehk ma regasin end koolitajaks ja siis sõitsime koos.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 174 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Maaks kirjutas: 01 Juul 2024, 10:49
Kooli ei oska soovitada, aga kui ikka soov on püsiv, siis jalgade pikkuse taha nüüd küll midagi ei jää - sellepärast ongi ratastele väntade asemele mootor leiutatud. Alguses kindlasti keeruline, aga kui enesekindlus kasvab siis piirid nihkuvad :-)
Jäi selline video silma:
Mul enamus rattaid sellise jalgade maani ulatumisega olnud, nagu Maaksi teises videos. Milles üldse probleemi olemus? Mitte, et see nüüd kooli aitaks valida aga see nüüd küll mingi takistus ei tohiks olla.. Need moodsamad "kooliratad" on kõik selliesed "pehmed armsad ja nunnud".
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

701 kirjutas: 01 Juul 2024, 15:18
Mul enamus rattaid sellise jalgade maani ulatumisega olnud, nagu Maaksi teises videos. Milles üldse probleemi olemus? Mitte, et see nüüd kooli aitaks valida aga see nüüd küll mingi takistus ei tohiks olla.. Need moodsamad "kooliratad" on kõik selliesed "pehmed armsad ja nunnud".
Et nagu oledki nii sõitma õppinud või see teema on ikka hilisem? Kahtlustan,et inimene,kes esimest korda tsikli selga ronima hakkab ei saa sellise asjaga hakkama. Naisterahvale on see ka füüsiliselt võibolla raske.
Me kunagi sõbraga sõitsime krossi CŽ-ga ,mille sadul oli üle vöökoha meile mõlemale. Sõitsime karjamaal ja peatusime ennast koos rattaga küljeli visates või siis kui oskused paranesid maha hüpates ja peatumise lõpuni kõrval joostes :D Autokoolis vast täna nii ei taheta lubada :roll:
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Andreas
Tsikkel: Honda CBR1100XX
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Andreas »

urmas66 kirjutas: 02 Juul 2024, 09:15
701 kirjutas: 01 Juul 2024, 15:18
Et nagu oledki nii sõitma õppinud või see teema on ikka hilisem? Kahtlustan,et inimene,kes esimest korda tsikli selga ronima hakkab ei saa sellise asjaga hakkama. Naisterahvale on see ka füüsiliselt võibolla raske.
Me kunagi sõbraga sõitsime krossi CŽ-ga ,mille sadul oli üle vöökoha meile mõlemale. Sõitsime karjamaal ja peatusime ennast koos rattaga küljeli visates või siis kui oskused paranesid maha hüpates ja peatumise lõpuni kõrval joostes :D Autokoolis vast täna nii ei taheta lubada :roll:
Igasugused hüppamised rattale jäägu ikka põllu peale või kuskile teise suletud alasse, mitte liiklusesse, et säilita enda ja teiste turvalisus. :)
Kui ratta peale ei saa istuda nii, et mõlemad jalad kindlalt vastu maad, siis osta vastava modifikatsiooniga või olemusega ratas, et säilitada sõidumõnu 8)

Või valitud vale hobi ja peaks hoopiski gümnastikaga tegelema, kui soov hüpata ja võimelda seal ratta seljas :D :D :D

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Lugemata postitus Postitas morse »

Need videod on küll äärmuslikud aga päriselus ei lähe Väga paljudel ratastel kaks jalga korralikult maha. Ma olen 180cm pikk.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

ise 183 ning samuti ei ulata mul hetkel kummagi isikliku ratta peal jalad mõlemalt poolt korraga täielikult maha. tõsi küll ma olen ühte neist ka väga märgatavalt kõrgemaks teinud, teine on lihtsalt krossikas ja see ongi kõrge :D

igatahes väga imelik lugeda juttu, eriti veel väidetavalt kogenud sõitjate poolt siin foorumis kuidas jalad peavad maha ulatama, et mootorrattaga sõita saaks. päris uskumatu lausa :lol:

turul on väga palju jaapani rattaid, need on tehtud paljuski jaapani turu järgi ja jaapani sõitjatele mõeldes. või no ütleme siis aasia laiemalt. kas tõesti keegi arvab, et sealkandis on väga palju pikki inimesi ning ainult nemad sõidavad tsiklitega? või äkki on just vastupidi, et seal on suurem osa inimesi suht lühikesed ja saadakse tsikliga sõitmisega hakkama küll?
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kui teemaalgataja veel püssi pole põõsasse visanud, siis soovitaks Virago 535'te
Pakun, et isegi 1.40 saab jalad maha, rahuliku popsuga kindel masin, millega teeb kasvõi topelt kaheksaid(8)
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

will111 kirjutas: 02 Juul 2024, 21:38
ise 183 ning samuti ei ulata mul hetkel kummagi isikliku ratta peal jalad mõlemalt poolt korraga täielikult maha. tõsi küll ma olen ühte neist ka väga märgatavalt kõrgemaks teinud, teine on lihtsalt krossikas ja see ongi kõrge :D

igatahes väga imelik lugeda juttu, eriti veel väidetavalt kogenud sõitjate poolt siin foorumis kuidas jalad peavad maha ulatama, et mootorrattaga sõita saaks. päris uskumatu lausa :lol:

turul on väga palju jaapani rattaid, need on tehtud paljuski jaapani turu järgi ja jaapani sõitjatele mõeldes. või no ütleme siis aasia laiemalt. kas tõesti keegi arvab, et sealkandis on väga palju pikki inimesi ning ainult nemad sõidavad tsiklitega? või äkki on just vastupidi, et seal on suurem osa inimesi suht lühikesed ja saadakse tsikliga sõitmisega hakkama küll?
Teema oli siis lühikest kasvu naisterahvas, kes ei ole enne rattaga sõitnud. Keegi enda kohta pole ju arvanud,et peab jne... Seega ei ole vaja tuua näiteks ennast või keda iganes muud. Ja Honda CB500 vist peaks olema aasiast? ;)
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Andreas
Tsikkel: Honda CBR1100XX
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Andreas »

will111 kirjutas: 02 Juul 2024, 21:38
Sõitmiseks pole ju pikka kasvu vaja, isegi jalad ei pea rattal maha ulatuma, küll aga käiguvahetini ja pidurini, mis sõitmiseks vajalikud.
Seismisega on ju lood hoopiski teised :lol:

Täiesti kaks eri tegevust ju :ner:

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Lugemata postitus Postitas morse »

yeekim kirjutas: 02 Juul 2024, 22:26
Kui teemaalgataja veel püssi pole põõsasse visanud, siis soovitaks Virago 535'te
Pakun, et isegi 1.40 saab jalad maha, rahuliku popsuga kindel masin, millega teeb kasvõi topelt kaheksaid(8)
Väga hea soovitus. Neid madalaid choppereid on veel - seal pole sõitja pikkus tõepoolest mingi küsimus.

Tunnen inimesi, kes on naised ja lühikesed ja on edukalt load teinud. Pole otseselt probleemi.

Aga teemaalgataja küsimusele kahjuks vastust ei tea. Tark oleks lihtsalt koolid läbi helistada ja küsida, mis tsikleid nad kasutavad.

Edu!

motikus
Tsikkel: Vulcan S
Tänanud: 37 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas motikus »

Kui mõnus muidu chopperiga platsil kaheksat teha on? Siinsed ässad muidugi teevad ühe käega ja täis peaga ka ära, aga algaja lubadetaotleja vb siiski ei tee
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

motikus kirjutas: 04 Juul 2024, 17:25
Kui mõnus muidu chopperiga platsil kaheksat teha on? Siinsed ässad muidugi teevad ühe käega ja täis peaga ka ära, aga algaja lubadetaotleja vb siiski ei tee
Sellise pisikesega teeb ka algaja lõdvalt! Goldwingiga läheb (algajal) raskeks aga kindlasti tehtav!
Saadetud kettaga lauatelefonist!

Dusterx
Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
Tänanud: 49 korda
Tänatud: 92 korda

Lugemata postitus Postitas Dusterx »

Mul pole kunagi olnud tsiklit, kus mõlemad jalad maha ulatavad, enamasti saan 0,5 :D Sõidan lc8'ga, ennem oli gs, cx500 on siiani madalaim, seal saan peaaegu mõlemaga tallad maha, kusagil pole käimata jäänud. See mugavuse jutt pullikaka, ainult pivot pöördeks on pikad jalad vajalikud hard enduros, seal on tõesti pikkadel eelised, ostke tsikkel sõitmiseks, mitte seismiseks ja kui seisate, siis kütke traieliga, kindlalt saavad kõik jalad maha...
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Dusterx kirjutas: 10 Juul 2024, 18:04
Mul pole kunagi olnud tsiklit, kus mõlemad jalad maha ulatavad, enamasti saan 0,5 :D Sõidan lc8'ga, ennem oli gs, cx500 on siiani madalaim, seal saan peaaegu mõlemaga tallad maha, kusagil pole käimata jäänud. See mugavuse jutt pullikaka, ainult pivot pöördeks on pikad jalad vajalikud hard enduros, seal on tõesti pikkadel eelised, ostke tsikkel sõitmiseks, mitte seismiseks ja kui seisate, siis kütke traieliga, kindlalt saavad kõik jalad maha...
Jutt käib siiski sõitma õppimisest, mitte sõitmisest ja tsikli valikust. Millega ise sõitma õppisid? Minu ajal olid Minskid enamuses kohtades ja see oli 178cm inimesele väga madal ratas. Tegelikult olid ka vanemad Jawad ja IŽ-id madalad.Uuem Jawa oli veits kõrgem ja seda sai ka veel ise kõrgemak tehtud, saba kergitades, kuid kõik nad olid siiski madalad rattad võrreldes enamuse tänapäeva klassikaliste ratastega.
ML-Transport AS

maatriks
Tsikkel: '14 1200GS
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maatriks »

Tartus Motohundis oli mingi väiksem harley-davidson, kui ma seal käisin. Sellega meeldis just neidudel sõita, sest jalad ulatusid paremini maha.
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 44 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

Kooli mõistes vist võiks ikka pädev kool olla siis pole see ratta kõrgus nii kriitiline, pealegi nende "vastutus" sind sõitma õpetada õigesti.
Teise faktorina seal suured puurid ümber niiet pole otseselt õpilase mure kui ümber kukub.

Isiklikuks rattaks k.a. kasvõi koos juhendajaga sõitmiseks, on valikuid päris omajagu, endalegi üllatuseks kawal mingeid 500seid nüüd valikus, kindlasti on teisigi,
yamahal MT07 väga kerge ja pigem madalamas otsas, muidugi kerget ratast on ka "varvastel olles" kergem ju toetada. Reeglina väiksem kubatuur on ka väiksem ratas, ja madaldamine enamlevinud mudelite puhul on samuti lihtne, järelturul neid vahendeid kergesti saada.
98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 174 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Mul õnnestus kah 2 päeva tõeliselt madala rattaga, Ducati Diavel V4, sõita. Isegi poisi Reiju Century oli kõrgema sadulaga. Et kui sõidusoov kindel võib ju sobiva masina ära osta ja sellega ennast koolitada lasta.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/

Dusterx
Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
Tänanud: 49 korda
Tänatud: 92 korda

Lugemata postitus Postitas Dusterx »

Küsimus oli, et millega mina õppisin, vastus, et olen 161 cm pikk ja sõitma õppisin loomulikult sääreka ja riga kahekäimalisega, esimene mootorratas oli minsk, kui olin 12a vana, jalad ei ulatanud maha...Järgmised olid hunnik iz'e, samuti ei ulatanud jalad maha. Selleks hetkeks, kui load sai tehtud oli mul legaalne planeta 5, mõlemad jalad ei ulatanud maha ja peale seda transalp. Mul pole kunagi täistallaga 2 jalga maha ulatanud, kõik ei saa, ega tohigi ratast selle järgi otsida, sellega, et puusast end veidi viltu lased ja toetad 1 jalaga, harjutab omale sisse mõne sõidutunniga. Ratas võiks olla pigem kerge, aga mitte madal, kellel madal hargivahe, tulevikus lihtsam. P.S madal ratas väga laia sadulaga kleenukestel teeb suht sama välja-jalad ikka mugavalt kuhugi ei ulata.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ainult naistele (mootorratturitele või lihtsalt huvilistele)”