Rumalad või segased küsimused jms

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Sadness kirjutas: 08 Juun 2024, 21:58
Kui kaua FB Tsiklisõprade grupis peab olema, et adminnid annaksid postitamise loa? 24. aprillist ripub kuulutus, adminnide kontakt nähtamatu ja leitamatu.
Hea küsimus, kuid siin ma ei tea, et ühtegi nende adminni oleks, kes vastata oskaks.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 371 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Otsin sellist klambrit (täpsemalt seda keermega silmust). Ostetud umbes 2018.a aastal, aga ei leia enam kaubandusvõrgust sellist. Üks on kaduma läinud ja ei tahaks päris kõike laiali lõhkuma hakata ja uusi auke puurida.On keegi kusagil müügil sellist näinud?

klamber1.jpg
klamber2.jpg
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Otsi haagise portelukku ja leida võid ehk Tööriistamarketist.
Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 191 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

See näeb väga sarnane välja (Tööriistamarket)
https://xn--triistamarket-imba.ee/et/ha ... -3-tk.html
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 371 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Holms kirjutas: 17 Juun 2024, 09:28
Otsi haagise portelukku ja leida võid ehk Tööriistamarketist.
Tänud, see oli juba päris hea vihje ja selle järgi ma ära ostsingi. Visuaalselt klapib.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

Lontrus
Tsikkel: TDM850 '92
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Lontrus »

Kuidas antud spidomeeter ja odomeeter lahti võiks käia? Eelnevalt on keegi kaablid sisse viinud kuid jätnud ühendamata. Ühtegi märget peal pole mis tootjale vihjaks. Ise pole eelnevalt kunagi ühtegi näidikut näppinud ja seega kogemusi pole. Keerutasin ja kruvisin mis sain kuid lolliks jäin ikka.
Pilt
Pilt

Mootorrattaid sisaldavate muusikavideote playlistid: https://www.youtube.com/channel/UCn4gSk ... /playlists

MustVälk
Tänanud: 540 korda
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Silma järgi ma ütleks, et on klaasi poolt kinni trugitud. :( Et viisakalt seda vist lahti ei saa ilma eritööriistadeta.

hmm
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 121 korda

Lugemata postitus Postitas hmm »

Need on kinnivaltsitud jah. Tavaliste tööriistadega sa seda ilusti lahti ei saa - no saab aga siis peab väga hea sujuv käsi ja kannatus olema.
Sul tuleb näidikute klaasi hoidva võru alumine serv selliselt mudida, et see üle korpuse randi tuleb. Seda serva väljapoole painutades ei ole mõistlik lihtsalt kruvikaga töödelda, servale tekivad randid ehk siis vanasti oli selline huvitav tööriist nagu purkide kaanetaja... Sellega sai sai kaane peale valtsida, nüüd kui seda valtsimise rulliku kuju muuta ning panna rullik avama, siis oleks bro... aga tööriista meisterdamine on mõnus ettevõtmine.
Pilt

Mul sarnane jama vanade vene spidomeetritega - kõik, millel sisemine vigastus olen kuidagi moodi nõksutades lahti teinud ning hiljem randi tagasi painutanud - ei jää ilus aga tööle saab. Randi deformatsioonid ei jää hiljem väga näha, sest lähevad vastu tulekorpust.
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc

lermo
Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas lermo »

Lontrus kirjutas: 20 Juun 2024, 21:08
Ühtegi märget peal pole mis tootjale vihjaks.
Tavaline odav hiina kärakas. Kui eesmärk ei ole just antud isendi hingeeluga tutvumine, siis on lihtsam uus tellida.
M: BMW R45 '81
M: Honda FT500 Cafe-racer '84
Tel: 53453529
Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 99 korda
Tänatud: 207 korda

Lugemata postitus Postitas Turist »

Kas Exceliga saaks teha sellist asja, et hallidesse lahtritesse paneks tähele vastava numbri, mis on tulbas B? Võibolla ka arvestaks seda, kas tegu on suure või väikese tähega (oletame, et B tulbas B on allpool ka suured tähed eraldi välja toodud ja tulbas C neile vastavad numbrid).
Manused
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (40.45 KiB) Vaadatud 4603 korda
Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 187 korda

Lugemata postitus Postitas Krl »

=Vlookup
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige

=XLOOKUP(e2;b2:b22;c2:c22) lahtrisse f2 :-)
Edit: suurel väiksel tähel ei tee vahet, kui on vaja et teeks, siis texti sisaldav string (B-veerg) peaks olema jutumärkides "b" või "B" (edit: ei aita see :-) )
Seal õpetab :lol: https://trumpexcel.com/vlookup-case-sensitive/

MustVälk

Kas keegi kuskil mootorratta riietele paikasid ka õmbleb? Pain õrnalt külje maha ja uued püksid ning uus jakk natuke katki. :(
Kahju on kohe ära ka visata.
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige

Mitte et ma oskaks soovitada kedagi, aga kui nad on tehases kokku õmmeldud, siis peaks ju saama neid ka mujal uuesti kokku õmmelda. Võib muidugi olla, et eelnevalt tuleb (viisaka) tulemuse saamiseks kusagilt midagi lahti harutada, sest õmblusmasin teatavasti tahab mõlemale poolele ligi saada ja käise/ sääre korral see pole võimalik. Kas täna keegi käsitsi viitsib seda tööd teha? Kahtlane ...
Võib juhtuda, et paikamiseks kasutatav materjal ei ole päris sarnane sellele mis tehasest.
viewtopic.php?t=64849
https://www.omblusingel.ee/tooted/kohendused-parandused (Motoriiete kohendamine, parandamine,töömahu hindamine kohapeal ............... 25 - 35 €/ tund)
https://www.ratsep.eu/teenused/roivaste-parandus/
https://pesupanda.ee/riiete-parandus/
https://aresken.ee/
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Töökojas on seina peal vanad malmradikad, kas neid on võimalik ühendada mingi kütteallikaga, millega ei kaasne tuleohutusmenetlusi ? Kuna tegemist rendipinnaga, ei tahaks midagi kallist investeerida, ning samas tahaks ka vältida bürokraatiat.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

zorten22
Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 47 korda

Lugemata postitus Postitas zorten22 »

Akupaak, el. tenn/el.katel ja tsirk.pump. Jooksvad kulud muidugi nii soodsad enam pole, kui esialgne kulutus.
...

MustVälk

Maaks kirjutas: 04 Juul 2024, 15:41
Mitte et ma oskaks soovitada kedagi, aga kui nad on tehases kokku õmmeldud, siis peaks ju saama neid ka mujal uuesti kokku õmmelda. Võib muidugi olla, et eelnevalt tuleb (viisaka) tulemuse saamiseks kusagilt midagi lahti harutada, sest õmblusmasin teatavasti tahab mõlemale poolele ligi saada ja käise/ sääre korral see pole võimalik. Kas täna keegi käsitsi viitsib seda tööd teha? Kahtlane ...
Võib juhtuda, et paikamiseks kasutatav materjal ei ole päris sarnane sellele mis tehasest.
viewtopic.php?t=64849
https://www.omblusingel.ee/tooted/kohendused-parandused (Motoriiete kohendamine, parandamine,töömahu hindamine kohapeal ............... 25 - 35 €/ tund)
https://www.ratsep.eu/teenused/roivaste-parandus/
https://pesupanda.ee/riiete-parandus/
https://aresken.ee/
Tänud sellegi eest. Enamus infot tean. Lihtsalt kes teeb ja mis tulemus ei tea.
Mu naine õmbleb palju ja tegi natuke uurimus tööd, et kas üldse on ohutu pärast õmblemist. Sest see on mõeldud tegelikult kaitsma korralikult.
Mingi nahast paik peale panna, et oleks viisakas, aga edaspidi kaitsevõimekus või materjali rebenemine on jumala teada. :)

Kui viia töökotta ja keegi teeb 4 tundi tööd, siis kiire rehkendus ütleb, et odavam poest uued osta. Sest sõitsin mitte just odavate riietega, aga A klassi suviste riietega. Poest ostes olid hinnad igale asjale 120 juures. :)
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

MustVälk kirjutas: 04 Juul 2024, 11:14
Kas keegi kuskil mootorratta riietele paikasid ka õmbleb? Pain õrnalt külje maha ja uued püksid ning uus jakk natuke katki. :(
Mina lasin oma Revi´it tagil käiseotsad ümber teha Ülemiste keskuses, Tubli rätsep on asutuse nimi. Tehtud nagu vabrikus,midagi ei ole aru saada, et keeegi midagi teinud oleks. Olen ka matka ja töö riietele seal parandusi lasknud teha. Neil mujal ka ateljeed,aga ma olen ainult seal käinud.
Kui keskuse tagnat uksest sisened,siis satud otse nende juurde.

https://www.ratsep.eu/
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Kipsi kirjutas: 04 Juul 2024, 17:35
Töökojas on seina peal vanad malmradikad, kas neid on võimalik ühendada mingi kütteallikaga, millega ei kaasne tuleohutusmenetlusi ? Kuna tegemist rendipinnaga, ei tahaks midagi kallist investeerida, ning samas tahaks ka vältida bürokraatiat.
Meil olid vene kroonus otse radikate otsas torust tehtud mahuti, kus sees elektri tennid ja see tenn tekitas seal ise tsirkulatsiooni. See paak oli radika otsas ehk mõlemad sisseviigud olid selle tenni paagi küljes. Paak oli ülevalt lahti,et survet sisse ei tekiks ja sealt valati ka vett juurde aegajalt. Pakun,et see on lihtne ja odav teha, aga elektrikulu on kindlasti ebanormaalselt suur.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS

MustVälk

urmas66 kirjutas: 04 Juul 2024, 23:08
Mina lasin oma Revi´it tagil käiseotsad ümber teha Ülemiste keskuses, Tubli rätsep on asutuse nimi. Tehtud nagu vabrikus,midagi ei ole aru saada, et keeegi midagi teinud oleks. Olen ka matka ja töö riietele seal parandusi lasknud teha. Neil mujal ka ateljeed,aga ma olen ainult seal käinud.

Milline tagi ja mis hind kujunes?
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

MustVälk kirjutas: 05 Juul 2024, 08:26
urmas66 kirjutas: 04 Juul 2024, 23:08

Milline tagi ja mis hind kujunes?
Rev´it Eclipse vist on nimetus või midagi taolist. Käised olid 2cm liiga pikad,lasin lühemaks teha. Hind võis olla mingi 15-25€ täpselt ei mäleta. Pole seal ühegi töö eest üle 30€ maksnud.
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 247 korda
Tänatud: 599 korda

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Ma lihtsalt mainin, et kuigi see Tubli Rätsep on mitmes keskuses ja vähemalt kõigil minu poolt kohatud töötajatel on "saab tehtud"-suhtumine, siis päeva lõpuks ei tehta inimesi konveieril ja tulemus sõltub ka sellest, kui kogenud ja loominguline rätsep sulle satub. Nii et kui õnnestub sellel konkreetsel Urmase poolt kohatud isikul sabast kinni saada, siis ma pigem sõidaks vajadusel linna teise otsa, igaks juhuks. Või kui ühes kohas vangutatakse pead, siis tasub ka teist filiaali proovida. Ma ei ole seal küll käinud statistiliselt märkimisväärsel arvul, aga natuke on mulje jäänud, et Ülemistes on see pall neil natuke paremini põrkes kui Kristiines, samas ei taha liiga palju näpuga näidata, sest töö on lõpuks kenasti tehtud mõlemas.

A üldiselt see on ikka väärt asutus jah.
Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 124 korda
Tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

Loomulikult sõltub tegijast. Kunagi ammu viisin Järve keskuses mingisse rätsepasse... vist eelmistel pükstel, oli üks pikk külje lukk puru ja kutsin seal prouale muret, et näe, uus lukk olemas aga oma masinaga ei pääse kallale. Proua ütles, et anna siia, poja, tule tunni aja pärast tagasi ning tulemus sai nagu uus ja peaaegu kurnäu eest. (w)
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Jesper kirjutas: 05 Juul 2024, 13:14
Ma lihtsalt mainin, et kuigi see Tubli Rätsep on mitmes keskuses ja vähemalt kõigil minu poolt kohatud töötajatel on "saab tehtud"-suhtumine, siis päeva lõpuks ei tehta inimesi konveieril ja tulemus sõltub ka sellest, kui kogenud ja loominguline rätsep sulle satub. Nii et kui õnnestub sellel konkreetsel Urmase poolt kohatud isikul sabast kinni saada, siis ma pigem sõidaks vajadusel linna teise otsa, igaks juhuks. Või kui ühes kohas vangutatakse pead, siis tasub ka teist filiaali proovida. Ma ei ole seal küll käinud statistiliselt märkimisväärsel arvul, aga natuke on mulje jäänud, et Ülemistes on see pall neil natuke paremini põrkes kui Kristiines, samas ei taha liiga palju näpuga näidata, sest töö on lõpuks kenasti tehtud mõlemas.

A üldiselt see on ikka väärt asutus jah.
Seal Ülemistes on kaks prouat tõesti pikemalt kindlasti olnud ja mu meelest see oli selle firma üks esimesi töökodasid. Ma lasin just äsja ühed püksid natuke alt säärest lühemaks teha ja need olid alt reguleeritava kummiga matkapüksid. Mul ei õnnestunud isegi aru saada,kust nad lühemaks tegid. Kaks ära lõigatud kanga riba oli kaasa pandud ja see siis vast tõestab, et ikka tehti :)
Nad alati ütlevad kohe tööd vastu võttes hinna ehk võib ju läbi käia ja küsida. Nii suur see Tallinn ka pole,et sinna sõit kalliks läheb :)
ML-Transport AS

MustVälk

Tänud. Egas küsija suu pihta ei lööda, niiet mingi päev lähen astun läbi. :)

ap_yesjah
Tsikkel: Honda CB600FA
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas ap_yesjah »

Rumal küsimus1 : Kas kukkumispunn on mõistlik välja vahetada kui ta on ca 1 cm jagu kulunud ? Polt kenasti sirge.
Küsimus2 : Kas kulunud punn on kuidagi "kole" või pigem lahinguarmid kaunistavad ratast ?

Casecas
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Casecas »

Lasin just Kadaka Selveri taga olevas kangapoe rätsepatel püksipõlvele (summuti põletas augu sisse) paiga panna ning jopele ka väike lapp. Töö korralik ja kõik kokku 40.-

MustVälk

Teine küsimus. Kui ma tahan esitada linnale kahjunõuet. Nendele on vaja esitada arved korda tehtud rattast ja pildid sündmuskohalt. Mul ei ole raha, et korda teha. Kas laenan raha ja loodan, et maksavad? Ja kuna oli ratta all kinni nagu abitu kilpkonn selili, siis pilte ka ei teinud keegi.

PS. Sulgudes kirjas, et remondi kalkulatsioonid. Kas keegi teab soovitada Nõmmel töökoda kuhu ette näidata? (Paagil eelnevalt terav sügav mõlk mis täidetud pahtliga ja sealt pealt on värv kriibitud! Kas teha korralikult või teha niisama?)

Lugupidamisega ettetänades. :)
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Streetmoto peaks olema piisavalt pädev aga vōid ka margiexinduse poole pőőrduda.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 187 korda

Lugemata postitus Postitas Krl »

ap_yesjah kirjutas: 06 Juul 2024, 16:08
Rumal küsimus1 : Kas kukkumispunn on mõistlik välja vahetada kui ta on ca 1 cm jagu kulunud ? Polt kenasti sirge.
Küsimus2 : Kas kulunud punn on kuidagi "kole" või pigem lahinguarmid kaunistavad ratast ?
Sõltub rattast. Bike küljes pigem aitab kaasa, ja jätab mulje, et tegemist on päris sõitjaga. Horneti küljes pigem viitab sellele, et algaja pole suutnud parklas manööverdades seda looma püsti hoida. Siis tasub ära vahetada.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”