YOLO ehk Nozzu CRF300 L

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Re: YOLO ehk Nozzu CRF300 L

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

rundll kirjutas: 17 Juun 2024, 07:49
Näiteks Tenere 700 tehase ettenähtud pingutusmoment on õlipunnil 40Nm. Üsna palju on neid ülekeeratud. Paljud juhtumid lähevad garantii alla. Nüüd on miski "poolametlik uuendus" et 22Nm. Olen 3 õlivahetust teinud, kõik 22-25Nm. Õli püsib sees. Veidi võiks uurida interneedusest neid numbreid ja teiste kogemusi....
No just. Alati ei maksa kirjapandut pimesi usaldada. Iseäranis, kui tuleb väga palju kasutajakogemust, mis viitab sellele, et etteantud numbrid ei pruugi klappida. CRFi õlipunni ja filtirikaane puhul leiab mitmeid juhutumeid, kus on etteantud jõudu kasutades poldid puruks keeratud. Ja et ka mu katsed näitasid, et 9 Nm jõud on selline, mille lahti keeramiseks pean ikkagi jõudu rakendama (nõrk mees :) ) aga filtrikaane poldid tuldi sisuliselt näpuga keerates lahti, ei tihanud ma neid 9Nm kinni keerata.
Mida oleks võinud teha, oleks võinud ehk randmetunnetuse asemel panna momentvõtme skaalale 5 Nm ja sellega keerata kõik võrdselt. Seda ehk teen järgmise õlivahetuse ajal.

Aga....vahepeal olen muud kino teinud:

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”