Tsiklistide käitumine liikluses on muutunud üsna jaburaks, tihti ettearvamatuks. → Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Fox
Tsikkel: Airhead
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 34 korda

Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Lugemata postitus Postitas Fox »

Macintosh kirjutas: 29 Mai 2024, 12:24
Aga mürast ja "tühjadest" summutitest. Kuni täisealiseks saamiseni tundus endalegi äge tühaj toruga lasta ja sellega sai ikka paar hädvajalikku hobust raudselt juurde. Teise paar hobust sai punase triibuga paagil. Aga äge oli niikua, kuni isa ütles, et "kurat, jäta järele, mul jooksevad kõrvad sellest mürast sitavett". Noorte ullikeste puhul saan aru, et nad peaavd kõik asjad ise järgi proovima, ka müra. Elu tõsiasi. Täiskasvanute puhul käib närvidele, sest ma ei saa aru selle müra otstarbest.
Põhimõtteliselt nõus (eks me vananevad meeskodanikud ei kannata enam nii palju detsibelle :D ) aga on neid mürisevaid tsikkleid siis tõesti niii palju meie liikluses, et välja ei kannata?

Mingit otstarvet sellest mürast otsida on vale, pahatihti võivad tühjaks loobitud sumpsid hoopis mootori võimsust vähendada.

Positiivse poole pealt, katsume siis leida midagi...

Sa mõnel autode kiirendusvõistlustel oled käinud?
Oma kõrvaga V10 või V12 mootoriga vormelit täisgasil kiirendamas kuulnud oled?
Lennupäevadel saab minuarust päris hea elamuse mõne afterburneriga hävituslennuki ülelennust.
Mul isiklikult paneb alati südame kiiremalt põksuma ka näiteks MX open stardile järgnev müra, samuti rinka vabaklass.
Pole küll kahjuks oma kõrvaga kuulnud aga Nascari võistluste start pidi samuti olema selline kõuemürin, mida elu lõpuni ei unustata.

Võiks veel jätkata aga ma arvan et saad poindist aru.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”