Tsiklistide käitumine liikluses on muutunud üsna jaburaks, tihti ettearvamatuks. → Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

@StreetMoto Kogu maailm ei käi siin koos, seega pead piirduma tunduvalt väiksema auditooriumiga. :)
Ma küll ei saa öelda oma empiirilise kogemuse baasil, et mootorratturite käitumine liikluses oleks muutunud kuidagi eriliselt jaburamaks. Pigem läänerindel muutusteta. Alati on leidunud neid, kes "valesti" sõidavad ja neid saab ka tulevikus olema. Aga see on nende mure, mitte minu oma. Ma ei saa kedagi ümber kasvatada või muuta nende käitumist. Üldistused tehakse sõltumata sellest kuidas mina liiklen või käitun. Mootorrrattur on nii või naa teatud mõttes erinev ja kõik erinev väärib vihkamist või kui mitte vihkamist siis vähemalt sügavat põlgust. Las ta siis olla, ma võin põlu all olla küll. See on rohkem põlgaja/vihkaja mure, kui minu oma. Vähemalt niikaua, kui ta vägivaldseks ei muutu ja/või omal käel liiklust korraldama ei asu (mul on üks selline, mitte kõige parem kogemus).

Aga mürast ja "tühjadest" summutitest. Kuni täisealiseks saamiseni tundus endalegi äge tühaj toruga lasta ja sellega sai ikka paar hädvajalikku hobust raudselt juurde. Teise paar hobust sai punase triibuga paagil. Aga äge oli niikua, kuni isa ütles, et "kurat, jäta järele, mul jooksevad kõrvad sellest mürast sitavett". Noorte ullikeste puhul saan aru, et nad peaavd kõik asjad ise järgi proovima, ka müra. Elu tõsiasi. Täiskasvanute puhul käib närvidele, sest ma ei saa aru selle müra otstarbest. Müra on väsitav (teaduslikult tõestatud), kahjustab kuulmist (tihti pöördumatult) ja ühetgi elu ei säästa. Seega milleks? Reostus ilma ühegi positiivse küljeta. Aga no, ma ei saa kedagi ümber kasvatada ja minu vingumine sellel teemal ei tee muud, kui muudab mind vinguviiuliks. Ainuke, mis ma teha saan on pöörata tähepanu, et ole hea mees/naine/mis-iganes-soost rattur, palun ära reosta, see väsitab ja kahjustab kõikide tervist. Aga ma arvan, et me oleme selles vanasõnas, kus on koerad ja karvanid paraku koerte osas. Me võime tahes palju haukuda, sõelteta summutid sõidavad edasi.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”