"Project Morocco 2024"

Kasutaja avatar

JaakE
Postitusi: 18
Liitunud: 14 Mai 2023, 23:50
Tsikkel: KTM 640 Adventure R
Asukoht: Viimsi
Tänanud: 10 korda
Tänatud: 22 korda
Kontakt:

Re: "Project Morocco 2024"

Lugemata postitus Postitas JaakE »

Jõudsime täna koos Suleviga tagasi Marokost. Minu jaoks oli see elu suurim seiklus. Seitse päeva mootorratta-rallit, millest üle poole Sahara kõrbes. Algas Agadir'ist ja iga päev sõitsime umbes 200 km suhteliselt nõudlikel teekestel ja maastikul - liivas, kivide otsas, m'gedes ja kuivanud jõesängides. Kulminatsiooniks oli jõudmine Atlandi Ookeani äärde, kus ka ennast jahutasime.

Sandraiders Morocco on üritus, mis teeb kummarduse 80'date ja 90'date Paris-Dakar rallile. Tsiklid peavad olema sellest ajastust. Kuna olen väga roheline mootorrattur, siis valisin endale mudeli kõige uuemast lubatud skaala otsast -- KTM LC4 640 Adventure, 22 aastat vana tsikkel. Karburaatoriga, 5-käiguline ja 28-liitrise paagiga. Sulevi tsikkel oli minu omast 10 aastat vanem Yamaha XT600Z Ténéré (3AJ). Igati vastuipidav sõiduvahend, kannatas hullu teed hästi.

Kogu seda projekti inspireeris meid ette võtma Harry Metcalfe. Ka tema oli seal, juba kolmandat korda. Saime legendiga ka paar sõna juttu ajada ja viimane palus Sulevit appi oma Yamaha TT600 ketti õlitama..

Suur tänu Jaan Roolaanele (Pirita Moto), kes tsiklid nii rästi ralli jaoks ette valmistas, et mul seda kordagi remontida polnud vaja. Tänud ka Hanno Rajametsale (Vihur), kes minu LC4 mootori uueväärseks kap-remontis.

Kõige suuremaks väljakutseks oli iseenda psüühika ja toimetulek teadmatusega. Olin ikkagi oma napi 2-aastase kogemusega sattunud tõsiste sõitjate sekka ja kõrbesse. Veidi mõtlemapanev hetk oli, kui mulle jagati välja hõbe-kuldne hädaabi päikesevari-tekk, mida peab kasutama kõrbes päevase päikese ja öise külma eest kaitsmiseks kui juhtub tehnika ülesütlemine või trauma. Tänu tavaliselt suuremale tähelepanelikusele ja pikkade käikudega headele amortidele ei kukkunud õnneks kordagi -- iga päev oli siiski 3-4 tõsist traumat u 160 osavõtja seas.

Tänan Sulev'it , kellega koos me selle projekti 2 a tagasi ette võtsime ja ilma kelleta ma kindlasti poleks ise sinna läinud.

Kiiruga panin mõned fotod, video ja rohkem materjali tuleb....

Piltsandraiders morocco 2024-9 by Jaak Ennuste

Piltsandraiders morocco 2024 by Jaak Ennuste

Piltsandraiders morocco 2024-6 by Jaak Ennuste

Piltsulev by Jaak Ennuste

Piltsandraiders morocco 2024-13 by Jaak Ennuste

Piltsandraiders morocco 2024-12 by Jaak Ennuste
Project Morocco 2024 https://www.projectmorocco2024.com/
KTM 640 LC4 Adventure R

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”