Kuidas rikutud kruvid lahti saada?


Antt1
Postitusi: 75
Liitunud: 03 Aug 2022, 20:29
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda

Re: Kuidas rikutud kruvid lahti saada?

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Kuigipalju sõltub sellest et kui sügaval polt ära murdunud on ja kui palju ekstraktori või "porgandi" või poldieemaldaja ots murdunud poldist välja ulatab.
Kui niipalju et millegagi kinni või ümber saab siis on mõnikord see murdunud tüügas kangutades lõpuks välja tulnud. Kui ei tule siis paremates poodides on mõõdu järgi saada sellised teemantpuurid mis on välimuselt nagu seest tühjad freesid. Sellega saab puurida nii et keskel olev murdunud puur või poldieemaldaja ei sega. Kui väga täpselt sihtida siis viimane lihv on keermelõikuriga samas avas keerme taastamine. Isegi tavalise puuriga on vahel mõistlik võtta poldist 1-2 millimeetri jagu peenem puur, kogu polt välja puurida ja need keermeniidi jäänused mingi orgiga välja koukida. Niimoodi puurimisel peaks mingit juhikut kasutama sest suvalise akutrelliga ja silma järgi tähendab et ilmtingimata läheb natuke viltu ja keermesse külje pealt sisse.

Kui mingi oluline keere lähebki tuksi siis on jällegi mõõdu järgi keermetaastajad müügil. Kui mitte niiväga oluline siis võib järgmisesse mõõtu ümber puurida.

Selle keevitamisega peaks arvestama et kui polti niimoodi ka kätte ei saa on pärast keevituse sisse puurimine paras peavalu, Kuigi üleüldiselt teostatav.
Neid ekstraktoreid või "porgandeid" kasutakse sellepärast et mitte alati ei ole polt igaveseks kinni roostetanud või oksüdeerunud. Päris tihti on nii, et polt töötab koormuse all ja venib niikaua pikemaks kuni lõpuks pooleks murdub. Siis pole allesjäänud jupp sugugi kõvasti kinni ja mõnikord aitab juba sellest kui meisli otsaga toksida et ta pöörlema saab. Või auk sisse puurida ja poldieemaldajaga keerata. Või puurida kohe vastupäeva-puuriga.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”